WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    pycha - lubię też maślaki w occie - bo ja lubię marynowane w postaci takiej glutowatej, jak porządny katar :)
    ooo tak! wlasnie takie sa najlepsze :)

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    pycha - lubię też maślaki w occie - bo ja lubię marynowane w postaci takiej glutowatej, jak porządny katar :)

Glut w maslaku to podstawa, chociaz u mnie maslak nigdy nie trafia do sloika, bo jest pozerany natychmiast - duszony na masle z cebulka :)

A ja otworzylam przedostatni sloik z kurkami , nie jest dobrzem do lata daleko... ;)

Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa taki śluz płodny? ;-)
    Bozia3 wrote:

Bursztyn, Sabina, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    aaa taki śluz płodny? ;-)
    tak - ja po porządnym wiesiołku i siemieniu lnianym....czy jak to się tam odmienia....:)

Reni, EwaT, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam raj w domu... mój mąż uwielbia zbierać grzyby .. marynujemy ile się da...
    a potem tylko ja je pożeram, bo on nie przepada.. zero konkurencji do słoika ;-) i tym o to sposobem starcza mi do następnego sezonu
    :-)

Pusurek, Bozia3, Bursztyn, bliska77, malgos741, Simba, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Glut w maslaku to podstawa, chociaz u mnie maslak nigdy nie trafia do sloika, bo jest pozerany natychmiast - duszony na masle z cebulka :)

A ja otworzylam przedostatni sloik z kurkami , nie jest dobrzem do lata daleko... ;)
    też się tym martwię - bo się zastanawiam jak ja w 8 miesiącu będę latac po lesie? - zmarnowana jesień

bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a ja mam raj w domu... mój mąż uwielbia zbierać grzyby .. marynujemy ile się da...
    a potem tylko ja je pożeram, bo on nie przepada.. zero konkurencji do słoika ;-) i tym o to sposobem starcza mi do następnego sezonu

Ja tam jestem konkurencja sama dla siebie ;) I nigdy nie wystarcza do nastepnego sezonu :D

Reni, Bozia3, bliska77, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odwiedziła nas w pracy córka koleżanki z maluteńką dzidzią - w sumie to dopiero teraz, tak pomalutku zaczyna do mnie docierać, że ja też będę mieć taką maskotkę za chwilę. To dziwne, bo te wszystkie starania, cykle, śluzy, monitoringi i badania niby są drogą do celu, ale jakoś tym najbardziej się żyje i one same w sobie stają się celem. A sama świadomość, że przecież ten efekt stanie się realny - ucieka mi. Nie wiem czy nie tłumaczę tego jak jakaś debilka, ale takie mam odczucia...

Bursztyn, bliska77, Sabina, grosza, mysza1975, malgos741, samira, Żanet, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo też mam.. uwielbiam ten zapach .. na klatce schodowej czuć :-)
    paszczakin wrote:
    o fu, glutowate grzyby nie dla mnie.. my w zeszlym roku zaliczylismy takie miejsce w Ardenach, gdzie grzyby siatami ludzie wynosili (cala wies z grzybologiem poszla), ze potem juz np maslakow gigantow nie zbieralam, zeby miec miejsce na borowiki. Mam suszare, wec suszenie hurtowe bylo. czesc potem mielimy i sos grzybowy instant jest ;) bez chemii

bliska77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja tam jestem konkurencja sama dla siebie ;) I nigdy nie wystarcza do nastepnego sezonu :D
    gdybyś chodziła na grzyby z moim A. - to na pewno by Ci starczyło....On jak mnie przewlecze przez las - to sama uzbierałabym 1/10 tego, co przywozimy do domu...

bliska77, Pusurek, grosza lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    o fu, glutowate grzyby nie dla mnie.. my w zeszlym roku zaliczylismy takie miejsce w Ardenach, gdzie grzyby siatami ludzie wynosili (cala wies z grzybologiem poszla), ze potem juz np maslakow gigantow nie zbieralam, zeby miec miejsce na borowiki. Mam suszare, wec suszenie hurtowe bylo. czesc potem mielimy i sos grzybowy instant jest ;) bez chemii
    z grzybologiem - matko jak to brzmi...co najmniej, jakby pół wsi chorowało na jakąś groźną grzybicę..:)

Reni, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Witajcie
    Unas mgla i jakas szara szmata na niebie. Wczoraj wieczorem udalo mi sie polklocic z mezem przez tel.., wiec dzis nienawidze chlopow. PolarMisiek by mnie zrozumiala :) Misiu, gdzie jestes?
    Ja tez ma tendencje do dresow w domu, jesli nie musze to nie chce mi sie nakladac podkladu bo mi to strasznie duzo czasu zajmuje, no ale z drugiej strony trzeba byc gotowym zawsze na wypadek gdyby jakis przystojny kurier nagle sie pojawil ;)
    Panda, gratuluje pracy! Teraz na bank zaciazysz, tak jak Bozia zaraz po awansie :)
    Bursztyn - Misiek bardzo dobrze to rozumie od tygodnia nie rozmawiam z mezem. Ale postanowilam troche mniej sie udzielac bo ciazy brak a ile moge o swoim mezu.

Ja zawsze mam umyte wlosy. Makijaz jak do pracy i ogranicza sie do oczu. Pudrow , podkladow jeszcze nie musze, a jak w domu to nic nie nakladam bo najbardziej na swiecie nie cierpie demakijazu. Nosze jeansy, dresy mile widziane.

Bursztyn, Bozia3, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bursztyn - Misiek bardzo dobrze to rozumie od tygodnia nie rozmawiam z mezem. Ale postanowilam troche mniej sie udzielac bo ciazy brak a ile moge o swoim mezu.

Ja zawsze mam umyte wlosy. Makijaz jak do pracy i ogranicza sie do oczu. Pudrow , podkladow jeszcze nie musze, a jak w domu to nic nie nakladam bo najbardziej na swiecie nie cierpie demakijazu. Nosze jeansy, dresy mile widziane.
    No to znowu mamy podobna sytuacje :)
    I zgadzam sie z Toba, ja tez nienawidze demakijazu :)
    Wiec Tobie i sobie zycze poprawy hmm....stosunkow :)

polarmiś, Bozia3, bliska77, mama78, malgos741, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    No to znowu mamy podobna sytuacje :)
    I zgadzam sie z Toba, ja tez nienawidze demakijazu :)
    Wiec Tobie i sobie zycze poprawy hmm....stosunkow :)
    Pewnie ta poprawa kiedys nastapi ale na razie niech milczy i sie nie odzywa:-)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Pewnie ta poprawa kiedys nastapi ale na razie niech milczy i sie nie odzywa:-)
    może taki lepszy - bo jakby był awanturnik, to dopiero by życie zatruwał....

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Tu na grzyby chodzi sie z przewodnikiem, najczesciej czlonkiem kolka grzybiarzy, samemu sie nie zbiera, a juz absolutnie nie je! Wiecie jaki mam raj, kiedy lasy dookola i zadnej konkurencji? Prawdziwki, kozaki, podgrzybki, no i zatrzesienie maslakow i kurek :) I tylko ja i one :D
    zazdroszczę ;-), mnie samo łażenie po lesie w celu zebrania grzybków sprawia cholerna przyjemność ;-)

Bozia3, Pusurek, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja przestałam mrozić grzyby - bo mnie one potem nie smakują - są właśnie kapciowate. Natomiast w ubiegłym roku uzbieraliśmy kilkadziesiąt (chyba ponad 40) kg opieniek. Zrobiłam je w całości w solance i do słoików. Teraz otwieramy słoik litrowy i w ciągu 30 minut mam pyszną zupę opieńkową - z koperkiem, marchewką i ziemniaczkami - rewelacja. W ten sam sposób można przechowywać grzyby na sos - w słonej zalewie.
    Panierowane kanie, czy smażone rydze - tylko świeże. Jak Cię Reni bierze na takie specjały - to z braku laku możesz kupić i panierować boczniaki
    polecam boczniaki, my co roku kupujemy w balocie i hodujemy w komórce, z jednego balota są ok 3,4 zbiory, można je mrozić, flaczki robić itp, w tym roku ze względu na dzieciątko będzie szlaban ale za rok...

Bozia3, Pusurek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    może taki lepszy - bo jakby był awanturnik, to dopiero by życie zatruwał....
    Z prYkroscia stwoerdzam ze oboje jestesmy awanturni ale milcznie jest Zlotem wiec niech sie nie odzywa , ja tez.

Bozia3, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale boczniaki to nie to samo
    do pięt kaniom nie dorastają..
    no nic pozostaje czekać na sezon i zjadać od razu
    opieńki czy płachetki to tylko marynowane mniam.. grzyby blaszkowe marynowane są najlepsiejsze..
    mam dużo grzybów zamrożonych ale one do zupy czy sosu więc mogą być kapcie..
    ja boczniaki mrożę, kani nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no to pięknie :-)

‹‹ 2620 2621 2622 2623 2624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ