X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mango Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hsg też?
    oo to coś mi umknęło :-)
    Wybacz Mango :-)
    Reni nie masz za co przepraszać, bo tak naprawdę to mam niewiele zrobione. Bozi chodziło raczej o usunięcie mięśniaków :(
    HSG to dla mnie kolejny horror - też pewnie do zrobienia.
    Dlatego właśnie pisałam, że to byłby cud i zbyt proste :( , gdyby tak się samo udało :(
    Podziwiam Was dziewczyny, bo ja faktycznie cierpię na fobię lekarską i to chyba w najcięższym wydaniu!
    I to raczej ja Was przepraszam, że jestem taka ...

Reni, Sabina, moremi, Bliska 77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Mega Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Reni nie masz za co przepraszać, bo tak naprawdę to mam niewiele zrobione. Bozi chodziło raczej o usunięcie mięśniaków :(
    Dlatego właśnie pisałam, że to byłby cud i zbyt proste :( , gdyby tak się samo udało :(
    Podziwiam Was dziewczyny, bo ja faktycznie cierpię na fobię lekarską i to chyba w najcięższym wydaniu!
    Myśle ze nie ma takiej, która by uwielbiała lekarzy (No chyba ze trafiłby sie mąż lekarz, ale wtedy to sie uwielbia tylko tego jednego ;) )

Mango, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mangolina nie przepraszaj.. ja też jestem cykor i zawsze boję się, że coś złego usłyszę.. do hsg obesrałam się po kołnierzyk.. a boli przez ułamek sekundy.. i strach ma wielkie oczy.. teraz jak już mam wynik w łapce i na dodatek dobry wynik to czuję się jakaś spokojniejsza..
    powiem Ci, że żałuję, że tak długo czekałam.. fakt ograniczały mnie finanse a nie wiedziałam że na nfz też są kliniki leczenia niepłodności i też można wszystko sieknąć na nfz faaakt trzeba swoje odsiedzieć ale czego się nie robi dla sprawy
    więc grzej do gina i działaj szkoda czasu..
    Mango wrote:

moremi, Bozia3, Mango, inessa, Bursztyn, samira, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba wyjasnic na jakim podłożu zebrał sie ten płyn...chyba od tego zalezy ewentualne leczenie, czy bakteryjnym czy wady serca....mam tylko nadzieję że nie to drugie :(
    tak sobie myslę że na pierwszych dwóch prenetalnych serduszko było ok to teraz by sie "zepsuło'??

Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Booooooooże jaka sytuacja....
    qrwa nie wierzę hahaahaha
    przyszedł gość do szefowej coś tam opowiada i mówi do mnie Pani to jeszcze młoda ale ja to pamietam i coś tam nawija... zerkam w kopa w jego datę urodzenia a typ jest rocznik 81 hahahaha
    nieźle się konserwuję w takim razie ;-)

Mega, Alis, moremi, ania.g, Bozia3, iwcia77, inessa, Bursztyn, Bliska 77, mysza1975, malgos741, samira, Simba, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    trzeba wyjasnic na jakim podłożu zebrał sie ten płyn...chyba od tego zalezy ewentualne leczenie, czy bakteryjnym czy wady serca....mam tylko nadzieję że nie to drugie :(
    tak sobie myslę że na pierwszych dwóch prenetalnych serduszko było ok to teraz by sie "zepsuło'??
    Musisz być dobrej myśli! Wiem że łatwo się mówi żeby się nie przejmować, w końcu chodzi tu o twoje dzieciątko, ale myślę że stres i dodatkowe zamartwianie się też mu nie służy. Trzymam mocno kciuki

EwaT, Sabina, Bliska 77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa nie panikuj. To Ci teraz nie pomoże. Ją bym leciała do innego gina na porównanie wyniku. Ale to też kosztuje, wybrałby pewnie to badanie. Nic się martw Tomciowi nic nie jest. Zobaczysz <3

EwaT, polarmiś, samira, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jak masz apetyt na robienie dzieci a na sex nie to możesz sobie wystrugać jak Dżepetto ;-)
    Na razie nie muszę mieć ognia w ledzwiach ;-) mąż przyjedzie dopiero jutro. Zresztą przed@ nigdy nie mam ochoty

Reni lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a jak ostatnie badania krwi u Ciebie?
    Przechodziłaś ostatnio jakieś przeziębienia ew. inne choroby?

Tu masz namiary na tych lekarzy w Żorach

http://www.sonomedico.pl/cv/dr-b-czuba.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 15:54

EwaT, polarmiś, samira lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka idąc Twoim tokiem myślenia.. złośliwie teraz odbiję piłeczkę.. nie mogę sobie darować..
    przestań skiełczeć i marudzić na forum tylko weź dupe w troki i czym prędzej grzej do innego lekarza.. może będzie można coś zaradzić zanim maluch się urodzi.

tyle jadu w Tobie było, tyle przykrości dziewczynom zrobiłaś a One mimo wszystko się martwią i chcą Cię podnieść na duchu. Czy to nie jest miłe? Doceń to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 15:55

moremi, Sabina, mama78, iwcia77, Mango, Pusurek, Bursztyn, samira, Simba, Iwone, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no dobrze tylko nie odzwyczaj się od braku ognia ;-) bądź gotowa 027.gif
    Sabina wrote:
    Na razie nie muszę mieć ognia w ledzwiach ;-) mąż przyjedzie dopiero jutro. Zresztą przed@ nigdy nie mam ochoty

Sabina lubi tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:

Ewa, rozmawiałam parę dni temu z przyjaciółką i mówiła, że u jej córeczki w czasie ciąży lekarz dopatrzył się wady serca, a potem jednak okazało się, że wszystko jest w porządku. Może u ciebie też samo się wszystko wyprostuje.

I to nie jest jedyna taka historia. Gdy szukałam info o problemach z nerkami u płodu, czytałam w sieci o masie przypadków, gdy nerki naprawiały się same jeszcze przed porodem. Może teraz jest za dużo tych wszystkich badań prenatalnych, może jakieś odchylenia od normy u płodów są normalne i się same leczą? Kiedyś przed epoką USG, rodzice nic by o tym nie wiedzieli, a teraz się denerwują.

Mam nadzieję, że kolejne badania przyniosą dobre wieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 15:59

Bliska 77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, mam nadzieję że Twój synek jest zdrowy. Trzymam kciuki <3

Matka fantastycznej 4 :)
  • Alis Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, z tymi jajkami chodzi o salmonellę. Też uwielbiam na miękko, a na twardo nie lubię... Ale jednak chyba nie będę ryzykować, bo jestem jednak panikara. Za to sobie z pasztetem i wątróbką poszaleję. I zjem zaraz ten z pudliszek, bo nie mam ochoty się grzebać w mięsie i piec.

Bozia3 lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie Alis dobrze, że Ewa już teraz ma takie informacje.
    Fakt rodzice denerwują się ale niektóre wady serca można leczyć w łonie matki.. poza tym czasami niezbędna jest zamówiona karetka, która przewiezie malucha po porodzie do szpitala specjalistycznego. Może nie będzie tak źle może fałszywy alarm ale lepiej reagować wcześniej

Alis, samira, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Nie nie Alis dobrze, że Ewa już teraz ma takie informacje.
    Fakt rodzice denerwują się ale niektóre wady serca można leczyć w łonie matki.. poza tym czasami niezbędna jest zamówiona karetka, która przewiezie malucha po porodzie do szpitala specjalistycznego. Może nie będzie tak źle może fałszywy alarm ale lepiej reagować wcześniej

Masz racje, dobrze, że ma informację. Ale spora część tych informacji to na szczęście fałszywy alarm, więc niech sprawdza dalej.

Też się popłakałam po swoich badaniach, ale mam nadzieję, że gdy pójdę za tydzień na kontrole, okaże sie, że jednak jest ok... Z drugiej strony nawet jeśli dzieciątko chore, wszystko można leczyć.

Reni lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tego się trzymajmy :-)

a tak swoją drogą ciekawe jak to kiedyś było.. faktycznie kobieta u lekarza była parę razy.. nie było tych wszystkich badań .. ciekawe czy się bardziej denerwowały czy mniej .. bo jednak niewiedza jak dla mnie jest jeszcze gorsza, bo cżoiwek spodziewa się najgorszego

Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Booooooooże jaka sytuacja....
    qrwa nie wierzę hahaahaha
    przyszedł gość do szefowej coś tam opowiada i mówi do mnie Pani to jeszcze młoda ale ja to pamietam i coś tam nawija... zerkam w kopa w jego datę urodzenia a typ jest rocznik 81 hahahaha
    nieźle się konserwuję w takim razie ;-)
    A ja wczoraj byłam u lekarza medycyny pracy. Facet koniecznie chciał mi wpisać rok urodzenia 86, trzy razy mu powtarzałam że jestem 76. Nie wiem czy on głuchy czy też jestem dobrze zakonserwowana :)

Reni, Sabina, moremi, iwcia77, Alis, inessa, Bursztyn, mysza1975, Myszonek, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah na pewno to drugie.. ;-)
    ania.g wrote:
    A ja wczoraj byłam u lekarza medycyny pracy. Facet koniecznie chciał mi wpisać rok urodzenia 86, trzy razy mu powtarzałam że jestem 76. Nie wiem czy on głuchy czy też jestem dobrze zakonserwowana :)

ania.g, inessa, Mega lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ewa a jak ostatnie badania krwi u Ciebie?
    Przechodziłaś ostatnio jakieś przeziębienia ew. inne choroby?

Tu masz namiary na tych lekarzy w Żorach

http://www.sonomedico.pl/cv/dr-b-czuba.html

miałam kaszel 2tygod w marcu ale nie leczyłam tego chemią, przeszedł mi

Iwone lubi tę wiadomość

‹‹ 2912 2913 2914 2915 2916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ