35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnygrosza wrote:samira wrote:Bursztyn wrote:Samirka, dzieki za ta info, chyba zakupie
a proszę bardzo
ja tez zakupię ,ze swansona bo jest tego na allegro od groma i taniej jak w stacjonarnej aptece a to dobra firma ,oczywiście jak allegro zacznie mi działać
Samira zachęcające wiadomości słuchaj u mnie allegro działa ok
działa mi przez nr, IP http://72.52.5.208/ ale musze sprawdzic czy mogę wejść na konto G..Sylwia77, grosza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMango wrote:Tak sobie myślę, że łatwiej jest tym dziewczynom, które już mają małą , a w rzeczywistości pewnie większą pociechę od siebie Ja staram się o pierwsze i przeraża mnie myśl, że może się nie udać
oj moja większa ma 183cm w tej chwili a wiesz mi nie jest łatwiej ...Sylwia77, Mango, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:caffe wrote:A mnie dzisiaj coś "jeździ" po brzuchu. Mam nadzieję, że to nie @ bo by mi to plany pokrzyżowało.
Ciekawe czy będę humorzasta przed tą @, bo przed pierwszą po zabiegu to miałam takie jazdy, że hej. Nigdy tak nie miałam wcześniej, bo wiele lat byłam na antykoncepcji.
A jazdy w marcu miałam takie, że się nawet z chłopem pokłóciłam w Dzień Kobiet, bo dostałam od niego goździka, a nie tulipana jak reszta I miałam gdzieś tłumaczenia, że chciał mnie wyróżnić, a goździk jest droższy od tulipana
hej Caffe ja tez nie raz przed @ mam takie jazdy ze szkoda gadac,mysle ze kazda z nas to przechodzi.Fajna historyjka z tym gozdzikiem;-)
mnie przeważnie furia ogarnia, flustracja i wkurzenie trochę mi ostatnio to zelżało mam w planie całkowicie pozbyć się tych humorków he heSylwia77, samira, caffe lubią tę wiadomość
-
Mango wrote:Tak sobie myślę, że łatwiej jest tym dziewczynom, które już mają małą , a w rzeczywistości pewnie większą pociechę od siebie Ja staram się o pierwsze i przeraża mnie myśl, że może się nie udać
Mango ja mam takie same odczucia:( tez sie staramy o pierwsze dzieciatko i tez sie boje,ze sie moze nie udac.Mango, samira, grosza lubią tę wiadomość
-
Olena wrote:B.Crow wrote:Witajcie dziewczęta
A ja napiszę coś dla nas bardzo oczywistego - ale tak bardzo pragnę dziecka że niestety jego brak czasami odbiera mi radość życia...tak bardzo pragnę zobaczyć dwie kreseczki!Jestem cierpliwa więc czekam ale mam nadzieję że kiedyś się doczekam?
Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko i mam nadzieję że niebawem będziemy tu pisać tylko o naszych ciążach i radościach związanych z naszymi fasolkami!!!!
Przytulam Cię mocno, wiedz że rozumiem co czujesz. Dziewczyny tutaj czują to samo. Miejmy nadzieję w sercu, a wszystko się uda. W końcu jak badania w porządku to czemu ma się nie udać?
Cieplutkie przytulanki!
Trzeba cieszyć się tym co się ma w danej chwili bo i z tym nagle może się coś popsuć - taką mam pozytywną myśl i jak mantrę powtarzam ją sobie.
samira, Sylwia77, B.Crow, angela, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
samira wrote:Mango wrote:Tak sobie myślę, że łatwiej jest tym dziewczynom, które już mają małą , a w rzeczywistości pewnie większą pociechę od siebie Ja staram się o pierwsze i przeraża mnie myśl, że może się nie udać
oj moja większa ma 183cm w tej chwili a wiesz mi nie jest łatwiej ...
Mnie się wydaje że tu chodzi o sam fakt posiadania małego dzieciątka.
Mango i nie myśl, że może się nie udać na każdego przyjdzie odpowiednia pora.caffe, Mango, Sylwia77, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
“ Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości opcji. Daruj sobie myślenie o tym, co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz akurat to, czego kompletnie się nie spodziewasz. ”
Mango, grosza, Sylwia77, B.Crow, anna maria, szczęśliwa, angela, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:“ Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości opcji. Daruj sobie myślenie o tym, co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz akurat to, czego kompletnie się nie spodziewasz. ”
Pięknie powiedziane , ale psychika świrujeSylwia77, B.Crow, samira lubią tę wiadomość
Mango i jej marzenie -
Mango wrote:Tak sobie myślę, że łatwiej jest tym dziewczynom, które już mają małą , a w rzeczywistości pewnie większą pociechę od siebie Ja staram się o pierwsze i przeraża mnie myśl, że może się nie udać
Mango ja czuję dokładnie to samo,staram się również o pierwsze dziecko.
Sądziłam że będzie zdecydowanie łatwiej i tyle to nie potrwa.Nie tracę nadziei że się uda tylko czasami tak jak i Ty odczuwam strach że może się nie udać i nie dane mi będzie odkryć radości bycia mamą...samira, grosza, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
w ogóle dzisiaj jest jakiś beznadziejny dzień znajomą zwolnili z pracy , druga koleżanka dostała opr w pracy w dodatku za nic, teściową coś tam "ugryzło" co się zdarza ostatnio często więc już się nie przejmujemy , na jutro rano do pracy jeszcze muszę zrobić obszerną prezentację
i sąsiad mi się wyprowadza a to akurat jest pocieszające bo mamy nadzieję na o wiele lepszegoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2013, 14:13
Sylwia77, bliska77 lubią tę wiadomość
-
B.Crow wrote:Mango wrote:Tak sobie myślę, że łatwiej jest tym dziewczynom, które już mają małą , a w rzeczywistości pewnie większą pociechę od siebie Ja staram się o pierwsze i przeraża mnie myśl, że może się nie udać
Sądziłam że będzie zdecydowanie łatwiej i tyle to nie potrwa.Nie tracę nadziei że się uda tylko czasami tak jak i Ty odczuwam strach że może się nie udać i nie dane mi będzie odkryć radości bycia mamą...
Ja ostatnio przelewam całe serce rocznej bratanicy, opiekuję się nią jeden dzień w tygodniu. Ta istotka jest tak cudowna, ze gdy wracam do domu jeszcze bardziej boli...anna maria, B.Crow, Sylwia77 lubią tę wiadomość
Mango i jej marzenie -
Wiesz Mango ze mna to jest tak:ja mam syna (23l),ale mam takie odczucie jakbym starala sie o pierwsze dziecko ,nie wiem moze dlatego ze moj Michal ma juz wlasna rodzine ,wlasne zycie....Czuje to ze mi sie w tym roku uda i bede miala dzidzusia.
Mango, angela, caffe, Bursztyn, Sylwia77, iwka76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanna maria wrote:Wiesz Mango ze mna to jest tak:ja mam syna (23l),ale mam takie odczucie jakbym starala sie o pierwsze dziecko ,nie wiem moze dlatego ze moj Michal ma juz wlasna rodzine ,wlasne zycie....Czuje to ze mi sie w tym roku uda i bede miala dzidzusia.
i to mi sie podoba:-) ja też tak czuje, że się uda zresztą powiedziałam sobie , ze dalej to już chyba przestanę staranka bo jednak wiek ale zobaczymy ja też do przodu nie wychodzę myslami ,a moje duże dziecko ma 21 latMango, Bursztyn, Sylwia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysamira wrote:“ Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości opcji. Daruj sobie myślenie o tym, co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz akurat to, czego kompletnie się nie spodziewasz. ”
super myślSylwia77, iwka76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMango wrote:B.Crow wrote:Mango wrote:Tak sobie myślę, że łatwiej jest tym dziewczynom, które już mają małą , a w rzeczywistości pewnie większą pociechę od siebie Ja staram się o pierwsze i przeraża mnie myśl, że może się nie udać
Sądziłam że będzie zdecydowanie łatwiej i tyle to nie potrwa.Nie tracę nadziei że się uda tylko czasami tak jak i Ty odczuwam strach że może się nie udać i nie dane mi będzie odkryć radości bycia mamą...
Ja ostatnio przelewam całe serce rocznej bratanicy, opiekuję się nią jeden dzień w tygodniu. Ta istotka jest tak cudowna, ze gdy wracam do domu jeszcze bardziej boli...
Może fakt , mam syna więc jesli się nie uda teraz tragedii nie będzie ale myslę ,że to zależy od naszych wewnętrznych pragnień bo forum to forum a co każda ma w sercu głęboko to wie najlepiej
i każda z nas jest inna , to inaczej wszystko przeżywamy
tak czy siak Wszystkie mamy być do końca roku w ciąży i proszę bez wyjątkówMango, anna maria, samira, angela, Bursztyn, Sylwia77, megan8 lubią tę wiadomość
-
Sylwia77 wrote:angela wrote:polarmiś wrote:Sylwia77 wrote:Hej kobitki:)
Witaj caffe:) widze,ze jestesmy ten sam rocznik,ja w maju skoncze 36
Dziewczynki znowu plamie ,lekarz mi przepisal jakies globulki Cicatridine i chyba kupie i zastosuje.
Angela ,w ktorym momencie sprawdzic progesteron? Masz wieksze doswiadczenie z tymi badaniami wszystkimi:)
Pozdrawiam
inessa trzymaj sie,pamietam o Tobie caly czas
Progesteron bada się 7-8 dnia po owulacji. Sorry, że za Angelę odpowiadam - ale jestem dziś tu pierwsza!!!
Ale jeśli zdarzają Ci się plamienia przed@ to dobrze jest zbadać w momencie plamień lub krwawień - u mnie po owulacji był piękny, a później bardzo spadadał nawet do 0,2
U mnie przez jakis czas byly te plamienia przed okresem,ostatnio sie unormowalo,ale w tym miesiacu mam od polowy cyklu i nie wiem ktory moment bedzie najlepszy.Czy przed okresem czy w trakcie czy po z tymi badaniami
W cyklach 28dniowych - takie jak ja miałam badałam w 22dc potem w 25dc i 27dc - ja miałam tendencję spadkową dlatego dochodziło do zachowań wczesnoporonnych, nie wystarczał progesteron , w związku z tym była niedomoga ciałka żółtego, które jest niezmiernie ważne na początku ciąży ja na Twoim miejscu zbadałabym w 22dc , a później ok. 25dc żeby zobzaczyć czy nie spada - jeśli spada to jeszcze raz w okolicy 27dc - chyba ,że Twoje cykle są dłuższe to musisz sobie jakoś wyliczyć ten czas przed @Sylwia77, grosza lubią tę wiadomość
-
Mango - mnie też przerażała ta myśl, ale się udało i Tobie też się uda!!!!Mango, Sylwia77, iwka76 lubią tę wiadomość