35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bozia3 wrote:No wymaz, wymaz
Dobrze, że nic Ci nie wkładała na dłużej - bo miałybyśmy jednak problem z interpretacją...
Boziu - moje rozwazania na temat stosunkow osob plci zenskiej wziely sie wlasnie z twojego wkladania.Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Bozia - ja szalalam z fryzurami - mialam juz dlugie i krotkie na chlopaka. Mialam kazdy kolor poza czarnymi.
Mialam asymetryczne.
A ostatnio jak powiedzialam ze chce cos zmienic to mi fryzjer zrobil takiego zwyklego boba do ramion.
Tyle bylo tego szalenstwa. -
Simba wrote:Pączki zjedzone: 3
Spalone: 1,5
Złamana dieta: 100 %
Poziom zadowolenia: 1000000000 %
@ : 0
Zielona kropka: 0
Ogólny nastrój : http://m.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM
Miłego wieczoruAndzia33 lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Skad wiesz, ze zielona kropka zerowa? Sikalas potajemnie?
nie no NIE sikalam, w związku z tym zielonej kropki rownież brak. Czekam do soboty
I zgadzam sie, ze mężczyzna ma byc miedzy innymi szarmanckiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 22:12
Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Pytanie o sikanie potajemne, przypomina mi czasy studenckie i pytanie: uczyłas sie? I zawsze były ewidentne kujony które sie uczyły - wiadomo - ale jednak odpowiadały na to pytanie przecząco. Moze żeby nie zapeszyc, albo nie wiem co...dla siebie te wiedzę zachować
Tutaj niestety często sie oblewa testy...mysza1975, Bursztyn, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:to sie zdecydujmy
albo równouprawnienie i gender albo szarmanckość
Szarmanckosc ma byc. A chamom często sie równouprawnienie z brakiem kultury myli, albo jest cudownym usprawiedliwieniem na ich chamstwo.mysza1975, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Szarmanckosc ma byc. A chamom często sie równouprawnienie z brakiem kultury myli, albo jest cudownym usprawiedliwieniem na ich chamstwo.
mnie się nic nie myli
może zastanówmy sie co się kryje pod słowem szarmanckość i z czego ona wynika?
i czy napewno jest dobra? -
EwaT wrote:mnie się nic nie myli
może zastanówmy sie co się kryje pod słowem szarmanckość i z czego ona wynika?
i czy napewno jest dobra?
Tak, na pewno jest dobra (to jest moje zdanie) i wynika z dobrego wychowania. A co sie kryje za tym słowem to chyba wiadomo z życia i ze słownika.
Chodziło mi o facetów-chamówBursztyn lubi tę wiadomość
-
Simba wrote:Tak, na pewno jest dobra (to jest moje zdanie) i wynika z dobrego wychowania. A co sie kryje za tym słowem to chyba wiadomo z życia i ze słownika.
Chodziło mi o facetów-chamów
dobre wychowanie to pojęcie bardzo śliskie
młody Arab będzie uważał za bardzo na miejscu fakt że żona idzie za nim z tyłu 2 metry, juz nie wspominając o innych aspektach - jaka kultura takie wychowanie
mnie chodziło raczej o taką nasza staropolską szarmanckość która ma niestety swoje żródło w męskim przekonaniu że niewiasta (zwróć uwagę na pochodzenie słowa) to istota słabsza -
EwaT wrote:dobre wychowanie to pojęcie bardzo śliskie
młody Arab będzie uważał za bardzo na miejscu fakt że żona idzie za nim z tyłu 2 metry, juz nie wspominając o innych aspektach - jaka kultura takie wychowanie
mnie chodziło raczej o taką nasza staropolską szarmanckość która ma niestety swoje żródło w męskim przekonaniu że niewiasta (zwróć uwagę na pochodzenie słowa) to istota słabsza
Ok - taki punkt widzenia. Nie wiem czy jest sens rozkładać wszystko na atomy...
Ja lubie czuć sie słabsza od mojego męża, lubie tez kiedy pomaga włożyć mi płaszcz, czy kurtkę, lubie kiedy odsuwa krzesło zanim usiądę. Taka szarmanckosc. Owszem, zdarzają sie tez dinozaury, które wykonują niektóre takie zabiegi w sposób protekcjonalny i z pobudek szowinistycznych. Nie o takich mężczyzn mi chodzi.moremi, Bursztyn, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Ok - taki punkt widzenia. Nie wiem czy jest sens rozkładać wszystko na atomy...
Ja lubie czuć sie słabsza od mojego męża, lubie tez kiedy pomaga włożyć mi płaszcz, czy kurtkę, lubie kiedy odsuwa krzesło zanim usiądę. Taka szarmanckosc. Owszem, zdarzają sie tez dinozaury, które wykonują niektóre takie zabiegi w sposób protekcjonalny i z pobudek szowinistycznych. Nie o takich mężczyzn mi chodzi.
każda to lubi..
natomiast zauwazyłam takie dziwny zbieg okolicznośći- czym więcej "szarmancji" tym mniej równego traktowania kobiet, mam na mysli poszczególne kraje...
i mam takie osobiste przesłanie - w dupie mam wasze całowanie po rękach i podawanie płaszcza ale chce zarabiać tyle samo na takim samym stanowisku!ania.g, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
jeden pączek 300 kcal
zjedzenie jednego pączka -10 kcal
więc trzeba zjeść 30 pączkówrachunek prosty i z głowy
Simba wrote:Pączki zjedzone: 3
Spalone: 1,5
Złamana dieta: 100 %
Poziom zadowolenia: 1000000000 %
@ : 0
Zielona kropka: 0
Ogólny nastrój : http://m.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM
Miłego wieczoruSimba, mysza1975, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
jeeeeeesuuuuu miałam kiedyś takiego.. czułam się strasznie
na przywitanie też całował w mankiet nie miał parawanu więc jak się człowiek ubierał to on patrzył i wpadał w pogawędkę.. zero fartuchów do zakrycia tyłka.. jak się wchodziło na fotel czy schodziło to podawał rękę jakbym kuźwa z konia schodziła..
Bursztyn wrote:mialam kiedys takiego gina ktory calowal mnie w reke na przywitanie i pozegnanie
zaznaczam: tylko w rekeSimba, Bozia3, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:każda to lubi..
natomiast zauwazyłam takie dziwny zbieg okolicznośći- czym więcej "szarmancji" tym mniej równego traktowania kobiet, mam na mysli poszczególne kraje...
i mam takie osobiste przesłanie - w dupie mam wasze całowanie po rękach i podawanie płaszcza ale chce zarabiać tyle samo na takim samym stanowisku!
Nie wiem na ile te dwie kwestie - szarmanckosc i zarobki - sa ze sobą powiązane. Tutaj nie dość, ze kobiety mniej zarabiają, to jeszcze faceci w większości sa potwornymi szowinistami. W Polsce nigdy nie spotkałam sie z sytuacja, w której facet na równoległym stanowisku jak moje, mówiąc do mnie patrzy na innego faceta - mojego pracownika na przykład (myślałam, ze gej, al wszyscy chyba nie sa) Tutaj to jest nagminne. Albo wpycha sie w drzwi przede mnie. To mnie jednak strasznie razi.
Bursztyn, Nati74, sjoanka, Andzia33 lubią tę wiadomość