Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    to jakos chujowo szukasz.... :)
    no to chyba wrecz szczescie, ze mialas ta skrobanke skoro tak swietnie zadzialala...

no pewnie że szczęście
    miałam na myśli to łyżeczkowanie po polipach w sierpniu

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No dobra, ale jesli na USG nie ma torbieli? To chyba ok? Peklo i wchlonelo sie? Czy czegos nie trybie?
    clo stymulujuje jajka przecież - więcej zwykle kilka ich dojrzewa - i kilka jest dużych. Sprawdza się, czy pęka dominujący - jeśli tak, to wtedy reszta się wchłania i jest ok. A jeśli nie - to podaje się pregnyl na pęknięcie. Jak tak można sobie po prostu stymulować jajka bez podglądu - to ja nie wiem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 22:49

nick nieaktualny, Bursztyn, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    to jakos chujowo szukasz.... :)
    no to chyba wrecz szczescie, ze mialas ta skrobanke skoro tak swietnie zadzialala...
    Bursztynku wyjęłaś mi to z ust,właśnie miałam to napisać,tyle ze aporopo jej postu ze moje dziecko rosło na chemii czyli na mleku z proszku

megan8 lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ona ma juz jedno dziecko, wiec nie przysluguje jej gratisowe in vitro

Aha

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja akurat sie ciesze, ze nie jestem w PL :) Skoro doszlam do IVF to ciesze sie, ze 6 prob jest finansowanych przez panstwo ;)
    6 prob to bardzo duzo, to ogromne przestymulowanie organizmu, mozeprzyczynic sie do raka piersi lub jajnikow, nie odwazylabym sie chyba tyle razy probowac

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    clo stymulujuje jajka przecież - więcej zwykle ich dojrzewa - i kilka jest dużych. Sprawdza się, czy pęka dominujący - jeśli tak, to wtedy reszta się wchłania i jest ok. A jeśli nie - to podaje się pregnyl na pęknięcie. Jak tak można sobie po prostu stymulować jajka bez podglądu - to ja nie wiem....
    Bozia a mi ta stara ginka powiedziała jak wspomniałam o pregnylu ,jak brałam CLO ze to tylko w klinikach niepłodności podają znaczy przepisują

mi ładnie po CLO rosły ale nie pękały

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    clo stymulujuje jajka przecież - więcej zwykle kilka ich dojrzewa - i kilka jest dużych. Sprawdza się, czy pęka dominujący - jeśli tak, to wtedy reszta się wchłania i jest ok. A jeśli nie - to podaje się pregnyl na pęknięcie. Jak tak można sobie po prostu stymulować jajka bez podglądu - to ja nie wiem....
    ja tez tak uwazam
    narazie nie mam osobistego doswiadczenia z tutejsza klinika, wiec wiecej nie moge powiedziec...i szczerze mowiac wolalabym nie miec

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Bozia a mi ta stara ginka powiedziała jak wspomniałam o pregnylu ,jak brałam CLO ze to tylko w klinikach niepłodności podają znaczy przepisują

mi ładnie po CLO rosły ale nie pękały
    skoro nie pękały - to po cholerę je stymulować. Może, gdybys dostała pregnyl - to pękło by dominujące i byłby efekt?

nick nieaktualny, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    6 prob to bardzo duzo, to ogromne przestymulowanie organizmu, mozeprzyczynic sie do raka piersi lub jajnikow, nie odwazylabym sie chyba tyle razy probowac
    in vitro darmowe to super sprawa, ale 6 razy też wydaje mi się za dużo. Mnie by i tak nigdzie nie przysługiwało bo jestem stara baba po 40 :)

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Aha
    tutaj jedno in vitro jest refundowane - tylko nie wiem ile podejsc mozna zrobic - dla kobiet ktore nie maja dzieci i do 40 roku zycia

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tutaj jedno in vitro jest refundowane - tylko nie wiem ile podejsc mozna zrobic - dla kobiet ktore nie maja dzieci i do 40 roku zycia
    sama siebi cytuje bo chyba glupio napisalam, sama nie wiem, chodzilo mi o to, ile zamrazaja zarodkow, ile podaja za jednym razem.

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    in vitro darmowe to super sprawa, ale 6 razy też wydaje mi się za dużo. Mnie by i tak nigdzie nie przysługiwało bo jestem stara baba po 40 :)
    jakby to powiedziec....Tobie to nie jest juz jakby potrzebne ;) zrobiliscie se wlasnymi silami :)

Bozia3 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Mam nadzieje, ze az tyle nie bedzie potrzebnych ;)

Andzia33 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mam nadzieje, ze az tyle nie bedzie potrzebnych ;)
    ja tez, mam nadzieje ze uda Ci sie w tym cyklui ominiesz in vitro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 22:58

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    sama siebi cytuje bo chyba glupio napisalam, sama nie wiem, chodzilo mi o to, ile zamrazaja zarodkow, ile podaja za jednym razem.

Nie wiem ile zarodkow zamrazaja - z tego co wiem, w mojej grupie wiekowej przy dwoch pierwszych probach podaja jeden zarodek - dwa przy kolejnej

Andzia33 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    skoro nie pękały - to po cholerę je stymulować. Może, gdybys dostała pregnyl - to pękło by dominujące i byłby efekt?
    właśnie o to chodzi ,nie wiem czemu powiedziała ze się go daje tylko w k.niepłodności przecież normalny gin też go przepisuje

• Simba Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja tez, mam nadzieje ze uda Ci sie w tym cyklui ominiesz in vitro :)

Tez bym bardzo chciala ;) Ale u nas ten cykl troche marny, bo M na antybitykach, ja nie mierzylam tempki...Ciesze sie, bo przynajmniej mam luz psychiczny.
    Zostaje jeszcze cykl marcowy. Ciag dalszy mnie troche przeraza, ale mam zaufanie do tutejszych lekarzy.

Bursztyn lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co Wy z tym in vitro
    tak od razu?

• EwaT Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    właśnie o to chodzi ,nie wiem czemu powiedziała ze się go daje tylko w k.niepłodności przecież normalny gin też go przepisuje

a nienormalni co przepisują?

• OvuFriend

Wysłany: 15 lutego 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu. (używanie wulgaryzmów)

‹‹ 2428 2429 2430 2431 2432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ