X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    i tego się trzymajmy :-)

a tak swoją drogą ciekawe jak to kiedyś było.. faktycznie kobieta u lekarza była parę razy.. nie było tych wszystkich badań .. ciekawe czy się bardziej denerwowały czy mniej .. bo jednak niewiedza jak dla mnie jest jeszcze gorsza, bo cżoiwek spodziewa się najgorszego
    Gdyby moja mama teraz rodZiła mojego brata to by przeżył. Miał wodoglowie. Teraz taka wadę operują jeszcze w łonie matki. A jego nim zdiagnozowali zrobili badania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 16:21

megan8 lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    miałam kaszel 2tygod w marcu ale nie leczyłam tego chemią, przeszedł mi
    jeśli dobrze zrozumiałam, to byłaś tylko troszkę przeziębiona, a to nie powinno mieć wpływu na malucha.
    Nie wiem jak u Ciebie wygląda sytuacja finansowa, ale ja szukałabym lekarza jak najszybciej. Jeśli powiesz w prywatnym gabinecie że coś jest nie tak, to powinni Ci przyśpieszyć badanie.

Z tymi poleceniami lekarzy, przez lekarzy, to wygląda różnie. Bardzo często polecają się po znajomości.
    Nawet nie umiem sobie wyobrazić jak Ty to teraz odczuwasz. Pamiętaj jednak, że stres nie jest dobry dla maluszka i postaraj się spokojnie do tego wszystkiego podejść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 16:24

Sabina, Mega, Bliska 77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Bozia, z tymi jajkami chodzi o salmonellę. Też uwielbiam na miękko, a na twardo nie lubię... Ale jednak chyba nie będę ryzykować, bo jestem jednak panikara. Za to sobie z pasztetem i wątróbką poszaleję. I zjem zaraz ten z pudliszek, bo nie mam ochoty się grzebać w mięsie i piec.
    gdzieś ściągnęłam z netu:
    "W domu, przed rozbiciem jajka trzeba je włożyć na 10 sekund do wrzącej wody. To wystarczy by zabić bakterie i zjeść bezpieczną jajecznicę."

Może poczytaj jak się zabezpieczyć i jednak zjedz sobie te jaja na miękko :)

ania.g, Alis, inessa, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    "W domu, przed rozbiciem jajka trzeba je włożyć na 10 sekund do wrzącej wody. To wystarczy by zabić bakterie i zjeść bezpieczną jajecznicę."

Wiele razy czytałam że salmonella jest wyłącznie na skorupce a nie w środku jajka. Więc wystarczy je dokładnie umyć przed rozbiciem. Można też umyć w wodzie z dodatkiem octu.

moremi lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    jeśli dobrze zrozumiałam, to byłaś tylko troszkę przeziębiona, a to nie powinno mieć wpływu na malucha.
    Nie wiem jak u Ciebie wygląda sytuacja finansowa, ale ja szukałabym lekarza jak najszybciej. Jeśli powiesz w prywatnym gabinecie że coś jest nie tak, to powinni Ci przyśpieszyć badanie.

Z tymi poleceniami lekarzy, przez lekarzy, to wygląda różnie. Bardzo często polecają się po znajomości.
    Nawet nie umiem sobie wyobrazić jak Ty to teraz odczuwasz. Pamiętaj jednak, że stres nie jest dobry dla maluszka i postaraj się spokojnie do tego wszystkiego podejść.
    ale ja własnie wróciłam z prywatnego gabinetu....i jestem zarejestrowana prywatnie gdzie najwczesniej mogą mnie przyjąć 29tego na to badanie serca w Katowicach

samira, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Wiele razy czytałam że salmonella jest wyłącznie na skorupce a nie w środku jajka. Więc wystarczy je dokładnie umyć przed rozbiciem. Można też umyć w wodzie z dodatkiem octu.
    tym bardziej, że te jajka przemysłowe ze sklepu są sprawdzane dokładnie. Tak więc teraz w okresie ciąży jak jest wielka chcica - to można kupic jajka w sklepie i zjeść. A potem bawić się w te obsrane z ogródka....

ania.g, moremi, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam zmienić obrazek w awatarze. Wczoraj miałam sen. Ciemne burzowe niebo, błyskawica a potem taka właśnie tęcza.

iwcia77, moremi, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwa, zirytowalam sie ta data..:( czemu tak pozno? wszyscy maja czas i w dupie, ze moze trzeba dzialac JUZ ! Przeciez do 29 to taki film se wkrecisz, ze Spielberg lepszego nie wymysli...ty, a jakby zrobic taki manewr: w nocy pojechac na pogotowie ,skitowac, ze sie zle czujesz, ze bylas na takim badaniu, ze moze to cos sie dzieje.....no sama nie wiem...
    EwaT wrote:
    ale ja własnie wróciłam z prywatnego gabinetu....i jestem zarejestrowana prywatnie gdzie najwczesniej mogą mnie przyjąć 29tego na to badanie serca w Katowicach

Iwone, Reni, Mega, Bliska 77, mysza1975, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Kuwa, zirytowalam sie ta data..:( czemu tak pozno? wszyscy maja czas i w dupie, ze moze trzeba dzialac JUZ ! Przeciez do 29 to taki film se wkrecisz, ze Spielberg lepszego nie wymysli...ty, a jakby zrobic taki manewr: w nocy pojechac na pogotowie ,skitowac, ze sie zle czujesz, ze bylas na takim badaniu, ze moze to cos sie dzieje.....no sama nie wiem...
    Bo w naszym cudnym kraju prędzej zdechniesz niż się dostaniesz do specjalisty. Plan z pogotowiem całkiem niezły bo wtedy są zmuszeni zbadać dokładnie.

iwcia77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie, po tych aferach w pl pogotowiu to moze by sie przylozyli...tu we wloszech to by przeszlo, na pogotowiu przebadaja cie w zdluz i wszez i nie wypuszcza jak nie dojda, a przy okazji mozesz sie innych lekarzy podpytac , co oni mysla ..
    ania.g wrote:
    Bo w naszym cudnym kraju prędzej zdechniesz niż się dostaniesz do specjalisty. Plan z pogotowiem całkiem niezły bo wtedy są zmuszeni zbadać dokładnie.

ania.g, Mega, samira, Iwone lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Bozia, dzięki, już wiem, co będzie jutro na śniadanie :) Mycie skorupki nie wystarczy, bo salmonella lubi taką ciepłą wodę, ale będę kąpać we wrzątku. Moje kochane jajeczka na miękko.

Mega lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym moze ktos na pogotowiu bedzie mial mozliwosc do przyszpieszenia terminu badania, bo nagly przypadek, bo trzeba dzialac szybciej...ten co lamentuje i narzeka i jest namolny i 10 razy stawia sie na pogotowiu to raczej cos ugra ...

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no wlasnie, po tych aferach w pl pogotowiu to moze by sie przylozyli...tu we wloszech to by przeszlo, na pogotowiu przebadaja cie w zdluz i wszez i nie wypuszcza jak nie dojda, a przy okazji mozesz sie innych lekarzy podpytac , co oni mysla ..
    Też o tym pomyślałam, ale nie o pogotowiu a o szpitalu.

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

a co mu pogotowie pomoże? on potrzebuje badania specjalisty
    kiedy latem zemdlałam w ogrodzie to jak pogotowie przyjechało omal mnie nie wysmiali...że niby nic mi nie jest i mam sie wziazc w garsc albo jak chce to mnie zawioza do szpitala, masakra!

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pogotowie to nie szpital???? to ja juz nic nie wiem...w makaronowni pogotowie to jakby oddzial szpitala..." na zapleczu" ...no ale w pl moze byc inaczej, wiec jesli lepiej to pojechac do szpitala bym radzila
    Iwone wrote:
    Też o tym pomyślałam, ale nie o pogotowiu a o szpitalu.

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w szpitalu nie ma specjalistow?? tylko prywatnie? specjalisci nie maja dyzurow? no to jakas masakra jest wtedy...musze przestac ogladac szpital w Lesnej Gorze i Copernikus, bo widze ze zatracilam kontakt z rzeczywistoscia w PL :)
    EwaT wrote:
    a co mu pogotowie pomoże? on potrzebuje badania specjalisty
    kiedy latem zemdlałam w ogrodzie to jak pogotowie przyjechało omal mnie nie wysmiali...że niby nic mi nie jest i mam sie wziazc w garsc albo jak chce to mnie zawioza do szpitala, masakra!

mysza1975, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a pogotowie to nie szpital???? to ja juz nic nie wiem...w makaronowni pogotowie to jakby oddzial szpitala..." na zapleczu" ...no ale w pl moze byc inaczej, wiec jesli lepiej to pojechac do szpitala bym radzila
    To zależy w jakiej miejscowości się mieszka :)

iwcia77, Bliska 77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze gadac z ginką telefonicznie o 18.30...zapytam czy z tym mozna czekac, chyba tyle do cholery powinna wiedziec

iwcia77, Bliska 77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, a w zadnym wiekszym miescie w Twojej okolicy nie mozna wczesniej sie umowic ze specjalista? To moze podjedz do Krakowa? Gdziekolwiek szybciej, zeby cie to uspokoilo

iwcia77, Bliska 77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o! no! to brzmi optymistycznie , jaks informacja juz bedzie.
    EwaT wrote:
    mam jeszcze gadac z ginką telefonicznie o 18.30...zapytam czy z tym mozna czekac, chyba tyle do cholery powinna wiedziec

‹‹ 2913 2914 2915 2916 2917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ