WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ostatnio bierze na salatke z selera z marchewka i rodzynkami, robie ja codziennie od paru dni :)
    tak sobie pomyslalam, ze u mnie objawy ktore mozna by uznac za ciazowe pojawiaja sie tylko wtedy kiedy w ciazy absolutnie nie jestem: rozne dziwne smaki, mdlosci, sennosc i takie tam :) przeciez to jest bez sensu :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    U mnie dziś krupniczek!
    u mnie też ;-)

• EwaT Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    A mnie ostatnio bierze na salatke z selera z marchewka i rodzynkami, robie ja codziennie od paru dni :)
    tak sobie pomyslalam, ze u mnie objawy ktore mozna by uznac za ciazowe pojawiaja sie tylko wtedy kiedy w ciazy absolutnie nie jestem: rozne dziwne smaki, mdlosci, sennosc i takie tam :) przeciez to jest bez sensu :)

w ogóle wszelkie objawy to iluzja dla naiwnym
    jedynym porzadnym objawem jest kuzwa brak okresu...przez dłuższy czas

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia37 wrote:
    Dziewczyny,jak to jest z tym stosunkiem LH do FSH? U mnie jest 0.57 czyli nisko, nawet nie 0.6 moja gin nie bardzo zwróciła na to uwagę, cho wspominalam.Zrobialam dziś progesteron i na swoją rękę prolaktyne po tych niedzielnych krwawieniach - dziś 20 dc, poradzicie co z ta przysadką
    tu masz likn do strony, gdzie jest wszystko opisane https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/nieplodnosc/811-fsh-i-lh

Monia37 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    w ogóle wszelkie objawy to iluzja dla naiwnym
    jedynym porzadnym objawem jest kuzwa brak okresu...przez dłuższy czas
    no chyba na to wyglada.....

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis losos z ziemniaczkami, dziecko robilo dla lezacej matki ;) Jutro pizza ( Oetker ), zeby mi sie coreczka nie zniechecila do gotowania ;) Niech raz bedzie latwiej ;)

anna maria, Sabina, grosza, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wątróbkę wieprzową smażoną z cebulką i do tego sałatka z pomidorów z dymką i jogurtem. Na deser micha truskawek z ksylitolem i jogurtem

grosza, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A ja mam wątróbkę wieprzową smażoną z cebulką i do tego sałatka z pomidorów z dymką i jogurtem. Na deser micha truskawek z ksylitolem i jogurtem
    w UK mowia zeby watrobek nie jesc bomaja za duzo wit.A i to jest niedobre dlaplodu. Ciekawa jestem jakie podejscie maja lekarze w PL? Pytam z ciekawosci bo mnie tenproblem i tak nie dotyczy bo bezmiesna jestem

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Uwielbiam watrobke! Tu niestety nie do zdobycia, podrobow nie jedza tu chyba nawet psy :( I lepiej sie nie przyznawac, ze je sie watrobke albo zoladki, bo patrza jak na czarownice :D Prawie tak samo, kiedy mowie, ze zbieram grzyby w lesie i do tego jeszcze je jem :D

Bursztyn, mysza1975, Reni, anna maria, ania.g, bliska77, Sabina, grosza, malgos741, samira, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Uwielbiam watrobke! Tu niestety nie do zdobycia, podrobow nie jedza tu chyba nawet psy :( I lepiej sie nie przyznawac, ze je sie watrobke albo zoladki, bo patrza jak na czarownice :D Prawie tak samo, kiedy mowie, ze zbieram grzyby w lesie i do tego jeszcze je jem :D
    tutaj podobnie, szczegolnie jesli chodzi o jedzenie wlasnorecznie uzbieranych grzybow

Pusurek, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tutaj podobnie, szczegolnie jesli chodzi o jedzenie wlasnorecznie uzbieranych grzybow

Tu na grzyby chodzi sie z przewodnikiem, najczesciej czlonkiem kolka grzybiarzy, samemu sie nie zbiera, a juz absolutnie nie je! Wiecie jaki mam raj, kiedy lasy dookola i zadnej konkurencji? Prawdziwki, kozaki, podgrzybki, no i zatrzesienie maslakow i kurek :) I tylko ja i one :D

mysza1975, Reni, Bursztyn, anna maria, ania.g, bliska77, Sabina, grosza, Simba, samira, Żanet, Kate 75, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    booszz to co oni tam jedzą? ;-)
    Pusurek wrote:
    Tu na grzyby chodzi sie z przewodnikiem, najczesciej czlonkiem kolka grzybiarzy, samemu sie nie zbiera, a juz absolutnie nie je! Wiecie jaki mam raj, kiedy lasy dookola i zadnej konkurencji? Prawdziwki, kozaki, podgrzybki, no i zatrzesienie maslakow i kurek :) I tylko ja i one :D

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos grzybów
    czy mrozicie świeże grzyby? np Kanie.. jak je się potem rozmraża?
    uwielbiam w panierce z jajka i bułki .. ale te rozmrożone wyszły mi kapcie vomit.gif

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Super - zazdroszczę. Kolega, który mieszka w Kanadzie to samo opowiadał - kilometry lasu i tony grzybów, których nikt nie zbiera - a on sam na sam z nimi - jak w raju :).

Pusurek, bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    w UK mowia zeby watrobek nie jesc bomaja za duzo wit.A i to jest niedobre dlaplodu. Ciekawa jestem jakie podejscie maja lekarze w PL? Pytam z ciekawosci bo mnie tenproblem i tak nie dotyczy bo bezmiesna jestem
    U nas nie polecają ze względu na to, że to filtr dla wszelakiej trucizny, która jest w organizmie, więc jesz śmietnik - ale mnie to nie powstrzymuje - raz na jakiś czas muszę - inaczej się uduszę....;).
    Truskawki to samo - podobno teraz to sama chemia - ale ja się nie umiem oprzeć :)

Bursztyn, Pusurek, bliska77, Simba, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a propos grzybów
    czy mrozicie świeże grzyby? np Kanie.. jak je się potem rozmraża?
    uwielbiam w panierce z jajka i bułki .. ale te rozmrożone wyszły mi kapcie vomit.gif
    ja przestałam mrozić grzyby - bo mnie one potem nie smakują - są właśnie kapciowate. Natomiast w ubiegłym roku uzbieraliśmy kilkadziesiąt (chyba ponad 40) kg opieniek. Zrobiłam je w całości w solance i do słoików. Teraz otwieramy słoik litrowy i w ciągu 30 minut mam pyszną zupę opieńkową - z koperkiem, marchewką i ziemniaczkami - rewelacja. W ten sam sposób można przechowywać grzyby na sos - w słonej zalewie.
    Panierowane kanie, czy smażone rydze - tylko świeże. Jak Cię Reni bierze na takie specjały - to z braku laku możesz kupić i panierować boczniaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 15:46

Pusurek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    U nas nie polecają ze względu na to, że to filtr dla wszelakiej trucizny, która jest w organizmie, więc jesz śmietnik - ale mnie to nie powstrzymuje - raz na jakiś czas muszę - inaczej się uduszę....;).
    Truskawki to samo - podobno teraz to sama chemia - ale ja się nie umiem oprzeć :)
    na pewno raz na jakis czas nie zaszkodzi.
    Rozumiem Cie z tymi truskawkami :)

Bozia3, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale boczniaki to nie to samo
    do pięt kaniom nie dorastają..
    no nic pozostaje czekać na sezon i zjadać od razu
    opieńki czy płachetki to tylko marynowane mniam.. grzyby blaszkowe marynowane są najlepsiejsze..
    mam dużo grzybów zamrożonych ale one do zupy czy sosu więc mogą być kapcie..
    Bozia3 wrote:
    Jak Cię Reni bierze na takie specjały - to z braku laku możesz kupić i panierować boczniaki

Pusurek, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kurki w occie? Dzizas, zaraz sobie polece otworzc sloik, bo sie zaslinilam :D

Bozia3, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A kurki w occie? Dzizas, zaraz sobie polece otworzc sloik, bo sie zaslinilam :D
    pycha - lubię też maślaki w occie - bo ja lubię marynowane w postaci takiej glutowatej, jak porządny katar :)

Pusurek, Bursztyn, Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 2619 2620 2621 2622 2623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ