Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Simba może nie będzie tak źle.. jak coś .. to stara odpowiedz.. to nie ja tam wchodziłam .. to nie moje ręce ;-)

Simba, moremi, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    haha Simba może nie będzie tak źle.. jak coś .. to stara odpowiedz.. to nie ja tam wchodziłam .. to nie moje ręce ;-)

Tak zwale to na dwoch francuskojezycznych facetow ;)

sjoanka, iwcia77, moremi, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no .. oni zawsze coś knują więc i na ovu też mogą siedzieć!
    Simba wrote:
    Tak zwale to na dwoch francuskojezycznych facetow ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 15:36

Simba, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dobrze?
    Podobno bardzo dobrze, tzn. że cukier spalam już oczami :P

Reni, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, Żanet, Mango, mysza1975 lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    To akurat nie moja wina, ze nie potrafilas zrozumiec prostego graifku, albo ladowalas termometr nie w ta dziure, a sluz badalas w nosie.
    I wyobraz sobie, ze to nie forum, a lekcje biologii daly mi wiedze na temat macicy i jajnikow. I tak, pamietam, ze jestes geniuszem w zachodzeniu w ciaze. Zastanawialam sie nawet czy ci tego nie zlecic, ale jednak chcialabym miec w przyszlosci dziecko zrownowazone psychicznie.

hahahahaha siedze sobie w pracy i Was podczytuje i przez ten post usmialam sie do lez. Dieki SIMBA !
    Jezeli o mnie chodzi, to w ciaze (niestety pozamaciczna) zaszlam po 2 cyklach z ovufriend. Dowiedzialam sie wielu ciekawuch rzeczy i zastosowalam olej z wiesiolka i testy owulacyjne. Po operacji od razu wrocilam do mierzenie temperaturki itd. Bardzo sie ciesze ze znalazlam ten portal bo traktuje go jak towarzysza w moich probach.

caffe, Bozia3, nick nieaktualny, moremi, Żanet, Żanet, nick nieaktualny, malgos741, nick nieaktualny, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dość, że tyłek chudy to jeszcze cukier może szamać garściami.. no wiecie co! ;-)
    caffe wrote:
    Podobno bardzo dobrze, tzn. że cukier spalam już oczami :P

caffe, Simba, Żanet, nick nieaktualny, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Nie dość, że tyłek chudy to jeszcze cukier może szamać garściami.. no wiecie co! ;-)
    hehehe, sama w szoku jestem :P Wiedziałam, ze jestem szybka, ale nie az tak :P

Reni, nick nieaktualny, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no masz tempo... na trzeźwo tego nie zniese.. ide do domu się napić
    wait.gif
    caffe wrote:
    hehehe, sama w szoku jestem :P Wiedziałam, ze jestem szybka, ale nie az tak :P

caffe, Bursztyn, nick nieaktualny, Simba, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no masz tempo... na trzeźwo tego nie zniese.. ide do domu się napić
    wait.gif
    zazdraszczam :P

Reni, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    o tym samym od razu pomyślałam - szlag człowieka może trafić....;)

caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki badań - wszystko w normie.
    Toksoplazmoza - p/c w kl. IgM 0,08 Index

Wynik ujemny < 0,50
    Wynik wątpliwy 0,50 - 0,59
    Wynik dodatni 0,60 i powyżej

Wygląda na to, że z tego obecnego laboratorium jakoś potraktowali mnie łagodniej :) A więc nie wynik graniczny - a z tego co rozumiem - to w normie. Choć jednak jakieś ślady u mnie są....

Mam pytanie - co to oznacza? -
    Przeciwciała anty-HCV - niereaktywny

nick nieaktualny, nick nieaktualny, grosza lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiliśmy dziś wózek - ten, który Wam pokazywałam - brązowo-kremowy :). Ale radocha :)

caffe, Bursztyn, nick nieaktualny, Reni, nick nieaktualny, BISCA, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kate 75, nick nieaktualny, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie mysle, ze mierzenie temp. i inne obserwacje po jakims czasie moga zmeczyc, znuzyc i wkurwic szczegolnie jesli nic sie nie dzieje. A ja sie szybko zniechecam...Z drugiej strony wiem o swoim organizmie duzo wiecej wlasnie dzieki tym "pomiarom". Podejrzewam ze jeszcze kilka cykli po czym moja cierpliwosc sie wyczerpie i rzuce w kat termometr. Zreszta ja mam teraz obsesje na punkcie zatkanych rur, wiec po wizycie w klinice bede wiedziala na czym stoje (albo leze i kwicze bynajmniej nie z radosci) bo narazie to nic nie wiadomo....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 16:17

Simba, nick nieaktualny, Żanet, nick nieaktualny, Kate 75, Reni, EwaT, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    ona zakladla ze rury sa drozne bez badan bo to byla moja stara pani ginekolog.
    a na jakiej podstawie tak zakladala? zastanawiam sie czy w ogole mozna cos takiego zakladac a priori?

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    kupiliśmy dziś wózek - ten, który Wam pokazywałam - brązowo-kremowy :). Ale radocha :)
    uzywka? czy nowy? podobal mi sie bardzo, mozesz przypomniec jaka to firma?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    uzywka? czy nowy? podobal mi sie bardzo, mozesz przypomniec jaka to firma?
    oczywiście dorwałam używany - jak nowy :). Nowy z fotelikiem kosztuje około 1350 zł, a ja kupiłam za 500 zł :). Mało używany - czyściutki :).

o taki:
    http://kaps3.artin.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=158&category_id=5&option=com_virtuemart&Itemid=206&lang=pl

nick nieaktualny, gosia7122, Bursztyn, nick nieaktualny, anna maria, nick nieaktualny, Iwone, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a na jakiej podstawie tak zakladala? zastanawiam sie czy w ogole mozna cos takiego zakladac a priori?

Na podstawie tego ze bylam w ciazy juz raz ale poronilam.

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Mam pytanie - co to oznacza? -
    Przeciwciała anty-HCV - niereaktywny

To znalazłam:

W zależności od laboratorium wyniki te mogą być opisane jako "ujemne" lub "dodatnie" bądź odpowiednio "niereaktywne" lub "reaktywne".Wynik "reaktywny" odpowiada "dodatniemu", a "niereaktywny" - "ujemnemu".

nick nieaktualny, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Na podstawie tego ze bylam w ciazy juz raz ale poronilam.
    ok, nie wiedzialam

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    oczywiście dorwałam używany - jak nowy :). Nowy z fotelikiem kosztuje około 1350 zł, a ja kupiłam za 500 zł :). Mało używany - czyściutki :).

o taki:
    http://kaps3.artin.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=158&category_id=5&option=com_virtuemart&Itemid=206&lang=pl
    bardzo ladny, i ile kasy w kieszeni zostaje

Bozia3 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2685 2686 2687 2688 2689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ