X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:08

bliska77, Sabina, Bozia3, Bursztyn, caffe, Iwone, samira, moremi, Andzia33 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Sabinka bardzo bardzo wspolczuje, niestety to dosc czesta przypadlosc, takjak napisala Ania, czesto zdarza cie ciaza biochemiczna
    A ja dzis odetchnelam, wlasnie dostalismy do reki decyzje o odroczeniu, huuuuuurrrrra, mozna powiedziec, ze wygralismy wyscig z czasem, w poniedzialek mija termin, no teraz na spokojnie mozemy poukladac sobie wszystko, corka zostaje z grupa swoja w przedszkolu :-)
    Dzis jeszcze do pracy musze skoczyc z moja "praca domowa"
    Milego dnia

Sabina, Pusurek, Bozia3, Bursztyn, caffe, megan8, Iwone, Żanet, samira, Kate 75, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

z15660429Q.jpg

Sabina, Bozia3, Bursztyn, Pusurek, paszczakin, samira, bliska77, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ,Sabina przykro mi:-( napewno potrzebujesz troche czasu zeby sobie wszystko poukladac.Megan spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe:-).U nas cieplo ale wietrznie ,a niech wieje przynajmniej wiatraki pracuja i zarabiaja pieniazki:-).JA mam za tydzien pierwsze spotkanie z polozna.

Sabina, megan8, Bursztyn, Żanet, samira, gosia7122, bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrastwujtie :)

Okazalo sie ze padlam ofiara falszywie pozytywnych testow owulacyjnych..... Jednak. Dzis zrobilam znow test dla sprawdzenia (Clearblue Digital robi sie tylko do momentu pierwszego pozytywnego testu bo niby ma duza czulosc i wychwytuje pik- wyjatkiem jest digital Duo Hormon- ten wyznacza 4 plodne dni w tym pik) i znowu ta geba usmiechnieta sie pojawila, dodam ze smiala sie szyderczo bo wiedziala ze poluje na Natanka. Menda jedna oszukala mnie 3 dni temu podstepnie sie usmiechajac.... Nawet przedmioty martwe sa przeciwko mnie!!!
    Pije to cholerne siemie lniane ale jakos nie bardzo zauwazylam zeby sluz sie pojawil lepszy, w ogole zaden sie nie pojawil... Pewnie trzeba wiadrami tego gluta pic...Zelem sie wiec "tam" wysmarowalam przed bzykami i zobaczymy....
    Strasznie te starania zmudne i juz mi sie nie podobaja...i jeszcze ta cholerna wizyta w klinice, duzy stres.

Sabina, ja tez stawiam na biochemiczna (pisalam zreszta pare stron wstecz)
    Aga, ciesze sie ze sprawy potoczyly sie po waszej mysli
    Malgos, wiesz ze jesli nie a @ =wszystko moze sie wydarzyc

Iwone, samira, Kate 75, bliska77, malgos741, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Okazalo sie ze padlam ofiara falszywie pozytywnych testow owulacyjnych..... Jednak. Dzis zrobilam znow test dla sprawdzenia (Clearblue Digital robi sie tylko do momentu pierwszego pozytywnego testu bo niby ma duza czulosc i wychwytuje pik- wyjatkiem jest digital Duo Hormon- ten wyznacza 4 plodne dni w tym pik) i znowu ta geba usmiechnieta sie pojawila, dodam ze smiala sie szyderczo bo wiedziala ze poluje na Natanka. Menda jedna oszukala mnie 3 dni temu podstepnie sie usmiechajac.... Nawet przedmioty martwe sa przeciwko mnie!!!
    Pije to cholerne siemie lniane ale jakos nie bardzo zauwazylam zeby sluz sie pojawil lepszy, w ogole zaden sie nie pojawil... Pewnie trzeba wiadrami tego gluta pic...Zelem sie wiec "tam" wysmarowalam przed bzykami i zobaczymy....
    Strasznie te starania zmudne i juz mi sie nie podobaja...i jeszcze ta cholerna wizyta w klinice, duzy stres.

Sabina, ja tez stawiam na biochemiczna (pisalam zreszta pare stron wstecz)
    Aga, ciesze sie ze sprawy potoczyly sie po waszej mysli
    Malgos, wiesz ze jesli nie a @ =wszystko moze sie wydarzyc

A czy to wlasnie przy PCOS nie wychodza czesto pozytywne testy owu? Pewnosci, nie mam, ale cos mi sie po lbie kolacze.
    Ja tez mialam slabo ze sluzem i siemie lniane pomagalo mi zazwyczaj akurat po owulacji. Ale ostatnio przez prawie dwa miesiace lykalam oeparol i chyba po tym mi sie polepszyl. Stad zreszta ta R-ka u mnie na wykresie.

Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A czy to wlasnie przy PCOS nie wychodza czesto pozytywne testy owu? Pewnosci, nie mam, ale cos mi sie po lbie kolacze.
    Ja tez mialam slabo ze sluzem i siemie lniane pomagalo mi zazwyczaj akurat po owulacji. Ale ostatnio przez prawie dwa miesiace lykalam oeparol i chyba po tym mi sie polepszyl. Stad zreszta ta R-ka u mnie na wykresie.
    nie w moim przypadku, u mnie wlasnie nie wychodzily czesto pozytywne, tzn. wychodzila raz ta geba usmiechnieta w ktoryms momencie i tyle, temp.tez to potwierdzala, wszystko pieknie sie zgadzalo, w 12 cyklach tylko 2 razy sie nie "usmiechnelo". Kupilam sobie wiesiolek wiec bede lykac od nowego cyklu. Widzialam Twoja eR-ke :)

Simba, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie w moim przypadku, u mnie wlasnie nie wychodzily czesto pozytywne, tzn. wychodzila raz ta geba usmiechnieta w ktoryms momencie i tyle, temp.tez to potwierdzala, wszystko pieknie sie zgadzalo, w 12 cyklach tylko 2 razy sie nie "usmiechnelo". Kupilam sobie wiesiolek wiec bede lykac od nowego cyklu. Widzialam Twoja eR-ke :)

Aha. No to faktycznie jakies lewusy.
    Ja juz nie robie testow owu - podobnie jak paszczak wiem, kiedy mam owulacje. I co z tego.

Bursztyn lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Widzisz - los zawsze jest przewrotny :). Jak zaakceptujesz ewentualną dziewuszkę- to wtedy będzie co będzie... A tak to walczysz o tego Natanka i chodzisz sfrustrowana.
    Mnie na lepszy śluz pomogło jednocześnie zażywanie wiesiołka, siemienia i picie syropu na kaszel...

Żanet, samira, Bursztyn, bliska77, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Aha. No to faktycznie jakies lewusy.
    Ja juz nie robie testow owu - podobnie jak paszczak wiem, kiedy mam owulacje. I co z tego.
    chyba tez to rzuce w cholere...
    Simba, to chyba pozostaje nam sie napic.....

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone - okrutny ten zart.

A ja nie robie testow owulacyjnych a moze powinnam.

A - wczoraj podczas badania bylam w 12 dc i ginekolog najpierw sprawdzila czy czasem nie jest po owulacji.
    Okazalo sie ze owulka przede mna.
    Pecherzyk czy jak go tam zwiecie mial 17 mm i powiedziala mi ze bedzie owulacja za kilka dni.

Licze na pozytywny efekt przepchania rur. ;)

Bursztyn, Sabina, Bozia3, Iwone, Pusurek, Żanet, samira, Kate 75, moremi, bliska77, mama78, malgos741, Mango, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Widzisz - los zawsze jest przewrotny :). Jak zaakceptujesz ewentualną dziewuszkę- to wtedy będzie co będzie... A tak to walczysz o tego Natanka i chodzisz sfrustrowana.
    Mnie na lepszy śluz pomogło jednocześnie zażywanie wiesiołka, siemienia i picie syropu na kaszel...
    tak jakos intuicyjnie czuje ze masz niestety racje....w 100%

Sabina, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Iwone - okrutny ten zart.

A ja nie robie testow owulacyjnych a moze powinnam.

A - wczoraj podczas badania bylam w 12 dc i ginekolog najpierw sprawdzila czy czasem nie jest po owulacji.
    Okazalo sie ze owulka przede mna.
    Pecherzyk czy jak go tam zwiecie mial 17 mm i powiedziala mi ze bedzie owulacja za kilka dni.

Licze na pozytywny efekt przepchania rur. ;)
    powodzenia z rurami :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    chyba tez to rzuce w cholere...
    Simba, to chyba pozostaje nam sie napic.....

Ze mna jak z dzieckiem ;) Za raczke i do knajpy :)

Sabina, EwaT, Bozia3, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tak jakos intuicyjnie czuje ze masz niestety racje....w 100%

a jak mówiłam żeby w cholere rzucic te testy tempki wykresy i inne gówna to mnie o mało co nie udusiły...

Bursztyn, jezli spełniasz warunki do poczęcia to zajdziesz bez tych wszystkich diwajsów, jeżeli nie to trzeba sie wyleczyć(polecam kuracje radykalne)
    poza tym pożerac dobre i wartościowe rzeczy i sie bzykać nie na komende
    tyle wystarczy!

samira, Bursztyn, bliska77, Monia37 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a jak mówiłam żeby w cholere rzucic te testy tempki wykresy i inne gówna to mnie o mało co nie udusiły...

Bursztyn, jezli spełniasz warunki do poczęcia to zajdziesz bez tych wszystkich diwajsów, jeżeli nie to trzeba sie wyleczyć(polecam kuracje radykalne)
    poza tym pożerac dobre i wartościowe rzeczy i sie bzykać nie na komende
    tyle wystarczy!

Ewka, a Ty zanim zaciazylas to nie przeszlas przez tempki i inne gowna?
    Ile razy mozna klepac o tym, ze obserwacja cyklu tez daje nam info o naszym organizmie?
    Odcyndol sie od tych wynalazkow - gdyby to bylo takie proste, to nie byloby tego forum.

Bozia3, Sabina, samira, Kate 75, Bursztyn, moremi, bliska77, mama78, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ile razy mozna klepac o tym, ze obserwacja cyklu tez daje nam info o naszym organizmie?
    Odcyndol sie od tych wynalazkow - gdyby to bylo takie proste, to nie byloby tego forum.
    dokładnie tak - każdy mądry po wszystkim - ale trzeba sobie przypomnieć swoje początki i swoją drogę - każdy robi co w jego mocy, żeby sobie pomóc. A czas na odpuszczenie i inne rzeczy przyjdzie sam z siebie - dla każdej w innym momencie....

Simba, samira, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dokładnie tak - każdy mądry po wszystkim - ale trzeba sobie przypomnieć swoje początki i swoją drogę - każdy robi co w jego mocy, żeby sobie pomóc. A czas na odpuszczenie i inne rzeczy przyjdzie sam z siebie - dla każdej w innym momencie....

Otoz to.

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

jakie kurna info? jakbys miała Ty czy Bursztyn chociaz jedno wiarygodne info z durnej obserwacji cyklu to byś juz dawno w ciąży była
    info....to że masz macice i janiki?i że być może jajeczkujesz? napewno i tak nie wiesz , do takiego info nie potrzebujesz żadnego ovufrendasrenda
    mnie moje obserwacje gówno dały, odpuściłam szybko

polarmiś lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    jakie kurna info? jakbys miała Ty czy Bursztyn chociaz jedno wiarygodne info z durnej obserwacji cyklu to byś juz dawno w ciąży była
    info....to że masz macice i janiki?i że być może jajeczkujesz? napewno i tak nie wiesz , do takiego info nie potrzebujesz żadnego ovufrendasrenda
    mnie moje obserwacje gówno dały, odpuściłam szybko

To akurat nie moja wina, ze nie potrafilas zrozumiec prostego graifku, albo ladowalas termometr nie w ta dziure, a sluz badalas w nosie.
    I wyobraz sobie, ze to nie forum, a lekcje biologii daly mi wiedze na temat macicy i jajnikow. I tak, pamietam, ze jestes geniuszem w zachodzeniu w ciaze. Zastanawialam sie nawet czy ci tego nie zlecic, ale jednak chcialabym miec w przyszlosci dziecko zrownowazone psychicznie.

Reni, Nati74, Pusurek, Sabina, BISCA, samira, Kate 75, Bursztyn, Bozia3, moremi, mama78, malgos741, anek42, Mango, mysza1975, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 2682 2683 2684 2685 2686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ