35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
My dopiero wróciliśmy z zabawy i zamiast iść spać, nadrabiam wczorajsze wpisy.
Ubawiłam się jak nigdy, a jeszcze wczoraj kombinowałam co wymyślić żeby nie iść. Tak mi się nie chciało.
Teraz już spadam spać, bo rano synuś zrobi nam pobudkę i będę chodzić z zapałkami w oczach.
Panda, Olena, Sabina, Kate 75, bliska77, samira, Myszonek, gosia7122, megan8, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn endometrium w kazdym cyklu jest zmienne i zalezy od poziomu hormonow, choc ma pewne tendecje, slaby estradiol slabe endometrium.Bursztyn wrote:na ostatniej wizycie w PL gin powiedzial ze mogloby byc troszke grubsze... tzn. tragedii nie ma, ale mogloby byc lepiej, tylko nie pamietam ile bylo mm
Simba, bliska77, Bursztyn, Kate 75, Myszonek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitajcie
ale wczoraj sie działo hoho
szczerze, jakoś nie miałam wczoraj ochoty tu zaglądać - dziewczyny szkoda pary, życie mamy tylko jedno
Megan, dzięki za pamięć, najogólniej mówiąc tata b. średnio psychicznie, do szpitala idzie 20 lutego a my we wtorek zaczynamy w przychodni batalię o odroczenie obowiązku szkolnego dla córki.
miłego spokojnego dnia laski
Iwone, Bursztyn, samira, Kate 75, Myszonek, Żanet, gosia7122, Simba, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBierz to skierowanie skoro jeszcze 40 nie masz i niech tam Cie przebadaja i podejdz choc do jednego invitro.Bursztyn wrote:GP powiedzial, ze jesli bede chciala to skierowanie do fertility clinic da mi w kazdej chwili, tam odrazu robia hsg, badja hormony, daja leki, tyle wiem...a co dalej to zobaczymy
Przy stymulacji hormonalnej w zaleznosci od amh pobieraja tyle jajek ile sie wyhoduje choc nalezy uwazac by nie przestymulowac jajnikow - stad monitorin usg lub badania hormonow ( poziom estrogenow moze wykazac hiperstymulacje). Kobiety po czterdziestce "hoduja " malo jajek, stad mala efektywnosc in vitro. Np. Kolezanka po 40 wyhodowala 3 jajka, 2 sie zaplodnily, trzecie nie, podano jej te dwa ale ani jedno sie nie przyjelo. U kobiet mlodszych przy jednej stymulacji pobiera sie srednio 15 jajek, powiedzmy polowa z nich zaplodni sie i bedzie wysokiej klasy , dwa podaja a reszte zamrazaja.
bliska77, Bursztyn, Myszonek, grosza, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam, zaglądałam wczoraj ale nie miałam ochoty włączać się w forumową burzę. Za to czepiałam się wszystkich w domu, miałam jakiegoś mega wkurwa.
Boziu myślę o Tobie i mam nadzieję że u Ciebie wszystko dobrze.
Miłego dnia.
samira, Panda, Myszonek, Żanet, gosia7122, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4
-
skierowanie wezme, ale 40 to juz niestety mam i jeszcze bede miec tylko do 25 czerwca....wiec sie raczej na to nie zalapiepolarmiś wrote:Bierz to skierowanie skoro jeszcze 40 nie masz i niech tam Cie przebadaja i podejdz choc do jednego invitro.
Przy stymulacji hormonalnej w zaleznosci od amh pobieraja tyle jajek ile sie wyhoduje choc nalezy uwazac by nie przestymulowac jajnikow - stad monitorin usg lub badania hormonow ( poziom estrogenow moze wykazac hiperstymulacje). Kobiety po czterdziestce "hoduja " malo jajek, stad mala efektywnosc in vitro. Np. Kolezanka po 40 wyhodowala 3 jajka, 2 sie zaplodnily, trzecie nie, podano jej te dwa ale ani jedno sie nie przyjelo. U kobiet mlodszych przy jednej stymulacji pobiera sie srednio 15 jajek, powiedzmy polowa z nich zaplodni sie i bedzie wysokiej klasy , dwa podaja a reszte zamrazaja.
estrogeny badalam ostatnio w PL i byly w normie, chociaz blisko dolnej granicy
samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Bierz to skierowanie skoro jeszcze 40 nie masz i niech tam Cie przebadaja i podejdz choc do jednego invitro.
Misku a wiesz moze co oni pozniej robia z tymi zamrozonymi zaplodnionym jajkami? Jak dlugo je trzymaja i co z nimi robia majajakis termin waznosci, tak sie zastanawiam tylko... -
nick nieaktualnyPo pierwsze , nie czesto zdarza sie tak by przy pierwszym podejsciu sie udalo. Wiec wykorzystuja je w kokejnych. A jak zostaja zamrozone to ty decydujesz. Mizesz je trzymac za oplata do kolejnej ciazy, mozesz je odsprzedac dla innej pary, albo je niszcza. Pamietac nalezy ze jak jest duzo jajek to nie wszystkie od razu zapladniaja. Wiec zamrozone jajeczko bez plemnika nie jest zaplodnione. Sa rozne mozliwosci i rozne ceny uslug:-)Panda wrote:Misku a wiesz moze co oni pozniej robia z tymi zamrozonymi zaplodnionym jajkami? Jak dlugo je trzymaja i co z nimi robia majajakis termin waznosci, tak sie zastanawiam tylko...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2014, 11:06
Bursztyn, Myszonek, samira, Simba, Panda, bliska77 lubią tę wiadomość

fajnie bo z orkiestrą będzie