35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycaffe wrote:inessa wrote:Na jakim programie jest ten dokument czy film bo ja nie słyszałam o tym wcześniej?
Na TVN Style. Prowadzi go Kasia Bosacka (sama jest w ciąży), ta sama co program Wiem co jem, wiem co kupuję.
Emisja jest w soboty o 17.00. Pewnie powtórki też są, ale nie wiem kiedy.
z tego co wiem to już urodziła ,była nawet w Dzień Dobry TVN bez brzuszkainessa lubi tę wiadomość
-
samira wrote:caffe wrote:inessa wrote:Na jakim programie jest ten dokument czy film bo ja nie słyszałam o tym wcześniej?
Na TVN Style. Prowadzi go Kasia Bosacka (sama jest w ciąży), ta sama co program Wiem co jem, wiem co kupuję.
Emisja jest w soboty o 17.00. Pewnie powtórki też są, ale nie wiem kiedy.
z tego co wiem to już urodziła ,była nawet w Dzień Dobry TVN bez brzuszka
Nie słyszałam, widocznie nie jestem na bieżącoinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agafbh wrote:Dziewczyny ta wiosna musi w końcu do nas zawitać a wraz z nią...
choć jednej z nas uda się w tym miesiącu, mam taką nadzieję
ja też mam taka nadzieję , bo wreszcie doczekalam się dwóch grubych kresek na teście i inne objawy łącznie z potokiem ,,śluzów ,, hihihihihi Więc ja zakasuję rękawy i zaczynam na porządnie działać Zyczcie mi powodzenia proszę hihihihihihihihihipolarmiś, anna maria, Mango, megan8, inessa, bliska77, angela, Bursztyn, Sylwia77, Olena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam wszystkie koleżanki. u mnie poranek słoneczny. Jutro IUI, wczoraj podałam zastrzyk na pęknięcie i boje się że pęcherzyk pęknie za wcześnie i do jutra będzie za późno- kocham ten polski optymizm.
inessa, bliska77, angela, Bursztyn, Sylwia77, samira lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Witam wszystkie koleżanki. u mnie poranek słoneczny. Jutro IUI, wczoraj podałam zastrzyk na pęknięcie i boje się że pęcherzyk pęknie za wcześnie i do jutra będzie za późno- kocham ten polski optymizm.
Witam u mnie rowinez piekny sloneczny poranek i Taki ma byc caly dzien,polarmis ranny z ciebie ;mis;inessa, Sylwia77, polarmiś lubią tę wiadomość
-
iwka76 wrote:agafbh wrote:Dziewczyny ta wiosna musi w końcu do nas zawitać a wraz z nią...
choć jednej z nas uda się w tym miesiącu, mam taką nadzieję
ja też mam taka nadzieję , bo wreszcie doczekalam się dwóch grubych kresek na teście i inne objawy łącznie z potokiem ,,śluzów ,, hihihihihi Więc ja zakasuję rękawy i zaczynam na porządnie działać Zyczcie mi powodzenia proszę hihihihihihihihihi
kochana doczekasz sie tych utesknionych 2 grubych kresek tak jak kazda z nas,POWODZENIA dla wszystkich pragnacychMango, inessa, angela, iwka76, Sylwia77, polarmiś, samira lubią tę wiadomość
-
Sylwia77 wrote:Musze jeszcze zadzwonic i zapytac gina,moze bromergon ma na to wplyw,tsh sie unormowalo i moze za dlugo ten bromergon biore?
Sylwia - nie wydaje mi się,żeby to była kwestia bromergonu, bardziej stawiałabym na nadżerkę i plamienia spowodowane przez niąinessa, Sylwia77 lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:angela wrote:agafbh wrote:Angela, będzie dobrze, zobaczysz, wiem z jakim się to wiąże stresem, ja miałam badania prenatalne między innymi z powodu dużej niedoczynności tarczycy
trzymaj się cieplutko
Aga - jak te badania wyglądają - proszę napisz coś więcej
Angela, pierwsza część to badanie usg na którym sprawdza się przezierność karkową, kręgosłup, serduszko itp a druga to badania krwi i w zależności od ich wyników jest kolejny etap bądź już nie
będzie dobrze, jestem tego pewna
Aga - dziękuję bardzo!inessa, bliska77, Sylwia77, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:angela wrote:caffe wrote:A miałyście może za niski progesteron na początku ciąży? Jeśli tak, to co robiłyście, co zalecił lekarz?
Mój mi powiedział, że jeśli stwierdzę, że mogę być w ciąży to od razu mam brać luteinę. Zastanawiam się tylko nad sposobem jak mogę zapobiec takiej sytuacji zanim ewentualnie uda mi się zajść.
U mnie ciąża zaczęła się krwawieniem, które na przemian z plamieniami trwało ok. 3,5 dnia. Dostałam dużą dawkę luteiny 4*2 czyli 8 dziennie, poza tym duphaston 3*1 i bezwzględny zakaz poruszania się - tylko leżenie - udało się, ale cały czas muszę na siebie uważać - więc jeżeli zauważysz jakieś niepokojące plamienia lub krwawienia to badaj progesteron, a dla świętego spokoju możesz go zbadać w granicy 22dc czy wystąpiła owulacja , a później w okolicy 25-26dc czy nie spada - jeśli nie to wszystko dobrze i nie ma się co martwić progesteronem
Pamietam te momenty napiecia... W sumie "bylysmy" przy tym z Toba z Dziewczynami od poczatku. To jest wzruszajace dla mnie Jak narazie jestes pierwsza z naszego grona ale mam nadzieje ze nie ostatnia Pieknym jest moc komus towarzyszyc w takiej drodze, chocby wirtualnie (z braku innych mozliwosci)
Bursztynku - dzięki za cudne słowa , aż mi się łezka zakręciła, a może kiedyś spotkamy się i w realu - powiem Wam szczerze,że bardzo bym chciałainessa, polarmiś, Bursztyn, Sylwia77, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolarmiś wrote:Witam wszystkie koleżanki. u mnie poranek słoneczny. Jutro IUI, wczoraj podałam zastrzyk na pęknięcie i boje się że pęcherzyk pęknie za wcześnie i do jutra będzie za późno- kocham ten polski optymizm.
trzymam kciuki z całych sił
mi ostatnio pękł chyba po jakiś 40 godzinach od podania (o ile pękł)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2013, 09:55
polarmiś, Sylwia77 lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Witam wszystkie koleżanki. u mnie poranek słoneczny. Jutro IUI, wczoraj podałam zastrzyk na pęknięcie i boje się że pęcherzyk pęknie za wcześnie i do jutra będzie za późno- kocham ten polski optymizm.
Nie będzie za późno - wszystko jest jak najbardziej dobrze!bliska77, inessa, polarmiś, Sylwia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Samirka - dziękuję za wyczerpującą informację o badaniach prenatalnych
inessa, bliska77, Mango, Sylwia77, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPolarmiś wierze mocno,w Wasze powodzenie
Angela bardzo ciesze się,że dobrze się czujesz i Maluszek pod Twoim dobrym serduszkiem również. Widzisz my wszystkie tak Ci dopingujemy jakby to była nasza ciąża..... dbaj bardzo o Was. Dziękuje za wsparcie
Jutro jedziemy do ośrodka adopcyjnego z dokumentami, oczywiście nie wszytskie jeszcze ale moze na początek starczy, polecam sie choć troszke pamięci Waszejbliska77, polarmiś, iwka76, Mango, megan8, Bursztyn, Sylwia77, ewajoanna, samira, anna maria, KaRa, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Polarmiś wierze mocno,w Wasze powodzenie
Angela bardzo ciesze się,że dobrze się czujesz i Maluszek pod Twoim dobrym serduszkiem również. Widzisz my wszystkie tak Ci dopingujemy jakby to była nasza ciąża..... dbaj bardzo o Was. Dziękuje za wsparcie
Jutro jedziemy do ośrodka adopcyjnego z dokumentami, oczywiście nie wszytskie jeszcze ale moze na początek starczy, polecam sie choć troszke pamięci Waszej
powodzenia Inessapolarmiś, inessa lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Witam serdecznie u nas piękny wiosenny dzionek za chwile z moim M wybieramy się na spacer. Dobrego dnia!!!
ja też życzę wszystkim paniom udanej słonecznej niedzieli , bo nawet tutaj w niemczech mamy słoneczko , ale niestety siedzę sama do popołudnia bo mój pan pracuje , a ja też po południu do restauracji popracować musze jechać a wieczorkiem już zaplanowaliśmy przytulanko hihihihih Inesso dziękuje za pamięc i życze powodzenia w przygotowaniach do poprawy zdrówkabliska77, inessa, Sylwia77, anna maria lubią tę wiadomość