X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    nie nie o ruchaniu to o chlaniu
    co za forum! ;)
    czesto jedno z drugim sie laczy :)

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja tylko na moment, bo córa się niecierpliwi.
    Beta ujemna, nie jestem i nie byłam w ciąży.
    jak to nie bylas? a te pozytywne testy to fatamorgana?

grosza lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Czy wytrzymam psychicznie kolejne rozczarowania, czekanie, niepewność... Nie wiem, muszę pomyśleć, pogadać z mężem. Dla niego to ciągła huśtawka też jest ciężka

więc nie czekaj, wpółzyj normalnie i nie mysl o tym
    ogromna większość ludzi własnie tak sie poczyna

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama78 wrote:
    Bursztyn i Pasurek nie chciałabym takiej opieki podczas ciąży i po porodzie chociaż raz mogę powiedzieć że mieszkam w Polsce :-)
    to niestety nie jest kwestia chcenia, nie mamy na to wplywu. Na poczatku tez bylam zbulwersowana, ale pozniej mi przeszlo, nawet znajome polozne przekabacily mnie troche na swoja strone mowiac: po co grzebac tam co miesiac? Robia gruntowne badania badania krwi na poczatku, a potem zwykle badnia krwi i moczu dosc czesto, do poloznej tez sie czesto chodzi, jesli wiedza ze mialas problemy zdrowotne lub masz- wtedy sa konsultacje gin. Chyba sie przyzwyczailam....

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Tylko, że ja nie wiem co to było? Jakieś zaburzenia? Ciąża biochemiczna? Nie wiem. Muszę pomyśleć, czy dam radę dłużej się starać.
    Co prawda dr już mi kazała przyjść w poniedziałek na USG, ale na razie sama nie wiem czy tego chce.

Dziękuję Wam za tyle wsparcia ;-*
    mialas chyba wiecej niz jeden test pozytywny? stawiam na ciaze biochemiczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 21:22

Sabina lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Megan - wszystkiego najlepszego :)
    Dziewczyny wypijcie i za mnie!
    Nati jestem szczęśliwa, że dzidziuś rośnie :)
    Paszczaku - zapomniałam pogratulować dobrych wieści z kliniki :)

Ech idę spać, miałam bardzo ciężki dzień.

Sabinko - te testy nie wzięły się z niczego - pewnie doszło do bardzo wczesnego poronienia. Wiem że to trudne - Ja teraz nie powiedziałam mężowi póki nie miałam pewności, ze jest ok. Wspierała mnie przyjaciółka, ale męża nie chciałam dodatkowo stresować - dla faceta to trudne, gdy nic nie może pomóc, a i mnie chyba było tak łatwiej.

grosza, Sabina, moremi, Andzia33 lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • caffe Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan, wszystkiego naj naj :)

megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku pewnie można przywyknac ale najgorsze jest to że tam nie przywiązują wagi do pierwszych najważniejszych 3m-cy ciąży trzeba normalnie pracować nawet jeżeli jest to praca fizyczna(ciężka) ja 2 ciąże miałam zagrożone i musiałam iść na zwolnienie a tam bym nie mogła i różnie to mogło by być

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    to niestety nie jest kwestia chcenia, nie mamy na to wplywu. Na poczatku tez bylam zbulwersowana, ale pozniej mi przeszlo, nawet znajome polozne przekabacily mnie troche na swoja strone mowiac: po co grzebac tam co miesiac? Robia gruntowne badania badania krwi na poczatku, a potem zwykle badnia krwi i moczu dosc czesto, do poloznej tez sie czesto chodzi, jesli wiedza ze mialas problemy zdrowotne lub masz- wtedy sa konsultacje gin. Chyba sie przyzwyczailam....

Mi tez wszyscy mowia, ze jednak dzieci sie rodza, sa zdrowe, powiklania sa wylapywane, na pewno mozna sie przyzwyczaic. Mam kolezanke z Polski, ktora tu urodzila 2 dzieci i nie zna polskiej sciezki traktowania kobiety w ciazy - dla niej wszystko tu bylo jak najbardziej ok i czula sie zaopiekowana.
    Co do grzebania co miesiac, to one ( te zagraniczne ) nie sa przyzwyczajone, tu sie grzebie raz na 3 lata przy cytologii i git, wiecej kontroli nie ma, a w ciazy wcale. A grzebanie moze byc przydatne, duzo podczas takiego badania mozna znalesc, a jak sie nie ma ani tego ani usg, to czasem mozna znalesc cos za pozno... Mam kolezanki w moim wieku, ktore nigdy nie byly u ginekologa... To jest moim zdaniem przewal w druga strone...

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama78 wrote:
    Bursztynku pewnie można przywyknac ale najgorsze jest to że tam nie przywiązują wagi do pierwszych najważniejszych 3m-cy ciąży trzeba normalnie pracować nawet jeżeli jest to praca fizyczna(ciężka) ja 2 ciąże miałam zagrożone i musiałam iść na zwolnienie a tam bym nie mogła i różnie to mogło by być
    to prawda

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Mi tez wszyscy mowia, ze jednak dzieci sie rodza, sa zdrowe, powiklania sa wylapywane, na pewno mozna sie przyzwyczaic. Mam kolezanke z Polski, ktora tu urodzila 2 dzieci i nie zna polskiej sciezki traktowania kobiety w ciazy - dla niej wszystko tu bylo jak najbardziej ok i czula sie zaopiekowana.
    Co do grzebania co miesiac, to one ( te zagraniczne ) nie sa przyzwyczajone, tu sie grzebie raz na 3 lata przy cytologii i git, wiecej kontroli nie ma, a w ciazy wcale. A grzebanie moze byc przydatne, duzo podczas takiego badania mozna znalesc, a jak sie nie ma ani tego ani usg, to czasem mozna znalesc cos za pozno... Mam kolezanki w moim wieku, ktore nigdy nie byly u ginekologa... To jest moim zdaniem przewal w druga strone...
    niestety.....
    wolalabym mimo wszystko byc wtedy w PL....no ale co zrobic, trzeba sie jakos dostosowac...

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/photo.php?v=10152036617586647&set=vb.88216396646&type=2&theater

• BISCA Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, wspolczuje. Rozumiem, ze po radosci pozytywnego testu ciezko jeste sie pogodzic ze "strata" ... Je tez to strasznie przezylam (laparoskopijne usuniecie ciazy pozamacicznej 11 marca , bylam w 7 tygodniu )
    Ale teraz mysle tylko o jednym, znowu zajsc w ciaze ( ryzyko 50% n'a ponownie cp)
    Szwy sa jeszcze nie zagojone a jà sie zastanawiam czy moge probowac w tym cyklu .... (Jak bedzie owulacja to za pare dni ...) à moze to za wczesnie.... Co o tym myslicie ?

Olena, malgos741, bliska77, Żanet, moremi, Andzia33 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina bardzo mi przykro...taka sytuacja miała tu miejsce kilka razy, dlatego nie robię testów...zobaczyć plusa, który potem znika, chyba to za dużo na moją psyche

Sabina, Reni, bliska77, Nati74, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina - przykre to, ale tutaj to dosyć częsta sytuacja. Mam nadzieję, że się pozbierasz i wrócisz do starań. Miałaś pozytywne testy - pewnie to była ciąża pozamaciczna....

Sabina, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:02

samira, megan8, bliska77, Bozia3, Bursztyn, Nati74, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Sabinko moim zdaniem to była bardzo wczesna ciąża tzw. biochemiczna. We wrześniu zeszłego roku sama taką przeszłam. Z tego co wiem to po takiej ciąży nie ma przeciwwskazań aby starać się w kolejnym cyklu. Oczywiście jeśli psychicznie dasz radę. Życzę Ci dużo siły.

Sabina, samira, bliska77, Nati74, Żanet, moremi, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry u nas wiosna! idę dzisiaj z dzieciakami kupić im jakieś adidasy do biegania bo te z jesieni okazały się za małe

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! U mnie slonce przebija sie przez chmury, jest nadzieja na wylozenie sie na lezaku w ogrodzie! Chociaz wiac nie przestalo, trzeba sie chyba bedzie do tego lezaka przywiazac ;)
    Milego dnia! :)

Sabina, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się dziewczynki u nas rano już 12 stopni więc będzie cieplej w końcu. :-)
    Miłego dnia dla wszystkich życzę.
    Sabinka współczuję brak słów.
    U mnie po staremu więc nie mam co pisać ale was poczytuję co wieczór.
    Znów mam plamienie czyli nici z tego cyklu, chyba tylko insyminacja wchodzi w grę. :-)

Sabina, bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 2681 2682 2683 2684 2685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ