X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Pisalyscie o jakis fartuszkach u ginekologa?

Naprawde? szok.gif
    Istnieje takie kraje gdzie cos takiego wymyslili?

Ani w Polsce ani we Wloszech sie z nimi nie spotkalam. nie.gif

No to ja jestem bardzo tolerancyjna bo rece myje jak wracam do domu.
    A z Murzynka, Hinduska i innymi nacjami sciskam rece a nawet calujemy sie w policzki - znaczy tak po francusku - cmok, cmok z odleglosci. ;)
    Ale to ze znajomymi ze szkoly.
    Reni wytlumaczyla, ale widac ze koleaznka filmow amerykanskich nie oglada!
    Teraz w Polsce w wiekszosci gabinetow sa te spodniczki co by pupe przykryc i miec komfort ze idac z przebieralni na fotel jakos jestes zaslonieta. Choc teraz jak wylacznie chodze do kobiet to moge z golym dupskiem.
    Stosunek do pań gin mam taki sam jak pisala Aga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 13:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dla japończyków to my chyba jesteśmy brudasy... kupe rozcieramy papierem ;-)
    Tak i to jest straszne! W calej Azji przy kibelkach sa wężyki z woda lub specjalne deski i po mozna sie umyc. Sam papier ze sie tak wyraze gowno daje, dupa i tak brudna. Ja mam w domu od wielu lat takie rozwiazanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    zadna roznica.. chodzi mi o wyglad ;)
    jak tu:

Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią.
    - No, tylko nazwą zasadniczo - Chińczyk i Japończyk.
    - Chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka to się różnią od siebie. Płcią. To wtedy już tak jak u ludzi.
    Absolutnie do odroznienia. Na zasadzie Wloch i Polak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    yyy, a w europie bidetow nie ma?
    No moze w domach prywatnych sa , w publicznych miejscach nie zauwazylam choc raczej bym nie skorzystala bo to malo higiniczne urzadzenie.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Absolutnie do odroznienia. Na zasadzie Wloch i Polak.
    zgadzam sie, ze Japonca i Chinczyka mozna dosc latwo odroznic.
    Jak dla mnie Japonczycy sa ladniejsci, bardziej subtelne twarze, maja troche inne rysy niz chinczycy

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tam od wieków papier służy do osuszenia tyłka po umyciu
    polarmiś wrote:
    Tak i to jest straszne! W calej Azji przy kibelkach sa wężyki z woda lub specjalne deski i po mozna sie umyc. Sam papier ze sie tak wyraze gowno daje, dupa i tak brudna. Ja mam w domu od wielu lat takie rozwiazanie.

polarmiś lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    tia, chyba ze wzrostem ;) ale moze mam to samo, co z azjatami..
    Sa zupelnie inni. Ale ja akurat mam wprawe .

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się chińczycy wydają bardziej ludzcy
    Japończycy mają opuchnięte oczy
    Bursztyn wrote:
    zgadzam sie, ze Japonca i Chinczyka mozna dosc latwo odroznic.
    Jak dla mnie Japonczycy sa ladniejsci, bardziej subtelne twarze, maja troche inne rysy niz chinczycy

polarmiś, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Teraz w Polsce w wiekszosci gabinetow sa te spodniczki co by pupe przykryc i miec komfort ze idac z przebieralni na fotel jakos jestes zaslonieta. Choc teraz jak wylacznie chodze do kobiet to moge z golym dupskiem.

Z przebieralni?
    Toz ja sie za parawanem przy fotelu rozbieram.
    A ginekolog w tym czasie przygotowuje sprzet - tak, wiem ze i to wam sie skojarzy. oczko.gif

Reni, Pusurek, Mango, Niuta, Sabina, Żanet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciez Polakow mozna rowniez poznac na odleglosc w tlumie Anglikow, Norwegow czy Belgow. Szczegolnie tych standardowych przedstawicieli naszego kraju.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    czkajcie, bo ja sie zgubilam- rozmawiamy o roznicy arab/tunezyjczyk czy o polak/wloch czy chinczyk/japonczyk?
    Napisalas ze Chinczyk od Japonczyka niczym sie nie rozni, no wiec odpisalam ze roznica pomiedzy nimi to tak jak Polak obok Wlocha:-)

Reni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Z przebieralni?
    Toz ja sie za parawanem przy fotelu rozbieram.
    A ginekolog w tym czasie przygotowuje sprzet - tak, wiem ze i to wam sie skojarzy. oczko.gif
    Widocznie pani ginekolog ma maly gabinet:-) tez sie z takim spotkalam rozwiazaniem. Obecna pani gin ma lazieneczke z bidetem, jednorazowymi spodniczkami itp. Sa wieszaki by powiesic swoje ubranie i sa jednorozowe skarpetki - chyba po to by nie smrodzic pani gin:-)

sjoanka, Pusurek, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Przeciez Polakow mozna rowniez poznac na odleglosc w tlumie Anglikow, Norwegow czy Belgow. Szczegolnie tych standardowych przedstawicieli naszego kraju.
    hahaha! czasem po stopie odzianej w skarpete i wsadzonej w sandal ;)
    albo po reklamowce i kiedy kucaja na przystanku ;)

Simba, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o co cho z tym kucaniem?

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    o co cho z tym kucaniem?
    widywalam Polakow ktorzy kucaja na przystanku w oczekiwanu na autobus. Potem ktos mi wytlumaczyl, ze pewnie odsiadywali wyrok, bo ponoc w wiezieniach czesto na rekreacji kucaja...

Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarnymisiu - bylam u paru ginekologow, jeden nawet mial lazienke w gabinecie. I to juz wydawalo mi sie szczytem elegancji.
    A tu bylam prywatnie i panstwowo i nigdzie takich luksusow nie bylo.

Widac ze wloska sluzba zdrowia nie za bardzo rozwinieta.

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    widywalam Polakow ktorzy kucaja na przystanku w oczekiwanu na autobus. Potem ktos mi wytlumaczyl, ze pewnie odsiadywali wyrok, bo ponoc w wiezieniach czesto na rekreacji kucaja...
    no wiesz co i Ty powielasz takie pierdelamencje? :)

Bursztyn, paszczakin, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Polarnymisiu - bylam u paru ginekologow, jeden nawet mial lazienke w gabinecie. I to juz wydawalo mi sie szczytem elegancji.
    A tu bylam prywatnie i panstwowo i nigdzie takich luksusow nie bylo.

Widac ze wloska sluzba zdrowia nie za bardzo rozwinieta.
    nie moge sie tak do konca zgodzic, to znaczy o ile chodzi o publiczna to tak, ale prywatnie- moj gin w Milano mial gabinet z lazienka, jednorazowe sukienki tez byly, wszystko na najwyzszym poziomie.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u swojej gin żadnych spódniczek ani innych jednorazówek nie zakładam. Jakaś przesada jak dla mnie. Leżę rozkraczona przed nią na maksa - ona mi grzebie ręką, sprzętem do USG - a ja po tym wszystkim mam wstać i naciągać na siebie jakieś jednorazówki? Bo nie mogę przejść na golasa te pół metra do przebieralni???

grosza, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no wiesz co i Ty powielasz takie pierdelamencje? :)
    wiem, ze to smiesznie brzmi, ale gosc ktory odsiadywal wyrok potwierdzil to. Pewnie nie w kazdym przypadku tak jest i nie wszystcy ktorzy kucaja siedzieli w mamrze :)

Simba, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2552 2553 2554 2555 2556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ