Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:
    widze - ale tera już chyba nie zmienisz poczatku
    Mnie się wydaje, ze w ustawieniach jest opcja zmiany, ale można utracić dane zapisane na aktualnym wykresie.

A moze po prostu trzeba zakończyć cykl i pojawi się z automatu nowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 22:18

• EwaT Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Tej wagi to jestem ciekawa :) bo Młody miał 3600 jak się urodził, ja i m podobno też gdzieś w tych granicach, więc mam nadzieję, że maluch też tyle będzie miał. Więcej nie chcę, bo jak na mnie to byłoby za dużo :)

super waga, też tyle chce tym bardziej że sie uparłam na naturalny poród
    ja miałam 4,5kg i 60cm, mój brat 5,5kg ....więc nie wiem czy mi te 3,5 wyjdzie :(

caffe lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    super waga, też tyle chce tym bardziej że sie uparłam na naturalny poród
    ja miałam 4,5kg i 60cm, mój brat 5,5kg ....więc nie wiem czy mi te 3,5 wyjdzie :(
    Jest możliwość, że Twoje dziecko też będzie duże. No ciekawe co będzie w efekcie :)

A brat to jakiś gigantyczny chyba był :)

Co do porodu to się nie nastawiam jakoś konkretnie. Bardziej posłucham lekarza jakie będą sugestie lub wskazania. Pierwsze dziecko rodziłam siłami natury. Zobaczymy teraz.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jest możliwość, że Twoje dziecko też będzie duże. No ciekawe co będzie w efekcie :)

A brat to jakiś gigantyczny chyba był :)

Co do porodu to się nie nastawiam jakoś konkretnie. Bardziej posłucham lekarza jakie będą sugestie lub wskazania. Pierwsze dziecko rodziłam siłami natury. Zobaczymy teraz.

tak, brata nosili po szpitalu i pokazywali, złamali mu obojczyk przy wyciaganiu...
    ech, bardzo bym chciała siłami natury,ból da sie przezyć o nim w ogóle nie mysle...chyba sie przytule do podusi bo sie organizm domaga

caffe lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    tak, brata nosili po szpitalu i pokazywali, złamali mu obojczyk przy wyciaganiu...
    ech, bardzo bym chciała siłami natury,ból da sie przezyć o nim w ogóle nie mysle...chyba sie przytule do podusi bo sie organizm domaga
    Ja się nie dziwię, że pokazywali, bo to ewenement :)

Też spadam spać, bo zmęczona jestem.

Dobranoc :)

• Iwone Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga spróbuj uzyskać wcześniej decyzję w sprawie córki bo możecie nie zdążyć :(

Nie wiem czy wiesz że jest zmieniona ustawa o systemie oświaty. Poczytaj

http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3344529,bronia-dzieci-przed-szkola,id,t.html?cookie=1

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja też się bałam że urodzę duże dzieci,bo sama się urodziłam duża-4200 ale na szczęście, mimo tego że USG wskazywało na duże dziecko,urodziłam z normalną wagą chłopców -3400 i 3700

nick nieaktualny, caffe, EwaT lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego dnia dziewuszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 20:56

caffe lubi tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam porannie z pyszną kawką :) Miłego dnia <3

nick nieaktualny, caffe, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z krainy deszczowcow ;) Mam nadzieje, ze u Was mniej pada...
    Bozia3 wrote:
    ja już kupiłam bluzki takie dołem szersze, bo pamiętam właśnie, że w pierwszej ciąży wszystko co chwila było za małe. Teraz jak przymierzam, to wkładam na brzuch ręce i wypycham do przodu - jak się da wypchać dużo, to kupuję...

Ja kupuje ostatnio w H&M, to tutaj jedyna sieciowka, ktora ma ciuchy ciazowe, a mozna trafic na niezle wyprzedaze, ktore sa caly rok. Oni wlasnie maja ladne bluzeczki ciazowe, z gumkami po bokach albo z przeszyciami u dolu, ktore powoduja, ze sie robi fajne miejsce na brzuch, a bluzeczka wyglada zgrabnie. Strasznie mi sie nie podobaja takie wieeeelkie bluzki, w ktorych wyglada sie jak slon w namiocie... ;)

Niuta, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja melduję się z kawą ;-)

Co do rozmiarów dzieci to moja córka miała 4,2 kg i 61 cm.
    Nie wiem jak ja to zrobiłam ;-)

nick nieaktualny, Mango, nick nieaktualny, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    wczoraj nie siadałam do komputera bo fatalnie się czułam a tu takie ciekawe tematy ;-)
    Iwona, dzięki za wiadomości, w Łodzi rekrutacja do przedszkoli trwa od 17 do 4 marca, także mam nadzieję, ze zdążymy, dziś idziemy do pedagoga to jeszcze poprosimy o jak najszybsze wydanie opinii.
    Odnośnie morfologii itp, w poniedziałek zadzwoniła do mnie pielęgniarka, są moje wyniki, morfologię mam podobno bardzo słabą, zawitała anemia itp, już wiem skad moje osłabienie i cała reszta, i powiedziano mi, że jeśli na połówkowym okaże sie ze krwiak nie zmalał to od kolejnej wizyty u gin kłania sie L4. no trudno, chyba ocipieję w domu ale dzidzia najważniejsza, mam sie oszczędzać i podobnie jak Bozia, zero ćwiczeń, tylko spacery. Pocieszam się że od 10 marca to TYLKO 4 miesiące, jakoś zleci.........planowałam pracować do końca kwietnia ale coś przeczuwałam, że byłoby za pięknie gdyby się udało, z jednej strony fajnie bo wstawanie o 5.40, zawożenie córki do przedszkola itp wszystko na styk, ostatnio było coraz bardziej wyczerpujące, lekarz powiedział, ze muszę po prostu zwolnić tempo
    miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 09:57

Mango, Kate 75, nick nieaktualny, caffe, nick nieaktualny, Niuta, Iwone, Bursztyn, Simba, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:

Co do rozmiarów dzieci to moja córka miała 4,2 kg i 61 cm.
    Nie wiem jak ja to zrobiłam ;-)

O zesz matko! Moja byla 3800 i 61 cm, i niech to drugie wazy 2900 ;) Wystarczy! ;)

nick nieaktualny, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jeszcze jak to gin powiedział, że za L4 przemawia miejsce w którym pracuję, nie chcę zdradzać szczegółów ale to dziedzina związana z ochroną środowiska, gdzie powiedzmy powietrze do najzdrowszych nie należy, z szefostwem już to omówiłam, nie ma problemu tylko część pracy w domku będę wykonywać ;-, może i lepiej, będę miała więcej czasu dla siebie, bo normalnie to wychodzę z domu o 6.30 i wracam ok 17.15 najwczesniej

caffe, Mango, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Pusurek - fajnie, że zakupki udane, a jaki kocyk? Więcej szczegółów :)

Zobaczcie dziewczyny, jaki Simo ma fajny patent na zmienienie wozka. Super szczegolnie, kiedy sie kupuje uzywany. Mozna sobie dokupic kant na gondole, przescieradlo na materacyk i kocyk na gore, i ma sie zupelnie inny wozek :)
    Ja kupilam blekitny kocyk, bo corka tez bedzie blekitna, jakby co ;)

http://www.simo.no/nn-NO/SoftLine.aspx

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    byłam u gina w luxm zrobić cytologię i posiew.. tak jak chcieli z kliniki niepłodności.... i ręce mi opadały

Doktor się pyta jaki posiew..mówię no z pochwy..
    -ale takiego badania już się nie robi to archaiczne badanie..
    mówię to nie wiem tak mi powiedziała pani na recepcji przy zapisie, że te dwa badania cyt i posiew czyli badanie na czystość pochwy mam mieć ze sobą..
    - lekarz mówi to które mam zrobić
    odpowiadam, że już sama nie wiem
    a on no bo jest kilka np. posiew z szyjki itd..
    zgłupiałam
    mówię rób pan tylko cytologię grrr.gif
    i mam nadżerkę :-( dziwa pojawia się i znika..raz jest raz jej nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 10:13

Mango, nick nieaktualny, Niuta, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, jaja jakies....powinien ci gosciu podpowiedziec jakie badanie powinnas zrobic starajac sie o dziecko!
    Reni wrote:
    Witam
    byłam u gina w luxm zrobić cytologię i posiew.. tak jak chcieli z kliniki niepłodności.... i ręce mi opadały

Doktor się pyta jaki posiew..mówię no z pochwy..
    -ale takiego badania już się nie robi to archaiczne badanie..
    mówię to nie wiem tak mi powiedziała pani na recepcji przy zapisie, że te dwa badania cyt i posiew czyli badanie na czystość pochwy mam mieć ze sobą..
    - lekarz mówi to które mam zrobić
    odpowiadam, że już sama nie wiem
    a on no bo jest kilka np. posiew z szyjki itd..
    zgłupiałam
    mówię rób pan tylko cytologię grrr.gif
    i mam nadżerkę :-( dziwa pojawia się i znika..raz jest raz jej nie ma

nick nieaktualny, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, to co najmniej dziwna sprawa ;-), przecież powinnaś mieć jasne wytyczne

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, to prawie jak w Norwegii! ;) :D Idziesz do lekarza i mowisz mu jakie badania ma zrobic, bo sam nie jest pewny ;) :D

caffe, Nati74, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    masakra reni.. a nie moglas sobie posiac wszytkiego tak dla pewnosci?

Z gardla, z nosa, pomidorki ;)

Sorki Reni, nie nabijam sie, bo sytuacja nie do smiechu, ale chyba glupawka mnie bierze z rana ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2533 2534 2535 2536 2537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ