X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina dopiero doczytałam co się dzieje. Mam nadzieję że mimo krwawienia będzie dobrze <3

samira lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina nigdy nic nie wiadomo - ja w pierwszej ciąży krwawiłam żywą krwią tak, że mnie całą zalało w 9 tyg. Idź do lekarki, albo leż i odpoczywaj - nie odstawiaj dupka na razie

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesne ciężarówki - jeśli będziecie robić cytologię - a po was nie będzie widać ciąży - to zgłoście to babie, która pobiera materiał do badania. Mnie dziś powiedziała, że dobrze, że ją uprzedziłam - bo ciąży wyraźnie nie widać - i dlatego po mojej informacji nie pobrała mi klasycznie tą spiralą - tylko jakąś inną metodą - zupełnie nie drażniącą szyjkę....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 10:40

Bursztyn, Reni, bliska77, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, dziewczyny dobrze mowia, nie odpuszczaj jeszcze, czasem sie zdarza ze kobita krwawi mocno a maluch sie i tak trzyma. Przesylam pozytywna energie i dobre mysli <3

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczeta

U mnie tez wieje, slonce wyjechalo do innych krajow, zbiera sie na deszcz. Moja kumpela (40 lat) ktora niedawno zaciazyla- mieszka niedaleko mnie, ta ktora chodzila do tutejszej kliniki leczenia nieplodnosci ma termin na 17.09 - to chyba jak Ty Boziu? :) Wczoraj sie z nia widzialam, swietnie wyglada :)
    Ovu jeszcze nie zaznaczylo mi owulki, a dodatkowo mam podejrzenia ze test z usmiechnieta buzka byl falszywie dodatni (kurna, czy tylko ja mam takie parszywe szczescie z falszywie pozytywnymi testami???) i ten usmiech na testowej buzce tez byl falszywy....z tego bedzie rowniez falszywa ciaza ;)

samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Witajcie Dziewczeta

U mnie tez wieje, slonce wyjechalo do innych krajow, zbiera sie na deszcz. Moja kumpela (40 lat) ktora niedawno zaciazyla- mieszka niedaleko mnie, ta ktora chodzila do tutejszej kliniki leczenia nieplodnosci ma termin na 17.09 - to chyba jak Ty Boziu? :) Wczoraj sie z nia widzialam, swietnie wyglada :)
    Ovu jeszcze nie zaznaczylo mi owulki, a dodatkowo mam podejrzenia ze test z usmiechnieta buzka byl falszywie dodatni (kurna, czy tylko ja mam takie parszywe szczescie z falszywie pozytywnymi testami???) i ten usmiech na testowej buzce tez byl falszywy....z tego bedzie rowniez falszywa ciaza ;)
    zaczynają się komplikacje - to dobry znak na tym forum.....najlepiej, żeby w ogóle nie zaznaczyło Ci owulki..;)

Bursztyn, Reni, Simba, bliska77, Nati74, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    zaczynają się komplikacje - to dobry znak na tym forum.....najlepiej, żeby w ogóle nie zaznaczyło Ci owulki..;)
    dokladnie :) wkoncu bezowulacyjne cykle na tym forum sa najbardziej owocne :)

samira, caffe, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio takie mam przemyslenia: jesli do zapylenia nie dochodzi w przeciagu 6 miesiecy (sczegolnie w "naszym" wieku) to pierwszym badaniem powinno byc badanie nasienia i zaraz po tym hsg- jako rutynowe. Bo przeciez mozna stawac na rzesach,zrec nawet cale pszczoly, kluc sie milionem igiel ale jesli rury zapchane to i tak nic z tego....

Bozia3, Reni, caffe, Kate 75, Simba, bliska77, Żanet, mama78, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Bozia chcesz mi powiedzieć, że jakbyś jej nie powiedziała to ona nie widziałaby ciąży zaglądając przez wziernik?? ślepa jest? w 14 tc? przecież tam też jakieś zmiany zachodzą rozpulchnienia zasinienia itp.. dziwne

dobrze wiedzieć..hahah już zawsze będę mówić, że jestem w ciąży, bo po tym normalnym pobraniu długo i dużo krwawię..
    Bozia3 wrote:
    Wczesne ciężarówki - jeśli będziecie robić cytologię - a po was nie będzie widać ciąży - to zgłoście to babie, która pobiera materiał do badania. Mnie dziś powiedziała, że dobrze, że ją uprzedziłam - bo ciąży wyraźnie nie widać - i dlatego po mojej informacji nie pobrała mi klasycznie tą spiralą - tylko jakąś inną metodą - zupełnie nie drażniącą szyjkę....

caffe, Simba, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Sabina nie przekreślaj jeszcze niczego, bo nie każde krwawienie w ciąży oznacza poronienie.
    To nie jest Twoja pierwsza ciąża i lekarz powinien już ją stwierdzić, a już na pewno na USG dopochwowym. Duphastonu nie odstawiaj i staraj się jak najwięcej leżeć.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano własnie
    niby lekarze chcą tego oszczędzić.. ale ja prawdę mówiąc wolałabym od razu iść na hsg niż łykać clo i inne specyfiki..
    Bursztyn wrote:
    Ostatnio takie mam przemyslenia: jesli do zapylenia nie dochodzi w przeciagu 6 miesiecy (sczegolnie w "naszym" wieku) to pierwszym badaniem powinno byc badanie nasienia i zaraz po tym hsg- jako rutynowe. Bo przeciez mozna stawac na rzesach,zrec nawet cale pszczoly, kluc sie milionem igiel ale jesli rury zapchane to i tak nic z tego....

Kate 75, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na badaniu poziomu cukru z obciążeniem glukozą. Nawet dobre to było hehehee

Bozia3, bliska77, anna maria, gosia7122, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Witam

Bozia chcesz mi powiedzieć, że jakbyś jej nie powiedziała to ona nie widziałaby ciąży zaglądając przez wziernik?? ślepa jest? w 14 tc? przecież tam też jakieś zmiany zachodzą rozpulchnienia zasinienia itp.. dziwne

dobrze wiedzieć..hahah już zawsze będę mówić, że jestem w ciąży, bo po tym normalnym pobraniu długo i dużo krwawię..

jak już coś - to w 15 tygodniu...;). Myślę, że nie widziałaby - poprzednim razem nie miałam żadnego wziernika....włożyła mi tylko tą spiralę i kręciła nia tak, że potem przez 3 dni lała się krew. Przecież to diagnostyka - młode laski pobierają materiał, a nie lekarka ginekolog...a te od popierania gówno się znają - jak zapytała co zażywam, to wszystko pomyliła i wpisała - duphaston dopochwowo plus luteina :)(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 11:29

Reni, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nastawiajcie się na długość karmienia, bo życie a właściwie dziecko wszystko weryfikuje.
    Ja swojego pierwszego karmiłam dwa lata i było mi, nam z tym dobrze. Z drugim nastawiłam się na mniej więcej taki sam czas karmienia, niestety mój maluch nie chciał ssać i wolał nie jeść niż się męczyć. Przez jego uparty charakterek znalazł się w szpitalu, dostał glukozę a ja zalecenie że mam ściągać i karmić, albo przejść na butelkę.
    Ściągałam przez 4 m-c i pokarm nagle mi znikł :(

caffe, Reni, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ano własnie
    niby lekarze chcą tego oszczędzić.. ale ja prawdę mówiąc wolałabym od razu iść na hsg niż łykać clo i inne specyfiki..
    o jaka zmiana frontu...bo z tego co pamiętam, to panicznie bałaś się drożności...a clo jest całkiem przyjemne - mnie się tam podobało - jajka rosły jak na drożdżach...:)

caffe, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dokladnie :) wkoncu bezowulacyjne cykle na tym forum sa najbardziej owocne :)
    no właśnie mój tez bezowulacyjny wg mnie i wg wykresu chociaż testy ovu były pozytywne ,test pepino ciążowy paskowy 10ul robiłam jak @ nie przyszła parę dni po term @ (term. @ 7-8 marca) i negatyw teraz mam 43dc i @ ani widu ani słychu ;) ,a i nie brałam w tym cyklu lutki bo ten nowy lekarz jak byłam to kazał odstawić i zobaczyć jak cykl przebiegnie bez niej i na podwyższonych przez endo tabsach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 11:35

Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętam po pierwszym monitoringu jak przyszła @ jakie było rozczarowanie.. potem kolejny z dupkiem rozgoryczenie, z clo i dupkiem płacz
    do trzech razy sztuka.. w tej chwili jestem na etapie tumiwisizmu
    idę do lekarza co powie to przyjmę na klatę, co karze zrobić zrobię..
    do wakacji daję sobie spokój .. zaraz zaczyna się sezon motorowy czas odkurzyć dwa kółka ..swoje myśli przerzuciłam na planowanie wakacji
    wózków, ubranek itp rzeczy nie oglądam, bo mnie w sumie nie interesują.. zajdę to będę miała 9 mscy na to a teraz trzeba skierować myśli na inny tor, bo zwariować można. Za chwilę mam ovu rocznicę :-)
    nie ślinię się na widok dzieci w wózkach, nie lecę do brzucha ciężarnej.. i nie zazdroszczę im.. zazdrość to złe uczucie.. można pisać, że w pozytywnym tego słowa znaczeniu.. ale czy można mówić o pozytywnym znaczeniu?
    zatruwa ona duszę (tak tak wiem Ewka nie ma duszy.. tzn Ty nie masz ;-)..) zatruwa umysł..ale cieszę się z kolejnej ciąży na forum.
    takie tam moje przemyślenie :-)

Sabinko tu do Ciebie odpoczywaj i nie martw się na zapas. Mam nadzieję, ze to fałszywy alarm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 11:37

Simba, samira, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    i hormony w roznych momentach cylku.. u mnie rury drozne, nasienie chuopa ok, te do IUI to juz w ogole cudo bylo raz czy dwa, owu jest za kazdym i nic z tego..
    wiem, ale Ty juz jestes po diagnostyce, a ja mialam na mysli pary ktore staraja sie pare lat bez skutku,i dopiero wtedy lekarz laskawie wypisuje skierowanie... Uwazam ze naprawde powinno to byc rutynowe po 6 miesiacach nieudanych prob- nasienie i hsg (po drodze badanie hormonow- wiadomo)bo jesli ktos chcialby in vitro np. to niepotrzebnie traci czas bzykajac sie bez konca jesli np. w przypadku kobiet ma zrosty w jajowodach bez mozliwosci udroznienia (a przeciez to zadnych objawow nie daje poza brakiem ciazy), czasem mysle o sobie ze to moge miec....wtedy nic sie nie da juz zrobic i nadziej nie ma na naturalne poczecie o.O

Reni, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa to nie pobiera lekarz? oo.. nie wiedziałam
    nigdy się z tym nie spotkałam.. lekarz zawsze ładuje wziernik i coś tam grzebie
    Bozia3 wrote:
    jak już coś - to w 15 tygodniu...;). Myślę, że nie widziałaby - poprzednim razem nie miałam żadnego wziernika....włożyła mi tylko tą spiralę i kręciła nia tak, że potem przez 3 dni lała się krew. Przecież to diagnostyka - młode laski pobierają materiał, a nie lekarka ginekolog...a te od popierania gówno się znają - jak zapytała co zażywam, to wszystko pomyliła i wpisała - duphaston dopochwowo plus luteina :)(

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i nadal się panicznie boję ale nie ma co zwlekać hahah
    clo może i fajne ale tak jak Bursztyn pisała jak pozapychane to tylko człowiek ma nadzieje a tu dupa
    Bozia3 wrote:
    o jaka zmiana frontu...bo z tego co pamiętam, to panicznie bałaś się drożności...a clo jest całkiem przyjemne - mnie się tam podobało - jajka rosły jak na drożdżach...:)

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2672 2673 2674 2675 2676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ