X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No to ja do listy dodam wkurwioną teściową ( a takie dobre zdanie miałam o niej do niedawna) Jak wychodziłam z dziećmi do szkoły to wpadła do nas jak bomba i darła się że jej nasz pies nienawidzi i specjalnie na złość połamał jej kwiatek. Zaczęła szarpać starszą córkę, żałuję że tego nie widziałam bo akurat stałam z wystraszoną młodszą w kuchni. Starsza wyszła z domu w tempie ekspresowym, zgarnęłam ją roztrzęsioną po drodze.Teraz siedzę u mamy i nie mam ochoty wracać do domu.

Znaczy jej miejsce przy swiatecznym stole jest do obsadzenia? ;)

ania.g, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ci sie rymnelo :) wierszokletka normalnie :D
    U nas w święta spotkanie na szczycie - spotykają się w końcu nasi rodzice ;)[/QUOTE]

Żanet lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uwielbiam Russkije narodnyje skazki ;-) Bajki Tołstoja.. mam nawet jakąś starą książkę z pięknymi rycinami.. pewnie znacie "kogucik złoty grzebyczek" czy Siostrzyczka Hanusia i Braciszek Jaś
    Pusurek wrote:
    A ja nie cierpie amerykanskich klasykow, zawsze sie balam Czarnoksieznika z krainy Oz.
    O norweskich bajkach nie wspomne, przy nich bracia Grimm to male siurki. ;)

Pusurek, samira, mysza1975, moremi, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie tu rym?
    iwcia77 wrote:
    ale ci sie rymnelo :) wierszokletka normalnie :D
    U nas w święta spotkanie na szczycie - spotykają się w końcu nasi rodzice ;)
    [/QUOTE]

Simba lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja uwielbiam Russkije narodnyje skazki ;-) Bajki Tołstoja.. mam nawet jakąś starą książkę z pięknymi rycinami.. pewnie znacie "kogucik złoty grzebyczek" czy Siostrzyczka Hanusia i Braciszek Jaś

Te tez byly ostre i trup slal sie gesto. Ale ten klimacik a la Chagal - klasa! :)

peppapig, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a gdzie tu rym?

"U nas w święta spotkanie na szczycie - spotykają się w końcu nasi rodzice ;)"- cytat Zanet :D

Żanet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania hmm czasami ktoś zupełnie nie zastanowi się co wyczynia..

ooo ja tez bałam się Czarnoksiężnika z Krainy Oz i nie lubię Alicji z Krainy Czarów, a Kubusia lubię sentymentalnie, bajkowo jednak oryginał czytany w trzeciej klasie podstawówki to przesada

aa witam miłego dnia ja niedługo będe w domku zaraz zaczynam palenie w kominku zimno jak fiks!! śnieg nawet padał co za masakra!?

Pusurek, Żanet, samira, ania.g, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Znaczy jej miejsce przy swiatecznym stole jest do obsadzenia? ;)
    Na pewno nie zejdę do niej na dòł. W niedzielę mam gości od rana i to jest dobry wykręt a w poniedziałek strzelę focha i mam ją gdzieś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 10:24

iwcia77, Pusurek, Żanet, samira, Sabina, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No to ja do listy dodam wkurwioną teściową ( a takie dobre zdanie miałam o niej do niedawna) Jak wychodziłam z dziećmi do szkoły to wpadła do nas jak bomba i darła się że jej nasz pies nienawidzi i specjalnie na złość połamał jej kwiatek. Zaczęła szarpać starszą córkę, żałuję że tego nie widziałam bo akurat stałam z wystraszoną młodszą w kuchni. Starsza wyszła z domu w tempie ekspresowym, zgarnęłam ją roztrzęsioną po drodze.Teraz siedzę u mamy i nie mam ochoty wracać do domu.

Ania,
    Psy znają się na ludziach, masz bardzo mądre zwierze ;)

peppapig, samira, Sabina, ania.g, mysza1975, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie ostre.. to bajki z morałem i małym dzieciom można je czytać

ja podczas przeprowadzki zgubiłam moją starą książkę a uważam, że powinnam ją mieć dla przyszłego dziecka... i szukałam jej i dostałam na allegro :-)
    jak mi ją przysłali to cieszyłam się jak dzieciak hahah mąż się na mnie patrzył jak na debila hahah
    tak samo mam baśnie andersena ale wydanie z 50 roku.. stare pożółkłe kartki ale rysunki tam są przepiękne i dla nich warto zachować
    Pusurek wrote:
    Te tez byly ostre i trup slal sie gesto. Ale ten klimacik a la Chagal - klasa! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 10:27

iwcia77, samira, Bursztyn, Sabina, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Polarku różne czynniki mają wpływ na chrapanie
    i alkohol też temu sprzyja
    oraz otyłość itd.
    a ile mama ma lat? bo z wiekiem coś tam wiotczeje też w środku i niestety babki też nadają

Ja też strasznie chrapię i moja mała córka też ,wiec moze to dziedziczne,bo niepijemy i nie palimy,nadwagi tez nie mamy.

Pozdrawiam!

Żanet, Reni, Sabina, megan8, moremi lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak ale tu jeszcze trzeba dorzucić krzywą przegrodę, przerost migdałków czy podniebienia, zatkane zatoki mnóstwo jest czynników..
    tylko lekarz może stwierdzić co i jak.. polecam klinikę w Kajetanach.. specjaliści na całą EU
    Andzia33 wrote:
    Ja też strasznie chrapię i moja mała córka też ,wiec moze to dziedziczne,bo niepijemy i nie palimy,nadwagi tez nie mamy.

Pozdrawiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 10:40

samira, moremi lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia,

Ale Ty jesteś wytrwała :) no i posuwasz się wciąż do przodu z tym czytaniem :)

megan8, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

ja podczas przeprowadzki zgubiłam moją starą książkę a uważam, że powinnam ją mieć dla przyszłego dziecka... i szukałam jej i dostałam na allegro :-)
    jak mi ją przysłali to cieszyłam się jak dziecko hahah mąż się na mnie patrzył jak na debila hahah
    tak samo mam baśnie andersena ale wydanie z 50 roku.. stare pożółkłe kartki ale rysunki tam są przepiękne i dla nich warto zachować

A ja nie lubie bajek, wyznam szczerze. Moje dziecko wychowalo sie na Brzechwie, Tuwimie i Chotomskiej, potem seria z Kamyczkiem i Franklinem, byly tez jakies czerwone kapturki w miedzyczasie, ale opowiadane bez przekonania. Wszystko to, o czym mowia bajki, mozna podac w inny sposob, co tez czynilismy. Corka nie wydaje sie rozwijac gorzej niz inni. ;) :P
    Adamkowi tez nie bede wkladac do glowy pierdol w stylu baba jaga, wole krotkie, polskie rymowane wierszyki.
    Niby bajki madroscia narodow i takie tam bla bla, ale do mnie to nie przemawia.

peppapig, Simba lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hej baby, jestem ale tylko ekspresowo..

kto zapoda streszczenie ostatnich 10 dni? widze, ze gratulacje dla ani.g (ode mnie rowniez) i ze ewie cos sie przypaletalo (trzymak kciuki, zeby sie odpaletalo)..co tam u Was?

ja dzis drugi monitoring i insemka pod koniec tygodnia. klinika na razie jestem zachwycona, wyjechalam na dni robocze, monitoring w sobote mialam bez problemu, kilka godzin pozniej dzwonili nastepny umowic, bo wyniki niskie.. zobaczymy co dzisiaj, bo moze sie okazac, ze insemka bedzie w wielkanoc (tez pracuja), choc ja wyliczam czwartek- piatek...

No to już bardzo niedługo, powodzenia :)

Sabina lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak się zdecydujesz to nadal polecam ;-) tym bardziej, że są to krótkie bajki przeplatane wierszykami ;-)
    http://antykwariat.tezeusz.pl/22151,tolstoj-aleksy-basnie-bajki-bajeczki.html
    Pusurek wrote:
    A ja nie lubie bajek, wyznam szczerze. Moje dziecko wychowalo sie na Brzechwie, Tuwimie i Chotomskiej, potem seria z Kamyczkiem i Franklinem, byly tez jakies czerwone kapturki w miedzyczasie, ale opowiadane bez przekonania. Wszystko to, o czym mowia bajki, mozna podac w inny sposob, co tez czynilismy. Corka nie wydaje sie rozwijac gorzej niz inni. ;) :P
    Adamkowi tez nie bede wkladac do glowy pierdol w stylu baba jaga, wole krotkie, polskie rymowane wierszyki.

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem może się mylę ale czytanie dziecku bajek z opisami itd ma chyba wpływ ma rozwijanie jego wyobraźni.. chyba o to chodzi.. może się mylę ale tak mi się wydaje
    Pusurek wrote:

samira, Sabina, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

jak mi ją przysłali to cieszyłam się jak dzieciak hahah mąż się na mnie patrzył jak na debila hahah
    andersena tez mam ,pamiętam jak dziś ze dostałam ja pod choinkę cieszyłam się wtedy bardzo bo godzinę wcześniej pokazali ja w telewizji :) ,jest to nowsze wydanie ale tez pięknie ilustrowane

przypomniała mi się tez książka to były baśnie perskie -piękne ale gdzieś się zapodziała niestety no i Marry Poppins której miałam dwie części ale przeczytałam wszystkie :)

Reni, megan8, ania.g lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adamek startuje do europarlamentu i nie jestem pewna czy zrozumiałby nawet krótkie wierszyki ;-)
    Pusurek wrote:

samira, Bursztyn, Pusurek, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak apropo Adama ,dziś rocznica urodzin mojego brata tylko rocznica :(

Sabina lubi tę wiadomość

‹‹ 2943 2944 2945 2946 2947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ