X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah tak sobie myślę, że najwięcej stracha to mi właśnie ten wenflon napędził i robiło mi się słabo hahaha
    do tej pory boli mnie ręka i mam sińca na dłoni
    Bozia3 wrote:
    To samo uważam, co Pusurek....laska zupełnie niedoświadczona - w histerii - bo ją Kamil nie trzyma za rękę - i pierwszy raz w życiu wenflon....biedactwo.....

Andzia33 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeczytaj nijak się ma do rzeczywistości ;-)
    Bursztyn wrote:

O hsg nawet nie bede czytac...

Bursztyn lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój chuop zrobił pierwszą w życiu sałatkę jarzynową.. kurcze ale pyszka.. chyba się z nim ożenię.. mniam..

to co tam słychać? mam błogi nastrój po śniadanku :-)

Bursztyn, Pusurek, inessa, Mega, Mango, samira, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ooo - taka prawdziwa mamusia - pachnąca chlebem w domu...;) szykujemy się do roli widzę...:)
    myslisz...? z R. pieklismy, tzn. on odmierzal skladniki i podawal a ja "zarabialam" ciasto, fajne to nawet bylo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:11

Bozia3, Pusurek, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    przeczytaj nijak się ma do rzeczywistości ;-)
    nie, dziekuje :) moj mozg i tak mi powie ze ma.... ;)

Reni lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dziwnie
    ja też byłam przyjęta na oddział ale o żadnych koszulach czy kapciach nie było mowy.. jakieś wożenie po korytarzach w koszuli..
    ciekawe gdzie to było

Koszule sa, to bez watpienia, zalezy gdzie sie trafi na zabieg/ porod/ inne przyjemnosci. Wszystko zalezy od zasad panujacych w danym miejscu i od personelu, ktory moze takie sytuacje uczynic latwiejszymi.
    Ja osobiscie nie mam potrzeby paradowac z golym tylkiem, nawet jesli jest to tylko oddzial ginekologiczny, a nie naleze do osob przesadnie wstydliwych.

Ja mam tu opowiastke z drugiej strony, o totalnej nadopiekunczosci personelu. Poszlam pierwszy raz na cytologie tutaj, wiedzac, ze pobierze ja lekarz rodzinny, ten co to w oko zajrzy, leki na gardlo da, omnibus. Od samego wejscia do gabinetu dorwala mnie pielegniarka, pocieszajac, ze to nic takiego, ze to tylko chwilke potrwa, ze nie boli bardzo, ze jestem bardzo dzielna... Bylam w lekkim szoku, co ona gada, ale to bylo jeszcze zanim sie dowiedzialam, ze to nie jest codzienna sytuacja dla tubylczych kobiet. No i juz na fotelu, lekarz robi swoje, a ta trzyma mnie za jedna reke, druga glaska po ramieniu i do uszka mi szepcze, jaka jestem dzielna i ze zaraz bedzie koniec... Bylam tak potwornie skrepowana jej obecnoscia i ta sytuacja, ze myslalam, ze padne.
    Wyjasnilam jej wczesniej, ze to nie jeest moj pierwszy raz w zyciu, ale tu chyba wspieranie pacjenta ma jakies inne znaczenie.
    Z dwojga zlego - wole sama sie o informacje czy pomoc upomniec, niz znosic takie wlazenie na glowe. ;)

Bursztyn, Mega, Bliska 77, iwcia77, samira, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    mój chuop zrobił pierwszą w życiu sałatkę jarzynową.. kurcze ale pyszka.. chyba się z nim ożenię.. mniam..

Moj mi robi takie tiramisu, ze moze bym nawet rozwazyla zareczyny, chociaz slub nie wchodzi w gre. :D

Reni, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

no to chwalic go trzeba, bedzie robil wiecej :)
    moj zrobil guacamole, przyszly wczoraj do mnie dwie przyjacioly i wszysto mi zjadly, a ze R. od wczoraj nie ma (znowu!) to nie ma kto zrobic nowego

Pusurek, Reni, iwcia77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    .
    Z dwojga zlego - wole sama sie o informacje czy pomoc upomniec, niz znosic takie wlazenie na glowe. ;)
    ona Ci raczej wlazila do dupy... ;)
    mi to pasuje, bo ja raczej z tych lasek panikar od hsg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:17

Pusurek, Reni, iwcia77, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Moj mi robi takie tiramisu, ze moze bym nawet rozwazyla zareczyny, chociaz slub nie wchodzi w gre. :D
    moj tez tiramisu genialne robi- we krwi to chyba ma ;) ale u nas juz za pozno na zareczyny, bo po slubie 3 lata.... ;)

Pusurek, inessa, Mega, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek - ja chyba jestem dziwaczna, ale oszalałabym z taką opieką - by mi baba tylko nerwy zszargała ta opiekuńczością - ale różne są kobiety i ich potrzeby

Pusurek lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    on Ci raczej wlazila do dupy... ;)
    mi to pasuje, bo ja raczej z tych lasek panikar od hsg ;)

No to nie lubie wlazenia do dupy :D
    Uwierz mi, glaskania po ramieniu i szeptania do uszka moglabys nie zniesc :D ;)
    Co innego rzetelna, konkretna informacja, niz bawienie sie w dobra ciocie... Ble... ;) :P

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Pusurek - ja chyba jestem dziwaczna, ale oszalałabym z taką opieką - by mi baba tylko nerwy zszargała ta opiekuńczością - ale różne są kobiety i ich potrzeby
    hahahaha :) bo z Toba trzeba konkretnie i stanowczo :)
    ja wole mizianie i trzymanie za raczke :)

Pusurek, Bozia3, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hahah tak sobie myślę, że najwięcej stracha to mi właśnie ten wenflon napędził i robiło mi się słabo hahaha
    do tej pory boli mnie ręka i mam sińca na dłoni
    już miałam tyle razy powbijane i kilka razy też byłam na oddziale z młodym noworodków i małych dzieci - one to dopiero znoszą - często mają wbite wnflony w głowę - bo stamtąd małe dziecko sobie trudniej wyciągnie - że histeria panienki - bo ma coś mieć wbite w rękę - a Kamil ją za tą rękę nie trzyma - to żenada po prostu....

Pusurek, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Ja mam dokladnie tak samo. Gdyby mi jakas baba tak cwierkala przez 10 godzin porodu, to bym sie chyba zwlekla z lozka i urodzila w kiblu :D :P

Bursztyn, Bozia3, inessa, Żanet, Sabina, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a chwalę chwalę a jakże.. on gotuje w tym domu więc muszę, żeby mu się nie odwidziało, bo strasznie fochami rzuca ;-)
    ja to sushi, rosół i pierogi .. resztę on :-D
    Bursztyn wrote:
    no to chwalic go trzeba, bedzie robil wiecej :)
    moj zrobil guacamole, przyszly wczoraj do mnie dwie przyjacioly i wszysto mi zjadly, a ze R. od wczoraj nie ma (znowu!) to nie ma kto zrobic nowego

Pusurek, Bozia3, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No to nie lubie wlazenia do dupy :D
    Uwierz mi, glaskania po ramieniu i szeptania do uszka moglabys nie zniesc :D ;)
    kiedy wlasnie znosze to doskonale, tutaj w UK tak wlasnie robia :) ja sobie bardzo chwale :)

Pusurek, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a chwalę chwalę a jakże.. on gotuje w tym domu więc muszę, żeby mu się nie odwidziało, bo strasznie fochami rzuca ;-)
    ja to sushi, rosół i pierogi .. resztę on :-D
    to dobry chlop :)
    moj kiedy jest tez gotuje, i to bardzo dobrze i wszysto :) ja nie gotuje nic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:21

Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam w szpitalu położniczym i mimo, że różne części badania były robione w różnych budynkach ;-) i trzeba było swoje odstać to też nie narzekam
    piguły nawet miłe.. położna po badaniu też trzymała mnie za rękę i głaskała, bo chciałam wstać i się ubrać a ona na to proszę leżeć i chwilę odpocząć..w porządku? potem pomogła mi wstać.. miło

Pusurek wrote:
    Koszule sa, to bez watpienia, zalezy gdzie sie trafi na zabieg/ porod/ inne przyjemnosci. Wszystko zalezy od zasad panujacych w danym miejscu i od personelu, ktory moze takie sytuacje uczynic latwiejszymi.

Bursztyn, Pusurek, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    kiedy wlasnie znosze to doskonale, tutaj w UK tak wlasnie robia :) ja sobie bardzo chwale :)

Ja to chyba za krotko poza Polska mieszkam :D
    Szpitalny rygor uwielbiam ponad wszystko ;) :D

mysza1975 lubi tę wiadomość

‹‹ 2887 2888 2889 2890 2891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ