X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie moze naraze, ale nie lubie robic rzeczy "profilaktycznie". Na wszelki wypadek sie zaszczepie na grype, moze i do nas dojdzie, na wszelki wypadek usune sobie pieprzyka, bo cos sie moze z niego kiedys wykluje, na wszelki wypadek usune sobie cycki, bo ...
    Nie dajmy sie zwariowac, jesli nie mamy dzieci w wieku zlobkowo - przedszkolno - piaskowniczkowym, to po co to robic?? Jesli nie mamy objawow ze strony jelita grubego, nie widac nic w kale, to po cholere to robic? Bo sie przeziebiamy czesto? Mozna zawsze zmienic diete, nawyki, ruszac sie czesciej, ale zeby zaraz odrobaczac?

samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Reni dopiero zatrybilam ze Twoj nowy awatar tu muszla. Myslalam ze to slimak idacy w strone slonca.

Pewnie tak szedl i szedl az wysech i sie wykruszyl.
    Zostala muszla tylko. ;)

Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umarłam hahaa2.gif
    Simba wrote:
    No i jak odbytnica swedzi ;)
    A jak to mawial klasyk: "Kto sie kladzie spac ze swedzaca dupa, temu rano smierdza palce"
    AHAHAHAHHAHAHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHAAH

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja sie moze naraze, ale nie lubie robic rzeczy "profilaktycznie". Na wszelki wypadek sie zaszczepie na grype, moze i do nas dojdzie, na wszelki wypadek usune sobie pieprzyka, bo cos sie moze z niego kiedys wykluje, na wszelki wypadek usune sobie cycki, bo ...
    Nie dajmy sie zwariowac, jesli nie mamy dzieci w wieku zlobkowo - przedszkolno - piaskowniczkowym, to po co to robic?? Jesli nie mamy objawow ze strony jelita grubego, nie widac nic w kale, to po cholere to robic? Bo sie przeziebiamy czesto? Mozna zawsze zmienic diete, nawyki, ruszac sie czesciej, ale zeby zaraz odrobaczac?

Boze, juz myslalam ze skrytykujesz jedzenie czosnku profilaktycznie :-/

Reni, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Iwone Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Dorka - wyrazy wspolczucia!

A mozna jakos te robaki wykryc przed - zeby wiedziec czy sie odrobaczac czy nie?
    No właśnie nie zawsze można wykryć robale w badaniu. Pisze o tym w artykule lekarka. Nawet nasza pediatra mówiła że w badaniu nic nie wyszło a dziecko owsiki miało. Wystarczyło posmarować wazeliną odbyt i przykleić taśmę klejącą na noc, a rano robaki były przyklejone.

W Polsce inwazja:
    * owsików - sięga 95% ludności
    * włosogłówk - i sięga 80% ludności
    * glisty - sięga 50% ludności

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 15:36

Reni, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bez komentarza
    EwaT wrote:
    jak ktos chce rzucić fajki to bierze i rzuca

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    woda po kapuscie kiszonej jest idealna na odrobaczanie

bliska77, Bursztyn, Iwone lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bez komentarza

ale do tego trzeba mieć charakter a nie budyń malinowy

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah
    Jak mawiał klasyk "jak zobaczysz ciemny tunel nigdy nie idź w stronę światła"
    Simba wrote:
    Reni dopiero zatrybilam ze Twoj nowy awatar tu muszla. Myslalam ze to slimak idacy w strone slonca.

Simba, samira, Sabina lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hahah
    Jak mawiał klasyk "jak zobaczysz ciemny tunel nigdy nie idź w stronę światła"

:) jednak ta znajomosc literatury swiatowej...eh...kwiat polskiej inteligencji.
    Powiem tak: nas tak malo ;)

Reni, Sabina, Bursztyn lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ????????????
    wracam dzisiaj do męża.. kochanie przyklejamy dzisiaj na noc tasmę hahaha...
    toż to niezła perwa ;-)
    Iwone wrote:
    Wystarczyło posmarować wazeliną odbyt i przykleić taśmę klejącą na noc, a rano robaki były przyklejone.

Iwone, Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ????????????
    wracam dzisiaj do męża.. kochanie przyklejamy dzisiaj na noc tasmę hahaha...
    toż to niezła perwa ;-)

Mozna tak tez tesciowa odrobaczyc. Wmawiajac jej, ze owsiki wyjda ustami.
    I sru jej tasme na gebe :)

Reni, Iwone, sjoanka, Sabina, Żanet, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że jesteś niesprawiedliwa..
    znam wiele osób, które przez lata walczyły z nałogiem i im się nie udało i nie dlatego, że jak to ładnie nazwałaś zamiast charakteru miały budyń..
    sama paliłam 18 lat i wiem jak trudno jest rzucić
    EwaT wrote:
    ale do tego trzeba mieć charakter a nie budyń malinowy

samira, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo dobra pomysła..
    ale poczekam aż mnie zajeży tak konkretnie, bo na razie jest miła i miła
    Simba wrote:
    Mozna tak tez tesciowa odrobaczyc. Wmawiajac jej, ze owsiki wyjda ustami.
    I sru jej tasme na gebe :)

Iwone lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja akurat mam jeszcze małe dziecko (prawie 6 lat)Dotychczas nie zdawałam sobie sprawy jakie spustoszenie w organizmie mogą zrobić robale dlatego profilaktycznie się przelecziliśmy.
    Nikt nikomu nie karze niczego robić na siłę, ale warto wiedzieć na co zwrócić uwagę i jak z tym walczyć.
    Napisałam dziś o tym wątek, ponieważ mało który lekarz wie jak to rozpoznawać i jak leczyć, ponieważ na studiach o robakach mają niewiele.

samira, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczególnie jak w domu są zwierzęta
    Iwone wrote:
    Ja akurat mam jeszcze małe dziecko (prawie 6 lat)Dotychczas nie zdawałam sobie sprawy jakie spustoszenie w organizmie mogą zrobić robale dlatego profilaktycznie się przelecziliśmy.
    Nikt nikomu nie karze niczego robić na siłę, ale warto wiedzieć na co zwrócić uwagę i jak z tym walczyć.
    Napisałam dziś o tym wątek, ponieważ mało który lekarz wie jak to rozpoznawać i jak leczyć, ponieważ na studiach o robakach mają niewiele.

Iwone, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:

I o grzybach :)

a8vSp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    tak, grzyby też :(

Simba lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    myślę, że jesteś niesprawiedliwa..
    znam wiele osób, które przez lata walczyły z nałogiem i im się nie udało i nie dlatego, że jak to ładnie nazwałaś zamiast charakteru miały budyń..
    sama paliłam 18 lat i wiem jak trudno jest rzucić
    można by się pokusić o inny wniosek - że te osoby, które mają charakter - nie ulegają nałogom, z których potem trzeba wychodzić...a ci budyniowi - najpierw wpadają, a potem walczą o wyjście..Ja chyba jestem ta druga - 15 lat nałogu - teraz 13 abstynencji nikotynowej...a wciąż zdarzają mi się sny, że palę...:)

Reni, samira, Simba, bliska77, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRZYBY??? o-rly002.gif
    Simba wrote:

Simba, Sabina, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2656 2657 2658 2659 2660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ