X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aisab Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może się stresujesz za bardzo Bursztynku i takie sensacje u ciebie.
    Bursztyn wrote:
    taa, ciaza i to pewnie jeszcze zaawansowana, ze wielki brzuch uciska sam siebie i klate ;)
    a refluks nie piecze przypadkiem? jesli tak, to nie refluks. To jest takie idiotyczne uczucie jakby mnie ktos nadmuchal od gory i od dolu, nawet sie obejrzalam w lustrze czy przypadkiem nie jestem opuchnieta, ale nie- rozmiar nadal ten sam. ciezko sie oddycha. No to jest jakis czad...

Bursztyn lubi tę wiadomość

81827d8f4997a3f5ab8554e5299a2923.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    to może się stresujesz za bardzo Bursztynku i takie sensacje u ciebie.
    chyba nie mam czym sie stresowac narazie..chociaz, jak tak pomysle, to wczoraj musialam zadzwonic do tesciowej i poddac sie polgodzinnej biegunce slownej.... :) no to teraz mam efekty ;)

Aisab, Simba, malgos741, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Aisab Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no teściowe są czasmi super, ja na swoją narzekać nie mogę mogła by być trochę bardziej asertywna wobec swojego męża " najmądrzejszy na swiecie"
    Bursztyn wrote:
    chyba nie mam czym sie stresowac narazie..chociaz, jak tak pomysle, to wczoraj musialam zadzwonic do tesciowej i poddac sie polgodzinnej biegunce slownej.... :) no to teraz mam efekty ;)

samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj dostałam wredną @. :( Wkurzyłam się ale co tam nowy miesiąc , nowe szanse. :)

samira, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    a ja wczoraj dostałam wredną @. :( Wkurzyłam się ale co tam nowy miesiąc , nowe szanse. :)
    A ja swojej nie umiem się doczekać :( Drugi raz biorę leki na wywołanie i nadal nic :(

Aisab, samira, malgos741, Viv78 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do teściowych to nie wiem czy jak to jest u Was, Bursztynkę tesciowa doprowadza do palpitacji , moja trochę nieżyciowa. dzwoni do mojego i pyta czy pojedzie z nia tam czy siam, ja rozumiem , ze musi im pomagać ale bez przesady , sąsiadki poprosić nie może aby im śmieci wyniosła jak się pochorowali, mój jechał 12 km i smieci wyrzucał

samira, Sabina, grosza, Bursztyn, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na k.... patrzeć nie mogę
    Iwone wrote:
    A ja swojej nie umiem się doczekać :( Drugi raz biorę leki na wywołanie i nadal nic :(

Sabina, Iwone lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwon kochana tak to jest masz ,żle - nie masz też cholera żle bo dlugi cykl i weź tu się rozmnażaj

Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczęta,
    nie wiem czy nadgonię zaległości, patrzyłam trochę wtecz, ale chyba ze 3 tygodnie mnie tu nie było.
    Czy są jakieś dobre nowiny od 3 tygodni?
    Przywożę Wam z Włoch piękne słońce..., ale nie chciało się wracać!
    Pozdrowionka dla wszystkich, idę trochę poczytać

Aisab, mysza1975, samira, Sabina, Kate 75, Viv78, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dokładnie, pani ginekolog - genetyk wszystko opisywała i każdy opis tłumaczyła, każdy badany narząd z osobna
    no to miałyście szczęście - tu była kolejka i widać było, że robi to szybko, żeby tylko skończyć. Zapytałam, czy mogę choć wziąć zdjęcia - bo miała chyba z dziesięć wydruków - no to powiedziała, że nie - bo jej potrzebne do opisu, którego teraz nie ma czasu robić...Jedyny komentarz jaki rzuciła podczas badania - to : nóżki, rączki ma...z takim uśmieszkiem pod nosem - jak jakaś kretynka. Poczekam na wyniki tydzień- może dostanę wtedy jakiś opis bardziej czytelny,,,

samira, Aisab, Sabina, malgos741, Bursztyn, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    bylam u lekarza w poniedzialek, szkoda ze to odczuwam dopiero dzis.... Moze mi pikawa wysiada? Ale to nie jest bol tylko taki dziwny ucisk. Klata i brzuch. Bardzo dziwne, jeszcze tego nie przerabialam.
    Jakbyś miała mieć zawał, to by CIę piekło w mostku, a nie uciskało.... Mnie tam tak uciska w ciąży, no ale nie w 7dpo ;) może tak za 2 tygodnie...;)

Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

to wredna baba
    Bozia3 wrote:
    no to miałyście szczęście - tu była kolejka i widać było, że robi to szybko, żeby tylko skończyć. Zapytałam, czy mogę choć wziąć zdjęcia - bo miała chyba z dziesięć wydruków - no to powiedziała, że nie - bo jej potrzebne do opisu, którego teraz nie ma czasu robić...Jedyny komentarz jaki rzuciła podczas badania - to : nóżki, rączki ma...z takim uśmieszkiem pod nosem - jak jakaś kretynka. Poczekam na wyniki tydzień- może dostanę wtedy jakiś opis bardziej czytelny,,,

Bozia3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    bylam u lekarza w poniedzialek, szkoda ze to odczuwam dopiero dzis.... Moze mi pikawa wysiada? Ale to nie jest bol tylko taki dziwny ucisk. Klata i brzuch. Bardzo dziwne, jeszcze tego nie przerabialam.
    Mialam kilka dni temu to samo - drugi raz w zyciu mi sie zdarzyl taki stan, tylko ja balam sie zasnac bo myslalam ze zapadam sie w srodku. Trwalo to dwa dni. Za pierwyszym razem zrobilam ekg bo myslalam ze moze jaki zawala ... Na szczescie sedrucho i cisnienie b. Dobre. No to pomyslalam to na "M"- ale hormony jeszcze na to nie wskazuja. Moze to byc nerwica, albo brak zelaza. Nerwicy zbadac nie umiem, zelazo niedlugo bede robic. Ale na razie mi przeszlo. Wzielam konska dawke magnezu.
    Ale sklaniam sie ku mmmmmmm.....:-((((((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 19:46

Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Mialam kilka dni temu to samo - drugi raz w zyciu mi sie zdarzyl taki stan, tylko ja balam sie zasnac bo myslalam ze zapadam sie w srodku. Trwalo to dwa dni. Za pierwyszym razem zrobilam ekg bo myslalam ze moze jaki zawala ... Na szczescie sedrucho i cisnienie b. Dobre. No to pomyslalam to na "M"- ale hormony jeszcze na to nie wskazuja. Moze to byc nerwica, albo brak zelaza. Nerwicy zbadac nie umiem, zelazo niedlugo bede robic. Ale na razie mi przeszlo. Wzielam konska dawke magnezu.
    polarmisiu - raczej nerwica. Jesli badania wychodzą dobrze, a skarżyłaś się ostatnio na dół i niechęć do wszystkiego - to raczej obstawiam nerwicę. Miałam kiedyś - to okropieństwo jest....

polarmiś, Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzisiaj - jak czekałam na badanie przez te wszystkie godziny - to czułam się jak na forum - wszystkie w poczekalni 35+ - więc rozmowy jak na ovu...:). Jednak kobitka leczyła się wiele lat - miała tylko jeden jajowód drożny - dawali jej 20 procent szans na cokolwiek. Odpuścili po latach z mężem - wystąpili o adopcję - zaadoptowali synka, a 2 tygodnie później miała dwie krechy na teście - też chłopiec. Teraz minęło 2 lata i znów jest w ciąży i w szoku - co psychika robi z człowiekiem....tyle lat starań...Śmiała się, że musi teraz jakoś znów się zablokować - bo trójka jej wystarczy :). A druga tez przeszła całą gehennę.... i kilka dni przed in vitro - dwie kreski...:)
    Tak więc czułam się tam dzisiaj bardzo swojsko...:)

Simba, mysza1975, gosia7122, Alis, grosza, samira, polarmiś, Viv78, ania.g, Bursztyn, megan8, Sabina, Iwone, Mango, Żanet, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Alis Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy swoich badaniach też miałam w poczekalni towarzystwo 35+ i tak popatrzyłam na te laski, a one takie jakieś stare. I uświadomiłam sobie, że to moja grupa wiekowa i że pewnie też tak wyglądam... Pewnie tylko sama sobie się taka młoda wydaję. hmm...

Bursztyn, Iwone, Sabina, AsiaPoli, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jest lekka przesada ;P
    jestem wredna i bym nie pojechała
    Aisab wrote:
    A co do teściowych to nie wiem czy jak to jest u Was, Bursztynkę tesciowa doprowadza do palpitacji , moja trochę nieżyciowa. dzwoni do mojego i pyta czy pojedzie z nia tam czy siam, ja rozumiem , ze musi im pomagać ale bez przesady , sąsiadki poprosić nie może aby im śmieci wyniosła jak się pochorowali, mój jechał 12 km i smieci wyrzucał

Andzia33 lubi tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jakbyś miała mieć zawał, to by CIę piekło w mostku, a nie uciskało.... Mnie tam tak uciska w ciąży, no ale nie w 7dpo ;) może tak za 2 tygodnie...;)
    Pocieszaj, pocieszaj :-) wole z dwojga zlego nerwice niz menopauze!!!!

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    o ciazy to akurat nie pomyslalam, raczej o zawale, ale nie piecze, pomyslalm ze moze tez cos nie teges z zoladkiem, jakies paskudne sprawy... :/ wole chyba o tym nie myslec

P.S a babsko od usg mialas rzeczywiscie paskudne

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    nieeeeeeeeee!!!!!!!!! tylko nie "m"!!!!!
    wiem, ze niestety to moga byc objawy nerwicowe :/

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2571 2572 2573 2574 2575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ