X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Na jakim programie jest ten dokument czy film bo ja nie słyszałam o tym wcześniej?

O MATKO!! TVN style godz.17:00 :)
    ale można to obejrzeć tvn player na kompie albo telewizorze (z dostepem do internetu)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    inessa wrote:
    Na jakim programie jest ten dokument czy film bo ja nie słyszałam o tym wcześniej?

Na TVN Style. Prowadzi go Kasia Bosacka (sama jest w ciąży), ta sama co program Wiem co jem, wiem co kupuję.
    Emisja jest w soboty o 17.00. Pewnie powtórki też są, ale nie wiem kiedy.

z tego co wiem to już urodziła ,była nawet w Dzień Dobry TVN bez brzuszka :P

inessa lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    caffe wrote:
    inessa wrote:

Na TVN Style. Prowadzi go Kasia Bosacka (sama jest w ciąży), ta sama co program Wiem co jem, wiem co kupuję.
    Emisja jest w soboty o 17.00. Pewnie powtórki też są, ale nie wiem kiedy.

z tego co wiem to już urodziła ,była nawet w Dzień Dobry TVN bez brzuszka :P

Nie słyszałam, widocznie nie jestem na bieżąco :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś cisza tutaj? Widać,że weekend jest :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej długiej i spokojnej...nie... szalonej nocy ;)

iwka76, anna maria lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Dziewczyny ta wiosna musi w końcu do nas zawitać a wraz z nią... ;-)
    choć jednej z nas uda się w tym miesiącu, mam taką nadzieję

ja też mam taka nadzieję , bo wreszcie doczekalam się dwóch grubych kresek na teście i inne objawy łącznie z potokiem ,,śluzów ,, hihihihihi Więc ja zakasuję rękawy i zaczynam na porządnie działać Zyczcie mi powodzenia proszę hihihihihihihihihi

polarmiś, anna maria, Mango, megan8, inessa, bliska77, angela, Bursztyn, Sylwia77, Olena lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie koleżanki. u mnie poranek słoneczny. Jutro IUI, wczoraj podałam zastrzyk na pęknięcie i boje się że pęcherzyk pęknie za wcześnie i do jutra będzie za późno- kocham ten polski optymizm.

inessa, bliska77, angela, Bursztyn, Sylwia77, samira lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Witam wszystkie koleżanki. u mnie poranek słoneczny. Jutro IUI, wczoraj podałam zastrzyk na pęknięcie i boje się że pęcherzyk pęknie za wcześnie i do jutra będzie za późno- kocham ten polski optymizm.

Witam u mnie rowinez piekny sloneczny poranek i Taki ma byc caly dzien,polarmis ranny z ciebie ;mis;

inessa, Sylwia77, polarmiś lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    agafbh wrote:
    Dziewczyny ta wiosna musi w końcu do nas zawitać a wraz z nią... ;-)
    choć jednej z nas uda się w tym miesiącu, mam taką nadzieję

ja też mam taka nadzieję , bo wreszcie doczekalam się dwóch grubych kresek na teście i inne objawy łącznie z potokiem ,,śluzów ,, hihihihihi Więc ja zakasuję rękawy i zaczynam na porządnie działać Zyczcie mi powodzenia proszę hihihihihihihihihi

kochana doczekasz sie tych utesknionych 2 grubych kresek tak jak kazda z nas,POWODZENIA dla wszystkich pragnacych

Mango, inessa, angela, iwka76, Sylwia77, polarmiś, samira lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia77 wrote:
    Musze jeszcze zadzwonic i zapytac gina,moze bromergon ma na to wplyw,tsh sie unormowalo i moze za dlugo ten bromergon biore?

Sylwia - nie wydaje mi się,żeby to była kwestia bromergonu, bardziej stawiałabym na nadżerkę i plamienia spowodowane przez nią

inessa, Sylwia77 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    angela wrote:
    agafbh wrote:
    Angela, będzie dobrze, zobaczysz, wiem z jakim się to wiąże stresem, ja miałam badania prenatalne między innymi z powodu dużej niedoczynności tarczycy
    trzymaj się cieplutko :-)

Aga - jak te badania wyglądają - proszę napisz coś więcej

Angela, pierwsza część to badanie usg na którym sprawdza się przezierność karkową, kręgosłup, serduszko itp a druga to badania krwi i w zależności od ich wyników jest kolejny etap bądź już nie ;-)
    będzie dobrze, jestem tego pewna

Aga - dziękuję bardzo!

inessa, bliska77, Sylwia77, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie u nas piękny wiosenny dzionek za chwile z moim M wybieramy się na spacer. Dobrego dnia!!! :D

bliska77, iwka76, megan8, Sylwia77, polarmiś lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    angela wrote:
    caffe wrote:
    A miałyście może za niski progesteron na początku ciąży? Jeśli tak, to co robiłyście, co zalecił lekarz?

Mój mi powiedział, że jeśli stwierdzę, że mogę być w ciąży to od razu mam brać luteinę. Zastanawiam się tylko nad sposobem jak mogę zapobiec takiej sytuacji zanim ewentualnie uda mi się zajść.

U mnie ciąża zaczęła się krwawieniem, które na przemian z plamieniami trwało ok. 3,5 dnia. Dostałam dużą dawkę luteiny 4*2 czyli 8 dziennie, poza tym duphaston 3*1 i bezwzględny zakaz poruszania się - tylko leżenie - udało się, ale cały czas muszę na siebie uważać - więc jeżeli zauważysz jakieś niepokojące plamienia lub krwawienia to badaj progesteron, a dla świętego spokoju możesz go zbadać w granicy 22dc czy wystąpiła owulacja , a później w okolicy 25-26dc czy nie spada - jeśli nie to wszystko dobrze i nie ma się co martwić progesteronem

Pamietam te momenty napiecia... W sumie "bylysmy" przy tym z Toba z Dziewczynami od poczatku. To jest wzruszajace dla mnie :) Jak narazie jestes pierwsza z naszego grona ale mam nadzieje ze nie ostatnia :) Pieknym jest moc komus towarzyszyc w takiej drodze, chocby wirtualnie (z braku innych mozliwosci) :)

Bursztynku - dzięki za cudne słowa , aż mi się łezka zakręciła, a może kiedyś spotkamy się i w realu - powiem Wam szczerze,że bardzo bym chciała

inessa, polarmiś, Bursztyn, Sylwia77, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:

trzymam kciuki z całych sił ;-)
    mi ostatnio pękł chyba po jakiś 40 godzinach od podania (o ile pękł)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2013, 09:55

polarmiś, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:

Nie będzie za późno - wszystko jest jak najbardziej dobrze!

bliska77, inessa, polarmiś, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ja już też dokładnie nie pamiętam co i jak, mam płytę z dzidzię w brzuszku właśnie z ok 11 tygodnia super sprawa :-)
    Samira idealnie to wszystko wytłumaczyła ;-)

angela, inessa, Mango, Sylwia77, samira lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka - dziękuję za wyczerpującą informację o badaniach prenatalnych

inessa, bliska77, Mango, Sylwia77, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmiś wierze mocno,w Wasze powodzenie :D
    Angela bardzo ciesze się,że dobrze się czujesz i Maluszek pod Twoim dobrym serduszkiem również. Widzisz my wszystkie tak Ci dopingujemy jakby to była nasza ciąża..... :D dbaj bardzo o Was. Dziękuje za wsparcie :)
    Jutro jedziemy do ośrodka adopcyjnego z dokumentami, oczywiście nie wszytskie jeszcze ale moze na początek starczy, polecam sie choć troszke pamięci Waszej ;)

bliska77, polarmiś, iwka76, Mango, megan8, Bursztyn, Sylwia77, ewajoanna, samira, anna maria, KaRa, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Polarmiś wierze mocno,w Wasze powodzenie :D
    Angela bardzo ciesze się,że dobrze się czujesz i Maluszek pod Twoim dobrym serduszkiem również. Widzisz my wszystkie tak Ci dopingujemy jakby to była nasza ciąża..... :D dbaj bardzo o Was. Dziękuje za wsparcie :)
    Jutro jedziemy do ośrodka adopcyjnego z dokumentami, oczywiście nie wszytskie jeszcze ale moze na początek starczy, polecam sie choć troszke pamięci Waszej ;)

powodzenia Inessa ;-)

polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Witam serdecznie u nas piękny wiosenny dzionek za chwile z moim M wybieramy się na spacer. Dobrego dnia!!! :D

ja też życzę wszystkim paniom udanej słonecznej niedzieli , bo nawet tutaj w niemczech mamy słoneczko , ale niestety siedzę sama do popołudnia bo mój pan pracuje , a ja też po południu do restauracji popracować musze jechać a wieczorkiem już zaplanowaliśmy przytulanko hihihihih Inesso dziękuje za pamięc i życze powodzenia w przygotowaniach do poprawy zdrówka

bliska77, inessa, Sylwia77, anna maria lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ