X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aisab Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my raczej lubimy wszystko - prawie , ale nie lubimy nudy, ostatnio dużo wymyślam , bazę do obiadu najczęściej robię wieczorem, to jak wracamy do domu to szybko już idzie z dokończeniem , ostatnio " chodzą" za mną dania azjatyckie

bliska77, Panda, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

81827d8f4997a3f5ab8554e5299a2923.png
  • Aisab Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż mi ślinka poleciała , o 14-tej urywam się z pracy i lecę na zakupy
    caffe wrote:
    Ok, to wpadam dzisiaj do Ciebie :P

Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    aisa, ciezko powiedziec, jak nie wiemy, co jecie, czy dieta jakas, co lubicie, czy na szybko, czy wiezyczki z trufelkiem..

moj najlepszy obiad na szybko, ktory wszyscy uwielbiaja to makaron pelnoziarnisty z pieczona cukinia, wedzonym lososiem i prazonymi orzechami piniowymi.. troche czosnku i oliwy na sam koniec i.. juz sie slinie nad klawiatura..

cukinie też robię tylko faszerowaną i zapiekana w piekarniku , pycha

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    my raczej lubimy wszystko - prawie , ale nie lubimy nudy, ostatnio dużo wymyślam , bazę do obiadu najczęściej robię wieczorem, to jak wracamy do domu to szybko już idzie z dokończeniem , ostatnio " chodzą" za mną dania azjatyckie
    jeśli dania azjatyckie, to nic prostszego jak np kurczak po chińsku z makaronem sojowym, plus odpowiedni sosik chiński, ja np razem z kurczakiem, na patelni "podsmażam" kapustę pekińską, trochę pora, papryki itp, dobre są też mrożonki - mieszanki chińskie

Aisab, Panda, caffe, Simba, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papryki nadziewane mięskiem mielonym plus np rożne ziarna do tego, bardzo rózne dania z makaronem, jest całe mnóstwo tego, czasem mój mąż robi pizze a ja sosy do niej i jest lepsza niż w pizzeriach ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 13:16

Aisab, Panda, caffe, Iwone, Bursztyn, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wymyśliłam zrobię kurczaka w 5 smakach , tylko że jak zwykle będzie to moja własna "impresja". A moja córka mówi że im więcej wymyślam i robię cos nowego tym lepiej mi to wychodzi :)

bliska77, Panda, caffe, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo i lampka czerwonego winka do stekowej slatki, o ja glupia pipka o najwazniejszym zapomnialam ;)

bliska77, caffe, Bursztyn, mysza1975, Kate 75, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko zrobiłam się głodna
    agafbh wrote:
    jeśli dania azjatyckie, to nic prostszego jak np kurczak po chińsku z makaronem sojowym, plus odpowiedni sosik chiński, ja np razem z kurczakiem, na patelni "podsmażam" kapustę pekińską, trochę pora, papryki itp, dobre są też mrożonki - mieszanki chińskie

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    no i wymyśliłam zrobię kurczaka w 5 smakach , tylko że jak zwykle będzie to moja własna "impresja". A moja córka mówi że im więcej wymyślam i robię cos nowego tym lepiej mi to wychodzi :)
    trening czyni mistrza ;-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    oooo i lampka czerwonego winka do stekowej slatki, o ja glupia pipka o najwazniejszym zapomnialam ;)
    kurde winko czerwone ale mam chęć.....

caffe, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i widzicie mam już pewnie całą listę obiadków na przyszły tydzień . super , dobrze że choć tu można liczyć na wsparcie:)

bliska77, caffe, Iwone lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pizze tez robimy swoją , i bez porównania jest lepsza
    agafbh wrote:
    papryki nadziewane mięskiem mielonym plus np rożne ziarna do tego, bardzo rózne dania z makaronem, jest całe mnóstwo tego, czasem mój mąż robi pizze a ja sosy do niej i jest lepsza niż w pizzeriach ;-)

bliska77 lubi tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprykę nadziewaną uwielbiam ale tego akurat niestety moi nie lubią .

albo zjadłabym takiego kurczaczka pieczonego i przykrytego startymi warzywami ,

bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    paprykę nadziewaną uwielbiam ale tego akurat niestety moi nie lubią .

albo zjadłabym takiego kurczaczka pieczonego i przykrytego startymi warzywami ,
    moja córka uwielbia jeszcze pulpeciki w sosie koperkowym, mogą być z kaszą, ziemniakami a nawet kluskami najważniejsze żeby sosik koperkowy byl ;)

Aisab, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o te krewetki to może jutro zrobię , musze zaprosić sąsiadów i podziękować za opiekę nad kotem jak nas nie było
    Panda wrote:
    Caffe szczerze ja to jakas kucharka wielka nie jestem o moge szczegolnie w porownaniu z Wami. Ja to zykle gotuje na oko i do smaku wymyslam swoje i zwykle jest to cos innego za kazdym razem bo nie pamietam co dodalam wczesniej. Od niedawana robie jakies jedzenia z przepisow ale wkurzam sie bozawsze mi czego brakuje wiec i tak je zmieniam.

Ja moglabym polecic krewetki w sosie czosnkowym i maselku szybkie i pyszne...na goraco na patelni i pietruszka posypac na koncu macie je mrozone w sklepach na pewno.

Albo dzisiaj na przyklad salatke ze steakiem i warzywkami Rocket (salad nie wiem jak to bedzie po polsku) , pomidorki takie malutkie slodkie, papryka na surowo, wiosenna cebulka, jajko gotowane no i steak na szybko.

Dressing: olive oil, sok z lemonki pieprz, pokrojona sweza bazylia, sol i zgniecione 2 zabki czosnku zmieszac i odstawic (najlepiej zrobic na poczatku coby sie ladnie zmieszalo)

Pozniej wymieszac wszystko razem delikatnie i na koncu ladnie przybrac gotowanym jajkiem i stekiem.

U nas jest gorao i kuchnia polska ktora kocham nie wchodzi w gre jest za ciezka....

caffe, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosik koperkowy też lubimy
    agafbh wrote:
    moja córka uwielbia jeszcze pulpeciki w sosie koperkowym, mogą być z kaszą, ziemniakami a nawet kluskami najważniejsze żeby sosik koperkowy byl ;)

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    pizze tez robimy swoją , i bez porównania jest lepsza
    my też robimy sami pizze która znika bardzo szybko :)
    a dziś chyba będzie warzywna zapiekanka podlana beszamelem i zapleczona z serem

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio robiłam na obiad pieczonego łososia - marynowanego w soku z pomarańczy, a do tego sos z czarnej porzeczki ze świeżą miętą. Przepis zerżnięty z "kwestia smaku" - do tego pieczone ziemniaki folii z dipem z bryndzy i koperkiem i surówka z selera z jabłkiem, orzechami i rodzynkami. Bardzo mało pracy - a wszystkim bardzo smakowało...

jakby co to tu jest link do tego przepisu:
    http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/losos/losos_z_czarna_porzeczka/przepis.html

bliska77, Aisab, caffe, Panda, samira, EwaT, Bursztyn, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do pizzy dodajmy grzyby leśne , M całą jesień w lesie siedział
    ania.g wrote:
    my też robimy sami pizze która znika bardzo szybko :)
    a dziś chyba będzie warzywna zapiekanka podlana beszamelem i zapleczona z serem

ania.g, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Sprzedam" Wam przepis na sałatkę, taką, która ja jem np. do kanapki z wędliną :P ale najczęściej samą :P

1. opakowanie makarony w kształcie ryżu (najlepiej makaron jakiś wloski, bo polskie nie zawsze są takie akuratne ;) )

2. dwa świeże ogórki

3. podwójna pierś z kurczaka

4. pieprz, sól, bazylia

5. majonez

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.

Kurczaka kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju, przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią (bazylii daję sporo).

Przekładamy kawałki kurczaka (ja wlewam wszystko z patelni) do ugotowanego makaronu.

Dodajemy pokrojonego w kostkę świeżego ogórka.

Dodajemy majonez (ja oczywiście tylko kielecki).

Mieszamy. Jak się wszystko delikatnie "przegryzie" to jeszcze ewentualnie doprawiam solą lub pieprzem. Ale kielecki jest dość ostry, więc najczęściej nic już nie musze dodawać.

Smacznego :)

Aisab, bliska77, Panda, Bozia3, sjoanka, grosza, ania.g, mysza1975, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2487 2488 2489 2490 2491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ