X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Alis Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli - może jelitówka. U mnie się właśnie skończyła. Chociaż wciąż boję się normalnie jeść, a tu pączek kusi :)

Jutro idę do nowego ginekologa zobaczyć, czy wszystko ok po tej jelitówce i modlę się, żeby było dobrze...

samira, Sabina, AsiaPoli, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, ale dalej nic nie wiem.
    Byłam dziś u gina, ale innego. Nie przekonał mnie ten prywatny, u którego robiłam monitoring. I nie chodzi wcale o jego wynik. Gabinety super wyposażone, wszyscy lekarze młodzi, powołują się na jakieś amerykańskie wyniki badań, ale bardzo mnie zdziwiło, że przyjmują bez fartuchów. Wiem, że to przed niczym nie chroni, ale dziwnie się czułam u gina ubranego w dopasowaną koszulę i spodnie. Dla mnie nie do końca profesjonalne, ale jak kto lubi.
    No więc dziś byłam w Medicover u starej gin. Nie wiem czy to kwestia kasy i oszczędności, ale powiedziała, że nie jest zwolenniczką wczesnego usg, bo niewiele widać i pacjentki się denerwują. Powiedziałam, że i tak się denerwuję, ale nic nie wskórałam. Dała mi tylko skierowania na badania i kazała przyjść za tydzień.
    Na 10 marca umówiłam się jeszcze do lekarza na NFZ w moim powiatowym mieście.
    Pożyjemy, zobaczymy.

samira, Mango, Sabina, Iwone, malgos741, sjoanka, ania.g, grosza, bliska77, gosia7122, Niuta, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi te negatywne tampony humor poprawiły :D

Mysza, gin w koszuli zrobił ci usg, ale go nie lubisz za brak fartucha, a gin w fartuchu nie zrobiła ci usg, ale ją wciąż lubisza za fartuch?

Sabina, EwaT, Bursztyn, sjoanka, grosza, bliska77, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddaj fartucha! ;-)

samira lubi tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Ale mi te negatywne tampony humor poprawiły :D

Mysza, gin w koszuli zrobił ci usg, ale go nie lubisz za brak fartucha, a gin w fartuchu nie zrobiła ci usg, ale ją wciąż lubisza za fartuch?

Nie chodzi o to kogo lubię, tylko o wrażenie jakie na mnie zrobili. Ten prywatny wg mnie zgrywa takiego mądrego, rzuca wynikami badań amerykańskich i kanadyjskich a jak zapytałam go co z tą owulacją, której nie było to udawał, że pytanie nie padło. Recepty wypisuje na starych drukach, wiec wszystko na 100%. Jak powiedziałam, że jestem ubezpieczona i że apteki nie respektują tych recept, to powiedział, że nie ma innych.
    Ta stara może nie jest wybitnym specjalistą, ale chyba lepiej się z nią dogaduję.
    Szczerze mówiąc, to mam mętlik w głowie, bo przecież chodzi o zdrowie moje i mojego dziecka. Może ten trzecie rozwiąże sprawę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 20:00

malgos741, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze - jednak każdy czuje się inaczej dobrze - że tak powiem. Korzystam z tej samej kliniki, o której pisała Mysza. Sami młodzi lekarze - szczerze mnie to ucieszyło - stary gin lub ginka jakoś mnie nie przekonuje z wiadomościami z lat 70-tych. Dla mnie ważne było to, że wszyscy na co dzień pracują w klinice uniwersyteckiej - więc na bieżąco i z najlepszym sprzętem w Krakowie. Nie mam pojęcia, dlaczego nie zwróciłam uwagi na brak fartuchów - w ogóle mi to przez myśl nawet nie przeszło. Bardziej cieszyła mnie toaleta przed gabinetem, gdzie był również bidet, komplet chusteczek mokrych i suchych, wkładki i podpaski higieniczne. Nigdy nie czekałam w kolejce - wszystko sprawnie. Jedyny minus - to wąska i mała poczekalnia, ale nie spędzałam w niej nigdy dłużej niż 5-10 minut...

grosza, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 jeśli się źle czujesz u Ludwinów - to tam nie wracaj, bo komfort jest bardzo ważny. Ale ginka w 7 tygodniu powinna Ci zrobić USG - wtedy może serca nie słychać, ale już widać pęcherzyk ciążowy - gdzie jest położony, czy nie jest ciąża pozamaciczna, czy nie ma krwiaków itp...więc ona Cię po prostu zbyła. Poszukaj może zupełnie w innym miejscu, gdzie będziesz się dobrze czuć...

Ja mam wszystkie recepty zniżkowe u nich - płacę grosze za dupka i luteinę. Z owulką każdy się może pomylić - stary i dobry gin caffe też się pomylił....

Andzia33 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po robocie i nadrobieniu wszystkich stron. Pączków się najadłam za cały rok :-)

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Jestem, ale dalej nic nie wiem.
    Byłam dziś u gina, ale innego. Nie przekonał mnie ten prywatny, u którego robiłam monitoring. I nie chodzi wcale o jego wynik. Gabinety super wyposażone, wszyscy lekarze młodzi, powołują się na jakieś amerykańskie wyniki badań, ale bardzo mnie zdziwiło, że przyjmują bez fartuchów. Wiem, że to przed niczym nie chroni, ale dziwnie się czułam u gina ubranego w dopasowaną koszulę i spodnie. Dla mnie nie do końca profesjonalne, ale jak kto lubi.
    No więc dziś byłam w Medicover u starej gin. Nie wiem czy to kwestia kasy i oszczędności, ale powiedziała, że nie jest zwolenniczką wczesnego usg, bo niewiele widać i pacjentki się denerwują. Powiedziałam, że i tak się denerwuję, ale nic nie wskórałam. Dała mi tylko skierowania na badania i kazała przyjść za tydzień.
    Na 10 marca umówiłam się jeszcze do lekarza na NFZ w moim powiatowym mieście.
    Pożyjemy, zobaczymy.
    Mysza, w UK wszyscy lekarze bez fartuchow chodza (wyjatkiem jest sala operacyjna lub wykonywany zabieg)
    Mysle ze gin miala troche racji bo babki rzeczywiscie sie denerwuja :) ale to tylko moje zdanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 20:24

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    hej kobietki
    straszny mam dzisiaj dzien,od rana wymioty i mdlosci,glowa peka,poszlam do pracy ale odeslano mnie do domu,kupilam test po drodze,ale niestety jedna kreska,a juz mialam nadzieje,bo moja miesiaczka byla bardzo dziwna,niewiem co jest grane moze jakis wirus,a moze przez tabletki przeciwbolowe ktore wczoraj bralam na kregoslup,dosc silne,a moze jeszcze za szybko bylo na test?3 tyg po ostatniej oserduszkowanej owulacji??
    pozdrowki
    moze rzeczywiscie wirus jakis paskudny

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ten mój u Ludwinów przyjmuje tylko w piątki od 14.00, ale jak nie ma pacjentek to nie ma większego wyboru. Trzeba być na 14.00 i koniec. A póki w pracy nic nie wiedzą to muszę się trochę nagimnastykować.

Jak byłam młodsza, to nosiłam długie włosy. Pamiętam, że zawsze marzyłam o takim fryzjerze, do którego przychodzę, mówię, chcę zmian. A on odpowiada widzę cię w takiej i takiej fryzurze. Ja czuje, że mogę mu zaufać i mówię tnij.
    A kończyło się zazwyczaj pytaniem fryzjera jak tniemy, a ja na to no to proszę podciąć końcówki.

Teraz mam to samo z wyborem lekarze. Chciałabym takiego, do którego będę miała pełne zaufanie, który skieruje mnie na wszystkie potrzebne badania. A nie, że będę musiała się prosić, dokształcać w necie, co powinnam zrobić, co mi przysługuje a za co muszę zapłacić.

Nierealne?

A z pozytywnych wieści.Mój M w ramach przeprosin za ostatnią kłótnię, powiedział, że mam wybrać najlepiej jak trzeba, że pieniądze nie grają roli (takie słowa w jego ustach to rzadkość, bo raczej sknera jest), bo na moim i naszego dziecka zdrowiu nie będziemy oszczędzać.

samira, sjoanka, Bozia3, Niuta, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    No i ten mój u Ludwinów przyjmuje tylko w piątki od 14.00, ale jak nie ma pacjentek to nie ma większego wyboru. Trzeba być na 14.00 i koniec. A póki w pracy nic nie wiedzą to muszę się trochę nagimnastykować.

Jak byłam młodsza, to nosiłam długie włosy. Pamiętam, że zawsze marzyłam o takim fryzjerze, do którego przychodzę, mówię, chcę zmian. A on odpowiada widzę cię w takiej i takiej fryzurze. Ja czuje, że mogę mu zaufać i mówię tnij.
    A kończyło się zazwyczaj pytaniem fryzjera jak tniemy, a ja na to no to proszę podciąć końcówki.

Teraz mam to samo z wyborem lekarze. Chciałabym takiego, do którego będę miała pełne zaufanie, który skieruje mnie na wszystkie potrzebne badania. A nie, że będę musiała się prosić, dokształcać w necie, co powinnam zrobić, co mi przysługuje a za co muszę zapłacić.

Nierealne?

A z pozytywnych wieści.Mój M w ramach przeprosin za ostatnią kłótnię, powiedział, że mam wybrać najlepiej jak trzeba, że pieniądze nie grają roli (takie słowa w jego ustach to rzadkość, bo raczej sknera jest), bo na moim i naszego dziecka zdrowiu nie będziemy oszczędzać.
    Zgadzam sie, do lekarza trzeba miec feeling i zaufanie, jesli nie, to nie ma sensu do niego chodzic.

P.S a co ze slubem? :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o moj opis to nie byl zbyt bogaty w szczegoly - bo np nie powiedzialam ze sobie ucielam pogawedke z mloda pania ginekolog - czy tylko laborantka - nie wiem.
    Ze ladna byla i az przyjemnie sie tam siedzialo - tylko troche niewygodnie. ;)
    Ze to pierwszy raz wiec jakakolwiek by nazwa nie byla to dla mnie ok.

Tylko ze kosztowalo to troche - bo 70 euro - na recepte - ale w prywatnym laboratorium - tylko tydzien czekalam.

I na koniec z wrazenia pomylilam kierunki i wyszlam zamiast w prawo to w lewo - ale pani mnie pokierowala do poczekalni gdie maz czekal.
    A potem poszlismy na kawe i rogalika bo z wrazenia nie zjadlam wczesniej sniadania.

Ja potrafie bogate opisy tworzyc - zawsze bylam zalewajka ;)

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza - toz i ja mam takie marzenie co do fryzjera - kurcze a o ginekologu nie pomyslalam! ;)

malgos741, mysza1975, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Jesli chodzi o moj opis to nie byl zbyt bogaty w szczegoly - bo np nie powiedzialam ze sobie ucielam pogawedke z mloda pania ginekolog - czy tylko laborantka - nie wiem.
    Ze ladna byla i az przyjemnie sie tam siedzialo - tylko troche niewygodnie. ;)
    Ze to pierwszy raz wiec jakakolwiek by nazwa nie byla to dla mnie ok.

Tylko ze kosztowalo to troche - bo 70 euro - na recepte - ale w prywatnym laboratorium - tylko tydzien czekalam.

I na koniec z wrazenia pomylilam kierunki i wyszlam zamiast w prawo to w lewo - ale pani mnie pokierowala do poczekalni gdie maz czekal.
    A potem poszlismy na kawe i rogalika bo z wrazenia nie zjadlam wczesniej sniadania.

Ja potrafie bogate opisy tworzyc - zawsze bylam zalewajka ;)
    Skoro taka ładna ta Pani doktor i nie mogłaś długo do siebie dojść po negatywnych tamponach - to może stąd zrodziło się w Tobie pytanie: "Jak to robią lesbijki?" ;)

Bursztyn, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Mysza - toz i ja mam takie marzenie co do fryzjera - kurcze a o ginekologu nie pomyslalam! ;)
    dużo zależy od fryzjera, ale i dużo od klientki...Trzeba być czasem odważnym i poszaleć nie tylko z końcówkami. Ja kiedyś miałam długie proste włosy do pasa prawie - miałam je długo - kilka lat. Weszłam do fryzjerki swojej - takiej właśnie od końcówek - i powiedziałam, że chce zaszaleć - a ona pyta jak bardzo -a ja że ....bardzo... - wyszłam od niej wycięta na jeżyka...:) Nie mogłam długo do siebie dojść, jak sjoanka po pani ginekolog...:)

Bursztyn, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Skoro taka ładna ta Pani doktor i nie mogłaś długo do siebie dojść po negatywnych tamponach - to może stąd zrodziło się w Tobie pytanie: "Jak to robią lesbijki?" ;)
    wlasnie mialam to powiedziec ;)

Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dużo zależy od fryzjera, ale i dużo od klientki...Trzeba być czasem odważnym i poszaleć nie tylko z końcówkami. Ja kiedyś miałam długie proste włosy do pasa prawie - miałam je długo - kilka lat. Weszłam do fryzjerki swojej - takiej właśnie od końcówek - i powiedziałam, że chce zaszaleć - a ona pyta jak bardzo -a ja że ....bardzo... - wyszłam od niej wycięta na jeżyka...:) Nie mogłam długo do siebie dojść, jak sjoanka po pani ginekolog...:)
    mialam kiedys takiego gina ktory calowal mnie w reke na przywitanie i pozegnanie :)
    zaznaczam: tylko w reke :)

Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mialam kiedys takiego gina ktory calowal mnie w reke na przywitanie i pozegnanie :)
    zaznaczam: tylko w reke :)
    Ty to sobie zawsze wybierzesz...jak nie promotora, to ginekologa....:)

Simba, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączki zjedzone: 3
    Spalone: 1,5
    Złamana dieta: 100 %
    Poziom zadowolenia: 1000000000 %
    @ : 0
    Zielona kropka: 0
    Ogólny nastrój : http://m.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM
    Miłego wieczoru :)

mysza1975, Bursztyn, samira, Nati74, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 2545 2546 2547 2548 2549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ