X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:12

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni weźmiesz mnie ze soba????????????? :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 13:05

Reni, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Sabinka jak twój apetyt??
    Na robienie dzieci wielki, na żarcie duży, a na sex uuuuu jak na razie wcale ;-)

megan8, ania.g, Reni, nick nieaktualny, Mega, Mango, moremi, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak masz apetyt na robienie dzieci a na sex nie to możesz sobie wystrugać jak Dżepetto ;-)
    Sabina wrote:
    Na robienie dzieci wielki, na żarcie duży, a na sex uuuuu jak na razie wcale ;-)

megan8, nick nieaktualny, Mega, nick nieaktualny, ania.g, moremi, iwcia77, Bursztyn, mysza1975, nick nieaktualny, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z córki i ze mnie marne zawodniczki. Nie dałyśmy rady zjeść całej pizzy. Zabrałyśmy trzy kawałki do domu a i tak ledwo oddycham.

nick nieaktualny, Mega, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Mega Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Bo się naczytałam, żeby w ciąży unikać wątróbki, bo nadmiar witaminy A jest niebezpieczny (pasztet to wątróbka plus masa smieci). Chociaż skoro mnie ten pasztet tak ciągnie, może właśnie mi tej witaminy brakuje. Chyba się skuszę.

No i surowych jajek nie wolno, a jajko na mięko jest w połowie surowe. Moja ulubiona jajecznica też surowa.
    Dziś na interii czytałam artykuł o jajkach, właśnie podobno sadzone i na miękko są najzdrowsze... Chyba ze nie przeczytałam ze zrozumieniem ;)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANia ale mi zrobiłąs apetyt na pizze dawno nie jadłam a ja własnie robie ulubione danie rodziny gyros z surówka z kapusty pekinskiej i ryż do tego :)

Mega, megan8, Mango, ania.g, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj tylko mielone z cebulką.... Zjadłabym pizzę.... Mniam....

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po 3cim badaniu przesiewowym i przezywam stres
    małemu wyszła niewielka ilość płynu w klace piersiowej i musi być wyjasnione skad...mam skierowanie do kardiologa dziecięcego
    wg ginki serduszko jest ok , na poprzednich badaniach tez było ok..no ale ona nie jest specjalistą kardiologiem, może to być równiez od infekcji czy bakterii- mam skierowanie na dodatkowe badania
    tak czy siak popłakałam sie

nick nieaktualny, Żanet, Bliska 77, nick nieaktualny, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa nie denerwuj się na razie. Zrób dodatkowe badania i na pewno się wszystko wyjaśni. Może lekarz coś źle odczytał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa poczekajmy na opinie kardiologa i wtedy napewno sie wyjasni a moze jakos dziwnie sie ułożył synek!!!
    wspieram mocno <3 <3 <3

Bliska 77, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa jak wygląda u Ciebie łożysko i ilość wód płodowych, nic z tych rzeczy nie zaniepokoiło lekarza?

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ewa jak wygląda u Ciebie łożysko i ilość wód płodowych, nic z tych rzeczy nie zaniepokoiło lekarza?

nie , wszystko w porządku..

Iwone lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

wyobrazcie sobie że powyżej 26tyg nfz nie refunduje i bede musiała za to zapłacić 280zl u Sodowskich w Katowicach...a jeżeli ktoś np nie ma to co ma zrobić? nie badać?

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Bo się naczytałam, żeby w ciąży unikać wątróbki, bo nadmiar witaminy A jest niebezpieczny (pasztet to wątróbka plus masa smieci). Chociaż skoro mnie ten pasztet tak ciągnie, może właśnie mi tej witaminy brakuje. Chyba się skuszę.

No i surowych jajek nie wolno, a jajko na mięko jest w połowie surowe. Moja ulubiona jajecznica też surowa.
    Alis daj spokój - zwariowac można od tych wiadomości. Wszystko jadłam w pierwszej ciąży, myłam zęby normalną pastą i mam zdrowe dziecko. Wszystko to jest według mnie duża przesada....Pasztet możesz zrobić sobie sama, wątróbki przecież nie jesz codziennie...raz na jakiś czas Ci nie zaszkodzi. Ja jajka uwielbiam - zawsze jadłam bardzo duże ilości i nic się nie dzieje..teraz jem codziennie jajka conajmniej po 2 sztuki - na miękko lub jajecznicę

Alis, Bursztyn, Bliska 77, nick nieaktualny, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    wyobrazcie sobie że powyżej 26tyg nfz nie refunduje i bede musiała za to zapłacić 280zl u Sodowskich w Katowicach...a jeżeli ktoś np nie ma to co ma zrobić? nie badać?
    a co to badanie zmieni? można to jakoś juz teraz podleczyć?

Bliska 77, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a co to badanie zmieni? można to jakoś juz teraz podleczyć?
    Bozia jeśli diagnoza się potwierdzi to lekarz może podjąć decyzję o wcześniejszym rozwiązaniu ciąży.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Bozia jeśli diagnoza się potwierdzi to lekarz może podjąć decyzję o wcześniejszym rozwiązaniu ciąży.
    no to w takiej sytuacji każda kobieta chyba wygospodaruje te 200 parę złotych...

Iwone lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa nie stresuj się, poczekaj na wyniki, będzie dobrze, trzymam kciuki <3

EwaT lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Szkoda gadać.
    Ewa w Żorach też jest dobry lekarz Czuba albo Cholewa, tam masz bliżej.
    Napisz dokładnie co Ci lekarz napisał lub powiedział.
    Ja na chwilę znikam, bo muszę małego z przedszkola odebrac

‹‹ 2911 2912 2913 2914 2915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ