X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:12

inessa, Sabina lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni weźmiesz mnie ze soba????????????? :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 13:05

Reni, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Sabinka jak twój apetyt??
    Na robienie dzieci wielki, na żarcie duży, a na sex uuuuu jak na razie wcale ;-)

megan8, ania.g, Reni, inessa, Mega, Mango, moremi, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak masz apetyt na robienie dzieci a na sex nie to możesz sobie wystrugać jak Dżepetto ;-)
    Sabina wrote:
    Na robienie dzieci wielki, na żarcie duży, a na sex uuuuu jak na razie wcale ;-)

megan8, inessa, Mega, Sabina, ania.g, moremi, iwcia77, Bursztyn, mysza1975, samira, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z córki i ze mnie marne zawodniczki. Nie dałyśmy rady zjeść całej pizzy. Zabrałyśmy trzy kawałki do domu a i tak ledwo oddycham.

inessa, Mega, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Mega Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Bo się naczytałam, żeby w ciąży unikać wątróbki, bo nadmiar witaminy A jest niebezpieczny (pasztet to wątróbka plus masa smieci). Chociaż skoro mnie ten pasztet tak ciągnie, może właśnie mi tej witaminy brakuje. Chyba się skuszę.

No i surowych jajek nie wolno, a jajko na mięko jest w połowie surowe. Moja ulubiona jajecznica też surowa.
    Dziś na interii czytałam artykuł o jajkach, właśnie podobno sadzone i na miękko są najzdrowsze... Chyba ze nie przeczytałam ze zrozumieniem ;)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANia ale mi zrobiłąs apetyt na pizze dawno nie jadłam a ja własnie robie ulubione danie rodziny gyros z surówka z kapusty pekinskiej i ryż do tego :)

Mega, megan8, Mango, ania.g, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj tylko mielone z cebulką.... Zjadłabym pizzę.... Mniam....

inessa lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po 3cim badaniu przesiewowym i przezywam stres
    małemu wyszła niewielka ilość płynu w klace piersiowej i musi być wyjasnione skad...mam skierowanie do kardiologa dziecięcego
    wg ginki serduszko jest ok , na poprzednich badaniach tez było ok..no ale ona nie jest specjalistą kardiologiem, może to być równiez od infekcji czy bakterii- mam skierowanie na dodatkowe badania
    tak czy siak popłakałam sie

polarmiś, Żanet, Bliska 77, samira, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa nie denerwuj się na razie. Zrób dodatkowe badania i na pewno się wszystko wyjaśni. Może lekarz coś źle odczytał.

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa poczekajmy na opinie kardiologa i wtedy napewno sie wyjasni a moze jakos dziwnie sie ułożył synek!!!
    wspieram mocno <3 <3 <3

Bliska 77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa jak wygląda u Ciebie łożysko i ilość wód płodowych, nic z tych rzeczy nie zaniepokoiło lekarza?

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ewa jak wygląda u Ciebie łożysko i ilość wód płodowych, nic z tych rzeczy nie zaniepokoiło lekarza?

nie , wszystko w porządku..

Iwone lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

wyobrazcie sobie że powyżej 26tyg nfz nie refunduje i bede musiała za to zapłacić 280zl u Sodowskich w Katowicach...a jeżeli ktoś np nie ma to co ma zrobić? nie badać?

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Bo się naczytałam, żeby w ciąży unikać wątróbki, bo nadmiar witaminy A jest niebezpieczny (pasztet to wątróbka plus masa smieci). Chociaż skoro mnie ten pasztet tak ciągnie, może właśnie mi tej witaminy brakuje. Chyba się skuszę.

No i surowych jajek nie wolno, a jajko na mięko jest w połowie surowe. Moja ulubiona jajecznica też surowa.
    Alis daj spokój - zwariowac można od tych wiadomości. Wszystko jadłam w pierwszej ciąży, myłam zęby normalną pastą i mam zdrowe dziecko. Wszystko to jest według mnie duża przesada....Pasztet możesz zrobić sobie sama, wątróbki przecież nie jesz codziennie...raz na jakiś czas Ci nie zaszkodzi. Ja jajka uwielbiam - zawsze jadłam bardzo duże ilości i nic się nie dzieje..teraz jem codziennie jajka conajmniej po 2 sztuki - na miękko lub jajecznicę

Alis, Bursztyn, Bliska 77, samira, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    wyobrazcie sobie że powyżej 26tyg nfz nie refunduje i bede musiała za to zapłacić 280zl u Sodowskich w Katowicach...a jeżeli ktoś np nie ma to co ma zrobić? nie badać?
    a co to badanie zmieni? można to jakoś juz teraz podleczyć?

Bliska 77, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a co to badanie zmieni? można to jakoś juz teraz podleczyć?
    Bozia jeśli diagnoza się potwierdzi to lekarz może podjąć decyzję o wcześniejszym rozwiązaniu ciąży.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Bozia jeśli diagnoza się potwierdzi to lekarz może podjąć decyzję o wcześniejszym rozwiązaniu ciąży.
    no to w takiej sytuacji każda kobieta chyba wygospodaruje te 200 parę złotych...

Iwone lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa nie stresuj się, poczekaj na wyniki, będzie dobrze, trzymam kciuki <3

EwaT lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Szkoda gadać.
    Ewa w Żorach też jest dobry lekarz Czuba albo Cholewa, tam masz bliżej.
    Napisz dokładnie co Ci lekarz napisał lub powiedział.
    Ja na chwilę znikam, bo muszę małego z przedszkola odebrac

samira lubi tę wiadomość

‹‹ 2911 2912 2913 2914 2915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ