X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:
    o tak - kupne słoiczki sa obrzydliwe.

Ale sprzedam wam patent. Ja nie miałam ani czasu ani siły codziennie zupek gotowac. Gotowałam raz na 2 tygodnie wielki gar, - warzywka, kasza, indyczek itp. miksowałam to wszystko, pakowałam w małe słoiczki i wsadzałam do zamrażalki. Potem taki słoiczek można było wstawić do wody w garczku i w ciągu paru minut był obiadek, albo w specjalnych kubeczkach do mikrofali (to już bardziej awaryjnie) Młody się tym objadał z ogromnym apetytem. I codziennie była świeża zupka :)

plizz, tylko nie mikrofala!nie róbmy tego dzieciom
    sam pomysł jest dobry dla matek pracujacych

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn. Karmilam do dwoch lat ale pierwszy rok wylacznie cyckiem bo dziecko nie chialo nic innego. Ale wygoda ale i moglam sobie na to pozwolic. Fakt.

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ale wielkiej wartosci spozywczej to to nie mialo. Warzywa gotowane same w sobie traca swoje wartosci a potem przechowywane w zamrazarce a potem w mikrofala. Pewnie lepsze to od kupnych ale jakos nie jestem przekonana. Na szczescie do roku zarcie dla dziecka mialam w cyckach.

no nie przesadzaj - zupy zazwyczaj są gotowane, zwłaszcza z udziałem miesa ;) A zamrażanie jest jednym z najlepszych sposobów konserwacji przechowywania. Pisałam, ze mikrofala to było wyjątkowo, najczęściej rozmrażałam i podgrzewałam w wodzie.

Oczywiście dodatkowo dawaliśmy surowe owoce i warzywa, ale w pierwszych miesiącach nie ma tego za dużo do wyboru.

samira, megan8, Żanet, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Tzn. Karmilam do dwoch lat ale pierwszy rok wylacznie cyckiem bo dziecko nie chialo nic innego. Ale wygoda ale i moglam sobie na to pozwolic. Fakt.

pierwsze 6- 8 miesięcy ok, ale taki prawie roczniak to potrzebuje już czegoś więcej niż samego mleka

Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam czasami słoiczki ale je troszkę dostałam mój mały wtedy jadł chętnie ale najbardziej lubi deserki owocowe nawet te słoiczkowe czasami jeszcze mu kupuje ale każde dziecko lubi co innego

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie karmilam dziecka piersia ani niczym innym, wiec znowu nie mam o czym napisac :)

Simba, Reni, Kate 75, paszczakin lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój bratanek bardzo lubiał świeżego banana rozciapanego ze smietana i cukrem

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mój bratanek bardzo lubiał świeżego banana rozciapanego ze smietana i cukrem
    no i znowu ten cukier, jeszcze dziecku malemu dawac, to jest dopiero chujowe....

Simba, samira, Kate 75 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Boziu ja nie szczepię i nie zaszczepię. Nie chcę robić ze swoich córek królików doświadczalnych, poza tym po tych szczepionkach często występują powikłania jak również są przypadki śmiertelne. Moim zdaniem ta szczepionka to kolejny wytwór farmaceutycznej mafii. Na szczęście każdy ma wybór jeśli chodzi o tą szczepionkę.

Szczepionka jest jeszcze stosunkowo nowa, nie wiadomo jakie jest dlugofalowe dzialanie na organizm. W No. szczepionka jest bezplatna, ale ja tez nie zaszczepie corki.

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Nie karmilam dziecka piersia ani niczym innym, wiec znowu nie mam o czym napisac :)

:)

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Szczepionka jest jeszcze stosunkowo nowa, nie wiadomo jakie jest dlugofalowe dzialanie na organizm. W No. szczepionka jest bezplatna, ale ja tez nie zaszczepie corki.
    o to u nas kosztuje bardzo dużo - nie orientuję się dokładnie, ale chyba ponad 1000zł

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no i znowu ten cukier, jeszcze dziecku malemu dawac, to jest dopiero chujowe....

oj tam, wszystko w granicach rozsadku, jako dziecko jadłam cukier i słodycze i co? szczupła byłam do 30rż , zęby mam zdrowe do dzis ( w miare)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a będziesz chciała karmić piersią długo?

Andzia33 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    oj tam, wszystko w granicach rozsadku, jako dziecko jadłam cukier i słodycze i co? szczupła byłam do 30rż , zęby mam zdrowe do dzis ( w miare)
    zebow nie ma jak zweryfikowac ;)
    glowe mozna, ekkmhhh ten tego..... ;) niedobry cukier, niedobry ;)

Simba, samira, mama78, Reni, Kate 75, Żanet, Sabina, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    co to znaczy dlugo?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    zebow nie ma jak zweryfikowac ;)
    glowe mozna, ekkmhhh ten tego..... ;) niedobry cukier, niedobry ;)

ekkmhhh chyba śpiąca sie zrobiłaś ;)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    co to znaczy dlugo?
    no tak z rok?

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

na to pytanie chyba nie można odpowiedzieć dopoki sie nie zcaznie karmic i nie przekona jak to jest..ale kilka miesiecy to chyba wypada?

Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no tak z rok?
    Dzizas, nie! :) dla mnie 6 miesiecy wydaje sie wiecznoscia :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ekkmhhh chyba śpiąca sie zrobiłaś ;)
    tylko troche ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2669 2670 2671 2672 2673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ