35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyania.g wrote:No to ja do listy dodam wkurwioną teściową ( a takie dobre zdanie miałam o niej do niedawna) Jak wychodziłam z dziećmi do szkoły to wpadła do nas jak bomba i darła się że jej nasz pies nienawidzi i specjalnie na złość połamał jej kwiatek. Zaczęła szarpać starszą córkę, żałuję że tego nie widziałam bo akurat stałam z wystraszoną młodszą w kuchni. Starsza wyszła z domu w tempie ekspresowym, zgarnęłam ją roztrzęsioną po drodze.Teraz siedzę u mamy i nie mam ochoty wracać do domu.
Znaczy jej miejsce przy swiatecznym stole jest do obsadzenia?ania.g, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość
-
ja uwielbiam Russkije narodnyje skazki
Bajki Tołstoja.. mam nawet jakąś starą książkę z pięknymi rycinami.. pewnie znacie "kogucik złoty grzebyczek" czy Siostrzyczka Hanusia i Braciszek Jaś
Pusurek wrote:A ja nie cierpie amerykanskich klasykow, zawsze sie balam Czarnoksieznika z krainy Oz.
O norweskich bajkach nie wspomne, przy nich bracia Grimm to male siurki.Pusurek, samira, mysza1975, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:ja uwielbiam Russkije narodnyje skazki
Bajki Tołstoja.. mam nawet jakąś starą książkę z pięknymi rycinami.. pewnie znacie "kogucik złoty grzebyczek" czy Siostrzyczka Hanusia i Braciszek Jaś
Te tez byly ostre i trup slal sie gesto. Ale ten klimacik a la Chagal - klasa!peppapig, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania hmm czasami ktoś zupełnie nie zastanowi się co wyczynia..
ooo ja tez bałam się Czarnoksiężnika z Krainy Oz i nie lubię Alicji z Krainy Czarów, a Kubusia lubię sentymentalnie, bajkowo jednak oryginał czytany w trzeciej klasie podstawówki to przesada
aa witam miłego dnia ja niedługo będe w domku zaraz zaczynam palenie w kominku zimno jak fiks!! śnieg nawet padał co za masakra!?Pusurek, Żanet, samira, ania.g, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Znaczy jej miejsce przy swiatecznym stole jest do obsadzenia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 10:24
iwcia77, Pusurek, Żanet, samira, Sabina, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
ania.g wrote:No to ja do listy dodam wkurwioną teściową ( a takie dobre zdanie miałam o niej do niedawna) Jak wychodziłam z dziećmi do szkoły to wpadła do nas jak bomba i darła się że jej nasz pies nienawidzi i specjalnie na złość połamał jej kwiatek. Zaczęła szarpać starszą córkę, żałuję że tego nie widziałam bo akurat stałam z wystraszoną młodszą w kuchni. Starsza wyszła z domu w tempie ekspresowym, zgarnęłam ją roztrzęsioną po drodze.Teraz siedzę u mamy i nie mam ochoty wracać do domu.
Ania,
Psy znają się na ludziach, masz bardzo mądre zwierzepeppapig, samira, Sabina, ania.g, mysza1975, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
gdzie ostre.. to bajki z morałem i małym dzieciom można je czytać
ja podczas przeprowadzki zgubiłam moją starą książkę a uważam, że powinnam ją mieć dla przyszłego dziecka... i szukałam jej i dostałam na allegro
jak mi ją przysłali to cieszyłam się jak dzieciak hahah mąż się na mnie patrzył jak na debila hahah
tak samo mam baśnie andersena ale wydanie z 50 roku.. stare pożółkłe kartki ale rysunki tam są przepiękne i dla nich warto zachować
Pusurek wrote:Te tez byly ostre i trup slal sie gesto. Ale ten klimacik a la Chagal - klasa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 10:27
iwcia77, samira, Bursztyn, Sabina, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Polarku różne czynniki mają wpływ na chrapanie
i alkohol też temu sprzyja
oraz otyłość itd.
a ile mama ma lat? bo z wiekiem coś tam wiotczeje też w środku i niestety babki też nadają
Ja też strasznie chrapię i moja mała córka też ,wiec moze to dziedziczne,bo niepijemy i nie palimy,nadwagi tez nie mamy.
Pozdrawiam!
Żanet, Reni, Sabina, megan8, moremi lubią tę wiadomość
Andzia33 -
no tak ale tu jeszcze trzeba dorzucić krzywą przegrodę, przerost migdałków czy podniebienia, zatkane zatoki mnóstwo jest czynników..
tylko lekarz może stwierdzić co i jak.. polecam klinikę w Kajetanach.. specjaliści na całą EUAndzia33 wrote:Ja też strasznie chrapię i moja mała córka też ,wiec moze to dziedziczne,bo niepijemy i nie palimy,nadwagi tez nie mamy.
Pozdrawiam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 10:40
samira, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:gdzie ostre.. to bajki z morałem i małym dzieciom można je czytać
ja podczas przeprowadzki zgubiłam moją starą książkę a uważam, że powinnam ją mieć dla przyszłego dziecka... i szukałam jej i dostałam na allegro
jak mi ją przysłali to cieszyłam się jak dziecko hahah mąż się na mnie patrzył jak na debila hahah
tak samo mam baśnie andersena ale wydanie z 50 roku.. stare pożółkłe kartki ale rysunki tam są przepiękne i dla nich warto zachować
A ja nie lubie bajek, wyznam szczerze. Moje dziecko wychowalo sie na Brzechwie, Tuwimie i Chotomskiej, potem seria z Kamyczkiem i Franklinem, byly tez jakies czerwone kapturki w miedzyczasie, ale opowiadane bez przekonania. Wszystko to, o czym mowia bajki, mozna podac w inny sposob, co tez czynilismy. Corka nie wydaje sie rozwijac gorzej niz inni.
Adamkowi tez nie bede wkladac do glowy pierdol w stylu baba jaga, wole krotkie, polskie rymowane wierszyki.
Niby bajki madroscia narodow i takie tam bla bla, ale do mnie to nie przemawia.peppapig, Simba lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:hej baby, jestem ale tylko ekspresowo..
kto zapoda streszczenie ostatnich 10 dni? widze, ze gratulacje dla ani.g (ode mnie rowniez) i ze ewie cos sie przypaletalo (trzymak kciuki, zeby sie odpaletalo)..co tam u Was?
ja dzis drugi monitoring i insemka pod koniec tygodnia. klinika na razie jestem zachwycona, wyjechalam na dni robocze, monitoring w sobote mialam bez problemu, kilka godzin pozniej dzwonili nastepny umowic, bo wyniki niskie.. zobaczymy co dzisiaj, bo moze sie okazac, ze insemka bedzie w wielkanoc (tez pracuja), choc ja wyliczam czwartek- piatek...
No to już bardzo niedługo, powodzeniaSabina lubi tę wiadomość
-
a jak się zdecydujesz to nadal polecam
tym bardziej, że są to krótkie bajki przeplatane wierszykami
http://antykwariat.tezeusz.pl/22151,tolstoj-aleksy-basnie-bajki-bajeczki.html
Pusurek wrote:A ja nie lubie bajek, wyznam szczerze. Moje dziecko wychowalo sie na Brzechwie, Tuwimie i Chotomskiej, potem seria z Kamyczkiem i Franklinem, byly tez jakies czerwone kapturki w miedzyczasie, ale opowiadane bez przekonania. Wszystko to, o czym mowia bajki, mozna podac w inny sposob, co tez czynilismy. Corka nie wydaje sie rozwijac gorzej niz inni.
Adamkowi tez nie bede wkladac do glowy pierdol w stylu baba jaga, wole krotkie, polskie rymowane wierszyki.
Niby bajki madroscia narodow i takie tam bla bla, ale do mnie to nie przemawia. -
nie wiem może się mylę ale czytanie dziecku bajek z opisami itd ma chyba wpływ ma rozwijanie jego wyobraźni.. chyba o to chodzi.. może się mylę ale tak mi się wydajePusurek wrote:Adamkowi tez nie bede wkladac do glowy pierdol w stylu baba jaga, wole krotkie, polskie rymowane wierszyki.
Niby bajki madroscia narodow i takie tam bla bla, ale do mnie to nie przemawia.samira, Sabina, ania.g lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:gdzie ostre.. to bajki z morałem i małym dzieciom można je czytać
jak mi ją przysłali to cieszyłam się jak dzieciak hahah mąż się na mnie patrzył jak na debila hahah
tak samo mam baśnie andersena ale wydanie z 50 roku.. stare pożółkłe kartki ale rysunki tam są przepiękne i dla nich warto zachować,jest to nowsze wydanie ale tez pięknie ilustrowane
przypomniała mi się tez książka to były baśnie perskie -piękne ale gdzieś się zapodziała niestety no i Marry Poppins której miałam dwie części ale przeczytałam wszystkieReni, megan8, ania.g lubią tę wiadomość
-
Adamek startuje do europarlamentu i nie jestem pewna czy zrozumiałby nawet krótkie wierszyki
Pusurek wrote:Adamkowi tez nie bede wkladac do glowy pierdol w stylu baba jaga, wole krotkie, polskie rymowane wierszyki.samira, Bursztyn, Pusurek, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny