X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo narzekan na tubylcza sluzbe zdrowia nie moge jednak narzekac na mojego lekarza ;) Wlasnie zadzwonil do mnie, bo niedlugo konczy mi sie zwolnienie. Najpierw jak zwykle wymienilismy uprzejmosci, potem opowiedzialam mu dlugo i namietnie o moich skurczach, nastepnie o tym, ze biore no spe ( bardzo sie zaciekawil, tu sie nie daje nic na skurcze ). A potem zaproponowalam mu, ze jeszcze tydzien pobycze sie na zwolnieniu, a od 1 kwietnia wroce do pracy na 1/4 etatu. Chetnie sie zgodzil i rozstalismy sie w przyjazni ;) Fajnie, co? ;)

Nati74, Sabina, Simba, sjoanka, ania.g, samira, Kate 75, Bursztyn, Bozia3, moremi, bliska77, malgos741, Mango, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja tez mam taki plan, ale chodzi mi bardziej o kwiecien-maj i krotki wyskok na doslonecznienie. Wtedy bede najwyzej w trzecim miesiacu, bo przeciez ja juz jestem w ciazy ;)

Pamietaj, ze najlepszy czas na podroze to II trymestr, przeloz ta podroz na koniec maja ;)

Simba, moremi, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to miłe, że sam zadzwonił
    czy w PL też tak robią?
    Pusurek wrote:
    Wlasnie zadzwonil do mnie, bo niedlugo konczy mi sie zwolnienie. .. i rozstalismy sie w przyjazni ;) Fajnie, co? ;)

Pusurek lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:02

samira, Bozia3, bliska77, Żanet, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Pamietaj, ze najlepszy czas na podroze to II trymestr, przeloz ta podroz na koniec maja ;)

Namowilas mnie :)

Pusurek, moremi, Mango lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Mimo narzekan na tubylcza sluzbe zdrowia nie moge jednak narzekac na mojego lekarza ;) Wlasnie zadzwonil do mnie, bo niedlugo konczy mi sie zwolnienie. Najpierw jak zwykle wymienilismy uprzejmosci, potem opowiedzialam mu dlugo i namietnie o moich skurczach, nastepnie o tym, ze biore no spe ( bardzo sie zaciekawil, tu sie nie daje nic na skurcze ). A potem zaproponowalam mu, ze jeszcze tydzien pobycze sie na zwolnieniu, a od 1 kwietnia wroce do pracy na 1/4 etatu. Chetnie sie zgodzil i rozstalismy sie w przyjazni ;) Fajnie, co? ;)

Super z tym lekarzem. Moj M ma tutaj taka wlasnie lekarke, do ktorej pisze maila, a za dwa dni ma w skrzynce skierowanie na badanie krwi :)

PS W skrzynce na listy, dodam tylko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 14:52

Sabina, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisac jak u mnie z cukrem po tej pysznej glukozie :P

Bez obciążenia cukier 80, a po obciążeniu 86.

Żanet, samira, gosia7122, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze?
    caffe wrote:

caffe lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Super z tym lekarzem. Moj M ma tutaj taka wlasnie lekarke, do ktorej pisze maila, a za dwa dni ma w skrzynce skierowanie na badanie krwi :)

PS W skrzynce na listy, dodam tylko ;)

Tak, tu tez tak jest. To piekna strona tego systemu. Wszelakie skierowania do specjalisty czy na badania wysylane sa bezposrednio do szpitala czy miejsca, gdzie maja byc zrobione. Dostaje sie w skrzynce list z zawiadomieniem o dacie i godzinie. Nie trzeba samemu nigdzie dzwonic, wystawac w kolejkach do rejestracji od 5 rano, wszystko zrobia za czlowieka. :)
    Ej, moze nie mam wcale tak zle? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 15:00

Simba, Żanet, samira, sjoanka, Bursztyn, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wiesz co, ja tez pilam siemie, bo sluzu u mnie to nie bylo od stuleci. I tez mi sie wydawalo, ze to siemie to o kant d... potluc... Ale jednak, zadzialalo. Moze sluz nie musi az z nas wylatywac, wystarczy moze ze jest go tyle ile trzeba wlasnie tam, gdzie jest potrzebny ;) Pij, pij! :)

Działa, działa :)
    Na mnie po dwóch cyklach zadział wiesiołek, aż sie zdziwiłam, pozytywnie oczywiście :)

Pusurek, Simba, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja kolejny raz powiem, ze to dzieki forum jestem w ciazy ;) Cale zycie zylam w przeswiadczeniu, ze owulacje mam 14 dc ( no i moze miewalam czasem ), ale bzykanie w te dni nie pomagalo. Dopiero wykresy pokazaly, ze owu mam sporo wczesniej, co przy marnych plemnikach chuopa moglo nie dac zadnego efektu pewnie do teraz. Na marnosc plemnikow tez cynk byl z forum, bo lekarz twierdzil, ze one sa w normie.
    I najsmieszniejsze jest to, ze gdyby nie forum, to teraz prawdopodobnie bylabym po jakiejs inseminacji albo IV w diabelnie drogiej klinice leczenia plodnosci...

Forum rules! :)

U mnie było podobnie, doznałam olśnienia, że ovu mam 17 lub 18 dc, a nie 14 - jak sądziłam ;)

Pusurek, Sabina, samira, Viv78, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie Helena ( ewentualnie Adam ) wkrecila sie w prawy bok i siedzi. Mam wrazenie, ze zaraz mi nerka wyjdzie. Jakies dziwnie niekomfortowe uczucie. I nie chce sie przesunac pomimo wielokrotnej zmiany pozycji. Chyba jej ( jemu ) zafunduje porcje pilates dla ciezarnych...

Reni, Żanet, Simba, Sabina, samira, sjoanka, iwcia77, moremi, bliska77, anna maria, malgos741, mama78, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Caffe,
    Możesz śmiało wcinać pączki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 15:07

Sabina, Reni, caffe, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wiecie a ja powiem tak, czy ja dzięki forum zajdę czy nie to nie jest dla mnie ważne. Jestem na forum dla Was, bo strasznie Was lubie. Dajecie mi takiego powera i wiarę, że mimo wszystko warto walczyć o swoje marzenia, że nic ani nikt nie jest w stanie zastąpić tego miejsca.
    Ewa nie podoba Ci się nie wlaz i nie mecz. Bo to Twoje wymadrzanie mi bokiem wychodzi. Taka jesteś mądra to zrób ginekologie zaocznie, jeszcze zarobisz na swojej "wiedzy".
    Ot tyle rzec chciałam ;-)

przestań pierdzielić i jak ci sie nie podoba to nie czytaj, przymusu nie ma
    czytaj te które ci daja takiego powera że co miesiąc w ciąży jesteś

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina rękawica została rzucona 07icon_smile4.gif

samira, Żanet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, olej. Ciacho sobie zjedz albo soczek z marchwii wypij. ;) A Ty, Reni, nie podpuszczaj kolezanki, bo znowu bedzie 7 stron zjebek do czytania ;)

Sabina, Reni, EwaT, Kate 75, Żanet, Iwone, mama78, Mango, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie mam zamiaru jej podnosić. Nigdy nikomu na forum (żadnym) nie ubliżałam. A niestety Ewka pisze tak że należałoby to zrobić. A nie chcę. Niech sobie mysli co chce.

Pusurek, Simba, samira, Kate 75, mama78, Andzia33, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:03

Pusurek, Simba, samira, Kate 75, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma co się zajeżać

chciałam przypomnieć
    graphics-weekend-684100.gif

Simba, samira, sjoanka, moremi lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie ma co się zajeżać

chciałam przypomnieć
    graphics-weekend-684100.gif

Cudooooownie :)
    Szybko mi ten tydzien zlecial.
    Sa juz dziewczyny, ktore zaszly w ciaze dzieki forum, ale jak tak dalej pojdzie, to beda tez takie co stracily prace przez forum ;) Obawiam sie, ze bede w scislej czolowce :)

sjoanka, Bursztyn, Bozia3, iwcia77, moremi, Żanet, samira, Sabina, malgos741, mama78, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 2684 2685 2686 2687 2688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ