X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie chcę się wypowiadać na temat faktu samej aborcji, ale dokonanie jej w momencie tak późnym to uważam za barbarzyństwo. Przecież sugerując się wagą dziecka, to można przypuszczać, że jest to gdzieś 7 miesiąc ciąży...
    ja tez tak mysle, ze to nieludzkie...
    tutaj w UK dozwolona jest do 24 tyg.... o.O

caffe lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    aga a ty musisz odbierac telefon czy po prostu mozesz nie :)jak urlop? tutaj by nikt w zyciu podczas urlopu nie dzwonil hmmm
    niestety, okazuje się ze moja cudowna koleżanka beze mnie zginie

Simba lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    no w sumie roczny, 26 macierzyńskiego i 26 rodzicielskiego, mniej kasy będzie bo 80% wynagrodzenia ale po analizie za i przeciw i przemyśleniach dotyczących mojej kilkunastoletniej pracy w tej firmie, gdzie np z chorym 7m-cznym dzieckiem na zwolnieniu zapierdzielałam jak głupia, bo nie miał kto, stwierdziłam , że mi się należy
    Pytam tak z ciekawości, bo sama mam ten dylemat i zastanawiam się jak to wszystko ogarnąć i jednocześnie być zadowoloną :) W grę więc wchodzi jednorazowo albo tylko pół roku macierzyńskiego, albo rok z uwzględnieniem pracy na część etatu. Dzielić macierzyńskiego na dwa się nie opłaci, tzn. najpierw pół roku, a potem drugie pół roku.

bliska77 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tak myslalam, ze bedzie dobry, sciagnac bede musiala :)

lepiej majty ściągnij i bierz sie do roboty
    jajo ci chyba nadchodzi ;)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ogladalam na kinomanie
    o, super! tez ogladam filmy na kinomanie tylko nie wiedzialam ze juz sie tam pojawil! :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja tez tak mysle, ze to nieludzkie...
    tutaj w UK dozwolona jest do 24 tyg.... o.O
    Dla mnie to niewyobrażalne przede wszystkim od strony lekarza, który dokonuje takiego zabiegu...

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

http://www.news.com.au/technology/online/one-in-20-people-are-internet-trolls-with-the-attributes-of-sadists-and-psychopaths-according-to-paper-in-sciencedirect/story-fnjwmwrh-1226829078108

Kate 75 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    o, super! tez ogladam filmy na kinomanie tylko nie wiedzialam ze juz sie tam pojawil! :)

Jack tez tam jest - chyba go wciagne na kolacje ;)

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    lepiej majty ściągnij i bierz sie do roboty
    jajo ci chyba nadchodzi ;)
    widze, ze jestem monitorowana... ;)
    no, bede sie musiala zabrac do roboty :)

Simba, caffe, samira, Niuta, Sabina, angela, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    widze, ze jestem monitorowana... ;)
    i to za darmo :)

Simba, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    :)

http://www.news.com.au/technology/online/one-in-20-people-are-internet-trolls-with-the-attributes-of-sadists-and-psychopaths-according-to-paper-in-sciencedirect/story-fnjwmwrh-1226829078108

proponuje zakupić
    http://allegro.pl/3x-masc-na-bol-dupy-twoje-problemy-znikna-od-razu-i3898679503.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Pytam tak z ciekawości, bo sama mam ten dylemat i zastanawiam się jak to wszystko ogarnąć i jednocześnie być zadowoloną :) W grę więc wchodzi jednorazowo albo tylko pół roku macierzyńskiego, albo rok z uwzględnieniem pracy na części etatu. Dzielić macierzyńskiego na dwa się nie opłaci, tzn. najpierw pół roku, a potem drugie pół roku.
    wiesz, ja też już rozważałam wszelkie możliwości, u mnie część etatu odpada, rodzicielskiego między mnie a męża podzielić nie możemy, bo mąż byłby zbyt stratny finansowo a musi to być min. 8 tygodni. Stwierdziłam, że część pracy i tak nikt za mnie nie zrobi, zatem od października do stycznia będę miała sporo do zrobienia w "domowym zaciszu" a pewną wiedzę zachowam dla siebie. Byłby też problem z dojazdami i opieką nad dzieckiem w okresie zimowym, wiadomo, rodzicie mają już swoje lata a zwłaszcza tata sam potrzebuje teraz więcej uwagi niż 6 lat temu, kiedy to moja córka sie urodziła. Zakładając że wszystko będzie ok, w lipcu 2015 wrócę do pracy a dziecko od września do żłobka, no i jeszcze zostanie mi prawie 9 tygodni urlopu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 20:50

caffe, Sabina, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    proponuje zakupić
    http://allegro.pl/3x-masc-na-bol-dupy-twoje-problemy-znikna-od-razu-i3898679503.html

Dziekuje Ewo, na pewno skorzystam. Buziaczki :-*

bliska77, samira, Kate 75, Bursztyn, Niuta, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    wiesz, ja też już rozważałam wszelkie możliwości, u mnie część etatu odpada, rodzicielskiego między mnie a męża podzielić nie możemy, bo mąż byłby zbyt stratny finansowo a musi to być min. 8 tygodni. Stwierdziłam, że część pracy i tak nikt za mnie nie zrobi, zatem od października do stycznia będę miała sporo do zrobienia w "domowym zaciszu" a pewną wiedzę zachowam dla siebie. Byłby też problem z dojazdami i opieką nad dzieckiem w okresie zimowym, wiadomo, rodzicie mają już swoje lata a zwłaszcza tata sam potrzebuje teraz więcej uwagi niż 6 lat temu, kiedy to moja córka sie urodziła. Zakładając że wszystko będzie ok, w lipcu 2015 wrócę do pracy a dziecko od września do żłobka, no i jeszcze zostanie mi prawie 9 tygodni urlopu ;-)
    Wiesz, ja nie ukrywam, ze finansowo też byłabym dużo stratna idąc najpierw na pół roku (100% zasiłku), a potem na drugie pół roku (60% zasiłku). Opcje są więc dwie, ze albo pójde tylko na pół roku, albo jednorazowo na rok, z tym, że od pewnego momentu będę pracowała na część etatu. Ten etat to po to żeby po pierwsze tak jak wspominałyśmy, nie przekazywać pałeczki komuś innemu, a po drugie wtedy będę mogła coś oficjalnie podpisywać, bo w przeciwnym razie nawet kropki nie postawię na żadnym dokumencie. ZByt duże ryzyko przynajmniej u mnie.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Czytałyście? o.O

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/dolnoslaskie/news/aborcja-zakonczyla-sie-porodem-jest-sledztwo,1993948,218
    straszne ale dlaczego tak późno się zdecydowała :O

caffe lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    straszne ale dlaczego tak późno się zdecydowała :O
    Nie wiem, ale ciarki mnie przeszły. No weź zabij to dziecko, które się rusza, próbuje przeżyć...
    Straszne to.

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie wiem, ale ciarki mnie przeszły. No weź zabij to dziecko, które się rusza, próbuje przeżyć...
    Straszne to.
    Dlatego dla mnie chora jest dopuszczalność w niektórych krajach aborcji po 12tyg. ciąży np. do połowy ciąży ...

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Wiesz, ja nie ukrywam, ze finansowo też byłabym dużo stratna idąc najpierw na pół roku (100% zasiłku), a potem na drugie pół roku (60% zasiłku). Opcje są więc dwie, ze albo pójde tylko na pół roku, albo jednorazowo na rok, z tym, że od pewnego momentu będę pracowała na część etatu. Ten etat to po to żeby po pierwsze tak jak wspominałyśmy, nie przekazywać pałeczki komuś innemu, a po drugie wtedy będę mogła coś oficjalnie podpisywać, bo w przeciwnym razie nawet kropki nie postawię na żadnym dokumencie. ZByt duże ryzyko przynajmniej u mnie.
    no rozumiem, ja oficjalnie też nie mogę nic podpisać ale i tak każdy wie, że to moja działka... zresztą ja pracuję w spółce miejskiej i przez ten rok bardzo wiele może sie zdarzyć, tym bardziej, ze w grudniu wybory prezydentów miast a co za tym idzie może i np zmiana zarządu (za wiele nie chcę pisać...) już wiele nocy nie przespałam, doszłam do wniosku, ze co ma być to będzie, pewnych rzeczy nie przeskoczę...

caffe, Simba, grosza lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Dlatego dla mnie chora jest dopuszczalność w niektórych krajach aborcji po 12tyg. ciąży np. do połowy ciąży ...
    A popatrz u Bursztyna do kiedy wolno jej dokonać o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio było głośno o tej aktorce co lekarz kazał usunąć bo niby zespół Downa miało dziecko mieć a urodziło się zupełnie zdrowe

caffe lubi tę wiadomość

‹‹ 2440 2441 2442 2443 2444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ