X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Ewa, a w zadnym wiekszym miescie w Twojej okolicy nie mozna wczesniej sie umowic ze specjalista? To moze podjedz do Krakowa? Gdziekolwiek szybciej, zeby cie to uspokoilo

bede za godzine gadac z ginką , jezeli mi nic nie doradzi to bede szukac na własną reke

iwcia77, Alis, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzis ciezkie tematy...
    To ja wam powiem na rozweselenie, ze mielismy dzis w pracy swiateczny quiz ( ja uwielbiam quizy :D ) i druzyna, w ktorej bylam wygrala. Jako nagroda bylo wielkie jajko wypchane slodyczami, podzielilysmy je na 3 i mam juz gotowe na Zajaca dla dziecka ;) Bylo tez dodatkowo premiowane pytanie: Jak jest Wesolych Swiat Wielkanocnych w przynajmniej 3 jezykach. No to u nas bylo po polsku, angielsku i szwedzku, reszta znala tylko angielki i szwedzki, ew. dunski. Wiec do podzialu byly jeszcze czekolady i wafelki. ;) Siedze teraz i jem... ;)

Reni, Alis, iwcia77, Mega, moremi, Żanet, ania.g, Sabina, samira, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

aha, ginka powiedziała jeszcze że obrzęku nigdzie nie widzi u płodu więc sie ciężko zastanawia skąd to sie wzięło

Żanet, Bliska 77, samira lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem nie jestem specjalistą, ale tyle się słyszy o naciąganiu ciężarnych na dodatkowe badania płatne. Wiadomo, że matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej, a niektórzy chcąc to wykorzystać straszą przyszłą matkę. może faktycznie trzeba to skonsultować, najlepiej z jakimś zaufanym lekarzem

Iwone lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa nie zamartwiaj się tylko skonsultuj

EwaT, Żanet lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    aha, ginka powiedziała jeszcze że obrzęku nigdzie nie widzi u płodu więc sie ciężko zastanawia skąd to sie wzięło

Ewa, i dlatego potrzebna jest konsultacja kardiologa, zrobisz badanie, uspokoisz się, niezależnie od wyniku będzie dobrze, bo będziesz znała rokowania - Tomciowi w chwili obecnej najlepiej jest w Twoim brzuchu. Jeśli coś zaniepokoiło lekarkę to trzeba to po prosu sprawdzić. To na pewno nic poważnego. Działaj

EwaT, Bliska 77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mam jeszcze gadac z ginką telefonicznie o 18.30...zapytam czy z tym mozna czekac, chyba tyle do cholery powinna wiedziec

Gdyby było inaczej, to już wieźli by Cię na ostry dyżur.
    Daj znać co ustalisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 18:02

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Jeśli nie widziała obrzęku ani wielowodzia, to może coś źle zobaczyła.

Jeszcze coś, nie macie konfliktu serologicznego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 17:55

Żanet, EwaT lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, Gosia, Inessa - super wieści, cieszę się razem z Wami!
    Mango, może się przełam i porób te badania, aby spełnić Twoje marzenie ;) bierz przykład z Reni, zrobiła badanie załapała się na 3000 stronę i zaraz będzie w ciąży ;)
    Mysza, jak Twoje badanie - było przez powłoki czy dowcpine? Moje było mieszane, bo nisko ułożone łożysko trochę przeszkadzało no i dzidź nie chciał na początku współpracować...

Mega, Bliska 77, Reni, mysza1975, Mango, samira, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dobrej pasty bez fluoru, to polecam :
    http://allegro.pl/ajona-rewelacyjna-pasta-konc-25ml-niemiecka-hit-i4079826318.html

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Jeśli nie widziała obrzęku ani wielowodzia, to może coś źle zobaczyła.

Jeszcze coś, nie macie konfliktu serologicznego?

nie...ja A+ , Marek B+

Iwone lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, trzymaj sie, mam nadzieję, ze uda się szybciej dostać do tego kardiologa, mam nadzieję, ze wszystko się wyjaśni i okaże sie zwykłą pomyłką lub czymś naprawdę niegroźnym, daj znać jak przebiegła rozmowa

EwaT, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dzwonic o 7mej bo jeszcze 3 pacjentki...rozmawialam z recepcjonistką i powiedziala ze z tego co wie to tylo do Sodowskich sa kierowane pacjentki..hmmm

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mam dzwonic o 7mej bo jeszcze 3 pacjentki...rozmawialam z recepcjonistką i powiedziala ze z tego co wie to tylo do Sodowskich sa kierowane pacjentki..hmmm
    Ewa, rozumiem Twoje nerwy, trzymam kciuki za Was

syy2tv73m6q3ba1l.png

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było, ale tylko dlatego,że wyprowadziłam sie z domu.
    Zle sie działo od grudnia, ale jakoś wierzyłam,że wyjdziemy na prostą...niestety. Miesiac mieszkam tymczasowo w bolku u mamy , bo zostawiłam puste mieszkanie do konca lipca. M został w 200 m a ja z dziećmi w 34. Jest coraz gorzej, nie wiem, czy nie skonczy się rozwodem...wiec nie chciałam tutaj pisać, skoro nie staram się o dziecko.
    Zycie samo zdecydowało za mnie....

Ale trzymam za wszystkie mamy kciuki.
    ah- dalej ćwiczę, jeśli ktos pamieta,że ćwiczyłam z Chodakowską. Po 2,5 miesiacach mam - 17 cm, waga ok -2 kg, ale widać duuuużą różnicę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 18:38

Iwone, Reni, Bliska 77, mysza1975, iwcia77, malgos741, inessa, ania.g, Viv78, samira, polarmiś, Pusurek, Mega, Bozia3, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    Dawno mnie nie było, ale tylko dlatego,że wyprowadziłam sie z domu.
    Zle sie działo od grudnia, ale jakoś wierzyłam,że wyjdziemy na prostą...niestety. Miesiac mieszkam tymczasowo w bolku u mamy , bo zostawiłam puste mieszkanie do konca lipca. M został w 200 m a ja z dziećmi w 34. Jest coraz gorzej, nie wiem, czy nie skonczy się rozwodem...wiec nie chciałam tutaj pisać, skoro nie staram się o dziecko.
    Zycie samo zdecydowało za mnie....

Ale trzymam za wszystkie mamy kciuki.
    ah- dalej ćwiczę, jeśli ktos pamieta,że ćwiczyłam z Chodakowską. Po 2,5 miesiacach mam - 17 cm, waga ok -2 kg, ale widać duuuużą różnicę.

Może jeszcze wyjdziecie na prostą, czasem spojrzenie z dystansu dużo daje, pozwala zastanowić się, co jest ważne w życiu, na czym/kim nam zależy, czego tak na prawdę chcemy...
    Świetnie sobie radzisz, ćwiczysz, chudniesz, co raz lepiej wyglądasz, same pozytywne zmiany ;) dzieci są szczęśliwe jak mają szczęśliwą mamę. Trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie Twojej historii.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    To pewnie koleżanki i dla tego tylko do nich kierują. Jeśli to badanie prywatne, to nie musisz mieć skierowania. Idziesz prywatnie i mówisz że chcesz poznać opinię innego specjalisty.
    Zastanów się nad tymi z Żor, bo do nich masz bliżej.

Bliska 77, Mega, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mdłości. Już od kilku dni mi było niewyraźnie, ale teraz się jeszcze nasiliło. Ki czort - 23 tydzień i nagle powrót nudnoności. Jak mała się wierci to nie pomaga.

Ewa, trzymam kciuki.
    Daga, beznadziejnie z tym mieszkaniem.

aY05p2.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    jestem po 3cim badaniu przesiewowym i przezywam stres
    małemu wyszła niewielka ilość płynu w klace piersiowej i musi być wyjasnione skad...mam skierowanie do kardiologa dziecięcego
    wg ginki serduszko jest ok , na poprzednich badaniach tez było ok..no ale ona nie jest specjalistą kardiologiem, może to być równiez od infekcji czy bakterii- mam skierowanie na dodatkowe badania
    tak czy siak popłakałam sie

Ewa , będzie dobrze!

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagi a już się zastanawiałam co u Ciebie. Przykre to co piszesz, ale na siłę nic nie da się zrobić. Nie wiem jaki jest powód Waszego rozstania, ale nie podejmuj pochopnych decyzji.

‹‹ 2914 2915 2916 2917 2918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ