35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Nati74 wrote:o tak - kupne słoiczki sa obrzydliwe.
Ale sprzedam wam patent. Ja nie miałam ani czasu ani siły codziennie zupek gotowac. Gotowałam raz na 2 tygodnie wielki gar, - warzywka, kasza, indyczek itp. miksowałam to wszystko, pakowałam w małe słoiczki i wsadzałam do zamrażalki. Potem taki słoiczek można było wstawić do wody w garczku i w ciągu paru minut był obiadek, albo w specjalnych kubeczkach do mikrofali (to już bardziej awaryjnie) Młody się tym objadał z ogromnym apetytem. I codziennie była świeża zupka
plizz, tylko nie mikrofala!nie róbmy tego dzieciom
sam pomysł jest dobry dla matek pracujacych -
nick nieaktualny
-
polarmiś wrote:Ale wielkiej wartosci spozywczej to to nie mialo. Warzywa gotowane same w sobie traca swoje wartosci a potem przechowywane w zamrazarce a potem w mikrofala. Pewnie lepsze to od kupnych ale jakos nie jestem przekonana. Na szczescie do roku zarcie dla dziecka mialam w cyckach.
no nie przesadzaj - zupy zazwyczaj są gotowane, zwłaszcza z udziałem miesaA zamrażanie jest jednym z najlepszych sposobów konserwacji przechowywania. Pisałam, ze mikrofala to było wyjątkowo, najczęściej rozmrażałam i podgrzewałam w wodzie.
Oczywiście dodatkowo dawaliśmy surowe owoce i warzywa, ale w pierwszych miesiącach nie ma tego za dużo do wyboru.
samira, megan8, Żanet, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Tzn. Karmilam do dwoch lat ale pierwszy rok wylacznie cyckiem bo dziecko nie chialo nic innego. Ale wygoda ale i moglam sobie na to pozwolic. Fakt.
pierwsze 6- 8 miesięcy ok, ale taki prawie roczniak to potrzebuje już czegoś więcej niż samego mleka
Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Boziu ja nie szczepię i nie zaszczepię. Nie chcę robić ze swoich córek królików doświadczalnych, poza tym po tych szczepionkach często występują powikłania jak również są przypadki śmiertelne. Moim zdaniem ta szczepionka to kolejny wytwór farmaceutycznej mafii. Na szczęście każdy ma wybór jeśli chodzi o tą szczepionkę.
Szczepionka jest jeszcze stosunkowo nowa, nie wiadomo jakie jest dlugofalowe dzialanie na organizm. W No. szczepionka jest bezplatna, ale ja tez nie zaszczepie corki. -
Pusurek wrote:Szczepionka jest jeszcze stosunkowo nowa, nie wiadomo jakie jest dlugofalowe dzialanie na organizm. W No. szczepionka jest bezplatna, ale ja tez nie zaszczepie corki.
-
EwaT wrote:oj tam, wszystko w granicach rozsadku, jako dziecko jadłam cukier i słodycze i co? szczupła byłam do 30rż , zęby mam zdrowe do dzis ( w miare)
glowe mozna, ekkmhhh ten tego.....niedobry cukier, niedobry
Simba, samira, mama78, Reni, Kate 75, Żanet, Sabina, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość