X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet, są dwa wyjścia. Albo się przestraszyła i opamiętała, albo jeszcze sobie gruntu nie przygotowała żeby wykończyć spółkę. Skoro robi Ci boki, to nie przestanie i wykorzysta Twój czas, gdy będziesz na macierzyńskim. Moim zdaniem, nie spodziewała sie, że ją złapiesz i nie zdążyła dokończyć dzieła. Jeśli tak było, to z czasem i tak to zrobi.

anna maria, samira, bliska77, Żanet, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo smutna opowiesc, poplakalam sie no i bol glowy na zyczenie :) :) durna ja

samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    śpieszmy się kochać ludzi bo tak szybko odchodzą
    ja jestem wstrząśnięta bo dowiedziałam się właśnie że mąż mojej koleżanki zmarł na zawał miał 48lat jest teraz sama z 5letnim dzieckiem najgorszy będzie pogrzeb a potem musi ułożyć wszystko od nowa :(
    jestem w dołku i jeszcze @ za rogiem
    Moje drogie cieszmy się więc każdym dniem i żyjmy szczęśliwie !!!
    Grosza, przykre to.

bliska77, grosza lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny nadal deszczowo nie lubie takiej pogody.Milego dnia zycze.

bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:00

Nati74, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Nati cały czas trzymam kciuki <3
    Sabina polecam wodę z cytryną i miodem. Najpierw rozpuść solidną łyżkę miodu w letniej szklance wody a potem wciśnij całą cytrynę. Tylko pamiętaj aby do miodu nie używać metalowej łyżki.

Sabina, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Będę wyglądać wieści <3
    A ją czuje się zaskakująco dobrze. Hm, aż mnie ti martwi. Czasem tylko brzuch mnie boli.
    Jedyne co mnie teraz martwi to paskudny kaszel. Pozeram czosnek. I dziś jest ciut lepiej, ale dalej kaszel mam jak gruzlik :-/

Dziewczyny u Was też tak leje? znowu zrobiło się szaro.
    Miłego dnia mimo wszystko!

Ja na samym początku tez się dobrze czułam - może trochę bardziej zmęczona i senna. Teraz mi dowaliło.

Ale na szczęście dzisiaj już u nas znów swieci słońce. :)

Sabina, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, życzę zdrówka dla wszystkich, pogoda dobijająca ale już nie długo poprawa pogody. :-)
    Nawet z domu nie chce się wychodzić, klientów mało.
    Nati trzymam kciuki na dobre usg.

samira, Sabina, bliska77, Nati74, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! U mnie leje, z chuopem sie scielam porannie, a za chwile sie wybieram do poloznej na wizyte kontrolna ( nie do ginekologa, tu tacy nie funkcjonuja ).
    A wczoraj wieczorem uzylam po raz pierwszy bio oil. Oliwka niby tlusta, ale przyjemna, napisane bylo, ze mozna i na twarz, i na blizny, i na wszystko, normalnie cuda ma robic. No ale faktycznie, mialam jakies mniejsze zmarszczki rano, twarz wygladzona, nawilzona, ciekawa jestem co bedzie dalej. Uzywa ktoras?
    Bo widze, ze opinie na forach kosmetycznych baaaaaaaaardzo rozne...

bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku, ja na razie widziałam tylko reklamy bio oil i zastanawiam się nad skutecznością.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 10:23

Pusurek, bliska77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smuteczek sie wkradl na forum.
    Niestety takie jest zycie.

Pusurku - ja slyszalam ze nie za dobry ten olejek bo ma w skladzie na pierwszym miejscu parafine! A ta jest po' prostu niezdrowa.
    Smaruje sie od czasu do czasu olejkami ( szczegolnie latem po opalaniu) ale wybieram naturalne, te z krotkim skladem, bez polepszaczy, utrwalaczy i substancji zapachowych.
    Taka odrobina zdrowej natury. ;)

bliska77, Bursztyn, Pusurek lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Dla poprawy humoru i dla Waszych m

Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku:

1-3 miesiąc

1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.
    2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
    3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.
    4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
    5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
    6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też!
    7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
    8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.

3-6 miesiąc

1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
    2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.
    3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!
    4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
    5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
    6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.
    7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
    8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!

6-9 miesiąc

1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie.
    2. Dolej wody do materaca.
    3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.
    4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.
    5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
    6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!
    7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający.
    8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?
    The end

No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 09:15

Sabina, bliska77, Żanet, samira, Nati74, Kate 75, Pusurek, Bursztyn, blue00, ania.g, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Witam.
    Nati cały czas trzymam kciuki <3
    Sabina polecam wodę z cytryną i miodem. Najpierw rozpuść solidną łyżkę miodu w letniej szklance wody a potem wciśnij całą cytrynę. Tylko pamiętaj aby do miodu nie używać metalowej łyżki.
    A czemu do miodu nie wolno używać metalowych sztućców?

• Żanet Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Żanet, są dwa wyjścia. Albo się przestraszyła i opamiętała, albo jeszcze sobie gruntu nie przygotowała żeby wykończyć spółkę. Skoro robi Ci boki, to nie przestanie i wykorzysta Twój czas, gdy będziesz na macierzyńskim. Moim zdaniem, nie spodziewała sie, że ją złapiesz i nie zdążyła dokończyć dzieła. Jeśli tak było, to z czasem i tak to zrobi.

Caffe,

Pod skórą czuję, że masz rację :) dziś zaczynam działać, ale po kobiecemu

Sabina, caffe lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dzien dobry! U mnie leje, z chuopem sie scielam porannie, a za chwile sie wybieram do poloznej na wizyte kontrolna ( nie do ginekologa, tu tacy nie funkcjonuja ).
    A wczoraj wieczorem uzylam po raz pierwszy bio oil. Oliwka niby tlusta, ale przyjemna, napisane bylo, ze mozna i na twarz, i na blizny, i na wszystko, normalnie cuda ma robic. No ale faktycznie, mialam jakies mniejsze zmarszczki rano, twarz wygladzona, nawilzona, ciekawa jestem co bedzie dalej. Uzywa ktoras?
    Bo widze, ze opinie na forach kosmetycznych baaaaaaaaardzo rozne...

Uzywam od około 3 miesięcy. Rzeczywiście stan skóry na twarzy lepszy. Jakby wyrównany koloryt.

Pusurek, Nati74, Sabina lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,
    Iwona, dobre, naprawdę :-), wprost idealne
    u nas deszcz, szaro i ponuro, jutro ma być słoneczko, zaraz spadam do zajęć kury domowej i muszę skończyć pracę na piątek, bo muszę materiały do pracy podrzucić :-)
    Miłego dnia laseczki

Iwone, samira, Sabina, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Smuteczek sie wkradl na forum.
    Niestety takie jest zycie.

Pusurku - ja slyszalam ze nie za dobry ten olejek bo ma w skladzie na pierwszym miejscu parafine! A ta jest po' prostu niezdrowa.
    Smaruje sie od czasu do czasu olejkami ( szczegolnie latem po opalaniu) ale wybieram naturalne, te z krotkim skladem, bez polepszaczy, utrwalaczy i substancji zapachowych.
    Taka odrobina zdrowej natury. ;)

Tak, to prawda z ta parafina, tez nie bylam zachwycona, jak zobaczylam ja w skladzie, ale ona jest baza w wiekszosci oliwek i olejkow dla niemowlat. A nie znalazlam tu jeszcze nic bez parafiny. No coz, poparafinuje sie troche i zobaczymy ;) . W koncu ona tez ma jakies wlasciwosci kosmetyczne :)

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

a o co chodzi z tą parafiną? szkodliwa jest czy tylko w ciąży czy jak?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    witam

a o co chodzi z tą parafiną? szkodliwa jest czy tylko w ciąży czy jak?

Ja znalazlam to:
    http://dziecisawazne.pl/co-wchodzi-w-sklad-gotowych-oliwek-dla-dzieci/

Nie chodzi o ciaze, ale raczej o to, ze parafina to samo zlo dla czlowieka ;) Ale artykul pisala eko mama, a ja sie boje takich mam ;) :P Ona pewnie smaruje dzieci olejem rzepakowym, ktory sama tloczy ;) Cos jak Reni Jusis ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie

‹‹ 2660 2661 2662 2663 2664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ