Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Ewa, a w zadnym wiekszym miescie w Twojej okolicy nie mozna wczesniej sie umowic ze specjalista? To moze podjedz do Krakowa? Gdziekolwiek szybciej, zeby cie to uspokoilo

bede za godzine gadac z ginką , jezeli mi nic nie doradzi to bede szukac na własną reke

iwcia77, Alis, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzis ciezkie tematy...
    To ja wam powiem na rozweselenie, ze mielismy dzis w pracy swiateczny quiz ( ja uwielbiam quizy :D ) i druzyna, w ktorej bylam wygrala. Jako nagroda bylo wielkie jajko wypchane slodyczami, podzielilysmy je na 3 i mam juz gotowe na Zajaca dla dziecka ;) Bylo tez dodatkowo premiowane pytanie: Jak jest Wesolych Swiat Wielkanocnych w przynajmniej 3 jezykach. No to u nas bylo po polsku, angielsku i szwedzku, reszta znala tylko angielki i szwedzki, ew. dunski. Wiec do podzialu byly jeszcze czekolady i wafelki. ;) Siedze teraz i jem... ;)

Reni, Alis, iwcia77, Mega, moremi, Żanet, ania.g, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

aha, ginka powiedziała jeszcze że obrzęku nigdzie nie widzi u płodu więc sie ciężko zastanawia skąd to sie wzięło

Żanet, Bliska 77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem nie jestem specjalistą, ale tyle się słyszy o naciąganiu ciężarnych na dodatkowe badania płatne. Wiadomo, że matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej, a niektórzy chcąc to wykorzystać straszą przyszłą matkę. może faktycznie trzeba to skonsultować, najlepiej z jakimś zaufanym lekarzem

Iwone lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa nie zamartwiaj się tylko skonsultuj

EwaT, Żanet lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    aha, ginka powiedziała jeszcze że obrzęku nigdzie nie widzi u płodu więc sie ciężko zastanawia skąd to sie wzięło

Ewa, i dlatego potrzebna jest konsultacja kardiologa, zrobisz badanie, uspokoisz się, niezależnie od wyniku będzie dobrze, bo będziesz znała rokowania - Tomciowi w chwili obecnej najlepiej jest w Twoim brzuchu. Jeśli coś zaniepokoiło lekarkę to trzeba to po prosu sprawdzić. To na pewno nic poważnego. Działaj

EwaT, Bliska 77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mam jeszcze gadac z ginką telefonicznie o 18.30...zapytam czy z tym mozna czekac, chyba tyle do cholery powinna wiedziec

Gdyby było inaczej, to już wieźli by Cię na ostry dyżur.
    Daj znać co ustalisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 18:02

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Jeśli nie widziała obrzęku ani wielowodzia, to może coś źle zobaczyła.

Jeszcze coś, nie macie konfliktu serologicznego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 17:55

Żanet, EwaT lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, Gosia, Inessa - super wieści, cieszę się razem z Wami!
    Mango, może się przełam i porób te badania, aby spełnić Twoje marzenie ;) bierz przykład z Reni, zrobiła badanie załapała się na 3000 stronę i zaraz będzie w ciąży ;)
    Mysza, jak Twoje badanie - było przez powłoki czy dowcpine? Moje było mieszane, bo nisko ułożone łożysko trochę przeszkadzało no i dzidź nie chciał na początku współpracować...

Mega, Bliska 77, Reni, mysza1975, Mango, nick nieaktualny, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dobrej pasty bez fluoru, to polecam :
    http://allegro.pl/ajona-rewelacyjna-pasta-konc-25ml-niemiecka-hit-i4079826318.html

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Jeśli nie widziała obrzęku ani wielowodzia, to może coś źle zobaczyła.

Jeszcze coś, nie macie konfliktu serologicznego?

nie...ja A+ , Marek B+

Iwone lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, trzymaj sie, mam nadzieję, ze uda się szybciej dostać do tego kardiologa, mam nadzieję, ze wszystko się wyjaśni i okaże sie zwykłą pomyłką lub czymś naprawdę niegroźnym, daj znać jak przebiegła rozmowa

EwaT, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dzwonic o 7mej bo jeszcze 3 pacjentki...rozmawialam z recepcjonistką i powiedziala ze z tego co wie to tylo do Sodowskich sa kierowane pacjentki..hmmm

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mam dzwonic o 7mej bo jeszcze 3 pacjentki...rozmawialam z recepcjonistką i powiedziala ze z tego co wie to tylo do Sodowskich sa kierowane pacjentki..hmmm
    Ewa, rozumiem Twoje nerwy, trzymam kciuki za Was

syy2tv73m6q3ba1l.png

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było, ale tylko dlatego,że wyprowadziłam sie z domu.
    Zle sie działo od grudnia, ale jakoś wierzyłam,że wyjdziemy na prostą...niestety. Miesiac mieszkam tymczasowo w bolku u mamy , bo zostawiłam puste mieszkanie do konca lipca. M został w 200 m a ja z dziećmi w 34. Jest coraz gorzej, nie wiem, czy nie skonczy się rozwodem...wiec nie chciałam tutaj pisać, skoro nie staram się o dziecko.
    Zycie samo zdecydowało za mnie....

Ale trzymam za wszystkie mamy kciuki.
    ah- dalej ćwiczę, jeśli ktos pamieta,że ćwiczyłam z Chodakowską. Po 2,5 miesiacach mam - 17 cm, waga ok -2 kg, ale widać duuuużą różnicę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 18:38

Iwone, Reni, Bliska 77, mysza1975, iwcia77, malgos741, nick nieaktualny, ania.g, Viv78, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega, Bozia3, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    Dawno mnie nie było, ale tylko dlatego,że wyprowadziłam sie z domu.
    Zle sie działo od grudnia, ale jakoś wierzyłam,że wyjdziemy na prostą...niestety. Miesiac mieszkam tymczasowo w bolku u mamy , bo zostawiłam puste mieszkanie do konca lipca. M został w 200 m a ja z dziećmi w 34. Jest coraz gorzej, nie wiem, czy nie skonczy się rozwodem...wiec nie chciałam tutaj pisać, skoro nie staram się o dziecko.
    Zycie samo zdecydowało za mnie....

Ale trzymam za wszystkie mamy kciuki.
    ah- dalej ćwiczę, jeśli ktos pamieta,że ćwiczyłam z Chodakowską. Po 2,5 miesiacach mam - 17 cm, waga ok -2 kg, ale widać duuuużą różnicę.

Może jeszcze wyjdziecie na prostą, czasem spojrzenie z dystansu dużo daje, pozwala zastanowić się, co jest ważne w życiu, na czym/kim nam zależy, czego tak na prawdę chcemy...
    Świetnie sobie radzisz, ćwiczysz, chudniesz, co raz lepiej wyglądasz, same pozytywne zmiany ;) dzieci są szczęśliwe jak mają szczęśliwą mamę. Trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie Twojej historii.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    To pewnie koleżanki i dla tego tylko do nich kierują. Jeśli to badanie prywatne, to nie musisz mieć skierowania. Idziesz prywatnie i mówisz że chcesz poznać opinię innego specjalisty.
    Zastanów się nad tymi z Żor, bo do nich masz bliżej.

Bliska 77, Mega, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mdłości. Już od kilku dni mi było niewyraźnie, ale teraz się jeszcze nasiliło. Ki czort - 23 tydzień i nagle powrót nudnoności. Jak mała się wierci to nie pomaga.

Ewa, trzymam kciuki.
    Daga, beznadziejnie z tym mieszkaniem.

aY05p2.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    jestem po 3cim badaniu przesiewowym i przezywam stres
    małemu wyszła niewielka ilość płynu w klace piersiowej i musi być wyjasnione skad...mam skierowanie do kardiologa dziecięcego
    wg ginki serduszko jest ok , na poprzednich badaniach tez było ok..no ale ona nie jest specjalistą kardiologiem, może to być równiez od infekcji czy bakterii- mam skierowanie na dodatkowe badania
    tak czy siak popłakałam sie

Ewa , będzie dobrze!

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagi a już się zastanawiałam co u Ciebie. Przykre to co piszesz, ale na siłę nic nie da się zrobić. Nie wiem jaki jest powód Waszego rozstania, ale nie podejmuj pochopnych decyzji.

‹‹ ‹ 2914 2915 2916 2917 2918 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ