X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    samira wrote:
    Bursztyn wrote:
    Samirka, dzieki za ta info, chyba zakupie :)

a proszę bardzo :)

ja tez zakupię ,ze swansona bo jest tego na allegro od groma i taniej jak w stacjonarnej aptece a to dobra firma :) ,oczywiście jak allegro zacznie mi działać :P

Samira zachęcające wiadomości słuchaj u mnie allegro działa ok

działa mi przez nr, IP http://72.52.5.208/ ale musze sprawdzic czy mogę wejść na konto G..

Sylwia77, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Tak sobie myślę, że łatwiej jest tym dziewczynom, które już mają małą ;), a w rzeczywistości pewnie większą pociechę od siebie :) Ja staram się o pierwsze i przeraża mnie myśl, że może się nie udać :(

oj moja większa ma 183cm w tej chwili :P a wiesz mi nie jest łatwiej ...

Sylwia77, Mango, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    caffe wrote:
    A mnie dzisiaj coś "jeździ" po brzuchu. Mam nadzieję, że to nie @ bo by mi to plany pokrzyżowało.

Ciekawe czy będę humorzasta przed tą @, bo przed pierwszą po zabiegu to miałam takie jazdy, że hej. Nigdy tak nie miałam wcześniej, bo wiele lat byłam na antykoncepcji.
    A jazdy w marcu miałam takie, że się nawet z chłopem pokłóciłam w Dzień Kobiet, bo dostałam od niego goździka, a nie tulipana jak reszta :D I miałam gdzieś tłumaczenia, że chciał mnie wyróżnić, a goździk jest droższy od tulipana :P

hej Caffe ja tez nie raz przed @ mam takie jazdy ze szkoda gadac,mysle ze kazda z nas to przechodzi.Fajna historyjka z tym gozdzikiem;-)

mnie przeważnie furia ogarnia, flustracja i wkurzenie trochę mi ostatnio to zelżało mam w planie całkowicie pozbyć się tych humorków he he :P

Sylwia77, samira, caffe lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Tak sobie myślę, że łatwiej jest tym dziewczynom, które już mają małą ;), a w rzeczywistości pewnie większą pociechę od siebie :) Ja staram się o pierwsze i przeraża mnie myśl, że może się nie udać :(

Mango ja mam takie same odczucia:( tez sie staramy o pierwsze dzieciatko i tez sie boje,ze sie moze nie udac.

Mango, samira, grosza lubią tę wiadomość

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze mamy to forum. Mam nadzieję, że wspólnymi siłami ;) damy radę! Ja zrobię wszystko, aby moje życie nabrało głębszego sensu.

samira, caffe, Sylwia77, B.Crow, angela lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • grosza Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    B.Crow wrote:
    Witajcie dziewczęta :)

A ja napiszę coś dla nas bardzo oczywistego - ale tak bardzo pragnę dziecka że niestety jego brak czasami odbiera mi radość życia...tak bardzo pragnę zobaczyć dwie kreseczki!Jestem cierpliwa więc czekam ale mam nadzieję że kiedyś się doczekam?

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko i mam nadzieję że niebawem będziemy tu pisać tylko o naszych ciążach i radościach związanych z naszymi fasolkami!!!! :)

Przytulam Cię mocno, wiedz że rozumiem co czujesz. Dziewczyny tutaj czują to samo. Miejmy nadzieję w sercu, a wszystko się uda. W końcu jak badania w porządku to czemu ma się nie udać?

Cieplutkie przytulanki!
    Trzeba cieszyć się tym co się ma w danej chwili bo i z tym nagle może się coś popsuć - taką mam pozytywną myśl i jak mantrę powtarzam ją sobie.

samira, Sylwia77, B.Crow, angela, Bursztyn lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Mango wrote:

oj moja większa ma 183cm w tej chwili :P a wiesz mi nie jest łatwiej ...

Mnie się wydaje że tu chodzi o sam fakt posiadania małego dzieciątka.
    Mango i nie myśl, że może się nie udać na każdego przyjdzie odpowiednia pora.

caffe, Mango, Sylwia77, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

“ Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości opcji. Daruj sobie myślenie o tym, co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz akurat to, czego kompletnie się nie spodziewasz. ”

Mango, grosza, Sylwia77, B.Crow, anna maria, szczęśliwa, angela, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

“ Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości opcji. Daruj sobie myślenie o tym, co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz akurat to, czego kompletnie się nie spodziewasz. ”

Sylwia77, Jolka76 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:

Pięknie powiedziane :) , ale psychika świruje :(

Sylwia77, B.Crow, samira lubią tę wiadomość

• B.Crow Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:

Mango ja czuję dokładnie to samo,staram się również o pierwsze dziecko.
    Sądziłam że będzie zdecydowanie łatwiej i tyle to nie potrwa.Nie tracę nadziei że się uda tylko czasami tak jak i Ty odczuwam strach że może się nie udać i nie dane mi będzie odkryć radości bycia mamą...

samira, grosza, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle dzisiaj jest jakiś beznadziejny dzień znajomą zwolnili z pracy , druga koleżanka dostała opr w pracy w dodatku za nic, teściową coś tam "ugryzło" co się zdarza ostatnio często więc już się nie przejmujemy , na jutro rano do pracy jeszcze muszę zrobić obszerną prezentację :P
    i sąsiad mi się wyprowadza a to akurat jest pocieszające bo mamy nadzieję na o wiele lepszego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2013, 14:13

Sylwia77, bliska77 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B.Crow wrote:
    Mango wrote:

Sądziłam że będzie zdecydowanie łatwiej i tyle to nie potrwa.Nie tracę nadziei że się uda tylko czasami tak jak i Ty odczuwam strach że może się nie udać i nie dane mi będzie odkryć radości bycia mamą...

Ja ostatnio przelewam całe serce rocznej bratanicy, opiekuję się nią jeden dzień w tygodniu. Ta istotka jest tak cudowna, ze gdy wracam do domu jeszcze bardziej boli...

anna maria, B.Crow, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Mango ze mna to jest tak:ja mam syna (23l),ale mam takie odczucie jakbym starala sie o pierwsze dziecko ,nie wiem moze dlatego ze moj Michal ma juz wlasna rodzine ,wlasne zycie....Czuje to ze mi sie w tym roku uda i bede miala dzidzusia.

Mango, angela, caffe, Bursztyn, Sylwia77, iwka76 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Wiesz Mango ze mna to jest tak:ja mam syna (23l),ale mam takie odczucie jakbym starala sie o pierwsze dziecko ,nie wiem moze dlatego ze moj Michal ma juz wlasna rodzine ,wlasne zycie....Czuje to ze mi sie w tym roku uda i bede miala dzidzusia.

i to mi sie podoba:-) ja też tak czuje, że się uda zresztą powiedziałam sobie , ze dalej to już chyba przestanę staranka bo jednak wiek ;-) ale zobaczymy ja też do przodu nie wychodzę myslami ,a moje duże dziecko ma 21 lat :-)

Mango, Bursztyn, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:

super myśl :-)

Sylwia77, iwka76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    B.Crow wrote:
    Mango wrote:

Ja ostatnio przelewam całe serce rocznej bratanicy, opiekuję się nią jeden dzień w tygodniu. Ta istotka jest tak cudowna, ze gdy wracam do domu jeszcze bardziej boli...

Może fakt , mam syna więc jesli się nie uda teraz tragedii nie będzie ale myslę ,że to zależy od naszych wewnętrznych pragnień bo forum to forum a co każda ma w sercu głęboko to wie najlepiej :-)
    i każda z nas jest inna , to inaczej wszystko przeżywamy :-)
    tak czy siak Wszystkie mamy być do końca roku w ciąży i proszę bez wyjątków ;-)

Mango, anna maria, samira, angela, Bursztyn, Sylwia77, megan8 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa obiecuję dołożyć starań, aby spełnić Twoje życzenie ;) Czasami dopada mnie ten nastrój "Smerfa-marudy" ;)

angela, Sylwia77, szczęśliwa lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia77 wrote:
    angela wrote:
    polarmiś wrote:
    Sylwia77 wrote:
    Hej kobitki:)
    Witaj caffe:) widze,ze jestesmy ten sam rocznik,ja w maju skoncze 36 :)
    Dziewczynki znowu plamie ,lekarz mi przepisal jakies globulki Cicatridine i chyba kupie i zastosuje.
    Angela ,w ktorym momencie sprawdzic progesteron? Masz wieksze doswiadczenie z tymi badaniami wszystkimi:)
    Pozdrawiam :)
    inessa trzymaj sie,pamietam o Tobie caly czas :)

Progesteron bada się 7-8 dnia po owulacji. Sorry, że za Angelę odpowiadam - ale jestem dziś tu pierwsza!!!

Ale jeśli zdarzają Ci się plamienia przed@ to dobrze jest zbadać w momencie plamień lub krwawień - u mnie po owulacji był piękny, a później bardzo spadadał nawet do 0,2

U mnie przez jakis czas byly te plamienia przed okresem,ostatnio sie unormowalo,ale w tym miesiacu mam od polowy cyklu i nie wiem ktory moment bedzie najlepszy.Czy przed okresem czy w trakcie czy po z tymi badaniami :)

W cyklach 28dniowych - takie jak ja miałam badałam w 22dc potem w 25dc i 27dc - ja miałam tendencję spadkową dlatego dochodziło do zachowań wczesnoporonnych, nie wystarczał progesteron , w związku z tym była niedomoga ciałka żółtego, które jest niezmiernie ważne na początku ciąży ja na Twoim miejscu zbadałabym w 22dc , a później ok. 25dc żeby zobzaczyć czy nie spada - jeśli spada to jeszcze raz w okolicy 27dc - chyba ,że Twoje cykle są dłuższe to musisz sobie jakoś wyliczyć ten czas przed @

Sylwia77, grosza lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:

Mango - mnie też przerażała ta myśl, ale się udało i Tobie też się uda!!!!

Mango, Sylwia77, iwka76 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ