35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy ktoś może mnie przeczytał?
Wysłany: 16 marca, 12:29
Cytuj | Edytuj | Zgłoś
Witajcie dziewczyny!!! Pamiętacie mnie jeszcze?
Dawno nie zaglądałam do Was, zatem zaległości pewnie będzie mi ciężko nadrobić.
Tym które mają upragnione zielone kropeczki gratuluję, starającym się dalej życzę wytrwałości.
U mnie trochę małe zawirowania, nie miałam kiedy Was czytac, zaglądnełam może ze 2 razy ale na krótko.
Tak jak mówiłam postarałam się żeby zrobić jakies podstawowe badania.
Badania krwi w miarę ok, jakieś tam małe odchylenia.
Natomiast w 1 dc zrobiłam badania:
Estradiol 58,47 pg/ml (norma 12,5-166)
Prolaktyna 13,72 ng (norma 4,79-23,30)
LH 3,47 mlU/ml (norma 2,4-12,6)
FSH 8,16 mlU/ml (norma 3,5-12,5)
w 2dc zrobiłam:
TSH 0,67 (norma 0,27-4,20)
FT3 3,43 (norma 2-4,40)
FT4 1,46 (norma 0,93-1,70)
antyTPO 1,46 (norma 0,93-1,70)
Prolaktyna 9,4
ACTH 10,07 (norma 7,20-63,30)
glukoza, sód, wapń, potas - wszystko w normie
tylko jakieś chlorki 96 a norma jest 98-107
Zatem proszę Was o pomoc niby wydaje się że wszystko w normie. Prolaktyna z badania 1dc i 2dc dnia i spada czy to coś oznacza?. Natomiast martwi mnie ten stosunek LH do FSH bo wychodzi 0,43 o ile dobrze podzieliłam bo podzieliłam LH przez FSH czyli 3,47: 8,16 = 0,43. A to podobno za niski wynik i TSH z tego co pamiętam tez któras z Was mówiła że powinno być powyżej 1.
Będe wdzięczna za sugestie i interpretacje.
Poza tym pozdrawiam Was wszystkie postaram sie częściej zaglądąc. Sciskam Was mocno.Pusurek lubi tę wiadomość
-
mysza1975 wrote:Dorka, wyrazy współczucia. Wiem jak to jest, bo 4 lata zmarł mój tato.
Wenus działajcie i nie patrzcie na wykresy i monitoringi. Moje pęcherzyki też były za małe.
Witam, wszystkie dziewczyny, które właśnie do nas dołączyły.
Trochę mnie pochłonęły przygotowania do ślubu. Jest trochę załatwiania, a myśl o szukaniu kiecki przyprawia mnie o zawał serca. Dzięki temu trochę mnie myślę o ciąży, ale żeby się całkowicie nie denerwować, musiałbym chyba robić usg co 2 dni.
Mysza gratuluję ślubu. Dla mnie to był najpiękniejszy czas przygotowania do ślubu. Mogłabym to przeżyć jeszcze raz z tym samym mężem oczywiście.
Nadrabiam zaległości, le tego się nie da nadrobić - czytania do emerytury.sjoanka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny
U mnie nic nowego, w pracy roboty od groma i zamiast strawy się prostować to się komplikują.
Dzisiaj jestem jakaś poddenerwowana. Nie lubię takiego uczucia.
Dorka, moje wyrazy współczucia.
Witam nowe dziewczyny i życzę powodzenia
Bursztyn, udanego wieczoru życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 19:35
aszka, grosza, Bozia3, Lucky, Dorka71, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witajcie dawno do Was nie zaglądałam ale się dzieje coraz nas więcej ja już na ostatniej prostej życzę każdej zieloności nie da się Was nadrobić. Witam nowe koleżanki i gratuluję tym ostatnio zaciazonym mysza gratuluję ślubu. Ale u Was się dzieje pewnie coś pominelam sorki i tak Waszystkie Was lubię
Sabina, polarmiś, samira, Bozia3, Simba, moremi, Lucky, malgos741, bliska77, Iwone, Monia37, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Kurcze - obiecywalam ze sie bede pojawiac i jak widac malo mnie widc na forum.
Ale za to zakupy zrobione, okna w salonie i sypialni z zaslonkami, przedpokoj z obrazkami w tym jeden juz spadl i sie roztrzaskal na kawalki.
No i trzeba bylo z wiosny troche skorzystac bo podobno ma nadejsc deszcz i pogorszenie pogody.
A nadrabiac nawet nie proboje - moze poczytam was w wolnej chwili jak dobra powiesc...
... w odcinkach.polarmiś, mysza1975, Bozia3, Żanet, moremi, Sabina, Lucky, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyslash wrote:Czy ktoś może mnie przeczytał?
Wysłany: 16 marca, 12:29
Cytuj | Edytuj | Zgłoś
Witajcie dziewczyny!!! Pamiętacie mnie jeszcze?
Dawno nie zaglądałam do Was, zatem zaległości pewnie będzie mi ciężko nadrobić.
Tym które mają upragnione zielone kropeczki gratuluję, starającym się dalej życzę wytrwałości.
U mnie trochę małe zawirowania, nie miałam kiedy Was czytac, zaglądnełam może ze 2 razy ale na krótko.
Tak jak mówiłam postarałam się żeby zrobić jakies podstawowe badania.
Badania krwi w miarę ok, jakieś tam małe odchylenia.
Natomiast w 1 dc zrobiłam badania:
Estradiol 58,47 pg/ml (norma 12,5-166)
Prolaktyna 13,72 ng (norma 4,79-23,30)
LH 3,47 mlU/ml (norma 2,4-12,6)
FSH 8,16 mlU/ml (norma 3,5-12,5)
w 2dc zrobiłam:
TSH 0,67 (norma 0,27-4,20)
FT3 3,43 (norma 2-4,40)
FT4 1,46 (norma 0,93-1,70)
antyTPO 1,46 (norma 0,93-1,70)
Prolaktyna 9,4
ACTH 10,07 (norma 7,20-63,30)
glukoza, sód, wapń, potas - wszystko w normie
tylko jakieś chlorki 96 a norma jest 98-107
Zatem proszę Was o pomoc niby wydaje się że wszystko w normie. Prolaktyna z badania 1dc i 2dc dnia i spada czy to coś oznacza?. Natomiast martwi mnie ten stosunek LH do FSH bo wychodzi 0,43 o ile dobrze podzieliłam bo podzieliłam LH przez FSH czyli 3,47: 8,16 = 0,43. A to podobno za niski wynik i TSH z tego co pamiętam tez któras z Was mówiła że powinno być powyżej 1.
Będe wdzięczna za sugestie i interpretacje.
Poza tym pozdrawiam Was wszystkie postaram sie częściej zaglądąc. Sciskam Was mocno.
A moja gin liczyla stosunek fsh do lh 8,16 do 3,47 - 1/2 a to wg niej dobrze. Po drugie lh rosnie do szczytu czyli pierwszego dnia jest najnizsze. Najlepiej lh i fsh i estradiol zrobic 3 dnia, ale na moje oko masz wszystko ok. Estradiol bardzo ladny. Tsh moze ciut za niskie ale da sie to skorygowac. Ogolnie jest b. Dobrze.
Kate 75, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
polarmiś wrote:Prolaktyna jest rowniez hormonem skaczacym . Wystarczy jakis poranny stresik komunikacyjny lub awanturka z mezem i prolaktynka Up!
a my jej w łeb młotkiem na to
jak tu sie nie stresować w tym pojebanym swiecie?polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Dorka71 wrote:miło, że "stare" koleżanki pamiętają
Dziewczynki u mnie dużo się działo, ale w zupełnie innej materii...3 marca zmarła moja mama i co tu dużo mówić...świat się zatrzymał, słońce zgasło...staram się wracać do normalności, stąd między innymi powrót na forum, ale cały czas mam wrażenie, że to film...
gratuluję wszystkim, którym się powiodło w międzyczasie i oczywiście trzymam kciuki za pozostałe wytrwałe, szczególnie myślę o tych dziewczynach, które w tym czasie poroniły...modlitwa za WSZYSTKIE
Dorka,
Modlitwę to My składamy za Ciebie, trzymaj sie Dziewczyno... Kondolencje...Lucky, Dorka71, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witam Was Kobiety,
Robiłam dziś badania prenatalne, wyniki z usg trochę uspokajają
ryzyko podstawowe ryzyko skorygowane
trisomia 21 1:57 1:477
trisomia 18 1:143 1:575
trisomia 13 1:447 1:7395
Dzidzia ma 7,09 cm, kość nosowa widoczna, przezierność karku NT 1,8mm
Cieszę się bardzo, chociaż ostatnio u mnie nerwówka w firmie, musimy rozstać się z moją wspólniczką, która złamała zakaz konkurencji... Strasznie dużo się dzieje, biegam po prawnikach, ciągle prowadzę jakieś rozmowy, negocjacje, podejmuję ważne decyzje... Bardzo to męczące...
Pozdrawiam nowe Koleżanki i trzymam kciuki za te bardziej doświadczone na forum...samira, mysza1975, ania.g, Bozia3, Lucky, malgos741, mama78, bliska77, Pusurek, Bursztyn, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dorka - serdeczne wyrazy współczucia.
Lucky, Dorka71 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dorka - bardzo Ci współczuję i rozumiem - przechodziłam to kilka lat temu z ojcem. Z czasem będzie lżej - choć teraz wydaje się to niemożliwe...
Żanet - bardzo ładne wyniki
Dziewczyny - miłego dnia dla wszystkich.
Ja muszę przejść na jakąś fazę oszczędniejszą, bo dziś się zważyłam i mam +5 kg - a gdzie tam do końca. Odstawiam więc słodycze i przechodzę na jakieś twarożki....masakra ..Lucky, Dorka71, Żanet, caffe, bliska77, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
hej wszystkim
Dorka współczuję i przytulam
Monia, ale Ci fajnietrzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród, pochwal się dzieciaczkiem
Polarmisiu, podczytuję i miło mi zawsze załapać porcję optymizmu od Ciebie
pozdrawiam Was słonecznieDorka71, caffe, bliska77, Bursztyn, polarmiś, MoniaT, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczynki i miłego dnia wam życzę.
Paszczakin cieszę się że teraz będzie lepiej z insyminacją i trzymam kciuki.
Dorka współczuję.
Bursztyn i jak wieczór?
bliska77, samira, Bursztyn, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017