35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Laski spójrzcie na wykres Puszystej
test + dopiero w 21dpo więc do póki nie ma @ to nie ma co ryczeć
i niskie tempWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 12:36
bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Laski spójrzcie na wykres Puszystej
i niskie temp
No niezle - tym bardziej ze serduszkowanie bylo dwa dni przez wyznaczona owulka.Reni, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Chcialam sie dowiedziec czegos wiecej o paczkach, bo tutaj nazywa sie je Berlinskimi Kulami, wiec weszlam na niemiecka wikipedie, ktora wyswietlila mi to:
Berliner Pfannkuchen sind ein traditionelles Gebäck zu Silvester und Karneval (bevorzugt am Rosenmontag und Faschingsdienstag). Dann ist es scherzhafte Sitte, einzelne Exemplare zum Beispiel mit Senf, Zwiebeln oder gar Sägespänen statt Konfitüre zu füllen, ohne dass man ihnen das von außen ansehen kann.[2][3][4] Nach wie vor gibt es zu diesen saisonalen Anlässen Berliner Pfannkuchen mit Eierlikör-, Schokosoßen- oder Vanillepuddingfüllung und Eierlikör-Zuckerguss. Ursprünglich waren Pfannkuchen in manchen Regionen überhaupt nur als Festtagsgebäck üblich, heute sind sie hingegen das ganze Jahr über erhältlich.
A to tlumaczenie wujka google
Pączki są tradycyjne ciasto na Sylwestra i karnawał Karnawał (najlepiej na poniedziałek i Ostatki). Wtedy to żartobliwy zwyczaj wypełniać poszczególne okazy, na przykład, z musztardą, cebula, a nawet trociny zamiast dżemu, bez których można zobaczyć je z zewnątrz. [2] [3] [4] Tak jak wcześniej, są te sezonowe wydarzenia pączki z ajerkoniak, sosem czekoladowym nadzieniem lub budyń waniliowy i ajerkoniak lukier. Pierwotnie naleśniki w niektórych regionach w ogóle, tak jak zwykle świąteczne wypieki, teraz są jednak dostępne przez cały rok.
Wszystko zrozumiem, ale zeby trociny zamiast dzemu...Bursztyn, bliska77, samira, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:hej
piekłam całe przedpołudnie z kilograma ciasta z konfiturą z wiśni
wyszły przepyszne
no to od jutra troche diety wprowadzam żeby zrównowazyć..
Gratuluje. Ja paczki robilam trzy razy: pierwszy raz, ostatni raz i o jeden raz za duzoSabina, sjoanka, Bursztyn, paszczakin, Niuta, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
no to wieki temu ..podwozie już troszkę korozją zaszło..
ale nie ma co się załamywać.. dobry "mechanior" i jeszcze "pojeździsz"
ania.g wrote:Najwyraźniej się zepsuło, no cóż sks mnie dopadła rodziłam w 1999 i 2007
Sabina, Bursztyn, bliska77, Simba, Niuta, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:hej
piekłam całe przedpołudnie z kilograma ciasta z konfiturą z wiśni
wyszły przepyszne
no to od jutra troche diety wprowadzam żeby zrównowazyć..Bursztyn, EwaT, samira, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:
A to tlumaczenie wujka google
Pączki są tradycyjne ciasto na Sylwestra i karnawał Karnawał (najlepiej na poniedziałek i Ostatki). Wtedy to żartobliwy zwyczaj wypełniać poszczególne okazy, na przykład, z musztardą, cebula, a nawet trociny zamiast dżemu, bez których można zobaczyć je z zewnątrz. [2] [3] [4] Tak jak wcześniej, są te sezonowe wydarzenia pączki z ajerkoniak, sosem czekoladowym nadzieniem lub budyń waniliowy i ajerkoniak lukier. Pierwotnie naleśniki w niektórych regionach w ogóle, tak jak zwykle świąteczne wypieki, teraz są jednak dostępne przez cały rok.
Wszystko zrozumiem, ale zeby trociny zamiast dzemu...
super! -
Reni wrote:Laski spójrzcie na wykres Puszystej
i niskie temptyle negatywnych testow, mozna bylo juz zwatpic, nawet 20 dniu zjechala jej temp. jak na @ a tu niespodzianka! Super
Reni, Sabina, samira, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:tłusty czwartek, chudy piątek
po konsumpcj zapodam sobie krople od Bonifratrow na watrobe oraz napar ziolowy na trawienie i nawet nie poczuje ze zezarlam 2 paczkiIwone, Simba, sjoanka, Sabina, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nie lepiej pawia puścić? taniejpaszczakin wrote:bleh, niedobrze mi.. organizm nieprzyzyczajony do cukru i maki nie radzi sobie z trzecim paczkiem.
a wydawaloby sie, ze w tym wieku powinnam miec juz rozum..
na pocieszenie kupilam sobie na ebayu krzeslo z bambusa do lazienki..Bursztyn, sjoanka, Sabina, Niuta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Chcialam sie dowiedziec czegos wiecej o paczkach, bo tutaj nazywa sie je Berlinskimi Kulami
Ejze, u mnie to samo! Berlinboller! Ale one nawet kolo naszych paczkow nie lezaly...Tylko, ze dzis ( w ichni tlusty czwartek ), berlinboller przekladane sa bita smietana... Jakies pincet kalorii jak nic
Ja juz mam dosc paczkowania na dzis, wlasnie wstawilam zupe. Bedzie zalewajka z duza iloscia boczku, cebuli, ziemniakow i oczywiscie majerankuPo slodkosciach jak znalazl
bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
ale szybciej Ci przejdzie
a to krzesło już zawsze będzie Ci przypominało o tym jak było Ci niedobrze
paszczakin wrote:ale nieprzyjemniej..
i krzeslo takie, jakiego od dawna szukalam.. i tanie bylo, choc fakt, paw tanszy.. jako dziecko mialam niesamowita chorobe lokomocyjna wiec jeste doskonale wytrenowana w kontrolowanych pawiachBursztyn, Simba, Sabina, Niuta, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ale szybciej Ci przejdzie
a to krzesło już zawsze będzie Ci przypominało o tym jak było Ci niedobrze
zle wspomnienia...moze nawet nie bedziesz chciala na nim siedziec, bo jak tylko przycupniesz na chwile bedzie cie mdlilo...
Reni, Sabina lubią tę wiadomość