X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn od razu przyjmujesz najgorszą opcję..weź sie!
    Bursztyn wrote:
    wiem, ale Ty juz jestes po diagnostyce, a ja mialam na mysli pary ktore staraja sie pare lat bez skutku,i dopiero wtedy lekarz laskawie wypisuje skierowanie... Uwazam ze naprawde powinno to byc rutynowe po 6 miesiacach nieudanych prob- nasienie i hsg (po drodze badanie hormonow- wiadomo)bo jesli ktos chcialby in vitro np. to niepotrzebnie traci czas bzykajac sie bez konca jesli np. w przypadku kobiet ma zrosty w jajowodach bez mozliwosci udroznienia (a przeciez to zadnych objawow nie daje poza brakiem ciazy), czasem mysle o sobie ze to moge miec....wtedy nic sie nie da juz zrobic i nadziej nie ma na naturalne poczecie o.O

Bursztyn lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Ostatnio takie mam przemyslenia: jesli do zapylenia nie dochodzi w przeciagu 6 miesiecy (sczegolnie w "naszym" wieku) to pierwszym badaniem powinno byc badanie nasienia i zaraz po tym hsg- jako rutynowe. Bo przeciez mozna stawac na rzesach,zrec nawet cale pszczoly, kluc sie milionem igiel ale jesli rury zapchane to i tak nic z tego....

Od razu mi sie przypomnialo :)
    4638.png

Bursztyn, Kate 75, bliska77, Bozia3, Nati74, ania.g, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaa2.gif
    Simba wrote:

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bursztyn od razu przyjmujesz najgorszą opcję..weź sie!
    no nie ukrywam ze o tej opcji mysle...

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Sabina, wspolczuje bardzo, ale moze tak jak dziwczyny pisza- nie wszytko stracone? Dzis jest miedzynarodowy dzien szczescia- wysylam cale do Ciebie!

U mnie jednak pogoda git, wiec w poludnie na urlop poldniowy. Polowanie na rosliny i ogrod, trzeba korzystac, bo sezon deszczowy nadchodzi.

U mnie szykuje sie pierwszy miesiac bez strachu przed rozami w majtach, od kilku dni mam permanentny stan irytacji, ludzi unikam wlaczajac mauza (pracy dobrze to robi), wiec owulacja wczoraj przeszla bez dzialan. i dobrze, przyda sie luz przed kolejna IUI..

piszecie o pieluchach i eko, ale eko to jest chyba wersja bez, nie? gdzies czytalam artukul o bezpieluszkowym wychowaniu- to jest hardcore dopiero..

Patrz, u mnie tez dobra pogoda :)

paszczakin lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to na pewno wina hormonów ;-)
    caffe wrote:
    Byłam dzisiaj na badaniu poziomu cukru z obciążeniem glukozą. Nawet dobre to było hehehee

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    4638.png
    super ! :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    jak już coś - to w 15 tygodniu...;). Myślę, że nie widziałaby - poprzednim razem nie miałam żadnego wziernika....włożyła mi tylko tą spiralę i kręciła nia tak, że potem przez 3 dni lała się krew. Przecież to diagnostyka - młode laski pobierają materiał, a nie lekarka ginekolog...a te od popierania gówno się znają - jak zapytała co zażywam, to wszystko pomyliła i wpisała - duphaston dopochwowo plus luteina :)(

Uuu, to grubo! A gdzie tak robia? U prywatnego lekarza? U mnie zawsze lekarz pobiera wymaz, zawsze delikatniutko, nawet tu, w tym dzikim kraju ;)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to na pewno wina hormonów ;-)
    Nie wiem, ale spokojnie jeszcze jedną taką szklankę mogłabym wypić. Po przyjeździe do pracy poprawiłam wszystko dużym pączkiem z wiśniami :P :P :P

samira, Żanet, gosia7122, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:01

Iwone, caffe, bliska77, Olena, Nati74, ania.g, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    4638.png

Ale to chyba tylko Chuck Norris...
    Na to wyglada, ze z mojego chuopa to zwykly koles, a nie prawdziwy mezczyzna. Boi sie wszelakich zadlacych latajacych, nie mowiac juz o zuciu ;)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i właśnie dlatego ja nie zamierzam chodzić do pracy
    eh Sabina a może się zwolnij idź do domu? jak pójdziesz do lekarza to weźmiesz sobie zwolnienie..niewiem.gif
    o 18 może być za późno
    Sabina wrote:
    Dziewczyny kochane jesteście ale jestem w pracy. Leżeć nie mogę bo jestem w pracy. Nasila się ból brzucha i krwi na papierze.
    Na 18 mam wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 11:54

Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hein86.gif
    caffe wrote:
    Nie wiem, ale spokojnie jeszcze jedną taką szklankę mogłabym wypić. Po przyjeździe do pracy poprawiłam wszystko dużym pączkiem z wiśniami :P :P :P

caffe, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś tu zauważył mój post ehh foch ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    oj Za dużo cukru w cukrze :P oby nie zemdliło ;)

Reni, caffe lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    czy ktoś tu zauważył mój post ehh foch ;)
    znowu myslalam ze to Reni :) na pierwszy rzut oka nie rozrozniam WAs, te avatarki wydaja mi sie identyczne :)

samira lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    no właśnie mój tez bezowulacyjny wg mnie i wg wykresu chociaż testy ovu były pozytywne ,test pepino ciążowy paskowy 10ul robiłam jak @ nie przyszła parę dni po term @ (term. @ 7-8 marca) i negatyw teraz mam 43dc i @ ani widu ani słychu ;) ,a i nie brałam w tym cyklu lutki bo ten nowy lekarz jak byłam to kazał odstawić i zobaczyć jak cykl przebiegnie bez niej i na podwyższonych przez endo tabsach
    Samirka widzę że i u Ciebie z @ się piep...y.
    Ja odstawiłam antyki i ciekawe co u mnie będzie.

samira lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli co jak mój to można olewać FOCH! obrazichz6.gif
    moje posty może olewać tylko ET
    Bursztyn wrote:
    znowu myslalam ze to Reni :) na pierwszy rzut oka nie rozrozniam WAs, te avatarki wydaja mi sie identyczne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 12:00

samira, Simba, Bozia3, mama78, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    jasne jasne ,tłumaczy się tylko winny no ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    i właśnie dlatego ja nie zamierzam chodzić do pracy

Praca to samo zuo ;)
    Ja sie ciesze, ze pracuje w budzetowce, mam wylane, ze mnie zwolnia albo co, bo nie moga :P ;) Ale zdaje sobie sprawe, ze masa lasek musi wrecz walczyc o przetrwanie w pracy, najlepiej nie ujawniac ciazy tak dlugo jak sie da itd. I jak tu ma obywateli przybywac??

samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2673 2674 2675 2676 2677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ