X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Megan!

megan8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina i co u lekarza?

Sabina lubi tę wiadomość

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Megan :)

megan8 lubi tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan wszystkiego najlepszego :)

megan8 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    i do tego litr koniaku :) Churchill podobno chlal 3 flaszki dziennie i nigdy nie bylo po nim widac :)

Niezły herbatnik z niego był. Zawsze powtarzam ze życie na lekkim cyklu lepiej smakuje :) O! Przecież ja mam whisky :) Nie wypada nie wypić za zdrowie Megan :)

Bursztyn, Mango, Żanet, Sabina, samira, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam dzisiaj zaproszenie na wizyte do kliniki leczenia (nie)plodnosci,w liscie byl dolaczony formularz ktory musze wypelnic i odeslac (dane moje i meza) i wtedy dostaniemy drugi list z data wizyty, mamy przyjac oboje i w ten dzien maz ma miec tam badanie nasienia. Bardzo chacialabym zaciazyc zeby uniknac tej wizyty, bo czuje ze jest to dla mnie stresujace i dla mojego R. tez bedzie mimo ze on deklaruje chec wspolpracy.

Simba, mysza1975, Żanet, ania.g, inessa, Reni, EwaT, gosia7122, Kate 75, Sabina, samira, caffe, Iwone, malgos741, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Niezły herbatnik z niego był. Zawsze powtarzam ze życie na lekkim cyklu lepiej smakuje :) O! Przecież ja mam whisky :) Nie wypada nie wypić za zdrowie Megan :)
    oooo tak! jest to i moje motto :) Ja nie przepadam za whisky, wyjatek stanowi Jack Daniels Honey- cudo!!!! Mam cala flaszeczke, tyle tylko ze postanowilam ze w poscie nie pije wiec musze jakos wytrzymac :) Wypij zatem iw moim imieniu :)

samira, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dostalam dzisiaj zaproszenie na wizyte do kliniki leczenia (nie)plodnosci,w liscie byl dolaczony formularz ktory musze wypelnic i odeslac (dane moje i meza) i wtedy dostaniemy drugi list z data wizyty, mamy przyjac oboje i w ten dzien maz ma miec tam badanie nasienia. Bardzo chacialabym zaciazyc zeby uniknac tej wizyty, bo czuje ze jest to dla mnie stresujace i dla mojego R. tez bedzie mimo ze on deklaruje chec wspolpracy.

Nie stresuj sie - jeśli to dobra klinika to poprowadzą Was za rączkę ;)

Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    oooo tak! jest to i moje motto :) Ja nie przepadam za whisky, wyjatek stanowi Jack Daniels Honey- cudo!!!! Mam cala flaszeczke, tyle tylko ze postanowilam ze w poscie nie pije wiec musze jakos wytrzymac :) Wypij zatem iw moim imieniu :)

Nie grzesz - to nie jest whisky ;) chociaż tez go lubie od czasu do czasu. Ale teraz z Jaśka przerzucilam sie na Williama Lawsona. Tez miałam nie pic, ale to juz ostatnie podrygi przed im vitro. A ze cykl na abstynencji nie wyszedł...

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie grzesz - to nie jest whisky ;) chociaż tez go lubie od czasu do czasu. Ale teraz z Jaśka przerzucilam sie na Williama Lawsona. Tez miałam nie pic, ale to juz ostatnie podrygi przed im vitro. A ze cykl na abstynencji nie wyszedł...
    faktycznie, na butelce ma napisane "whiskey" ;) Musze sprobowc tego Lawsona. Kiedy to in vitro ma byc?

Andzia33 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie stresuj sie - jeśli to dobra klinika to poprowadzą Was za rączkę ;)
    nie wiem czy jest dobra, szpitalna, na fundusz. Na in vitro ewentualne chyba sie nie zalapalabym bo w czerwcu mi stuknie 41, a gratisowe jest do 40, ale tez nie wiem czy chcialabym. Wiec pewnie rury mi sprawdza.

Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    faktycznie, na butelce ma napisane "whiskey" ;) Musze sprobowc tego Lawsona. Kiedy to in vitro ma byc?

Kiedyś pracowałam w firmie budowlanej i miałam sporo delegacji i na jednej z delegacji, nasz niemiecki klient zaproponował właśnie whisky i ja poprosiłam o Jacka Danielsa i on mnie skarcił mówiąc ze to nie whisky i żebym lepiej spróbowała Glenfiddish (uwielbiam) albo Bowmore (bueee). Trochę butelek mi zajęło, żeby wyrobić sobie opinie, ale ostatecznie faktycznie preferuje wodę ze Szkocji ;)
    IVF jeszcze nie wiem. Na razie 31 analiza wyników z doktorskiem.
    Ale przecież ja juz jestem w ciąży, prawda?

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z zagranicy, pytanie mam. Czy przed ciaza lub podczas niej macie opieke ginekologa czy tylko poloznej?
    Tu w No. ginekolog to czlowiek do specjalnych poruczen, nie zajmuje sie zdrowymi kobietami, tylko chorobami czy powiklaniami. Reszte ( cytologia, tabsy, badania hormonalne ) zalatwia lekarz rodzinny, a w ciazy polozna.
    A podczas ciazy badana ginekologicznie bylam tylko raz - przez lekarza w Polsce. Teraz musze wierzyc na slowo poloznej, ze "wszystko bedzie dobrze". Nikt nie ma pojecia, jak wygladam od srodka ;) czyli macica, szyjka, gdzie jest umiejscowione lozysko i nie zakladam, ze ktokolwiek sie dowie, bo nikt mnie nie bedzie badal.
    Jak to wyglada w innych krajach? Podobno Polska ma tez wejsc w taki unijny tryb opieki nad kobieta w ciazy, czyli cala ciaze polozna, a lekarz tylko jak cos sie dzieje. Bo to taniej...

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce za dużo kasy na tym mają, by pozwolić położnym prowadzić ciążę.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dziewczyny z zagranicy, pytanie mam. Czy przed ciaza lub podczas niej macie opieke ginekologa czy tylko poloznej?
    Tu w No. ginekolog to czlowiek do specjalnych poruczen, nie zajmuje sie zdrowymi kobietami, tylko chorobami czy powiklaniami. Reszte ( cytologia, tabsy, badania hormonalne ) zalatwia lekarz rodzinny, a w ciazy polozna.
    A podczas ciazy badana ginekologicznie bylam tylko raz - przez lekarza w Polsce. Teraz musze wierzyc na slowo poloznej, ze "wszystko bedzie dobrze". Nikt nie ma pojecia, jak wygladam od srodka ;) czyli macica, szyjka, gdzie jest umiejscowione lozysko i nie zakladam, ze ktokolwiek sie dowie, bo nikt mnie nie bedzie badal.
    Jak to wyglada w innych krajach? Podobno Polska ma tez wejsc w taki unijny tryb opieki nad kobieta w ciazy, czyli cala ciaze polozna, a lekarz tylko jak cos sie dzieje. Bo to taniej...
    w UK jest dokladnie tak samo jak u Ciebie, gina sie nie widzi przez cala ciaze, tylko polozna Cie prowadzi i pozostaje tylko modlic sie i miec nadzieje ze jest kompetentna....

Pusurek lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Kiedyś pracowałam w firmie budowlanej i miałam sporo delegacji i na jednej z delegacji, nasz niemiecki klient zaproponował właśnie whisky i ja poprosiłam o Jacka Danielsa i on mnie skarcił mówiąc ze to nie whisky i żebym lepiej spróbowała Glenfiddish (uwielbiam) albo Bowmore (bueee). Trochę butelek mi zajęło, żeby wyrobić sobie opinie, ale ostatecznie faktycznie preferuje wodę ze Szkocji ;)
    aaaa.....no to pozostaje mi zrobic ture po roznych flaszkach.
    Zaczne w Wielkanocny poranek, powaznie mowie.

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    nie no, jasne, tak tylko pytalam pro forma ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z obiadku. Było smacznie i miło do czasu wejścia na parking :(

Obok naszego auta stał motor i wygląda na to, że ktoś po przeciwnej stronie parkingu cofał i nie zauważył motoru, wjechał do niego, a ten się przewrócił na nasze auto, niszcząc drzwi w naszym rocznym aucie :(
    Na nieszczęście tym motorkiem przyjechał do nas mój syn i też ma straty. Motor poobdzierany, urwane lusterko.
    Po sprawcy ani widu, ani słychu :(

samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    w UK jest dokladnie tak samo jak u Ciebie, gina sie nie widzi przez cala ciaze, tylko polozna Cie prowadzi i pozostaje tylko modlic sie i miec nadzieje ze jest kompetentna....

Położna czy lekarz, nigdy nie wiadomo czy trafi się na kompetentnego czy nie.

Pusurek, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    W Polsce za dużo kasy na tym mają, by pozwolić położnym prowadzić ciążę.

Uslyszalam to od ordynatora oddzialu gin - poloz. Mysle, ze bedziemy dazyc do Unii, w tym tez. Tym bardziej, ze polozne sa coraz lepiej wyksztalcone, kiedys wystarczylo skonczyc 2 letnie studium medyczne, teraz jest to kierunek na studiach medycznych ( licencjat, potem magister )
    A ginekologom bardziej sie bedzie oplacalo miec tylko prywatne gabinety, niz robic na NFZ.
    Mi tez sie to nie podoba osobiscie...

‹‹ 2679 2680 2681 2682 2683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ