WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia spieramy się o badanie jaj
    Reni jesz te jajka, tak samo jakbyś sobie je zaaplikowała i tym samym możesz się zarazić. Więc nie jest to jakiś straszny wymóg, że musisz mieć jajo kurze przebadane. Bo pod względem czego? Chorób ewentualnie przenoszonych? Można kupic te sklepowe - które są przebadane. A jest to czyste białko - bardzo korzystne w tych dniach ...

FZuMp1.png

• OvuFriend

Wysłany: 13 marca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie takie rzeczy sobie upychamy tam i nikt tego nie przeżywa..choćby tampony...histeria z kurzym białkiem jest trochę na wyrost - nie wierzę, że zaszkodzi, a może pomóc - ale to moje zdanie. Ja nikogo nie namawiam do niczego - jest to po prostu kolejna naturalna metoda - jak soda czy inne...

Monia37 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prosze bardzo-dla Reni rosołek
    http://www.jestemplodna.pl/chcesz-zajsc-w-ciaze-zjedz-rosolek/

na tej stronie tez wspominaja o białku

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie zakwestionowałam tylko było pytanie o różnicę .. to napisałam, że żel jest przebadany dermatologicznie.. czytaj ze zrozumieniem

i bardzo cię proszę zajmij się swoją osobą..nie wiem umyj się może, uczesz, zmień majtki na czyste.. pogrzeb w ziemi.. zobacz czy kury podwórka ci nie obsrały.. sprawdz czy ci wody nie odeszły
    myślę, że moją osobą nie musisz się interesować i martwić się o mnie.. sama sobie daję radę tralala.gif
    EwaT wrote:
    które Ty zakwestionowałaś tak? że niby żel jest lepszy bo pzrebadany
    przestań juz bredzić Reni, zjedz cos pożywnego i pomyśl o rozmnażaniu może bo takie pierdzielenie na forum na nic ci sie nie przyda

Simba, Mango, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli zaczniemy wszystko szczegółowo badać, sprawdzać i nie wiadomo jeszcze co....to popadniemy w kolejne paranoje. Odrobinę ryzyka życiowego nie jest złe..Mam nadzieję, że nie będziemy za chwilę latać np. po lasach z grzybologiem czy jak mu tam - tylko jednak zaryzykujemy samotne wyprawy po grzyby...:)

Żanet lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem ..weź chociaż ze sobą dubeltówkę ;-)
    Bozia3 wrote:
    Jeśli zaczniemy wszystko szczegółowo badać, sprawdzać i nie wiadomo jeszcze co....to popadniemy w kolejne paranoje. Odrobinę ryzyka życiowego nie jest złe..Mam nadzieję, że nie będziemy za chwilę latać np. po lasach z grzybologiem czy jak mu tam - tylko jednak zaryzykujemy samotne wyprawy po grzyby...:)

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja nie zakwestionowałam tylko było pytanie o różnicę .. to napisałam, że żel jest przebadany dermatologicznie.. czytaj ze zrozumieniem

i bardzo cię proszę zajmij się swoją osobą..nie wiem umyj się może, uczesz, zmień majtki na czyste.. pogrzeb w ziemi.. zobacz czy kury podwórka ci nie obsrały.. sprawdz czy ci wody nie odeszły
    myślę, że moją osobą nie musisz się interesować i martwić się o mnie.. sama sobie daję radę tralala.gif

grzebanie w ziemi jest zdrowe
    a rosołek z takich kur z podwórka na płodność.....hoho :)
    poczytaj sobie, bardzo fajna stronka

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia każda z Nas oraz ona próbujemy róznych rzeczy, żeby zajść w ciążę.. czasami pomagają a czasami nie.. chociaż na 100% nie wiadomo co i kiedy tak naprawdę zadziałało ..każda robi co może
    ale wytykanie komuś, że ktoś nie zachodzi to chamstwo i drobnomieszczaństwo
    ja póki co nie mam ciśnienia..
    Bozia3 wrote:

Simba, Sabina, kapturnica lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no nie wiem ..weź chociaż ze sobą dubeltówkę ;-)
    a wiesz, że spotkaliśmy rok temu dziki w lesie...matko, ale miałam pietra...przebiegło koło nas chyba z 5 - las pusty tylko my i te dziki...wtedy żałowałam, że nie mam czegoś ze sobą oprócz koszyka....bo na drzewo to ja raczej nie zdążyłabym uciec..

Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no można się przestraszyć.. :-) ja ostatnio też spierniczałam do furtki na osiedle jak mi ekpia wyszła z lasu :-)
    ostatnio dziki zabiły 2 psy i poszarpały człowieka..
    więc lepiej uważać i zejść im z drogi
    Bozia3 wrote:
    a wiesz, że spotkaliśmy rok temu dziki w lesie...matko, ale miałam pietra...przebiegło koło nas chyba z 5 - las pusty tylko my i te dziki...wtedy żałowałam, że nie mam czegoś ze sobą oprócz koszyka....bo na drzewo to ja raczej nie zdążyłabym uciec..

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia każda z Nas oraz ona próbujemy róznych rzeczy, żeby zajść w ciążę.. czasami pomagają a czasami nie.. chociaż na 100% nie wiadomo co i kiedy tak naprawdę zadziałało ..każda robi co może
    ale wytykanie komuś, że ktoś nie zachodzi to chamstwo i drobnomieszczaństwo
    ja póki co nie mam ciśnienia..
    oczywiście, że tak i zgadzam się z tym w 100 procentach. Ja tylko wypowiedziałam się o białku...

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ty sie odpimpaj od naszego grzybologa.. lepiej z takim ekspertem udac sie na spacer, niz potem rzygac kilka dni (tu nie ma grzybow smiertelnie trujacych na szczescie)
    a daj spokój - co za obciach...:)

FZuMp1.png

• Monia37 Znajoma

Wysłany: 13 marca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę,że ile nas tu jest,tyle też osobliwości.Powiem wam szczerze,że nie przepadam za żadnymi grupami ani też przynalezec gdziekolwiek,to co czytam tylko mnie w tym utwierdza.Ale jestem tu,bo potrzebuje wsparcia,każda rada jest cenna,wszystkie mamy tu jeden cel,bez względu na wyznanie,poglądy i tym się możemy różnic,marzenia o macierzynstwie pozostają niezmienne.Fajniej byłoby czuć tu więcej pozytywów niż niepotrzebnych komentarzy,pozdrowienia śle i niech się na dobro dzieje :-)

Bozia3, Reni, moremi, Sabina, caffe, Mango, samira, bliska77, AsiaPoli, malgos741, mysza1975, Żanet, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• OvuFriend

Wysłany: 13 marca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• moremi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia37 wrote:
    Myślę,że ile nas tu jest,tyle też osobliwości.Powiem wam szczerze,że nie przepadam za żadnymi grupami ani też przynalezec gdziekolwiek,to co czytam tylko mnie w tym utwierdza.Ale jestem tu,bo potrzebuje wsparcia,każda rada jest cenna,wszystkie mamy tu jeden cel,bez względu na wyznanie,poglądy i tym się możemy różnic,marzenia o macierzynstwie pozostają niezmienne.Fajniej byłoby czuć tu więcej pozytywów niż niepotrzebnych komentarzy,pozdrowienia śle i niech się na dobro dzieje :-)
    marzenie o macierzyństwie... szkoda tylko, że Ewa tak po chamsku co i rusz pisze w komentarzach "zaciąż". ja pie...ę takie wsparcie i jest mi cholernie przykro, bo naprawdę trzymam kciuki za dziewczyny, którym się udało, ale w stosunku do Ewy przychodzą mi na myśl same najgorsze "życzenia". i to też mnie wkurza, bo nie jestem taka.

caffe, Reni, samira, Nati74, Sabina, Kate 75, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • OvuFriend

Wysłany: 13 marca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi rozumiem Cię bardzo dobrze też się na tym łapię ale staram się zwalczyć to negatywne uczucie..
    poza tym zawsze mnie uczono, że nie wolno się z chorych śmiać
    moremi wrote:
    marzenie o macierzyństwie... szkoda tylko, że Ewa tak po chamsku co i rusz pisze w komentarzach "zaciąż". ja pie...ę takie wsparcie i jest mi cholernie przykro, bo naprawdę trzymam kciuki za dziewczyny, którym się udało, ale w stosunku do Ewy przychodzą mi na myśl same najgorsze "życzenia". i to też mnie wkurza, bo nie jestem taka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 15:45

Panda, samira, Nati74, Sabina, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• OvuFriend

Wysłany: 13 marca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

• moremi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Moremi rozumiem Cię bardzo dobrze też się na tym łapię ale staram się zwalczyć to negatywne uczucie..
    poza tym zawsze mnie uczono, że nie wolno się z chorych śmiać
    też się staram, ale ciężko jest...

Reni, samira, Nati74, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 2630 2631 2632 2633 2634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ