35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczesne ciężarówki - jeśli będziecie robić cytologię - a po was nie będzie widać ciąży - to zgłoście to babie, która pobiera materiał do badania. Mnie dziś powiedziała, że dobrze, że ją uprzedziłam - bo ciąży wyraźnie nie widać - i dlatego po mojej informacji nie pobrała mi klasycznie tą spiralą - tylko jakąś inną metodą - zupełnie nie drażniącą szyjkę....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 10:40
Bursztyn, Reni, bliska77, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczeta
U mnie tez wieje, slonce wyjechalo do innych krajow, zbiera sie na deszcz. Moja kumpela (40 lat) ktora niedawno zaciazyla- mieszka niedaleko mnie, ta ktora chodzila do tutejszej kliniki leczenia nieplodnosci ma termin na 17.09 - to chyba jak Ty Boziu?Wczoraj sie z nia widzialam, swietnie wyglada
Ovu jeszcze nie zaznaczylo mi owulki, a dodatkowo mam podejrzenia ze test z usmiechnieta buzka byl falszywie dodatni (kurna, czy tylko ja mam takie parszywe szczescie z falszywie pozytywnymi testami???) i ten usmiech na testowej buzce tez byl falszywy....z tego bedzie rowniez falszywa ciaza
samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Witajcie Dziewczeta
U mnie tez wieje, slonce wyjechalo do innych krajow, zbiera sie na deszcz. Moja kumpela (40 lat) ktora niedawno zaciazyla- mieszka niedaleko mnie, ta ktora chodzila do tutejszej kliniki leczenia nieplodnosci ma termin na 17.09 - to chyba jak Ty Boziu?Wczoraj sie z nia widzialam, swietnie wyglada
Ovu jeszcze nie zaznaczylo mi owulki, a dodatkowo mam podejrzenia ze test z usmiechnieta buzka byl falszywie dodatni (kurna, czy tylko ja mam takie parszywe szczescie z falszywie pozytywnymi testami???) i ten usmiech na testowej buzce tez byl falszywy....z tego bedzie rowniez falszywa ciazaBursztyn, Reni, Simba, bliska77, Nati74, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Ostatnio takie mam przemyslenia: jesli do zapylenia nie dochodzi w przeciagu 6 miesiecy (sczegolnie w "naszym" wieku) to pierwszym badaniem powinno byc badanie nasienia i zaraz po tym hsg- jako rutynowe. Bo przeciez mozna stawac na rzesach,zrec nawet cale pszczoly, kluc sie milionem igiel ale jesli rury zapchane to i tak nic z tego....
Bozia3, Reni, caffe, Kate 75, Simba, bliska77, Żanet, mama78, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witam
Bozia chcesz mi powiedzieć, że jakbyś jej nie powiedziała to ona nie widziałaby ciąży zaglądając przez wziernik?? ślepa jest? w 14 tc? przecież tam też jakieś zmiany zachodzą rozpulchnienia zasinienia itp.. dziwne
dobrze wiedzieć..hahah już zawsze będę mówić, że jestem w ciąży, bo po tym normalnym pobraniu długo i dużo krwawię..
Bozia3 wrote:Wczesne ciężarówki - jeśli będziecie robić cytologię - a po was nie będzie widać ciąży - to zgłoście to babie, która pobiera materiał do badania. Mnie dziś powiedziała, że dobrze, że ją uprzedziłam - bo ciąży wyraźnie nie widać - i dlatego po mojej informacji nie pobrała mi klasycznie tą spiralą - tylko jakąś inną metodą - zupełnie nie drażniącą szyjkę....caffe, Simba, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Sabina nie przekreślaj jeszcze niczego, bo nie każde krwawienie w ciąży oznacza poronienie.
To nie jest Twoja pierwsza ciąża i lekarz powinien już ją stwierdzić, a już na pewno na USG dopochwowym. Duphastonu nie odstawiaj i staraj się jak najwięcej leżeć.bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
ano własnie
niby lekarze chcą tego oszczędzić.. ale ja prawdę mówiąc wolałabym od razu iść na hsg niż łykać clo i inne specyfiki..
Bursztyn wrote:Ostatnio takie mam przemyslenia: jesli do zapylenia nie dochodzi w przeciagu 6 miesiecy (sczegolnie w "naszym" wieku) to pierwszym badaniem powinno byc badanie nasienia i zaraz po tym hsg- jako rutynowe. Bo przeciez mozna stawac na rzesach,zrec nawet cale pszczoly, kluc sie milionem igiel ale jesli rury zapchane to i tak nic z tego....Kate 75, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Witam
Bozia chcesz mi powiedzieć, że jakbyś jej nie powiedziała to ona nie widziałaby ciąży zaglądając przez wziernik?? ślepa jest? w 14 tc? przecież tam też jakieś zmiany zachodzą rozpulchnienia zasinienia itp.. dziwne
dobrze wiedzieć..hahah już zawsze będę mówić, że jestem w ciąży, bo po tym normalnym pobraniu długo i dużo krwawię..
jak już coś - to w 15 tygodniu.... Myślę, że nie widziałaby - poprzednim razem nie miałam żadnego wziernika....włożyła mi tylko tą spiralę i kręciła nia tak, że potem przez 3 dni lała się krew. Przecież to diagnostyka - młode laski pobierają materiał, a nie lekarka ginekolog...a te od popierania gówno się znają - jak zapytała co zażywam, to wszystko pomyliła i wpisała - duphaston dopochwowo plus luteina
(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 11:29
Reni, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie nastawiajcie się na długość karmienia, bo życie a właściwie dziecko wszystko weryfikuje.
Ja swojego pierwszego karmiłam dwa lata i było mi, nam z tym dobrze. Z drugim nastawiłam się na mniej więcej taki sam czas karmienia, niestety mój maluch nie chciał ssać i wolał nie jeść niż się męczyć. Przez jego uparty charakterek znalazł się w szpitalu, dostał glukozę a ja zalecenie że mam ściągać i karmić, albo przejść na butelkę.
Ściągałam przez 4 m-c i pokarm nagle mi znikł
caffe, Reni, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ano własnie
niby lekarze chcą tego oszczędzić.. ale ja prawdę mówiąc wolałabym od razu iść na hsg niż łykać clo i inne specyfiki..caffe, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:dokladnie
wkoncu bezowulacyjne cykle na tym forum sa najbardziej owocne
,a i nie brałam w tym cyklu lutki bo ten nowy lekarz jak byłam to kazał odstawić i zobaczyć jak cykl przebiegnie bez niej i na podwyższonych przez endo tabsach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 11:35
Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
pamiętam po pierwszym monitoringu jak przyszła @ jakie było rozczarowanie.. potem kolejny z dupkiem rozgoryczenie, z clo i dupkiem płacz
do trzech razy sztuka.. w tej chwili jestem na etapie tumiwisizmu
idę do lekarza co powie to przyjmę na klatę, co karze zrobić zrobię..
do wakacji daję sobie spokój .. zaraz zaczyna się sezon motorowy czas odkurzyć dwa kółka ..swoje myśli przerzuciłam na planowanie wakacji
wózków, ubranek itp rzeczy nie oglądam, bo mnie w sumie nie interesują.. zajdę to będę miała 9 mscy na to a teraz trzeba skierować myśli na inny tor, bo zwariować można. Za chwilę mam ovu rocznicę
nie ślinię się na widok dzieci w wózkach, nie lecę do brzucha ciężarnej.. i nie zazdroszczę im.. zazdrość to złe uczucie.. można pisać, że w pozytywnym tego słowa znaczeniu.. ale czy można mówić o pozytywnym znaczeniu?
zatruwa ona duszę (tak tak wiem Ewka nie ma duszy.. tzn Ty nie masz..) zatruwa umysł..ale cieszę się z kolejnej ciąży na forum.
takie tam moje przemyślenie
Sabinko tu do Ciebie odpoczywaj i nie martw się na zapas. Mam nadzieję, ze to fałszywy alarm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 11:37
Simba, samira, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:i hormony w roznych momentach cylku.. u mnie rury drozne, nasienie chuopa ok, te do IUI to juz w ogole cudo bylo raz czy dwa, owu jest za kazdym i nic z tego..
Reni, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
aaa to nie pobiera lekarz? oo.. nie wiedziałam
nigdy się z tym nie spotkałam.. lekarz zawsze ładuje wziernik i coś tam grzebie
Bozia3 wrote:jak już coś - to w 15 tygodniu.... Myślę, że nie widziałaby - poprzednim razem nie miałam żadnego wziernika....włożyła mi tylko tą spiralę i kręciła nia tak, że potem przez 3 dni lała się krew. Przecież to diagnostyka - młode laski pobierają materiał, a nie lekarka ginekolog...a te od popierania gówno się znają - jak zapytała co zażywam, to wszystko pomyliła i wpisała - duphaston dopochwowo plus luteina
(
-
i nadal się panicznie boję ale nie ma co zwlekać hahah
clo może i fajne ale tak jak Bursztyn pisała jak pozapychane to tylko człowiek ma nadzieje a tu dupa
Bozia3 wrote:o jaka zmiana frontu...bo z tego co pamiętam, to panicznie bałaś się drożności...a clo jest całkiem przyjemne - mnie się tam podobało - jajka rosły jak na drożdżach...Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość