X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Panda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    normalnie czekam na niedostanie okresu.. ;)
    w tym cyklu bede tylko jeszcze dodatkow progesteron badac, bo mam czasami krotsza faze lutealna i chce zobaczyc czy wszysto ok..

no tak ;) zycze ci z calych sil zebys nie dostala!!!

paszczakin, Simba, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Tutaj to jednak bym sie zastanowila bo jesli powiedzmy wielu moich znajomych jest z roznych krajow i dzieci od malego czesto ucza sie trzech jezykow bo mama w jednym tato w drugim a dzien dzisiejszy po angielsku. I na prawde nic kompletnie nic iem sie w glowach nie misza i znam dzieciaki co trzema jezykami wladaja super. W szkole nei maja z tym zadnych problemow. Wiec jakos nie pasuje mi to ze tiutanie ma wplyw na wade wymowy. Ale to tylko moje zdanie....
    Mnie się wydaje, nawiązując do tematu, ze tu chodzi o to, zeby poprawnie się zwracać do dziecka , i nie tworzyć jakichś mutantów słownych na podstawie prawidłowych wyrazów.
    Dziecko wtedy uczy się tego, co mu przekazuje otoczenie, czyli zły przekaz powoduje złą naukę. O to tu chodzi.

bliska77, Aisab, Panda, samira, Bozia3, Iwone, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dzięki za kciuki, mój tata właśnie jest po, ustawianie przebiegło sprawnie, teraz o wybudzają, mam nadzieję, że komplikacji żadnych nie będzie uffffffff

Aisab, caffe, Lucky, Panda, ania.g, Reni, Bozia3, Simba, Iwone, Żanet, polarmiś, malgos741, EwaT, sjoanka, Mango, Bursztyn, gosia7122, grosza, mysza1975, megan8, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z innej beczki ,potrzebuję inspiracji , nie mam pomysłu co zrobić jutro i niedzielę na obiad, ostatnio planowałam sobie całe tygodnie i z lista szłam na zakupy i było łatwiej , ale teraz nie mam pojęcia co robić na te obiady żeby było smacznie i nie monotonnie, dajcie jakieś pomysły :)

caffe, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

81827d8f4997a3f5ab8554e5299a2923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mnie się wydaje, nawiązując do tematu, ze tu chodzi o to, zeby poprawnie się zwracać do dziecka , i nie tworzyć jakichś mutantów słownych na podstawie prawidłowych wyrazów.
    Dziecko wtedy uczy się tego, co mu przekazuje otoczenie, czyli zły przekaz powoduje złą naukę. O to tu chodzi.
    dokładnie tak

caffe lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dziewczyny, dzięki za kciuki, mój tata właśnie jest po, ustawianie przebiegło sprawnie, teraz o wybudzają, mam nadzieję, że komplikacji żadnych nie będzie uffffffff
    Oby już było tylko lepiej, tego wam życzę <3 Najgorsze jest czekanie i niepewność.
    Będzie dobrze :)

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Oby już było tylko lepiej, tego wam życzę <3 Najgorsze jest czekanie i niepewność.
    Będzie dobrze :)
    dzięki żebyś wiedziała, dziś w oczekiwaniu pozdejmowałam i pomyłam wszystkie kratki wentylacyjne na kominach, żeby tylko nie myśleć

caffe, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dzięki żebyś wiedziała, dziś w oczekiwaniu pozdejmowałam i pomyłam wszystkie kratki wentylacyjne na kominach, żeby tylko nie myśleć
    Ja w podobnych sytuacjach mam odwrotnie, nic nie jestem w stanie zrobić. Wolałabym miec jednak tak jak Ty :) czyli brać się za robotę :)

ania.g, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    a tak z innej beczki ,potrzebuję inspiracji , nie mam pomysłu co zrobić jutro i niedzielę na obiad, ostatnio planowałam sobie całe tygodnie i z lista szłam na zakupy i było łatwiej , ale teraz nie mam pojęcia co robić na te obiady żeby było smacznie i nie monotonnie, dajcie jakieś pomysły :)
    A jakas mała podpowiedź? Mięso, makaron, warzywa... ;) w którą bardziej chcesz stronę?

No i czy chcesz się napracować czy wolisz coś na szybko?

bliska77, Aisab lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wracając do imion to nie miałam pojęcia że są jeszcze zwolenniczki Adama, w mojej pierwszej trójce męskich imion 2 już są zajęte przez męża i jego siostrzeńca, wiec padło na trzecie :-) czyli Adama, jeśli dziewczynka, to będzie Amelka bo najważniejsze podoba mi się i najważniejsze - nie znam ani jednej dziewczynki o takim imieniu, królują zuzie, zosie, julki, oliwki i nikole i marysie

caffe, Bursztyn, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

zgadzam sie :)

bliska77, caffe lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    a wracając do imion to nie miałam pojęcia że są jeszcze zwolenniczki Adama, w mojej pierwszej trójce męskich imion 2 już są zajęte przez męża i jego siostrzeńca, wiec padło na trzecie :-) czyli Adama, jeśli dziewczynka, to będzie Amelka bo najważniejsze podoba mi się i najważniejsze - nie znam ani jednej dziewczynki o takim imieniu, królują zuzie, zosie, julki, oliwki i nikole i marysie
    Ja też nie znam Amelki, ale imię jest raczej popularne, przynajmniej ja je znam ;) :P

Fajnie.

Dobrze, że masz imię awaryjne dla chłopca, bo ja chłopca nawet awaryjnie nie brałam pod uwagę i proszę.... ;)

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    zgadzam sie :)
    Panda, zapodaj jakiś przepis od siebie :P

Tylko żeby w składnikach nie było jakichś morsów, wielorybów itp. bo u nas z tym problem ;)

Ale ale ale, mięso kangura i krokodyla widziałam w nas :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 12:54

Żanet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja też nie znam Amelki, ale imię jest raczej popularne, przynajmniej ja je znam ;) :P

Fajnie.

Dobrze, że masz imię awaryjne dla chłopca, bo ja chłopca nawet awaryjnie nie brałam pod uwagę i proszę.... ;)
    masz jeszcze czas do namysłu, jeśli chodzi o mnie, mam nadzieję, że 3go marca w końcu moje dziecię raczy odwrócić się do nas przodem i poznam płeć

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nikt mi nie odpisał :(

caffe lubi tę wiadomość

81827d8f4997a3f5ab8554e5299a2923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa przepraszam, nie gniewaj się ;-)
    wszystko zależy od tego co lubicie, czy ma być coś lekkiego czy niekoniecznie
    np mój mąż i córka uwielbiają łazanki, bardzo proste i dla nich smaczne danie, ja nie jem bo za dużo węglowodanów,
    u mnie królują róznego rodzaju zupy, jest całe mnóstwo podpowiedzi

caffe lubi tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Panda, zapodaj jakiś przepis od siebie :P

Tylko żeby w składnikach nie było jakichś morsów, wielorybów itp. bo u nas z tym problem ;)

Ale ale ale, mięso kangura i krokodyla widziałam w nas :P

Caffe szczerze ja to jakas kucharka wielka nie jestem o moge szczegolnie w porownaniu z Wami. Ja to zykle gotuje na oko i do smaku wymyslam swoje i zwykle jest to cos innego za kazdym razem bo nie pamietam co dodalam wczesniej. Od niedawana robie jakies jedzenia z przepisow ale wkurzam sie bozawsze mi czego brakuje wiec i tak je zmieniam.

Ja moglabym polecic krewetki w sosie czosnkowym i maselku szybkie i pyszne...na goraco na patelni i pietruszka posypac na koncu macie je mrozone w sklepach na pewno.

Albo dzisiaj na przyklad salatke ze steakiem i warzywkami Rocket (salad nie wiem jak to bedzie po polsku) , pomidorki takie malutkie slodkie, papryka na surowo, wiosenna cebulka, jajko gotowane no i steak na szybko.

Dressing: olive oil, sok z lemonki pieprz, pokrojona sweza bazylia, sol i zgniecione 2 zabki czosnku zmieszac i odstawic (najlepiej zrobic na poczatku coby sie ladnie zmieszalo)

Pozniej wymieszac wszystko razem delikatnie i na koncu ladnie przybrac gotowanym jajkiem i stekiem.

U nas jest gorao i kuchnia polska ktora kocham nie wchodzi w gre jest za ciezka....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 13:07

caffe, bliska77, Aisab, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    no i nikt mi nie odpisał :(
    Ja odpisałam, tzn. dopytałam i Ty nie odpowiedzialaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 13:08

Aisab, bliska77 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tez tak uwazam, tylko z pewnych powodow nie moglabym niestety dac tego imienia............ ;)

Dla mnie tez to najpiękniejsze imię, ale też niestety mam powody by go dziecku nie dać. Odnosi się to do imienia Adam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 13:08

caffe, bliska77, EwaT, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Caffe szczerze ja to jakas kucharka wielka nie jestem o moge szczegolnie w porownaniu z Wami. Ja to zykle gotuje na oko i do smaku wymyslam swoje i zwykle jest to cos innego za kazdym razem bo nie pamietam co dodalam wczesniej. Od niedawana robie jakies jedzenia z przepisow ale wkurzam sie bozawsze mi czego brakuje wiec i tak je zmieniam.

Ja moglabym polecic krewetki w sosie czosnkowym i maselku szybkie i pyszne...na goraco na patelni i pietruszka posypac na koncu macie je mrozone w sklepach na pewno.

Albo dzisiaj na przyklad salatke ze steakiem i warzywkami Rocket (salad nie wiem jak to bedzie po polsku) , pomidorki takie malutkie slodkie, papryka na surowo, wiosenna cebulka, jajko gotowane no i steak na szybko.

Dressing: olive oil, sok z lemonki pieprz, pokrojona sweza bazylia, sol i zgniecione 2 zabki czosnku zmieszac i odstawic (najlepiej zrobic na poczatku coby sie ladnie zmieszalo)

Pozniej wymieszac wszystko razem delikatnie i na koncu ladnie przybrac gotowanym jajkiem i stekiem.

U nas jest gorao i kuchnia polska ktora kocham nie wchodzi w gre jest za ciezka....
    Ok, to wpadam dzisiaj do Ciebie :P

Aisab, Panda lubią tę wiadomość

‹‹ 2486 2487 2488 2489 2490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ