X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na tym nie znam, ale to znak, że powinnaś cały czas :P

inessa, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie coś mnie podbrzusze ciągnie ,jutro term. @ ale jak znam życie przyjdzie parę dni później ...

inessa, bliska77, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    właśnie coś mnie podbrzusze ciągnie ,jutro term. @ ale jak znam życie przyjdzie parę dni później ...

A może, a może... :P

samira, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    samira wrote:

kurcze to może to już tak od 1,5roku :P

caffe, inessa, bliska77, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    caffe wrote:
    samira wrote:

kurcze to może to już tak od 1,5roku :P

To teraz będzie duże MOŻE :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej jak jakbym chciała zobaczyć dwie piękne kreseczki na teście ,chybabym słowa nie mogła wydusić przez cały dzień ,nie mówiąc o łzach :D

caffe, inessa, Bursztyn, szczęśliwa, Sylwia77, angela lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ojej jak jakbym chciała zobaczyć dwie piękne kreseczki na teście ,chybabym słowa nie mogła wydusić przez cały dzień ,nie mówiąc o łzach :D

No i piwko byś mi musiała postawić za to MOŻE :P

samira, inessa, Bursztyn, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    samira wrote:

wy piwko ja soczek albo Karmi ;)

caffe, inessa, B.Crow, bliska77, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    caffe wrote:
    samira wrote:

wy piwko ja soczek albo Karmi ;)

Co tylko będziesz chciała to dostaniesz :P

inessa, B.Crow, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj bo zrobię test przez tą nasza gadaninę hehe

caffe, inessa, Sylwia77, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    oj bo zrobię test przez tą nasza gadaninę hehe

Ja bym zrobiła, bo ja z tych niecierpliwych jestem :) Zawsze potem można powtórzyć, po co się na siłę powstrzymywać. Ja swój pierwszy test, który wykazał, że jestem w ciąży zrobiłam po 10 dniach od bzykania :P

inessa, Bursztyn, Sylwia77, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira może jednak zród ten test ;)
    A ja to chyba razem sado i macho.... ;) przynajmniej od czasu do czasu ;)
    A u mnie to cu napewnio. ani wczoraj w ośrodku mówiła, że niestety ostatnio zrobiła się straszan kolejka oczekujących na dziecko, więc my tosobie poczekamy!!!
    Mój M to wczoraj jak wyszliśmy z ośrodka po stresie miał taką głupawke, takie tesksty miał,że ja stwierdziła, że go nie znałam z tej strony ;) na dworcu PKP to płakała ze śmiechu nie wiem co o nas sobie ludzie pomysleli.
    Ja z moim M az tak długo jak Wy tu opowiadacie nie jestem bo wcześniej miałam różne problemy a mó kochany miał troche urazu bo go narzeczona zdradziała.Lecz jakos się znaleźliśmy i czekalismy ze starankami jak podlecze choc troche kręgosłup w marcu rok temu operacja a potem staranka jeszcze przed slubem, co dla niektórych z rodziny było trudne do pojęcia (nie opowiadalismy wszystkim ale... ) zwłaszcza nasi rodzice(no moi) są z dawnych czasów ;) no i genialni lekarze na których trafiałam do tej pory.
    Mam nadzieję,że po zabiegu może nam w końcu się uda :)

samira, Bursztyn, bliska77, Sylwia77, angela, megan8, ewajoanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Samira może jednak zród ten test ;)
    A ja to chyba razem sado i macho.... ;) przynajmniej od czasu do czasu ;)
    A u mnie to cu napewnio. ani wczoraj w ośrodku mówiła, że niestety ostatnio zrobiła się straszan kolejka oczekujących na dziecko, więc my tosobie poczekamy!!!
    Mój M to wczoraj jak wyszliśmy z ośrodka po stresie miał taką głupawke, takie tesksty miał,że ja stwierdziła, że go nie znałam z tej strony ;) na dworcu PKP to płakała ze śmiechu nie wiem co o nas sobie ludzie pomysleli.
    Ja z moim M az tak długo jak Wy tu opowiadacie nie jestem bo wcześniej miałam różne problemy a mó kochany miał troche urazu bo go narzeczona zdradziała.Lecz jakos się znaleźliśmy i czekalismy ze starankami jak podlecze choc troche kręgosłup w marcu rok temu operacja a potem staranka jeszcze przed slubem, co dla niektórych z rodziny było trudne do pojęcia (nie opowiadalismy wszystkim ale... ) zwłaszcza nasi rodzice(no moi) są z dawnych czasów ;) no i genialni lekarze na których trafiałam do tej pory.
    Mam nadzieję,że po zabiegu może nam w końcu się uda :)

uda się uda ,na pewno ,grupa wsparcia działa :D

Bursztyn, inessa, bliska77, Sylwia77, angela lubią tę wiadomość

• B.Crow Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli rozprawiamy o mężach dodam też coś od siebie.Poznaliśmy się dwanaście lat temu i kiedy tylko go poznałam zapragnęłam spędzić z nim życie - to bardzo dobry i kochany człowiek.Przed poznaniem męża nie poczułam takiego uczucia do nikogo wcześniej pomimo że trochę tych chłopaków przewinęło się przez moje życie.Mój kobiecy instynkt mówił że to TEN i po dwunastu latach wiem że mnie instynkt nie zawiódł.Teraz do pełni szczęścia brakuje nam dziecka...kiedy mam owulacje mąż jest w gotowości i nie mogę narzekać że się miga :)

Pozdrawiam cieplutko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2013, 14:41

samira, Bursztyn, inessa, bliska77, Sylwia77, angela, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    agafbh wrote:
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    Iwka, najważniejsze żebyś żyła w zgodzie z samą sobą, bo najgorzej to zapomnieć w tym wszystkim o sobie ...

I to fajne zdanie i tyczy się Nas wszystkich :-)
    Aga to dziecko Baranek ??
    to jak moj M
    ja lubię i byki i barany ;-)
    ale tak do końca nie wiem czy w to wierzę :-P

u mnie w domu póki co jest po kolei, córcia baran-kwiecień, ja byk-maj, mąż rak-czerwiec, wiec teraz coby dotrzymać prawidłowiej kolejności to drugie dziecko powinno być z marca albo lipca ;-)

to ja tak jak Twoj maz- tez rak. Nieznosne sa czasem, co? ;)

mój G tez rak i mój były był rak a najlepsze ze były ur. 25 czerwiec a G 22czer. tyle ze tamten dwa lata starszy ode mnie a G 2 lata. młodszy ;)

Bursztyn, inessa, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam za tydzień kolejne 18 lat ehhh...:P jaki fajny miałabym prezent :)

Bursztyn, inessa, Sylwia77, Mango, angela lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej witajcie, dopiero teraz się odzywam ale byłam w pracy i na rehabilitacji. Mam wyniki ze szpitala no i mam stwierdzoną niepłodność pierwotną i nieokreslone zaburzenie czynności jajników. Na początku maja mam zabieg usunięcia mięśniak i po miesiącu od zabiegu zobaczymy co dalej.
    A adopcja: za tydzień przyjeżdż do nas pani z ośrodka zobaczyc jakie mamy warunki mieszkaniowe i przeprowadzi nam testy pedagogiczne zaraz potem jedziemy na testy psychologiczne i czekamy na kwalifikacje do szkolenia..duzo tego ale mamy szanse. Wczoraj wybieraliśmy jakie dziecko chcemy dostać:płeć i wiek dziecka. Zdecydowaliśmy,że tak jak wciąży kobieta nie wie co urodzi tak my decydujemy się poprostu na dziecko do 3 roku życia od 1 roku młodszego nie dostaniemy bo poprostu jesteśmy za starzy
    Dziękuę Wam bardzo za pamięć ja również o każdej bardzo mocno pamiętam

jest nadzieja, a nawet bardzo duzo nadzieji! Bedzie dobrze! :)

samira, inessa, Sylwia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira, ja tez jestem z 25 czerwca..... :) Kawal drania z Twojego bylego, a o mnie mowia "zolza" :P

samira, inessa, Sylwia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B.Crow wrote:
    Jeśli rozprawiamy o mężach dodam też coś od siebie.Poznaliśmy się dwanaście lat temu i kiedy tylko go poznałam zapragnęłam spędzić z nim życie - to bardzo dobry i kochany człowiek.Przed poznaniem męża nie poczułam takiego uczucia do nikogo wcześniej pomimo że trochę tych chłopaków przewinęło się przez moje życie.Mój kobiecy instynkt mówił że to TEN i po dwunastu latach wiem że mnie instynkt nie zawiódł.Teraz do pełni szczęścia brakuje nam dziecka...kiedy mam owulacje mąż jest w gotowości i nie mogę narzekać że się miga :)

Pozdrawiam cieplutko :)

az przyjemnie przeczytac :) A dziecko tez sie pojawi :)

inessa, Sylwia77, B.Crow, angela lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Samira, ja tez jestem z 25 czerwca..... :) Kawal drania z Twojego bylego, a o mnie mowia "zolza" :P

ja tak o to tobie nie mówię :P

‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ