X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, no to dziewczyny i dla mnie grzejcie miejsce bo chyba pomału przychodzi @ a nie dość tego dziś mam gorączkę choroba mnie bierze :-(
    Grosza teraz będzie się goić i do dzieła. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 08:47

grosza, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszcza z tym krzesłem to było pytanie retoryczne ;-)
    paszczakin wrote:
    no krzeslo, krzeslo.. ja wszytskie zabiegi kosmetyczne przeprowadzam w lazience i musze miec komfortowo- depilacja na krzeselku zarzucajc nogi na brzeg wanny.. to samo z pazurami..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 09:04

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o rowerze nie doczytałam ;-P skupiłam się na Twoim tłumaczeniu do czego służy krzesło w łazience ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 09:04

grosza, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Masz rację! Miłego życia :)
    No to będziemy cierpieć razem...raźniej przynajmniej;)

shit no tylko ze ja nie chce bunt u mnie jakis taki i pier%&^le nie bede robic dzieci bede sie tylko bzykac wtedy jak mi sie zachce termometr poszedl z dymem wiec to znak...

Reni trzymaj sie jeszcze

Grosza wspolczuje doswiadczen ale teraz bedziesz nowka sztunia :)

ehhh gdzie te zielone kropki sie zapodzialy dobra ide bo bredze...

grosza, bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro piątek to kolejny dzołk ;-)
    dobry humor z rana jak śmietana

Dwie kobiety, tzw. "damulki", "paniusie", jadą taksówką.
    - Wiesz na jakim przyjęciu ostatnio byłam? - zaczyna jedna. - To nie było przyjęcie, tylko jakaś dzicz! Wyobraź sobie, że do befsztyku podali noże do ryb!
    - To jeszcze nic! Gdy byłam w jednej restauracji, to nalali mi szampana w kieliszek od wina!
    - Przepraszam bardzo - wtrąca się taksówkarz. - Mam nadzieję, że wielmożne panie mi wybaczą, że ja tak do pań tyłem siedzę.

grosza, samira, Aisab, Bursztyn, Pusurek, Bozia3, Mango, mysza1975, Niuta, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezłe Reni
    jesteście niemożliwe od razu lepszy humorek się ma

Reni, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    Grosza, współczuje przeżyć, pocieszające jest to, że teraz jesteś jak nowa i przyszłość jest różowa a raczej zielona ;-)
    Iwona, przyznam, ze popłakałam sie ze wzruszenia na tym filmiku, co te hormony ciążowe robią z kobietą.....
    Miłego dnia

malgos741, grosza, Bursztyn, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    W pizdu i wylądował! Ognisty meteoryt :-/
    no jak w tym oknie stalam to widzialam ze cos przelecialo i pizdnelo z wielkim hukiem :( Przykro mi...
    Ale wierze ze do Wielkanocy (jak nie wczesniej) blizniaki juz beda :)

Simba, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Laseczki wczorajszy dzień to koszmar
    Naczekałam się nieziemsko to chyba jakiś rekord -6 godz od wejścia do szpitala do zabiegu - nie było anestezjologów a potrzebni byli w ilości 2 szt! byli na salach operacyjnych. W końcu przyszła pielęgniarka i zabrała mnie do sali na zabieg był on na fotelu gin. maseczka na twarz i po 3 min zasypiamy - jak później znalazłam się w swoim łóżku i sali nie pamiętam potem miałam straszliwe mdłości i ból podbrzusza totalna masakra 3 x wymiotowałam i dały mi dożylnie lek i mdłości osłabły ale tak czy owak je miałam nadal, w końcu o 19,40 przyszedł lekarz i wypis do domu, mdłości przeszły ok 21 godz dzisiaj też nie czuję się najlepiej. Oczywiście żadnych papierów nie dostałam dopiero w połowie tyg a histo do miesiąca. Dyskomfort jest i lekkie krwawienie. Nic nie wiem nadal bo lekarki już nie było jak doszłam do siebie ale to nic poczekam sobie. Pielęgniarka powiedziała że dawno nie było takiego przypadku jak mój ha :P
    dobrze ze masz to juz za soba :)
    tylko szkoda ze pielegniarka nie powiedziala co ma na mysli mwiac o Twoim "przypadku"...? wkurzajace. Niczego wiecej sie nie dowiedzialas?

bliska77, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    o mamo grosza, wspolczuje.. ja raz w zyciu mialam zabieg przy narkozie i jak otworzylam oczy i usiadlam, to chcialam wychodzic, a chamy mnie nie chcieli wypuscic..

simba- nosz kurde, gdzie swieta? gdzie gwiazdka?

No niestety. Inną razą. Ale są też tego plusy na przyszły tydzień ;) N'est-ce pas?

bliska77, grosza, paszczakin lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Aisab Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej , witam się i ja , u mnie z za mgły słoneczko wychodzi

Andzia33 lubi tę wiadomość

81827d8f4997a3f5ab8554e5299a2923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a ja wybieram calowanie po rekach i podawania plaszcza oraz zarabianie tyle samo :) i czasem ida w parze te 3 elementy, przynajmniej ja mialam takie dobre doswiadczenia

Hej, ciekawa wczorajsza dyskusja. Tu gdzie mieszkam jest nie do pomyslenia, zeby kobieta zarabila mniej niz mezczyznana takim stanowisku. Wrecz sie boja takich sytuacji, bo zaraz wchodza w gre bardzo preznie dzialajace zwiazki zawodowe i firma moze miec problemy na stopniu krajowym.
    Co do szarmanckosci, taki mezczyzna tu nie istnieje ( moj jest wyjatkiem, ale on jest Polakiem ;D ). Tubylec nie przepusci kobiety przez drzwi, nie odsunie krzesla, nie kupi biletu do kina, nie przyniesie kwiatow na randke i nie odprowadzi po niej kobiety do domu. Chodza legendy, ze kiedys tak bylo, ale te dinozaury wyginely wraz z nadchodzacymi feministkami ;)No i ze kobiety same narobily sobie tego, oczekujac uprawnienia. Sa wiec prawie pelnoprawnymi samcami ;) Chociaz podobno tendencje sie troche odwracaja, kobiety chca sie czuc kobietami i nie musiec uwazac podania plaszcza za uwlaczanie ich godnosci, bo tak twierdzily :)
    A ja mam swojego oldskoolowego mezczyzne, ma ktorego kolezanki patrza z odrobina zazdrosci, bo i w kuchni sprzatnie ( jak powinien ), i drzwi przytrzyma ;)

bliska77, Simba, Bursztyn, samira, grosza, mysza1975, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Leje jak cholera a zapowiadali na dzis snieg o.O zwariuje!
    Wczoraj dzien byl jakis nie taki: zamawiamy co tydzien kosz warzyw ekologicznych, wiec wczoraj R. pojechal do sklepu odebrac, okazalo sie ze baba sie pomylila i zaznaczyla odbior na niedziele, a wniedziele mozliwe ze R. pojedzie w teren. Wkurw. Jedziemy wiec do polskiego sklepu odebrac paczki, zamowilam z dzemem. Juz sie balam ze facet zapomnial odlozyc, ale nie- sa! KOnsumujemy w domu, okazuje sie ze sa z jakims budyniem, advokatem czy cholera wie czym. No qrwa! Na marginesie- nie byly wcale paskudne, ale to nie to co chcialam. Pieka je w polskiej piekarni, ale chyba troche "pod" anglikow, bo te paczury byly gigantyczne! :) dwa razy wieksze od klasycznych polskich, najlepszych we Wszechswiecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 10:46

Simba, grosza, bliska77, samira, Pusurek, mysza1975, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Hej, ciekawa wczorajsza dyskusja. Tu gdzie mieszkam jest nie do pomyslenia, zeby kobieta zarabila mniej niz mezczyznana takim stanowisku. Wrecz sie boja takich sytuacji, bo zaraz wchodza w gre bardzo preznie dzialajace zwiazki zawodowe i firma moze miec problemy na stopniu krajowym.
    Co do szarmanckosci, taki mezczyzna tu nie istnieje ( moj jest wyjatkiem, ale on jest Polakiem ;D ). Tubylec nie przepusci kobiety przez drzwi, nie odsunie krzesla, nie kupi biletu do kina, nie przyniesie kwiatow na randke i nie odprowadzi po niej kobiety do domu. Chodza legendy, ze kiedys tak bylo, ale te dinozaury wyginely wraz z nadchodzacymi feministkami ;)No i ze kobiety same narobily sobie tego, oczekujac uprawnienia. Sa wiec prawie pelnoprawnymi samcami ;) Chociaz podobno tendencje sie troche odwracaja, kobiety chca sie czuc kobietami i nie musiec uwazac podania plaszcza za uwlaczanie ich godnosci, bo tak twierdzily :)
    A ja mam swojego oldskoolowego mezczyzne, ma ktorego kolezanki patrza z odrobina zazdrosci, bo i w kuchni sprzatnie ( jak powinien ), i drzwi przytrzyma ;)
    w strsznym kraju mieszkasz :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Witajcie
    Leje jak cholera a zapowiadali na dzis snieg o.O zwariuje!
    Wczoraj dzien byl jakis nie taki: zamawiamy co tydzien kosz warzyw ekologicznych, wiec wczoraj R. pojechal do sklepu odebrac, okazalo sie ze baba sie pomylila i zaznaczyla odbior na niedziele, a wniedziele mozliwe ze R. pojedzie w teren. Wkurw. Jedziemy wiec do polskiego sklepu odebrac paczki, zamowilam z dzemem. Jus ie balam ze facet zapomnial odlozyc, ale nie- sa! KOnsumujemy w domu, okazuje sie ze sa z jakims budyniem, advokatem czy cholera wie czym. No qrwa! Na marginesie- nie byly wcale paskudne, ale to nie to co chcialam. Pieka je w polskiej piekarni, ale chyba troche "pod" anglikow, bo te paczury byly gigantyczne! :) dwa razy wieksze od klasycznych polskich, najlepszych we Wszechswiecie :)

Nienawidze takich dni...Wspolczuje
    Tutejsze paczki tez jakies giganty - niezle, ale takie bezksztaltne jakby ktos na nich tanczyl po upieczeniu

Bursztyn lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nienawidze takich dni...Wspolczuje
    Tutejsze paczki tez jakies giganty - niezle, ale takie bezksztaltne jakby ktos na nich tanczyl po upieczeniu
    dokladnie, albo co gorsza- siedzial ;)
    nasze mialy skorke pomaranczowa na lukrze, co juz wzbudzilo moje podejrzenia....

Andzia33 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • grosza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn to niezły masz galimatias żywnościowy :)

Muszę czekać na wypis ale spoko jestem pozytywnie do tego nastawiona a do mojego gina dopiero z wynikiem histop. muszę iść.
    Równouprawnienie równouprawnieniem a szacun dla kobity się należy - typu podawanie płaszcza itp ja bardzo lubię przejawy takiej dżentelmeńskości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 11:37

bliska77, Bursztyn, samira, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Bursztyn to niezły masz galimatias żywnościowy :)
    Równouprawnienie równouprawnieniem a szacun dla kobity się należy - typu podawanie płaszcza itp ja bardzo lubię przejawy takiej dżentelmeńskości.
    a wiecie, może jestem inna ale mnie np strasznie drażni, całowanie w rękę, podawanie płaszcza itp i nie dlatego że jestem feministką, tylko takie zachowania mnie krępują jakoś, nie wiem czemu,

polarmiś, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze dlatego, ze przez kolka lat pracowałam w dziale inwestycji z samymi facetami (głównie inspektorzy budowlani różnych branż) i zawsze na powitanie każdy każdemu podawał rękę, tak po prostu i tam był typowo męski klimat i było fajnie ale powiem Wam jedno, to prawda, ze faceci są większymi plotkarzami od babek, tyle ile tam się nasłuchałam to moje....... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 11:01

Bursztyn, samira, grosza, sjoanka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podstawa jest kulutra osobista i uprzejmosc zarowno po jednej jak i po drugiej stronie, a gesty to tylko gesty (typu podanie plaszczyka, cmoki w w reke-) nie maja znaczenia , a jeszcze - jak pisala Bursztyn i Reni- ginekolog calujacy raczki. Grubo !!! U mnie mialby juz przechlapane - choc ja do gin mezczyzn nie chodze uwazajac ich z zalozenia ze wszyscy sa zboczencami:-) .

grosza, paszczakin, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2548 2549 2550 2551 2552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ