X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    w UK jest dokladnie tak samo jak u Ciebie, gina sie nie widzi przez cala ciaze, tylko polozna Cie prowadzi i pozostaje tylko modlic sie i miec nadzieje ze jest kompetentna....

No dobra, ale co przed czy po ciazy? Kiedy sie idzie do ginekologa? Co z profilaktyka, tak jak w Polsce?
    Ja tu nie bylam, bo jezdze do Polski na wszystkie badania, ale wiem, ze lekarz kieruje na konsultacje ginekologiczna, kiedy cos sie dzieje.

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Uslyszalam to od ordynatora oddzialu gin - poloz. Mysle, ze bedziemy dazyc do Unii, w tym tez. Tym bardziej, ze polozne sa coraz lepiej wyksztalcone, kiedys wystarczylo skonczyc 2 letnie studium medyczne, teraz jest to kierunek na studiach medycznych ( licencjat, potem magister )
    A ginekologom bardziej sie bedzie oplacalo miec tylko prywatne gabinety, niz robic na NFZ.
    Mi tez sie to nie podoba osobiscie...

I pewnie o to chodzi. Dobrze wykształconym, ale "tylko położnym" zapłaci się mniej, a lekarze będą kosić kasę w prywatnych gabinetach.

• efcia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    to uciekam na kawkę
    od końca to mam dziś 14 lat ;D"

0vishenka_33.gif megan <3 wszystkiego naj naj... i spełnienia wszystkich marzeń

megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    I pewnie o to chodzi. Dobrze wykształconym, ale "tylko położnym" zapłaci się mniej, a lekarze będą kosić kasę w prywatnych gabinetach.

No i wszyscy beda zadowoleni, przynajmniej teoretycznie. Rzad zalata dziure, a giny beda napychac sobie kieszen...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie przebiegu całej ciąży prowadzonej tylko przez położoną usg tylko 2razy po prostu jaka by nie była nasza Polska służba zdrowia to akurat kobiety ciężarne u nas mają luksus

gosia7122, Pusurek, samira, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Uslyszalam to od ordynatora oddzialu gin - poloz. Mysle, ze bedziemy dazyc do Unii, w tym tez. Tym bardziej, ze polozne sa coraz lepiej wyksztalcone, kiedys wystarczylo skonczyc 2 letnie studium medyczne, teraz jest to kierunek na studiach medycznych ( licencjat, potem magister )
    A ginekologom bardziej sie bedzie oplacalo miec tylko prywatne gabinety, niz robic na NFZ.
    Mi tez sie to nie podoba osobiscie...
    Jak we wszystkim zdania lekarzy są podzielone, bo ja słyszałam właśnie to co wcześniej napisałam.

Studium dla położnych zawsze trwało 2.5 roku (dla pielęgniarek 2 lata), eraz wystarczy licencjat roczny, jeśli położna jest po studium, albo 3 letnie studia po których ma licencjata. Na dzień dzisiejszy nie musi mieć mgr

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No dobra, ale co przed czy po ciazy? Kiedy sie idzie do ginekologa? Co z profilaktyka, tak jak w Polsce?
    Ja tu nie bylam, bo jezdze do Polski na wszystkie badania, ale wiem, ze lekarz kieruje na konsultacje ginekologiczna, kiedy cos sie dzieje.
    po ciazy idzie sie do swojego lekarza pierwszego kontaktu i on maca cie po brzuchu poczym stwierdza czy iest okczy nie :)
    profilaktyka- pielegnierka pobiera cytologie i jesli cos jest nie tak to wysylaja cie wtedy do szpitala do gin.

Pusurek lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

nie nie o ruchaniu to o chlaniu
    co za forum! ;)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    po ciazy idzie sie do swojego lekarza pierwszego kontaktu i on maca cie po brzuchu poczym stwierdza czy iest okczy nie :)
    profilaktyka- pielegnierka pobiera cytologie i jesli cos jest nie tak to wysylaja cie wtedy do szpitala do gin.

No to tu jest tak samo. Czyli czeka mnie tzw. turystyka medyczna do konca zycia? ;)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny bylam dzisiaj u 2 ginekologow.
    W klinice leczenia nieplodnosci i w prywatnej klinice.
    Cale dopoludnia wysiedzialam sie w poczekalniach.
    Mialam zrobione badnie HSG - droznosci jajowodow. Sa drozne.
    Za to wykryla mi pani ginekolog polipa ktorego musze usunac.
    I zaczely sie schody. W szpitalu panstwowym na taki zabieg czeka sie okolo pol roku. Doradzila mi ze w moim przypadku - a wiec zaawansowany wiek - nie ma sensu tyle czekac. Dlatego poszlismy do prywatnego.
    Podobno czeka sie tylko 2 miesiace - wizyte mam w przyszlym tygodniu i wtedy wszystko sie dowiemy.
    Zycie nie jest uslane rozami - jak jedno dobrze to drugie znowu zle i tak w kolko.

Co do lekarzy - ginekologow - we Wloszech bada lekarz. Testy nie wiem kto. Ale badania prowadzi lekarz.
    Kolezanka byla 2 lata temu tu w ciazy i miala ksiazeczke gdzie byly terminy badn i wizyt u ginekologa na cala ciaze rozpisane.
    Mysle ze co kraj to obyczaj.

Pusurek, samira, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:01

grosza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn i Pasurek nie chciałabym takiej opieki podczas ciąży i po porodzie chociaż raz mogę powiedzieć że mieszkam w Polsce :-)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialo być że się cieszę że mieszkam w Polsce ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina przykro mi :'( następny cykl następna szansa!

Sabina lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko, przytulam <3

Sabina lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina - przykro mi bardzo :(

Sabina lubi tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama78 wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:02

samira, grosza, malgos741 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Tylko, że ja nie wiem co to było? Jakieś zaburzenia? Ciąża biochemiczna? Nie wiem. Muszę pomyśleć, czy dam radę dłużej się starać.
    Co prawda dr już mi kazała przyjść w poniedziałek na USG, ale na razie sama nie wiem czy tego chce.

Dziękuję Wam za tyle wsparcia ;-*

co znaczy - czy dam rade sie starać? czy to znaczy -czy dam rade współzyć?

Sabina, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan - wszystkiego najlepszego :)
    Dziewczyny wypijcie i za mnie!
    Nati jestem szczęśliwa, że dzidziuś rośnie :)
    Paszczaku - zapomniałam pogratulować dobrych wieści z kliniki :)

Ech idę spać, miałam bardzo ciężki dzień.

Nati74, samira, Żanet, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:02

‹‹ 2680 2681 2682 2683 2684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ