X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Witam dziewczyny , u mnie pogoda okropna zimno i wieje,samopoczucie tragiczne mdlosci i jeszcze raz mdlosci.Wczoraj kupilam sobie pierwsze ciazowe spodnie(C&A),bo juz mi brzuchol wywalilo,spodnie bardzo wygodne.
    Cos w tych Niemczech klimat nie sluzy. Pamietam ze Iwka od czekoladki tez miala dlugo i silne mldlosci.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A teraz o ziółkach dobrych w ciąży

http://dzieci.pl/gid,16473149,img,16473242,kat,1033563,title,Te-rosliny-pomagaja-w-ciazy,galeria.html
    ale herbata z liści malin jest raczej wywołująca skurcze i polecają ją już do porodu, a nie w ciąży....można pić z owoców malin na przeziębienie...takie właśnie rzetelne są te artykuły...

Pusurek, caffe, bliska77, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale herbata z liści malin jest raczej wywołująca skurcze i polecają ją już do porodu, a nie w ciąży....można pić z owoców malin na przeziębienie...takie właśnie rzetelne są te artykuły...
    Też mnie to zastanowiło

Matka fantastycznej 4 :)
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój M ma robala w majtach :) :) :)

bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Napisalabym, ze mi sie loki wija, ale to byloby naduzycie ;) A zalac robala to chyba tylko cola, moze go chultaja wyzre :P Po grubszy kaliber na razie nie siegam ;)
    Za kilka miesięcy to dopiero będzie z niego wielki robal i trzeba będzie go długo zalewać, oj długo ;)

Pusurek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    można by się pokusić o inny wniosek - że te osoby, które mają charakter - nie ulegają nałogom, z których potem trzeba wychodzić...a ci budyniowi - najpierw wpadają, a potem walczą o wyjście..Ja chyba jestem ta druga - 15 lat nałogu - teraz 13 abstynencji nikotynowej...a wciąż zdarzają mi się sny, że palę...:)
    Byc moze cos w tym jest, ja nigy w zyciu nie tknelam papierosa, mimo, ze w klasie 98% palilo, bo to takie dorosle i modne bylo, mimo lat namawiania itp, nigdy sie nie ugielam, podobnie bylo z innymi sprawami :-)

samira, sjoanka, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dość już dzisiaj o robalach :)

Napiszę Wam teraz kawał ;)

Project Manager usiadł w samolocie obok małej dziewczynki i zapytał czy ma ochotę trochę z nim porozmawiać.
    Dziewczynka zamknęła spokojnie książkę, którą czytała i powiedziała:

– OK. Bardzo chętnie. Więc, o czym będziemy rozmawiać?

Manager na to : – Może o logistyce?

– OK – odpowiedziała – to bardzo interesujący temat. Mam jednak wpierw pytanie:
    jak to się dzieje, że koń, krowa i jeleń jedzą to samo, czyli trawę, a jeleń wydala małe suche kuleczki, krowa duże, płaskie, rzadkie placki, a koń wysuszone klumpy.
    Może potrafi mi Pan wytłumaczyć, co jest tego przyczyną?

– Nie mam pojęcia – odpowiedział manager po chwili zastanowienia.

Na to dziewczynka :
    -czy czuje się Pan, zatem wystarczająco kompetentny by rozmawiać o logistyce skoro temat zwykłego gówna przekracza Pańską wiedzę…?

Sabina, mysza1975, mama78, Mango, samira, moremi, bliska77, Reni, Żanet, Bursztyn, ania.g, sjoanka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwone zajefajne :)

Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos dowcipu.
    Gdzie mowi sie klumpy i co to znaczy? W jakiej czesci Polski? Pytam przez ciekawosc, bo na Kaszubach klumpy to buty - drewniaki dla konia, a w No. klump ma dokladnie takie samo znaczenie jak w dowcipie ( kulka, farfocel, grudka np. w sosie ). Zakladam, ze podobne znaczenie moze byc np. w niemieckim, ale glowy nie dam, bo nie szprecham ;)
    A tak mi na wieczor jezykowo sie wzielo ;)

Żanet lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z robalami to prawda, badanie kupy czesto nic nie wykaze a pasozyty sa, a kto ma zwierza w domu powinien tym bardziej sie odrobaczac. NO i zero cukru. Czosnek profilaktycznie.
    Z promotorkiem bylam dzis na kawie :) fajnie bylo :) no coz, oboje mamy malzonkow...... :P ;)

ania.g, Iwone, EwaT, samira, Simba, Mango, Bozia3, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Z robalami to prawda, badanie kupy czesto nic nie wykaze a pasozyty sa, a kto ma zwierza w domu powinien tym bardziej sie odrobaczac. NO i zero cukru. Czosnek profilaktycznie.
    Z promotorkiem bylam dzis na kawie :) fajnie bylo :) no coz, oboje mamy malzonkow...... :P ;)

czy połączyła Was modlitwa?

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

A ja naiwnie sądziłam ze urządzasz druga cześć urodzinowego party ;)
    Wino mozna? :)

a8vSp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Mam nadzieję że nie pożałowałaś, że nie jesteście wolni? a może...;)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    czy połączyła Was modlitwa?
    hehehe :) cos w tym rodzaju, adoracja statystyki i metod badawczych ;)
    ale zadnych litanii specjalnych nie bylo, tudziez rozancow :)

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    hehehe :) cos w tym rodzaju, adoracja statystyki i metod badawczych ;)
    ale zadnych litanii specjalnych nie bylo, tudziez rozancow :)

Czyli kolana nie bolą? ;)

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A ja naiwnie sądziłam ze urządzasz druga cześć urodzinowego party ;)
    Wino mozna? :)
    ile mozna swietowac? dzien przed urodzinami, w urodziny...ale dzien po urodzinach juz z kims innym, zeby nie bylo nudno ;)
    wino trzeba, profilaktycznie ;)

Iwone, Simba, sjoanka, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Czyli kolana nie bolą? ;)
    kolana nie....usta bola.........od usmiechania sie ;)

Iwone, Simba, Mango, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Mam nadzieję że nie pożałowałaś, że nie jesteście wolni? a może...;)
    nie, no skad............ ;)

Iwone lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie, no skad............ ;)
    tak myślałam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zmienię temat ;)
    Nati kiedy masz termin kontrolnego USG?
    Mam nadzieję, że się trzymasz, bo pod wykresem napisałaś, że czujesz się fatalnie... Ściskam!

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2658 2659 2660 2661 2662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ