X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj sporo było tych książek dla dzieci Marry Poppins to już dla starszych
    Pamiętam też jak na strychu znalazłam starą książkę Lew, Czarownica i Stara szafa.. C.S. Lewis wtedy nie był taki znany (teraz film to jakaś totalna porażka) pochłonęłam wszystkie części

samira wrote:
    andersena tez mam ,pamiętam jak dziś ze dostałam ja pod choinkę cieszyłam się wtedy bardzo bo godzinę wcześniej pokazali ja w telewizji :) ,jest to nowsze wydanie ale tez pięknie ilustrowane

przypomniała mi się tez książka to były baśnie perskie -piękne ale gdzieś się zapodziała niestety no i Marry Poppins której miałam dwie części ale przeczytałam wszystkie :)

samira, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a jak nadejdzie czwartek to poczuję się starsza o rok ;)

tak tak brat był z 15 ja z 17 kwietnia tylko 7lat różnicy :)

Bursztyn, Reni, megan8 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No to ja do listy dodam wkurwioną teściową ( a takie dobre zdanie miałam o niej do niedawna) Jak wychodziłam z dziećmi do szkoły to wpadła do nas jak bomba i darła się że jej nasz pies nienawidzi i specjalnie na złość połamał jej kwiatek. Zaczęła szarpać starszą córkę, żałuję że tego nie widziałam bo akurat stałam z wystraszoną młodszą w kuchni. Starsza wyszła z domu w tempie ekspresowym, zgarnęłam ją roztrzęsioną po drodze.Teraz siedzę u mamy i nie mam ochoty wracać do domu.
    a tesciowa juz wie ze jestes dwuosobowka?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Caffe ma duży brzuch
    Bozia też i ma jaja
    Simba ma coś wspólnego z kretami
    AniaG po cichu zaszła
    Ewa jest miła ale ma problemy
    Bursztyn ma problemy być czy nie być
    Mango zbiera się na odwagę i idzie do gina
    Samira, Iza się nie odzywa
    Panda ma nową pracę i ją wcięło
    Sabina walczyła z hydraulikiem
    Ja i Kate miałyśmy HSG
    MoniaT urodziła :-)
    Bliska miała kłopoty w kolejce w sklepie
    Inessa powoli dowiaduje się w czym u niej jest problem
    Gosia7122 będzie miała prawdopodobnie chłopaka
    Pusurek kogoś mordowała
    Dagi znowu schudła i odstawiła starania
    Alis nadal ma mdłości
    Mamy nową koleżankę hipcię

To tak w skrócie ale pewnie kogoś pominęłam

Wooow! Lepiej by nikt tego nie zrobil :)

Reni, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie wiem może się mylę ale czytanie dziecku bajek z opisami itd ma chyba wpływ ma rozwijanie jego wyobraźni.. chyba o to chodzi.. może się mylę ale tak mi się wydaje

Pewnie, ze ma! Ale czesto bajki sa naprawde niezrozumiale dla dzieci, slowa w nich tez, szczegolnie w tych starszych bajkach. Poza tym, zalezy tez o jakim wieku dziecka mowimy.
    Rozwijac dziecieca wyobraznie mozna na wiele sposobow, bajki nie sa jedyna metoda. :)
    Mnie osobiscie nigdy nie brala opowiastka o kobicie, co chce zjesc dzieci, a one ja potem pala w piecu za kare. Jakbys o tym przeczytala w gazecie, to co bys pomyslala? Kanibalizm, potem odniesienie nieomal do piecow krematoryjnych... jak popuscisz wodze fantazji. O walce dobra ze zlem mozna opowiedziec w inny sposob.
    Ja zaeksperymentowalam ze swoim dzieckiem, nie wydaje sie byc pokrzywdzone. ;)

samira, Simba, Żanet lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    no a jak nadejdzie czwartek to poczuję się starsza o rok ;)

tak tak brat był z 15 ja z 17 kwietnia tylko 7lat różnicy :)
    Samira- tak na wszelki wypadek, gdybym zapomniala w czwartek- Wszystkiego co najlepsze i spelniania marzen a szczegolnie twgo jednego Marzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 11:02

samira, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    oj sporo było tych książek dla dzieci Marry Poppins to już dla starszych
    Pamiętam też jak na strychu znalazłam starą książkę Lew, Czarownica i Stara szafa.. C.S. Lewis wtedy nie był taki znany (teraz film to jakaś totalna porażka) pochłonęłam wszystkie części
    mam nowe wydanie ale dojechałam do piątej części tylko ale film mi się podobał :)

teraz czytałam Dary Anioła:Miasto Kości (jest pięć części) pierwsza sfilmowana ale dla mnie total porażka ,nie wiedziałam o co chodzi w filmie,wątki poplątane i zmienione ble

Reni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Adamek startuje do europarlamentu i nie jestem pewna czy zrozumiałby nawet krótkie wierszyki ;-)

Coz poczac ;) Moze mama mu do kolyski zupelnie co innego czytala. ;)Trybune Ludu albo co? ;)

Reni, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Samira- tak na wszelki wypadek, gdybym zapomniala w czwartek- Wszystkiego co najlepsze i spelniania marzen a szczegolnie twgo jednego Marzenia :)
    dzięki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Pewnie, ze ma! Ale czesto bajki sa naprawde niezrozumiale dla dzieci, slowa w nich tez, szczegolnie w tych starszych bajkach. Poza tym, zalezy tez o jakim wieku dziecka mowimy.
    Rozwijac dziecieca wyobraznie mozna na wiele sposobow, bajki nie sa jedyna metoda. :)
    Mnie osobiscie nigdy nie brala opowiastka o kobicie, co chce zjesc dzieci, a one ja potem pala w piecu za kare. Jakbys o tym przeczytala w gazecie, to co bys pomyslala? Kanibalizm, potem odniesienie nieomal do piecow krematoryjnych... jak popuscisz wodze fantazji. O walce dobra ze zlem mozna opowiedziec w inny sposob.
    no to polecam film Hansel i Gretel - Łowcy Czarownic to dopiero hardcorowa bajka :)

Pusurek lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczeta

Wiosna przyszla do UK- przynajmniej narazie, za 10 min. moze jej juz nie byc,ale chwilowo ciesze sie sloncem.

Paszczak, powodzenia na inseminacji, akurat w Wielkanoc, idealny czas na powolanie nowego zycia, dobrze wrozy ta data :)

Z bajek bede czytac (ewentualnemu)dziecku I.Kanta "Krytyke praktycznego rozumu" rozwinie sobie odrazu wszystko co tylko moze rozwinac ;)

Reni, skrot wiadomosci genialny :)

Reni, Simba, Sabina, iwcia77, mysza1975, moremi, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Hej Dziewczeta

Wiosna przyszla do UK- przynajmniej narazie, za 10 min. moze jej juz nie byc,ale chwilowo ciesze sie sloncem.

Paszczak, powodzenia na inseminacji, akurat w Wielkanoc, idealny czas na powolanie nowego zycia, dobrze wrozy ta data :)

Z bajek bede czytac (ewentualnemu)dziecku I.Kanta "Krytyke praktycznego rozumu" rozwinie sobie odrazu wszystko co tylko moze rozwinac ;)

Reni, skrot wiadomosci genialny :)

No, ale moja droga! Kant to co innego! ;) Ja zapodam od razu Skinnera, najlepiej w orginale, bo po co sie rozdrabniac? ;) :P

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No, ale moja droga! Kant to co innego! ;) Ja zapodam od razu Skinnera, najlepiej w orginale, bo po co sie rozdrabniac? ;) :P
    Ja obstawiam jednak Kanta - pierwsze studia ktore skonczylam w PL to filozfia i jednak slabosc mi zostala.
    Skinner juz nie jest popularny, ale rozumiem ze kreci Cie idea ktora lansowal- dosc kontrowersyjna koncepcje modyfikacji zachowania sie mlodziezy poprzez chirurgiczna ingerencje w funkcjonowanie mozgu... :) dla negrzecznych nastolatkow jak znalazl :)

Reni, iwcia77, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uspokój się hahaha dzieci nie mają jeszcze wiedzy o krematoriach
    :-)
    Pusurek wrote:

Bursztyn lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z bajek fabularnych oprócz ukochanej Pszczółki Mai (chociaż ta nowa wersja 3d jest beznadziejna.. profanacja) to uwielbiam Hrabię Kaczulę.. wampir wegetarianin ;-) z głupawą nianią i lokajem, który próbuje hrabiego zmusić do picia krwi ;-) HAHA dla mnie rewela
    samira wrote:
    no to polecam film Hansel i Gretel - Łowcy Czarownic to dopiero hardcorowa bajka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 11:18

samira, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Ja obstawiam jednak Kanta - pierwsze studia ktore skonczylam w PL to filozfia i jednak slabosc mi zostala.
    Skinner juz nie jest popularny, ale rozumiem ze kreci Cie idea ktora lansowal- dosc kontrowersyjna koncepcje modyfikacji zachowania sie mlodziezy poprzez chirurgiczna ingerencje w funkcjonowanie mozgu... :) dla negrzecznych nastolatkow jak znalazl :)

:D :D
    W pewnych gronach Skinner byl i bedzie zawsze popularny.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    :D :D
    W pewnych gronach Skinner byl i bedzie zawsze popularny.
    u nauczycielek napewno, wcale zreszta sie nie dziwie i nie krytykuje... :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    uspokój się hahaha dzieci nie mają jeszcze wiedzy o krematoriach
    :-)

True, ale Ty masz! :P I po jaka cholere ona chce ich zjesc, a oni ja spalic? Nie moglaby ich za kradziez pierniczkow skazac na pielenie ogrodka, a oni by sobie po prostu uciekli? Albo cos w tym stylu? :D
    Zreszta akurat ta baja jest dla mnie mocno kontrowersyjna, bo dzieci sa jumakami, a potem pala babine ( co to swieta nie byla ) w piecu. :P

Reni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    u nauczycielek napewno, wcale zreszta sie nie dziwie i nie krytykuje... :)

No wlasnie wcale nie... Skinner jest raczej be i fuj, szczegolnie wsrod nauczycieli.
    Ale milo, ze nie krytykujesz. :)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No wlasnie wcale nie... Skinner jest raczej be i fuj, szczegolnie wsrod nauczycieli.
    Ale milo, ze nie krytykujesz. :)
    a juz myslalm ze mwia:
    elektroda ich, elektroda w mozg tych paskudnych nastolatkow ! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 11:25

mysza1975 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2944 2945 2946 2947 2948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ