Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Witam dziewczyny , u mnie pogoda okropna zimno i wieje,samopoczucie tragiczne mdlosci i jeszcze raz mdlosci.Wczoraj kupilam sobie pierwsze ciazowe spodnie(C&A),bo juz mi brzuchol wywalilo,spodnie bardzo wygodne.
    Cos w tych Niemczech klimat nie sluzy. Pamietam ze Iwka od czekoladki tez miala dlugo i silne mldlosci.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A teraz o ziółkach dobrych w ciąży

http://dzieci.pl/gid,16473149,img,16473242,kat,1033563,title,Te-rosliny-pomagaja-w-ciazy,galeria.html
    ale herbata z liści malin jest raczej wywołująca skurcze i polecają ją już do porodu, a nie w ciąży....można pić z owoców malin na przeziębienie...takie właśnie rzetelne są te artykuły...

nick nieaktualny, caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale herbata z liści malin jest raczej wywołująca skurcze i polecają ją już do porodu, a nie w ciąży....można pić z owoców malin na przeziębienie...takie właśnie rzetelne są te artykuły...
    Też mnie to zastanowiło

Matka fantastycznej 4 :)
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój M ma robala w majtach :) :) :)

nick nieaktualny, Bursztyn lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Napisalabym, ze mi sie loki wija, ale to byloby naduzycie ;) A zalac robala to chyba tylko cola, moze go chultaja wyzre :P Po grubszy kaliber na razie nie siegam ;)
    Za kilka miesięcy to dopiero będzie z niego wielki robal i trzeba będzie go długo zalewać, oj długo ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    można by się pokusić o inny wniosek - że te osoby, które mają charakter - nie ulegają nałogom, z których potem trzeba wychodzić...a ci budyniowi - najpierw wpadają, a potem walczą o wyjście..Ja chyba jestem ta druga - 15 lat nałogu - teraz 13 abstynencji nikotynowej...a wciąż zdarzają mi się sny, że palę...:)
    Byc moze cos w tym jest, ja nigy w zyciu nie tknelam papierosa, mimo, ze w klasie 98% palilo, bo to takie dorosle i modne bylo, mimo lat namawiania itp, nigdy sie nie ugielam, podobnie bylo z innymi sprawami :-)

nick nieaktualny, sjoanka, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dość już dzisiaj o robalach :)

Napiszę Wam teraz kawał ;)

Project Manager usiadł w samolocie obok małej dziewczynki i zapytał czy ma ochotę trochę z nim porozmawiać.
    Dziewczynka zamknęła spokojnie książkę, którą czytała i powiedziała:

– OK. Bardzo chętnie. Więc, o czym będziemy rozmawiać?

Manager na to : – Może o logistyce?

– OK – odpowiedziała – to bardzo interesujący temat. Mam jednak wpierw pytanie:
    jak to się dzieje, że koń, krowa i jeleń jedzą to samo, czyli trawę, a jeleń wydala małe suche kuleczki, krowa duże, płaskie, rzadkie placki, a koń wysuszone klumpy.
    Może potrafi mi Pan wytłumaczyć, co jest tego przyczyną?

– Nie mam pojęcia – odpowiedział manager po chwili zastanowienia.

Na to dziewczynka :
    -czy czuje się Pan, zatem wystarczająco kompetentny by rozmawiać o logistyce skoro temat zwykłego gówna przekracza Pańską wiedzę…?

nick nieaktualny, mysza1975, nick nieaktualny, Mango, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, Reni, Żanet, Bursztyn, ania.g, sjoanka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwone zajefajne :)

Iwone, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos dowcipu.
    Gdzie mowi sie klumpy i co to znaczy? W jakiej czesci Polski? Pytam przez ciekawosc, bo na Kaszubach klumpy to buty - drewniaki dla konia, a w No. klump ma dokladnie takie samo znaczenie jak w dowcipie ( kulka, farfocel, grudka np. w sosie ). Zakladam, ze podobne znaczenie moze byc np. w niemieckim, ale glowy nie dam, bo nie szprecham ;)
    A tak mi na wieczor jezykowo sie wzielo ;)

Żanet lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z robalami to prawda, badanie kupy czesto nic nie wykaze a pasozyty sa, a kto ma zwierza w domu powinien tym bardziej sie odrobaczac. NO i zero cukru. Czosnek profilaktycznie.
    Z promotorkiem bylam dzis na kawie :) fajnie bylo :) no coz, oboje mamy malzonkow...... :P ;)

ania.g, Iwone, EwaT, nick nieaktualny, Simba, Mango, Bozia3, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Z robalami to prawda, badanie kupy czesto nic nie wykaze a pasozyty sa, a kto ma zwierza w domu powinien tym bardziej sie odrobaczac. NO i zero cukru. Czosnek profilaktycznie.
    Z promotorkiem bylam dzis na kawie :) fajnie bylo :) no coz, oboje mamy malzonkow...... :P ;)

czy połączyła Was modlitwa?

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

A ja naiwnie sądziłam ze urządzasz druga cześć urodzinowego party ;)
    Wino mozna? :)

a8vSp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Mam nadzieję że nie pożałowałaś, że nie jesteście wolni? a może...;)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    czy połączyła Was modlitwa?
    hehehe :) cos w tym rodzaju, adoracja statystyki i metod badawczych ;)
    ale zadnych litanii specjalnych nie bylo, tudziez rozancow :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    hehehe :) cos w tym rodzaju, adoracja statystyki i metod badawczych ;)
    ale zadnych litanii specjalnych nie bylo, tudziez rozancow :)

Czyli kolana nie bolą? ;)

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A ja naiwnie sądziłam ze urządzasz druga cześć urodzinowego party ;)
    Wino mozna? :)
    ile mozna swietowac? dzien przed urodzinami, w urodziny...ale dzien po urodzinach juz z kims innym, zeby nie bylo nudno ;)
    wino trzeba, profilaktycznie ;)

Iwone, Simba, sjoanka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Czyli kolana nie bolą? ;)
    kolana nie....usta bola.........od usmiechania sie ;)

Iwone, Simba, Mango, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Mam nadzieję że nie pożałowałaś, że nie jesteście wolni? a może...;)
    nie, no skad............ ;)

Iwone lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie, no skad............ ;)
    tak myślałam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zmienię temat ;)
    Nati kiedy masz termin kontrolnego USG?
    Mam nadzieję, że się trzymasz, bo pod wykresem napisałaś, że czujesz się fatalnie... Ściskam!

nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ ‹ 2658 2659 2660 2661 2662 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ