X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • grosza Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie się czyta pościki że nie mieścicie się u ciuszki taak niech dzidziulki rosną zdrowo :)

caffe, Monia37, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Fajnie się czyta pościki że nie mieścicie się u ciuszki taak niech dzidziulki rosną zdrowo :)
    Fajnie się czyta, gorzej jak się człowiek nie ma w co ubrać ;)

Ale kiedyś byłam w realu i tam też było kilka fajnych ciuchów, kryteria jak powyżej i w cenach 20-35 zł. Kupiłam 3 bluzki z myślą, ze trochę w nich pochodzę... Okazało się, ze są w sam raz ...

Wydaje mi się, ze teraz jest kolejny etap szybkiego wzrostu brzucha, coś tak czuję i widzę...

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    https://ovufriend.pl/graph/fb077c0afb13857a5089ef76cee16c5e
    Dziewczyny,pomozcie mi bo ja tu sie troche gubie,zalozylam to konto w niedziele i zaczelam robic nowy wykres rozpoczynajac od 21 /02 ale przez te moje plamienia wszystko mi sie pokrecilo i myslalam ze wtedy zaczyna sie nowy cykl,jednak dopiero wczoraj tak naprawde sie miesiaczka rozkrecila,wiec mysle ze to 24 powinien byc 1wszym dniem cyklu,zmienilam to na wyresie jednak wciaz mi pokazuje ze dzis jest 5ty dzien cyklu,no i juz teraz jestem calkiem skolowana,wogole tez niewiem czy udostepniam moj cykl i czy moge pod nim pisac jakies komentarze albo ktoras z was,jak to sie robi i napiszcie czy widzicie ten wykres,;)
    widać Twój wykres. Wykasuj jakiekolwiek zapiski w dniach plamienia. Wykasuj też plamienie. Zacznij zapiski od dnia krwawienia i wtedy powinien się cykl przestawić

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Ale kiedyś byłam w realu i tam też było kilka fajnych ciuchów, kryteria jak powyżej i w cenach 20-35 zł. Kupiłam 3 bluzki z myślą, ze trochę w nich pochodzę... Okazało się, ze są w sam raz ...

Wydaje mi się, ze teraz jest kolejny etap szybkiego wzrostu brzucha, coś tak czuję i widzę...

czuje dokładnie tak samo a jutro zaczne 23 tydzien, tak jakby bardziej mi na przepone uciska i duszności sie zwiekszyły

caffe lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

ja już kupiłam bluzki takie dołem szersze, bo pamiętam właśnie, że w pierwszej ciąży wszystko co chwila było za małe. Teraz jak przymierzam, to wkładam na brzuch ręce i wypycham do przodu - jak się da wypchać dużo, to kupuję...

caffe, Sabina, Simba, Pusurek, bliska77, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    super nowiny
    nie za wczesnie te prenatalne??
    a kiedy najlepiej? za tydzień w czwartek będę na początku 12 tyg.

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    czuje dokładnie tak samo a jutro zaczne 23 tydzien, tak jakby bardziej mi na przepone uciska i duszności sie zwiekszyły
    Ja odczuwałam taki intensywniejszy wzrost gdzieś w 19 tc i teraz od kilku dni.

Własnie wtedy (19tc) też tak miałam, że ciężko mi było oddychać tak pełną piersią, trudno było się ułożyć, siedzieć itd. bo mnie wszystko uciskało.
    Gin mi też powiedział, że takie trudności w oddychaniu i szybkie przemęczanie się to moze być spowodowane zbyt małym poziomem żelaza. A mnie wtedy akurat spadło to żelazo. Zaczęłam więc brać, bo mi zalecił i powiem szczerz, ze tak po ok. 2 tygodniach znacznie się poprawiło moje samopoczucie. Teraz jest w miarę ok. Chociaż od ok. 4 dni mały zmienił pozycję w taki sposób, że szczególnie wieczorem jest w pozycji pionowej w moim brzuchu i leje mnie po pęcherzu i innych narządach tam nisko. Przyjemne to nie jest o.O

Ewa, a żelazo masz ok?

Bozia3, grosza, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja już kupiłam bluzki takie dołem szersze, bo pamiętam właśnie, że w pierwszej ciąży wszystko co chwila było za małe. Teraz jak przymierzam, to wkładam na brzuch ręce i wypycham do przodu - jak się da wypchać dużo, to kupuję...
    Moja wadą jest to, że nie lubię nic mierzyć :P mierze tylko spodnie :P

Bozia3, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    To dobrze masz wyznaczone.

Nati74 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    może i dobrze, myślałam że mniejsze masz to dzieciątko

• EwaT Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja odczuwałam taki intensywniejszy wzrost gdzieś w 19 tc i teraz od kilku dni.

Własnie wtedy (19tc) też tak miałam, że ciężko mi było oddychać tak pełną piersią, trudno było się ułożyć, siedzieć itd. bo mnie wszystko uciskało.
    Gin mi też powiedział, że takie trudności w oddychaniu i szybkie przemęczanie się to moze być spowodowane zbyt małym poziomem żelaza. A mnie wtedy akurat spadło to żelazo. Zaczęłam więc brać, bo mi zalecił i powiem szczerz, ze tak po ok. 2 tygodniach znacznie się poprawiło moje samopoczucie. Teraz jest w miarę ok. Chociaż od ok. 4 dni mały zmienił pozycję w taki sposób, że szczególnie wieczorem jest w pozycji pionowej w moim brzuchu i leje mnie po pęcherzu i innych narządach tam nisko. Przyjemne to nie jest o.O

Ewa, a żelazo masz ok?

kurcze niewiem, morfologie robiłam niedawno i była ok
    mnie też uciska na pęcherz, do kibelka to juz w nocy musze co godzine no chyba że bardzo głęboko śpię, koszmar, wysypka na biuście, swedzi jak cholera, podobno po cytrusach, kostki tak jakby grubsze odrobinę

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    kurcze niewiem, morfologie robiłam niedawno i była ok
    mnie też uciska na pęcherz, do kibelka to juz w nocy musze co godzine no chyba że bardzo głęboko śpię, koszmar, wysypka na biuście, swedzi jak cholera, podobno po cytrusach, kostki tak jakby grubsze odrobinę
    Ja miała najpierw morfologię dobrą, a po 2 miesiącach wszystko poleciało w dół. Jutro robię badania więc zobaczę co jest na rzeczy po miesiącu.

Do kibelka też teraz biegam często. A jak mnie nieraz kopnie to muszę natychmiast iść :)

Mnie też wysypało na cyckach, nie jakoś tragicznie, ale nie miewałam wysypek w tym miejscu. Tyle, ze mnie nie swędzi. A skąd wiesz, ze po cytrusach? Pytam, bo ja też wsuwam mandarynki.

Z opuchlizną to musisz się obserwować, bo czytałam, ze na to trzeba zwracać uwagę z powodu niebezpieczeństwa dla malucha.

grosza, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja miała najpierw morfologię dobrą, a po 2 miesiącach wszystko poleciało w dół. Jutro robię badania więc zobaczę co jest na rzeczy po miesiącu.

Do kibelka też teraz biegam często. A jak mnie nieraz kopnie to muszę natychmiast iść :)

Mnie też wysypało na cyckach, nie jakoś tragicznie, ale nie miewałam wysypek w tym miejscu. Tyle, ze mnie nie swędzi. A skąd wiesz, ze po cytrusach? Pytam, bo ja też wsuwam mandarynki.

Z opuchlizną to musisz się obserwować, bo czytałam, ze na to trzeba zwracać uwagę z powodu niebezpieczeństwa dla malucha.
    ginka powiedziała że mam odstawić cytrusy na jakiś czas i pić wapno

Andzia33 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wsuwałam pomarańcze na tony :)

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    wsuwałam pomarańcze na tony :)
    To ja mandarynki :) Ale może coś w tym jest, bo ostatnio kupiłam jakąś nieciekawą smakowo partię i wydawało mi sie, że bardziej "jadą" chemią niż owocem.

• EwaT Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    To ja mandarynki :) Ale może coś w tym jest, bo ostatnio kupiłam jakąś nieciekawą smakowo partię i wydawało mi sie, że bardziej "jadą" chemią niż owocem.

no właśnie, ja kupowałam z Biedrony
    czy znasz już płeć?

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    no właśnie, ja kupowałam z Biedrony
    czy znasz już płeć?

Ja w Lidlu, ale to jeden pieron.

Tak, u mnie chłopak. Wiem już od grudnia, bo pokazał co tam ma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 22:13

• EwaT Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Tak, u mnie chłopak. Wiem już od grudnia, bo pokazał co tam ma ;)

heh, to będziemy miały chłopaków w tym samym wieku :)
    mogą sie tylko wagą co nieco różnić

bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    https://ovufriend.pl/graph/fb077c0afb13857a5089ef76cee16c5e
    Dziewczyny,pomozcie mi bo ja tu sie troche gubie,zalozylam to konto w niedziele i zaczelam robic nowy wykres rozpoczynajac od 21 /02 ale przez te moje plamienia wszystko mi sie pokrecilo i myslalam ze wtedy zaczyna sie nowy cykl,jednak dopiero wczoraj tak naprawde sie miesiaczka rozkrecila,wiec mysle ze to 24 powinien byc 1wszym dniem cyklu,zmienilam to na wyresie jednak wciaz mi pokazuje ze dzis jest 5ty dzien cyklu,no i juz teraz jestem calkiem skolowana,wogole tez niewiem czy udostepniam moj cykl i czy moge pod nim pisac jakies komentarze albo ktoras z was,jak to sie robi i napiszcie czy widzicie ten wykres,;)

widze - ale tera już chyba nie zmienisz poczatku

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    heh, to będziemy miały chłopaków w tym samym wieku :)
    mogą sie tylko wagą co nieco różnić

Tej wagi to jestem ciekawa :) bo Młody miał 3600 jak się urodził, ja i m podobno też gdzieś w tych granicach, więc mam nadzieję, że maluch też tyle będzie miał. Więcej nie chcę, bo jak na mnie to byłoby za dużo :)

‹‹ 2532 2533 2534 2535 2536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ