X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Ja muszę przejść na jakąś fazę oszczędniejszą, bo dziś się zważyłam i mam +5 kg - a gdzie tam do końca. Odstawiam więc słodycze i przechodzę na jakieś twarożki....masakra ..:)

hehehehehe :P :P :P

Nie przesadzaj z dietą i twarożkami, żebyś nie przegięła w drugą stronę i żeby Ci żelazo nie poszło w dół.

Bozia3, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    hej wszystkim
    Dorka współczuję i przytulam
    Monia, ale Ci fajnie :) trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród, pochwal się dzieciaczkiem
    Polarmisiu, podczytuję i miło mi zawsze załapać porcję optymizmu od Ciebie
    pozdrawiam Was słonecznie
    Ja też Cię pozdrawiam :)

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Prolaktyna jest rowniez hormonem skaczacym . Wystarczy jakis poranny stresik komunikacyjny lub awanturka z mezem i prolaktynka Up!

Ewentualnie seksik z zabawa cycuszkami ;)

bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    Dorka właśnie doczytałam .. pewnie masz dosyć ale przyjmij i ode mnie kondolencje. Bardzo mi przykro.

Bozia może tylko tak na początku? Może waga się zatrzyma. Dziewczyny albo nie tyją do pewnego momentu albo tyją i potem spokój..no chyba, że trochę sobie pofolgowałaś ze słodyczami .. no to tak kara i na twarożki marsz :-)

Polar muszę Ci powiedzieć, że bardzo tu Ciebie brakuje.

Miłego dnia dziewczęta i Ewa diablotinkc0.gif

Simba, bliska77, samira, Bursztyn, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    Żanet, ładne wyniki, postaraj sie troszkę wyluzować (wiem, ze łatwo się mówi)
    Bozia, ja nie jem w ogóle słodyczy itp, chleb całkowicie odstawiony już od prawie dwóch lat (jem takie ziarniste pseudo chlebki, na dzien dzisiejszy mm 3 kg na plusie ale jeszcze dużo przede mna i boję sie co będzie dalej

Pusurek, Bozia3, Bursztyn, Żanet, Lucky, Sabina, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dorka - bardzo Ci współczuję i rozumiem - przechodziłam to kilka lat temu z ojcem. Z czasem będzie lżej - choć teraz wydaje się to niemożliwe...

Żanet - bardzo ładne wyniki :)

Dziewczyny - miłego dnia dla wszystkich.

Ja muszę przejść na jakąś fazę oszczędniejszą, bo dziś się zważyłam i mam +5 kg - a gdzie tam do końca. Odstawiam więc słodycze i przechodzę na jakieś twarożki....masakra ..:)
    Bozia, szczuplejsze dziewczyny często przybierają więcej w ciąży i to jest normalne, te bardziej przy sobie często na początku nawet tracą na wadze i przybierają niewiele i to też jest normalne.
    Nie martwiłabym się tak bardzo przyrostem wagi, bo z tego co zauważyłam po znajomych które przybierały i 27 kg. bez problemu wracały do wagi sprzed ciąży.

Ps. Cześć dziewczyny :)

Lucky, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Zapodasz sobie Chodakowska przez 3 miechy i bedzie git ;) Chyba, ze brzydzisz sie aktywnoscia fizyczna ;)

Mi mezczyzna przywiozl z Polski cale fury slodyczy, lezy Ptasie Mleczko, Prince Polo, kasztanki i michalki, rogaliki 7 days, ktore sa tak pysznie chemiczne ;)Wszystko to kocham, tak w ogole. No i lezy to i kusi, a ja sobie jabluszko pogryzam...
    Ale wkrecilam sobie w glowe, ze nie smakuja mi slodycze i to troche pomaga ;)
    Bo co bedzie jak mi sie tylek nie zmiesci w moje ciazowe ciuchy, ktore sa takie fajne? :D

Bursztyn, bliska77, Lucky, Sabina, sjoanka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za pocieszenie :). Trochę mnie ta waga przeraziła dzisiaj - 3 razy wchodziłam i schodziłam z niej - może się pomyliła czy coś :). Mam jeszcze pytanie do ciężarówek - dziś kończy mi się termin karty multisport. I nie mam pojęcia czy ją przedłużać - bo po co mi ona na okres ciąży i potem z pół roku. Czy któraś z Was ma zamiar chodzić na jakieś szkoły rodzenia i gimnastyki dla ciężarnych? Bo są takie kluby, gdzie te karty obowiązują - tylko się zastanawiam, czy te gimnastyki na coś się zdają....

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    hehehehehe :P :P :P

poczekaj Ty wredoto- jak jeszcze dowalisz z 8 to wtedy pogadamy...:) ;)

bliska77, Lucky, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Żanet Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    witajcie
    Żanet, ładne wyniki, postaraj sie troszkę wyluzować (wiem, ze łatwo się mówi)
    Bozia, ja nie jem w ogóle słodyczy itp, chleb całkowicie odstawiony już od prawie dwóch lat (jem takie ziarniste pseudo chlebki, na dzien dzisiejszy mm 3 kg na plusie ale jeszcze dużo przede mna i boję sie co będzie dalej

Aga,
    Jestem świadoma, że to dopiero połowa wyniku, test Pappa odbieram za tydzień i oba wyniki będą skorelowane. Wiem też, że jeśli ryzyko będzie poniżej 1:500 to i tak mam skierowanie do genetyka. Pani doktor pytała się czy ewentualnie zrobię amniopunkcję. Ja chcę, mój M nie chce ryzykować, zobaczymy, na razie czekam.
    Wypełniam myśli problemami w firmie...

Dzień Dobry Dziewczyny, biegnę do roboty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Czy któraś z Was ma zamiar chodzić na jakieś szkoły rodzenia i gimnastyki dla ciężarnych? Bo są takie kluby, gdzie te karty obowiązują - tylko się zastanawiam, czy te gimnastyki na coś się zdają....

Ja nie chodzilam w 1 ciazy i teraz tez nie bede, ale pogibam sie troche w domu przy filmikach dla ciezarnych na YT. Ciutke kondycji sie jednak przyda do porodu...

Bursztyn, bliska77, Lucky, Sabina, samira lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczynki

Wieczor byl bardzo udany, maz zadowolony, ja rowniez :)
    Zapomnialam Wam powiedziec ze wczoraj bylam na akupunkturze i dostalam ziola na plodnosc, w postaci takich malych kuleczek, trzeba zjadac przez 3 miesiace rano i wieczorem robiac przerwe tylko w trakcie @ sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie. A w tzw. miedzyczasie oczekuje na wizyte w klinice (nie)plodnosci, cholera wie kiedy ten list przyjdzie, jesli nie dostane zaproszenia do tyg. to zadzwonie do mojego lekarza.
    Pogoda sie spieprzyla. Jade sie dzis z moim promotorkiem spotkac :)
    Milego dnia Babki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 11:01

Pusurek, bliska77, Lucky, caffe, gosia7122, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka moje kondolencje. Trzymaj się

Witam koleżanki:-)
    Bursztyn najlepszego dla męża. Mam nadzieję że wieczór udany :-P
    U mnie nic nowego. CZuje się świetnie co mnie aż martwi.

Lucky, Bozia3, Bursztyn, Dorka71 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Aga,
    Jestem świadoma, że to dopiero połowa wyniku, test Pappa odbieram za tydzień i oba wyniki będą skorelowane. Wiem też, że jeśli ryzyko będzie poniżej 1:500 to i tak mam skierowanie do genetyka. Pani doktor pytała się czy ewentualnie zrobię amniopunkcję. Ja chcę, mój M nie chce ryzykować, zobaczymy, na razie czekam.
    Wypełniam myśli problemami w firmie...

Dzień Dobry Dziewczyny, biegnę do roboty :)
    wynikami nie martw sie na zapas, (amniopunkcję też pewnie bym zrobiła gdyby zaszła taka potrzeba), nie tak dawno rownież z niecierpliwością czekałam na wyniki, wiem co to znaczy ;)postaraj sie nie martwić, mówiąc o wyluzowaniu, mówiłam o sprawach zawodowych, wiesz, ze stres dobrze na Maleństwo nie wpływa, choć z drugiej strony, tak jak sama piszesz, dzięki sprawom zawodowym nie rozmyślasz non-stop o badaniach itp

Lucky, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry Dziewczynki

Wieczor byl bardzo udany, maz zadowolony, ja rowniez :)
    Zapomnialam Wam powiedziec ze wczoraj bylam na akupunkturze i dostalam ziola na plodnosc, w postaci takich malych kuleczek, trzeba zjadac przez 3 miesiace rano i wieczorem robiac przerwe tylko w trakcie @ sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie. A w tzw. miedzyczasie oczekuje na wizyte w klinice (nie)plodnosci, cholera wie kiedy ten list przyjdzie, jesli nie dostane zaproszenia do tyg. to zadzwonie do mojego lekarza.
    Pogoda sie spieprzyla. Jade sie dzis z moim promotorkiem :)
    Milego dnia Babki :)

Male ziolowe kuleczki? ;) Kojarzy mi sie z kroliczymi bobkami :P ;) Napisz, jak smakuja :)

Sabina, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, to fajnie, że wieczór się udał i mam nadzieję, że satysfakcja była obopólna ;)
    Bozia, w ciaży z córką miałam zakaz chodzenia do szkoły rodzenia i uprawiania jakiejkolwiek gimnastyki, najpierw zagrożona ciąża a potem zbyt wczesne rozwarcie, teraz również mam bardzo duże ograniczenia jeśli chodzi o aktywność fizyczną, póki co pozostają mi spacery i tu liczę na poprawę pogody, mam jednak nadzieję, ze w II trymestrze będę mogła chociaż jeszcze troszkę poćwiczyć jogę i inne ćwiczenia relaksacyjne- tak pod kątem porodu

Lucky, Pusurek, Bozia3, caffe, Bursztyn, samira, Sabina lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cafe dziękuję <3

Boziu przyjełabym każdą ilość kilogramów z pokorą i wdzęcznością, byle wynikały z ciąży. Nie martw się, zrzucisz. Może maluszek z Ciebie wyssie, może trzeba będzie się wypocić, tak czy inaczej dasz radę. Kontrolowanie diety na tym etapie trzeba robić ostrożnie, jak pisze Cafe, najłatwiej właśnie popsuć sobie żelazo. Wg mnie lepsze dodatkowe kilogramy niż wypadające zęby i włosy oraz anemia w komplecie. Może popytaj lekarza co radzi? Ściskam

Bozia3, caffe, bliska77, samira, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Jestem pewna ze u Was ok bo u mnie tez .
    dokladnie :) pelna synchronizacja :)

bliska77, Sabina, Simba, polarmiś lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dzięki Dziewczyny za pocieszenie :). Trochę mnie ta waga przeraziła dzisiaj - 3 razy wchodziłam i schodziłam z niej - może się pomyliła czy coś :). Mam jeszcze pytanie do ciężarówek - dziś kończy mi się termin karty multisport. I nie mam pojęcia czy ją przedłużać - bo po co mi ona na okres ciąży i potem z pół roku. Czy któraś z Was ma zamiar chodzić na jakieś szkoły rodzenia i gimnastyki dla ciężarnych? Bo są takie kluby, gdzie te karty obowiązują - tylko się zastanawiam, czy te gimnastyki na coś się zdają....
    gimnastyka zawsze cos daje, a nawet wiecej niz cos. Nie jestem w ciazy ale zaczelam wczoraj cwiczyc i jakos mi elastyczniej i bardziej gibko :) wiem, ze po jednym dniu to pewnie niewiele ale samopoczucie inne, lepsze :)

bliska77, Bozia3, Pusurek, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2653 2654 2655 2656 2657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ