X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, niestety, taka mamy chorą rzeczywistość, wiedzą, ze w takiej sytuacji matka zrobi wszystko by dowiedzieć sie jak najwięcej jak najszybciej........ mam nadzieję, ze z Twoim Synkiem jest wszystko ok

Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    oczywiście prywatnie
    i jak tu polegać na polskim nfzecie????powiedzcie mi
    przecież to nie chodzi o mnie tylko o dziecko, dzieci nie obejmuje ochrona?
    Bo gdybyś chodziła do lekarza na NFZ dostałabyś skierowanie do szpitala i tam by ocenili co i jak i nie musiałabyś za to płacić. Jak chodzisz prywatnie, to Cię stać i NFZ się tym nie interesuje...

Ewa podejrzewam że szybko dziś nie zaśniesz. Szukałam w necie gdzie najbliżej będzie szpital o najwyższym- III stopniu referencyjności. Znalazłam w Bytomiu. Zadzwoń do dyżurki lekarzy i powiedź co wykryła u Ciebie lekarka i że masz problem z diagnostyką. Powinni Ci coś sensownego doradzić.

http://www.szpital2.bytom.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=132&Itemid=903

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 20:27

samira, Bliska 77, Sabina, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Bo gdybyś chodziła do lekarza na NFZ dostałabyś skierowanie do szpitala i tam by ocenili co i jak i nie musiałabyś za to płacić. Jak chodzisz prywatnie, to Cię stać i NFZ się tym nie interesuje.

ale skoro nfz nie refunduje tych badan po 26tym tyg to jakim cudem dostalabym na nie skierowanie do szpitala?

Bliska 77, Iwone lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ale skoro nfz nie refunduje tych badan po 26tym tyg to jakim cudem dostalabym na nie skierowanie do szpitala?
    Powinnaś trafić do specjalistycznej poradni która będzie prowadziła Twoja ciążę do końca. Wtedy za badania nie będziesz płacić, bo będziesz je robiła w poradni przyszpitalnej która prowadzi ciąże patologiczne.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Powinnaś trafić do specjalistycznej poradni która będzie prowadziła Twoja ciążę do końca. Wtedy za badania nie będziesz płacić, bo będziesz je robiła w poradni przyszpitalnej która prowadzi ciąże patologiczne.

ok, zobaczymy co sie jutro okaże..dzis już raczej nigdzie nie bede dzwonic

Bliska 77, Sabina, Iwone lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivone tak patrze gdzie pracuje ta kardiolog i okazuje sie ze pracuje rowniez w tym sonomedico w Zorach!

Bliska 77, Sabina, Mega, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    jestem po 3cim badaniu przesiewowym i przezywam stres
    małemu wyszła niewielka ilość płynu w klace piersiowej i musi być wyjasnione skad...mam skierowanie do kardiologa dziecięcego
    wg ginki serduszko jest ok , na poprzednich badaniach tez było ok..no ale ona nie jest specjalistą kardiologiem, może to być równiez od infekcji czy bakterii- mam skierowanie na dodatkowe badania
    tak czy siak popłakałam sie
    W klatce piersiowej tzn gdzie w plucach? To trzeba b pilnie zbadac! Poszukac czegos w Wawie?

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Ivone tak patrze gdzie pracuje ta kardiolog i okazuje sie ze pracuje rowniez w tym sonomedico w Zorach!
    Ewa, w miarę spokojnej nocy, postaraj sie choć troszkę wyluzować, wiem, że łatwo się mówi ale pomyśl o dziecku, ono odczuwa Twoje wszystkie stresy

EwaT, mysza1975, Iwone lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagi ja dwa tygodnie temu bylam bliska wyprowadzki ale uspokoilo sie i u meza widze poprawe. Kwestia jak dlugo bedzie grzeczny:-(

Mam nadzieje ze jednak dojdziecie do porozumienia. Szkoda dzieci.

mysza1975, Iwone, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    W klatce piersiowej tzn gdzie w plucach? To trzeba b pilnie zbadac! Poszukac czegos w Wawie?

nie jest napisane w płucach tylko w klatce...Misiek postaram sie jutro gdzies to zbadac bliżej, ta polecona dr Agata Włoch ma dobre referencje z tego co widze na necie

Iwone, samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Do Żor masz połowę drogi :)
    Dr.Agata Włoch już miała dobrą opinię 6 lat temu jak byłam w ciąży. Prenetalne też robiłam w sonomedico i byłam zadowolona.

Ewa dzwoniłam przed chwilą do mojej przyjaciółki która jest położną. Mówiła mi, że w takich przypadkach często lekarze sami dzwonią i umawiają jak najszybszy termin u specjalisty.
    Ci lekarze w sonomedico lekarze nie powinni Cię zostawić samej sobie z problemem, tylko powiedzą Ci co robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 21:03

Sabina, mysza1975, Mega, EwaT, iwcia77, samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    nie jest napisane w płucach tylko w klatce...Misiek postaram sie jutro gdzies to zbadac bliżej, ta polecona dr Agata Włoch ma dobre referencje z tego co widze na necie
    http://jml2012.indexcopernicus.com/fulltxt.php?ICID=1051659, pewnie czytalas ten artykuł. Jakby co szukac moge specjalisty w Wawie.

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś fajnego zamiast nudnego kazania w czasie ślubu :-)

http://pytamy.pl/kat,10,title,pamietacie-piosenke-ze-shreka,pytanie.html?smclgnzlticaid=61286d

Iwone, Żanet lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    http://jml2012.indexcopernicus.com/fulltxt.php?ICID=1051659, pewnie czytalas ten artykuł. Jakby co szukac moge specjalisty w Wawie.

dzieki za wsparcie x
    moja ginka twierdzi że nie widzi obrzęku

Iwone, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    dzieki za wsparcie x
    moja ginka twierdzi że nie widzi obrzęku
    Oby to był fałszywy alarm. Trzymaj się Ewa :)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Oby to był fałszywy alarm. Trzymaj się Ewa :)

dzięki Ivone, dzieci to PRAWDZIWA POCIECHA ;)

Iwone, Simba, Sabina, Bursztyn, Bliska 77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Tak, tak, a ile nerwów i troski ;) człowiek sie martwi całe życie. Trzymam kciuki <3 będzie wszystko dobrze

Iwone, Żanet, EwaT, grosza, Bliska 77, Andzia33 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Wiem ;) dlatego mam już dwoje i trzecie w planach. Życzę Ci żebyś i Ty tego zaznała <3

Simba, iwcia77, EwaT, Sabina, ania.g, Bliska 77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    magii to tutaj akurat nie ma, jesli faza lutealna trwa krotko to jest problem z zagniezdzaniem, jest to dosc logiczne, nie trzeba do w tym celu robic badan...
    no to mi - juz tradycyjnie- pogorszyl humor, bo nie dosc ze jestem stara to jeszcze cykle mam krotkie....eh....
    pojde se lepiej kupic Lalke... :/

Bursztyn,
    Gdzie Ty stara jesteś, starsze zachodzą w ciążę, spotkałaś pozytywny przykład 42 latki w swojej pracy. Naokoło sporo 40 i więcej letnich babeczek w ciąży i Ty doczekasz swojego Natanka, a nie jakiejś tam Lali...

Mega, mysza1975, iwcia77, EwaT, Sabina, Bursztyn, Bliska 77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzej...Simba tu kciuki czyma, jak i reszta forum, ty niewdzieczniku..
    A wiec tak: jestem pijana, jestem opalona i nie pada i mam nastroj na takie cos: https://www.youtube.com/watch?v=im2SoltmZEc
    gudnajt

Iwone, polarmiś, Mega, mysza1975, iwcia77, Żanet, samira, inessa, EwaT, Sabina, Bursztyn, grosza, malgos741, Pusurek, moremi, Bozia3, Bliska 77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 2916 2917 2918 2919 2920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ