X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie no wyjątek potwierdza regułę..
    znam dużo takich ciążo związków..które już w tej chwili nie istnieją.. faceci się ulatniali
    heheh
    u nas się starała 17 latka ;) i muszę przyznać, że jej się udało - zaciążyć oczywiście.
    Ona stwierdziła, że jej matka całe życie siedziała w domu i wychowywała ją i rodzeństwo i wcale nie musi pracować, bo ojciec jest od tego więc po co ona ma się uczyć. Jak będzie chciała to skończy szkołę ale w sumie to nie jest warunek konieczny, bo przecież jej matce nie jest źle więc i jej nie będzie.

samira, Kate 75, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    czytam wątek 18+ i tu chyba pytanie do Bursztyna.. czy 18latka która jest w szkole i stara się o dziecko ..nie wiem jak to ująć.. ale nikt mi nie powie, że to normalne
    no teoretycznie jest to normalne :)
    nie wiadomo w jakiej jest szkole? moze ja konczy? moze nie planuje dalszej edukacji? moze sie zakochala i chce miec juz zaraz dziecko z ukochanym? moze wie ze bedzie miala wsparcie finansowe? moze ma silnie rozwiniety instynkt macierzynski? W przyrodzie rozne przypadki sie zdarzaja :)

Myszonek, samira, Iwone lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Reni, ja przez cały mój "zielony cykl" logowałam się przez stronę forum. Najpierw musiałam anonimowo wejść na forum i stamtąd się logować, bo inaczej wyrzucało mnie na Belly cały czas.
    No ale od dzisiaj już nie muszę kombinować. Wróciłam do niebieskości - a raczej na kilka dni czerwoności ;)
    oj, Myszonku, wiec znowu jestes na progu a wlasciwie na poczatku nowego cyklu, wiec i nowej nadzieji :) trzymam mocno kciuki zeby ten cykl byl udany

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jak mąż ją kopnie w dupe po latach,
    oj na etapie starań nie myśli się o potencjalnym kopie w dupę ;)

Reni, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    oj, Myszonku, wiec znowu jestes na progu a wlasciwie na poczatku nowego cyklu, wiec i nowej nadzieji :) trzymam mocno kciuki zeby ten cykl byl udany
    yep
    step by step; a raczej dot by dot ;)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    A czyli kolejny pasożyt rośnie.. jak mąż ją kopnie w dupe po latach, bo chłopcy też dorastają będzie płacz
    dziwne to takie.. ja chyba cenię sobie swoją niezależność
    no ale nie nam je osądzać
    niekoniecznie odrazu pasozyt, niec o tej dziewczynie nie wiemy ani o jej sytuacji uczuciowo-materialnej, i moze wcale chlop jej wdupe nie kopnie
    tylko beda zyli dlugo i szczesliwie.
    nie ma co wyciagac pochopnych wnioskow :)

Myszonek, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    niekoniecznie odrazu pasozyt, niec o tej dziewczynie nie wiemy ani o jej sytuacji uczuciowo-materialnej, i moze wcale chlop jej wdupe nie kopnie
    tylko beda zyli dlugo i szczesliwie.
    nie ma co wyciagac pochopnych wnioskow :)

ale akurat w tym przypadku (o którym pisałam) Reni się wiele nie pomyliła - resztę pominę milczeniem.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    ale akurat w tym przypadku (o którym pisałam) Reni się wiele nie pomyliła - resztę pominę milczeniem.
    ja odpowiedzialam na pytania Reni "czy to jest normalne". A w zyciu roznie bywa, i sa rozne sytuacje i nie mozna do jednego wora wsadzac

Myszonek, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    a tak- babcia bede najwczesniej wtedy, jak sie zaczyna byc babcia w zyciu - kolo 60-tki..

Jest to plan, chociaz na naszym forum nie kazdej sie to uda ;) Czysta arytmetyka:
    Jesli moja corka postara sie o dziecko za np. 10 lat, to na wyjazdy na narty bede brala wnuczke lat np. 3 i corke ( albo syna ) w wieku lat 13. Troche przerazajace, ale i troche smieszne ;)
    Bo ja zawsze chcialam byc ta babcia, ktora nauczy wnuki wspinaczki i jazdy na nartach :) Ot, marzenie takie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 16:57

mysza1975, Sabina, Myszonek, Kate 75, Niuta, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak są normy i normy.. W niektórych krajach i 8 latki wychodzą za mąż..rodzą mając 12.. Nie no nie wierzę, że w wieku 17 lat planujemy ciążę i rodzimy w wieku 18..coś jest na rzeczy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 17:09

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale oczywiście życzę jak najlepiej i spełnienia marzeń

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku, ja noszę w drugim trymestrze długie swetry (tuniki) i legginsy albo grube rajstopy. Zawsze lubiłam tuniki, więc nie mam z tym problemu. Wygodne, nigdzie nie obciska, ciepłe i brzuch trochę tuszuje. U mnie się super sprawdza.

Myszonek wrote:
    heheh
    u nas się starała 17 latka ;) i muszę przyznać, że jej się udało - zaciążyć oczywiście.
    Ona stwierdziła, że jej matka całe życie siedziała w domu i wychowywała ją i rodzeństwo i wcale nie musi pracować, bo ojciec jest od tego więc po co ona ma się uczyć. Jak będzie chciała to skończy szkołę ale w sumie to nie jest warunek konieczny, bo przecież jej matce nie jest źle więc i jej nie będzie.

Nie mam określonego zdania na temat siedzenia w domu z dziećmi, ale na temat rzucania szkoły tak. Uważam, że głupie matki wychowują głupie dzieci... Tak po prostu. Prawidłowe odżywianie, pielęgnacja, wychowanie wymagają moim zdaniem wiedzy choćby z zakresu biologii, psychologii i dużo kultury osobistej.

Pusurek, Reni, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    No tak są normy i normy.. W niektórych krajach i 8 latki wychodzą za mąż..rodzą mając 12.. Nie no nie wierzę, że w wieku 17 lat planujemy ciążę i rodzimy w wieku 18..coś jest na rzeczy..

Ale podobno zycie zaczyna sie po 40 stce ;) A w wieku lat 18 ciagle wiekszosc jeszcze jest samemu w pieluchach ( przynajmniej mentalnie ).

Sabina, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale podobno zycie zaczyna sie po 40 stce ;) A w wieku lat 18 ciagle wiekszosc jeszcze jest samemu w pieluchach ( przynajmniej mentalnie ).
    Zgadzam sie, sama bylam w tym wieku jeszcze gleboko w piaskownicy. A z drugiej strony slub juz mozna brac w wieku 18 lat :)
    Sama wyszlam pierwszy raz za maz majac 23 lata i bylam kompletnie niedojrzala :)

Pusurek, Sabina, Reni, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Pusurku, ja noszę w drugim trymestrze długie swetry (tuniki) i legginsy albo grube rajstopy. Zawsze lubiłam tuniki, więc nie mam z tym problemu. Wygodne, nigdzie nie obciska, ciepłe i brzuch trochę tuszuje. U mnie się super sprawdza.

Jedyna sie odezwalas na moje rozpaczliwe wolanie! ;) Nie mamy tu wiecej modowych trendsetterek? ;)
    Ja tez bardzo lubie tuniczki, mam ich sporo i nosze je najczesciej do dzinsow, ale nie jestem fanka legginsow, szczegolnie jak sie wciskaja w ... ;) Jak sa za duze, to wisza jak dresy... Takie akurat to cisna w brzuch, chyba ze sie poszuka takich z szersza gumka. Chyba czekaja mnie kolejne zakupy ;)

Sabina lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    normy prawne normami (w PL tez osiagasz pelnoletnosc w wieku 18 lat), ale od strony biologiczno- psychologicznej laska ktora sie chce starac o dziecko w wieku 18 lat nie jest niczym nienormalnym :)
    ja bedac w tym wieku myslalam jak tu sie dobrze bawic :) ale jak widac nie kazdy taki jest, co jescze nie oznacza ze jest jakims odchyleniem o tzw. przyjetej normy.
    Ta laska wchodzac na nasze forum tez pewnie stuka sie po glowie ze niektore wriatki w okolicach lub po 40-stce staraja sie zajsc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 17:23

Iwone, Myszonek, Kate 75, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Ta laska wchodzac na nasze forum tez pewnie stuka sie po glowie ze niektore wriatki w okolicach lub po 40-stce sie staraja zajsc ;)

Bo po 40- stce to juz tylko bujany fotel i robotki na drutach? ;)

Iwone, AsiaPoli, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bo po 40- stce to juz tylko bujany fotel i robotki na drutach? ;)
    no, niestety niektorzy tak wlasnie uwazaja :/

I dlatego uwazam ze nie ma sensu kogos oceniac- nic o nim nie wiedzac i nie majac pojecia jaka jest osoba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 17:28

Iwone, Kate 75 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po badaniach.Maluch ma 8 cm i wszystko na swoim miejscu.Przezierność karku 1,6 i kość nosowa widoczna choć był z tym pewien kłopot bo malec trzymał rączkę na twarzy.Strasznie ruchliwy był i trudno było pomierzyć.Lekarz nie zlecił mi żadnych innych badań.Jestem bardzo zadowolona ale ciśnienie mi poszło do góry z nerwów.Myślę że teraz mogę powoli zaczynać cieszyć się ciążą.Pozdrawiam Wszystkie i czekam na wiadomości od Bozi.

mysza1975, sjoanka, ania.g, Pusurek, Sabina, Alis, Reni, Bozia3, Simba, Myszonek, Iwone, Nati74, samira, caffe, grosza, megan8, Mango, Niuta, Panda, polarmiś, paszczakin, angela, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    http://facet.wp.pl/kat,1007849,wid,16429955,wiadomosc.html
    taka tam ciekawostka dla odchudzających się
    poczekam aż ktoś wymyśli trening 10s wysiłku 20 odpoczynku ;-)

Znam to i nawet cwiczylam.
    Te 20 sekund cwiczen ciagna sie w nieskonczonosc a 10 sekund odpoczynku to za malo zeby wziasc oddech. ;)
    Ale podobno dziala.
    Jak skoncze Ripped z Jillian to sie na to przestawiam.

Reni, Kate 75 lubią tę wiadomość

‹‹ 2530 2531 2532 2533 2534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ