35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
My dopiero wróciliśmy z zabawy i zamiast iść spać, nadrabiam wczorajsze wpisy.
Ubawiłam się jak nigdy, a jeszcze wczoraj kombinowałam co wymyślić żeby nie iść. Tak mi się nie chciało.
Teraz już spadam spać, bo rano synuś zrobi nam pobudkę i będę chodzić z zapałkami w oczach.
Panda, Olena, Sabina, Kate 75, bliska77, samira, Myszonek, gosia7122, megan8, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:na ostatniej wizycie w PL gin powiedzial ze mogloby byc troszke grubsze... tzn. tragedii nie ma, ale mogloby byc lepiej, tylko nie pamietam ile bylo mm
Simba, bliska77, Bursztyn, Kate 75, Myszonek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitajcie
ale wczoraj sie działo hohoszczerze, jakoś nie miałam wczoraj ochoty tu zaglądać - dziewczyny szkoda pary, życie mamy tylko jedno
Megan, dzięki za pamięć, najogólniej mówiąc tata b. średnio psychicznie, do szpitala idzie 20 lutego a my we wtorek zaczynamy w przychodni batalię o odroczenie obowiązku szkolnego dla córki.
miłego spokojnego dnia laskiIwone, Bursztyn, samira, Kate 75, Myszonek, Żanet, gosia7122, Simba, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:GP powiedzial, ze jesli bede chciala to skierowanie do fertility clinic da mi w kazdej chwili, tam odrazu robia hsg, badja hormony, daja leki, tyle wiem...a co dalej to zobaczymy
Przy stymulacji hormonalnej w zaleznosci od amh pobieraja tyle jajek ile sie wyhoduje choc nalezy uwazac by nie przestymulowac jajnikow - stad monitorin usg lub badania hormonow ( poziom estrogenow moze wykazac hiperstymulacje). Kobiety po czterdziestce "hoduja " malo jajek, stad mala efektywnosc in vitro. Np. Kolezanka po 40 wyhodowala 3 jajka, 2 sie zaplodnily, trzecie nie, podano jej te dwa ale ani jedno sie nie przyjelo. U kobiet mlodszych przy jednej stymulacji pobiera sie srednio 15 jajek, powiedzmy polowa z nich zaplodni sie i bedzie wysokiej klasy , dwa podaja a reszte zamrazaja.bliska77, Bursztyn, Myszonek, grosza, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam, zaglądałam wczoraj ale nie miałam ochoty włączać się w forumową burzę. Za to czepiałam się wszystkich w domu, miałam jakiegoś mega wkurwa.
Boziu myślę o Tobie i mam nadzieję że u Ciebie wszystko dobrze.
Miłego dnia.samira, Panda, Myszonek, Żanet, gosia7122, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
polarmiś wrote:Bierz to skierowanie skoro jeszcze 40 nie masz i niech tam Cie przebadaja i podejdz choc do jednego invitro.
Przy stymulacji hormonalnej w zaleznosci od amh pobieraja tyle jajek ile sie wyhoduje choc nalezy uwazac by nie przestymulowac jajnikow - stad monitorin usg lub badania hormonow ( poziom estrogenow moze wykazac hiperstymulacje). Kobiety po czterdziestce "hoduja " malo jajek, stad mala efektywnosc in vitro. Np. Kolezanka po 40 wyhodowala 3 jajka, 2 sie zaplodnily, trzecie nie, podano jej te dwa ale ani jedno sie nie przyjelo. U kobiet mlodszych przy jednej stymulacji pobiera sie srednio 15 jajek, powiedzmy polowa z nich zaplodni sie i bedzie wysokiej klasy , dwa podaja a reszte zamrazaja.
estrogeny badalam ostatnio w PL i byly w normie, chociaz blisko dolnej granicysamira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Bierz to skierowanie skoro jeszcze 40 nie masz i niech tam Cie przebadaja i podejdz choc do jednego invitro.
Przy stymulacji hormonalnej w zaleznosci od amh pobieraja tyle jajek ile sie wyhoduje choc nalezy uwazac by nie przestymulowac jajnikow - stad monitorin usg lub badania hormonow ( poziom estrogenow moze wykazac hiperstymulacje). Kobiety po czterdziestce "hoduja " malo jajek, stad mala efektywnosc in vitro. Np. Kolezanka po 40 wyhodowala 3 jajka, 2 sie zaplodnily, trzecie nie, podano jej te dwa ale ani jedno sie nie przyjelo. U kobiet mlodszych przy jednej stymulacji pobiera sie srednio 15 jajek, powiedzmy polowa z nich zaplodni sie i bedzie wysokiej klasy , dwa podaja a reszte zamrazaja.
Misku a wiesz moze co oni pozniej robia z tymi zamrozonymi zaplodnionym jajkami? Jak dlugo je trzymaja i co z nimi robia majajakis termin waznosci, tak sie zastanawiam tylko... -
nick nieaktualnyPanda wrote:Misku a wiesz moze co oni pozniej robia z tymi zamrozonymi zaplodnionym jajkami? Jak dlugo je trzymaja i co z nimi robia majajakis termin waznosci, tak sie zastanawiam tylko...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2014, 11:06
Bursztyn, Myszonek, samira, Simba, Panda, bliska77 lubią tę wiadomość