X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wszystko ok, tylko ze to nie jej chlop ma sie zgodzic tylko Ona sama :) sie te chlopy do wszystkiego wtracaja, no1 ;)
    akurat się z Tobą nie zgodzę - to jest również jego dziecko - i jeśli on ma takie poglądy - to raczej wypadałoby to uszanować, albo przynajmniej próbować przekonać go -ale jednak w połowie decyduje on. Gdyby zrobiła to badanie i nie daj Bóg coś potem było nie tak - to kto Bursztynku będzie ponosił konsekwencje? Ten facet właśnie - w połowie.

iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no prawdopodobnie zostane swieta :) negocjacje ( z moim) to naprawde nie lada umiejetnosc :)
    Bursztyn wrote:
    podziwiam za cierpliwosc i wyrozumialosc

Mango, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    jemu chodzi o to ze kazda kobieta rodzi sie z jakims zapasem tych malych jajeczek i cale zycie az do menopauzy 1 dojrzewa, peka i moze sie zaplodnic, wiec jak ten niedojrzaly jeszcze zapas jajeczek sie napromieniuje rtg to wedlug niego nie jest to bezpieczne.

To sie akurat zgadza, ale przeciez w ciagu calego zycia dostajemy rozne dawki promieniowania, RTG tez sie robi ( jak nie pluca, to inne kolana czy kregoslupy ), to te biedne, male jajeczka powinny juz swiecic. ;)
    A ja sobie myslalam, ze to zle, jak chlop tak malo medycznie uswiadomiony i trzeba mu lopata do glowy... A nadmiar wiedzy tez jest przeciez szkodliwy, szczegolnie u nadwrazliwych. Ech, te chlopy, no... ;) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 14:46

iwcia77, Bursztyn, mysza1975, inessa, samira, Mega, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a poza tym to od was teraz wiem ze sa rozne metody tego badania, bo tu to mi nic na ten temat nie wspomnieli...( ja nie dopytywalam) ale wiem ze prywatnie to kosztuje 200 euro i robia natychmiast a na ticket ( NFZ wloski) to zabule 46 euro ale czekam 2 miechy :)
    2 miesiace to jeszcze nie tak dlugo, po co wydawac 200 eurosow

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no prawdopodobnie zostane swieta :) negocjacje ( z moim) to naprawde nie lada umiejetnosc :)
    Zywcem do nieba :D

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz calkowita racje dlatego idziemy razem na te konsultacje, niech bedzie mial mozliwosc zadawania niewygodnych pytan i moze sie uspokoi :)
    Bozia3 wrote:
    akurat się z Tobą nie zgodzę - to jest również jego dziecko - i jeśli on ma takie poglądy - to raczej wypadałoby to uszanować, albo przynajmniej próbować przekonać go -ale jednak w połowie decyduje on. Gdyby zrobiła to badanie i nie daj Bóg coś potem było nie tak - to kto Bursztynku będzie ponosił konsekwencje? Ten facet właśnie - w połowie.

Bursztyn, Mega, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    oczywiscie, to prawda, ale ostateczna decyzje moim zdaniem i tak podejmuje kobita

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    santa subito! ;)

iwcia77, Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mango Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faceci to są mocni ;) Ja mojemu piszę, że siedzę jak na bombie, a on mi na to: Spokojnie, bo Ci to coś skoczy ;) I tyle pamięta o prolaktynie ;))))))

iwcia77, inessa, mysza1975, Reni, samira, Mega, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    oczywiscie, to prawda, ale ostateczna decyzje moim zdaniem i tak podejmuje kobita
    Se wezmie i se zajdzie, a potem se urodzi! :D

iwcia77, Bozia3, Bursztyn, Mega, Andzia33 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no spoko, zaoszczedze te 200 na jakis.....KREMIK?!!!! :D
    Bursztyn wrote:
    2 miesiace to jeszcze nie tak dlugo, po co wydawac 200 eurosow

Bursztyn, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dlatego zrobie to badanie chocby skaly sraly :) juz ja go urobie :)
    Bursztyn wrote:

Mango, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    santa subito! ;)
    Mamy jedna kanonizacje w kwietniu, iwke trzeba przlozyc na maj! ;)

Mango, iwcia77, Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To sie akurat zgadza, ale przeciez w ciagu calego zycia dostajemy rozne dawki promieniowania, RTG tez sie robi ( jak nie pluca, to inne kolana czy kregoslupy ), to te biedne, male jajeczka powinny juz swiecic. ;)
    A ja sobie myslalam, ze to zle, jak chlop tak malo medycznie uswiadomiony i trzeba mu lopata do glowy... A nadmiar wiedzy tez jest przeciez szkodliwy, szczegolnie u nadwrazliwych. Ech, te chlopy, no... ;) :)
    wlasnie tez sie nad tym zastanawialam...ciagle cos promieniuje. Mialam np. 2 lata temy robiony tomograf nerki, no to znowu poszly promienie na brzuch, potem przeswietlenie kregoslupa i barku 3 lata temu, wiec jaja sa fosforyzujace... i dlatego nie wiem jak to odniesc do hsg? i staran? w takim razie baba napromieniwana- ktora sobie przeswietlala np. zoladek 2 razy, czy czesc ledzwiowa kregoslupa nie powinna sie starac o dziecko bo jajca napromieniowane... no nie wiem co o tym myslec....

Pusurek, samira lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze byc i maj :D akurat 13 maja mamy 10 rocznice slubu :D
    Pusurek wrote:
    Mamy jedna kanonizacje w kwietniu, iwke trzeba przlozyc na maj! ;)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no ale jeżeli on się uprze i nie zgodzi - to co wtedy?

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    moze byc i maj :D akurat 13 maja mamy 10 rocznice slubu :D
    Ale to ma byc Twoje swieto, nie chlopa! :P

iwcia77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "ile rzeczy trzeba miec w dupie to sie w glowie nie miesci" - ja sie nie daje zwariowac :)
    Bursztyn wrote:
    wlasnie tez sie nad tym zastanawialam...ciagle cos promieniuje. Mialam np. 2 lata temy robiony tomograf nerki, no to znowu poszly promienie na brzuch, potem przeswietlenie kregoslupa i barku 3 lata temu, wiec jaja sa fosforyzujace... i dlatego nie wiem jak to odniesc do hsg? i staran? w takim razie baba napromieniwana- ktora sobie przeswietlala np. zoladek 2 razy, czy czesc ledzwiowa kregoslupa nie powinna sie starac o dziecko bo jajca napromieniowane... no nie wiem co o tym myslec....

inessa, Bursztyn, peppapig, Mega, samira, Sabina, Alis, Andzia33 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma takiej opcji ! :D
    Bozia3 wrote:
    no ale jeżeli on się uprze i nie zgodzi - to co wtedy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

To dodatkowym badaniem jest jeszcze pomiar czujnikiem Geigera! ;)
    Ja mysle, ze chyba nie ma co tak dramatyzowac, w koncu promieniowanie pochloniete w ciagu zycia nie kumuluje sie chyba tylko w komorkach jajowych. Badanie rtg kazda z kobiet miala przynejmniej raz w zyciu, a dzieci jakos nie swieca. ;)

inessa, iwcia77, Bursztyn, mysza1975, ania.g, samira, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2892 2893 2894 2895 2896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ