X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Aga - pamiętam ,że Twój post z zapytaniem o kreseczki zmobilizował mnie do zrobienia testu , a bałam się ,że hej
    :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Hej Dziewczynki

Chyba sie za wczesnie ucieszylam z niby owulacji pokazanej przez test, jaksc sciema to byla bo owulki jak nie bylo tak nie ma. A moj maz nawet wczoraj wrocil bo jednak skonczyli prace w jeden dzien, i poprawialismy ale chyba nasze statystyki w bzykosercachm w kazdym razie na pewno nie Natanka...
    Chyba mi sie podwozie rozregulowuje :/
    No nic, ide czytac Wasze posty, milego dnia Kobitki :)
    Bursztynku czas pokaże, nigdy nic nie wiadomo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 11:57

Bursztyn, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja nie sklejam pączka z dwóch części tylko ten sam krążek po nałożeniu nadzienia dokładnie sklejam i na olej wrzucam sklejonym do góry i smażę pod przykryciem. Po obróceniu na drugą stronę już gara nie przykrywam. Olej musi być dobrze rozgrzany, ale smażymy na małym ogniu. No i czy usmażony to sprawdzam drewnianym patyczkiem.

Yyyy, znaczy nakladasz nadzienie i je zalepiasz? I toto nie wylata? ;) Filmik instruktazowy poprosze ;)

Haha, mowisz i masz :D Znaczy ja mam ;) :P
    http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/tlusty_czwartek/paczki_najlepsze/przepis.html

Super stronka, btw, czesto gotuje z ich przepisow!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 12:03

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, ciesze sie ze wszystko dobrze, bylam przekonana ze tak bedzie :)
    Aniu, domyslalm sie jak bardzo to musi byc dla ciebie stresujace, trzymam mocno kciuki za badanie, zeby wszystko bylo w porzadku <3
    Aga, dostalas jakies zelazo w tabletkch?

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bursztynku czas pokaże, nigdy nic nie wiadomo ;-)
    no niby tak.... :)

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Bursztynku, dostałam i mam jeść więcej mięsa. a mi mięso bardzo średnio przechodzi prze gardło, zwłaszcza teraz, jem za to w ogromnych ilościach natkę pietruszki, za 2-3 tygodnie mam powtórzyć morfologię, mam nadzieję, że to przejściowe

Iwone, Bursztyn, caffe, samira, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga pokrzywa jest też dobra na żelazo. Sprawdzone :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Aga pokrzywa jest też dobra na żelazo. Sprawdzone :)
    Iwona, piję pokrzywę, piję rooibos.....także mam nadzieję, ze minie

Iwone lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim :)

Pięć dni temu skończyłam brać proverę i nadal czekam na @. Ja nigdy, tak teraz nie umiem się jej doczekać. Ciekawe czy cysta mi się wchłonęła czy dopiero pod wpływem antyków.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    tak Bursztynku, dostałam i mam jeść więcej mięsa. a mi mięso bardzo średnio przechodzi prze gardło, zwłaszcza teraz, jem za to w ogromnych ilościach natkę pietruszki, za 2-3 tygodnie mam powtórzyć morfologię, mam nadzieję, że to przejściowe
    miecho, fuj! :) straczkowe maja duzo zelaza, kasze- tylko te z pelnego przemialu, suszone sliwki, morele, buraczki no i zoltka jajek.
    No i pokrzywa do picia, ale to na pewno wiesz.

bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Cześć Wszystkim :)

Pięć dni temu skończyłam brać proverę i nadal czekam na @. Ja nigdy, tak teraz nie umiem się jej doczekać. Ciekawe czy cysta mi się wchłonęła czy dopiero pod wpływem antyków.
    oby bylo wszystko ok ;-)

Iwone lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    miecho, fuj! :) straczkowe maja duzo zelaza, kasze- tylko te z pelnego przemialu, suszone sliwki, morele, buraczki no i zoltka jajek.
    No i pokrzywa do picia, ale to na pewno wiesz.
    niebawem wychodzę do tej poradni w spr odroczenia córki ale w drodze powrotnej zaopatrzę się w rózne produkty :-)

Bursztyn, Iwone lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Anna Maria, bedzie dobrze, bo musi!
    Ja tez czekam ciagle na wyniki PAPP-A, jesli beda zle, to tez amniopunkcja.

A tymczasem czmycham do kuchni robic paczki na jutro. Trzymajcie kciuki, bo w zyciu tego nie robilam, ale chlop sobie wymyslil, a czego sie nie robi dla chlopa ;) A macie jakis patent na nadziewanie paczka? Nie chce sklejac ich z 2 polowek, wolalabym im cos wstrzyknac ;) Podobno sie da :)
    Nadzienie do pączków można zrobić tak jak pisała Cafe, można sklejać z dwóch połówek, ale można też po upieczeniu wstrzyknąć. Ja preferuję to ostatnie rozwiązanie.

Poniżej przepis na odchudzone pączki :)

http://moniczkawkuchni.blogspot.com/2013/02/paczkia-jednak-ale-odchudzone-dyniowe-i.html

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Yyyy, znaczy nakladasz nadzienie i je zalepiasz? I toto nie wylata? ;) Filmik instruktazowy poprosze ;)

Haha, mowisz i masz :D Znaczy ja mam ;) :P
    http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/tlusty_czwartek/paczki_najlepsze/przepis.html

Super stronka, btw, czesto gotuje z ich przepisow!
    Tak, zalepiam, tylko trzeba to zrobić mocno i dokladnie, żeby nadzienie nie "wystawało" :)

Pusurek lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    niebawem wychodzę do tej poradni w spr odroczenia córki ale w drodze powrotnej zaopatrzę się w rózne produkty :-)
    to jeszcze suszone figi i dzika roza :)

i zajrzyj tutaj, to dla wegetarian- dlatego to przeczytalam :)
    http://fitness.sport.pl/fitness/1,107702,11284939,Zrodla_zelaza_dla_wegetarian_i_wegan.html

Tak tylko to wrzucam bo mysle ze sama wiesz najlepiej co jesc, organizm Ci podpowiada :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak pączki to tylko kaloryczne jak diabli :)
    moje ulubione to z bitą smietana w środku a po wierzchu duzo lukru i kokosu

Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Jak mi gin nie kazał jeść mięsa, to było ok bo ja je lubię. Ale jak mi kazał jeść ze względu na żelazko, to średnio mi przechodzi przez gardło. Ja za to siedzę w nabiale :P

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    jak pączki to tylko kaloryczne jak diabli :)
    moje ulubione to z bitą smietana w środku a po wierzchu duzo lukru i kokosu
    ja chyba najbardziej lubie klasyczne (bo to chyba sa klasyczne?) z nadzieniem z konfitury z rozy :) no i oczywiscie- zadna wersja "lajt" musi byc mega kaloryczny :)

Pusurek, Simba, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie gin chyba tą cytologą zabił moje dziecko :-/ przyspieszył mi @ to możliwe?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no nie gin chyba tą cytologą zabił moje dziecko :-/ przyspieszył mi @ to możliwe?
    Reni, wiesz, moze to glupie jest ale ja sie zastanawialam nad tym samym kiedy poszlam na dow-cipne badanie jajnikow, wtedy @ przyszla 2 dni wczesniej w masakrycznych bolach. Ja sie pewnie czepiam i analizuje i wyolbrzymiam, ale milalam taka mysl jak Ty. Miejmy nadzieje ze to tylko glupia mysl i nie ma nic wspolnego z prawda.
    Ale nie masz zadnego plamienia?

Reni lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2535 2536 2537 2538 2539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ