X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 dc po ovu zrobię jeszcze raz progesteron bo tak tu przecież specjalistki już kiedyś pisały, żeby sprawdzić czy przyrasta

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek jak zajrzę w notatki w domu, bo ja jeszcze w robocie, to napiszę dokładnie...a teraz do Reni i innych "starszych" koleżanek, które pamiętają rozważania księżycowe...wczorajsza pełnia pokryła się z moją ovu więc moje drogie 1 maja test pozytywny ja tu zamieszczać będę!

Reni, Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ania.g, nick nieaktualny, Lucky, iwcia77, Viv78, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skąd wiecie, że estradiol wysoki? bez norm ciężko stwierdzić..
    w moich badaniach norma 46-607 więc jakby tu brać pod uwagę to nie jest wysoki ;-)

Lucky lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    7 dc po ovu zrobię jeszcze raz progesteron bo tak tu przecież specjalistki już kiedyś pisały, żeby sprawdzić czy przyrasta

Po owu powinien byc w granicach 1-28ng/ml ( albo 2,4 – 9,4 nmol/l ) no,chyba,ze bedziesz juz w ciazy,to na pewno wyzszy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 16:04

Lucky lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja estradiol miałam 126,7

Lucky lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah no to czekamy na wyniki ;-)
    &&&&
    Dorka71 wrote:
    Pusurek jak zajrzę w notatki w domu, bo ja jeszcze w robocie, to napiszę dokładnie...a teraz do Reni i innych "starszych" koleżanek, które pamiętają rozważania księżycowe...wczorajsza pełnia pokryła się z moją ovu więc moje drogie 1 maja test pozytywny ja tu zamieszczać będę!

Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    skąd wiecie, że estradiol wysoki? bez norm ciężko stwierdzić..
    w moich badaniach norma 46-607 więc jakby tu brać pod uwagę to nie jest wysoki ;-)

Jednostki moga troche zamieszac ;) Ale to fakt, ze dorka ich nie podala.

Z estradiolem to w zaleznosci od tego czy pg/ml czy pmol/l. W fazie folikularnej ma byc niby tak: 110 – 440 pmol/l (30 – 120 ng/l ).

Dorka niestety lapie sie na oba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 16:15

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj ostatni dzień w pracy, więc wszystkim dziewczynkom starym i nowym życzenia świąteczne piszę, niech te Święta Wielkanocne dadzą nam nadzieję na zwycięstwo w naszych staraniach, niech będzie z nami wszystkimi Zwycięzca śmierci, Pan Jezus
    nie objadać się za dużo :)

Mega, nick nieaktualny, anna maria, nick nieaktualny, Lucky, gosia7122, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mysza1975, malgos741, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie objadać się za dużo
    Z tym moze być problem

Lucky, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa graphics-easter-458432.gif wszystkiego dobrego

Lucky, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj,Dorka,ten progesteron to jednak nie jest za niski,jest ok. 3 dzien cyklu to przeciez miesiaczka, on ma byc taki niski....
    Zamykam wiec juz dziób i sie nie wypowiadam, ciaza mi jednak mozg zlasowala i mi sie fazy cyklu popierdzielily. ;)
    Mea culpa i sie nie przejmuj,bo pewnie ten estradiol tez jest ok,tylko jednostki sprawdz! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 16:26

Lucky, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie córka mi już padła! I co ja mam zrobić z takim dłuuugim wieczorem? Nie jestem przyzwyczajona do posiadania czasu wolnego ;)
    Chyba farbne sobie włosy i umyję łazienkę ;)

iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Reni, nick nieaktualny, Mega, nick nieaktualny, mysza1975, malgos741, Żanet, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesso wszystkiego dobrego <3
    easter-graphics-eggs-665175.gif

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wiecie córka mi już padła! I co ja mam zrobić z takim dłuuugim wieczorem? Nie jestem przyzwyczajona do posiadania czasu wolnego ;)
    Chyba farbne sobie włosy i umyję łazienkę ;)
    I co tak do rana będzie spała? W każdym razie plan masz dobry :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie skonczylam szycie wielkanocnej czapeczki dla koty. Po drodze zmienilam koncepcje - z kaczuszki na kurczaka, na koncu na kure. W czapeczce wyglada jak prawdziwa kwoka, tym bardziej, ze stroi dosc niezadowolone miny. ;)
    Zobaczymy jak pojdzie jutro sesja zdjeciowa w czapeczce. :)

ania.g, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Zawsze gdy czytam, że któraś z dziewczyn poronila, to mi się ryczec chce. Huk tam z moją ciążą, to nie było dzieciatko z serduszkiem, ale nosić w sobie malenstwo...
    Boże...mi też przykro...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja wlasnie skonczylam szycie wielkanocnej czapeczki dla koty. Po drodze zmienilam koncepcje - z kaczuszki na kurczaka, na koncu na kure. W czapeczce wyglada jak prawdziwa kwoka, tym bardziej, ze stroi dosc niezadowolone miny. ;)
    Jak zrobisz zdjęcia to nam pokaż bo już mnie skręca z ciekawości :)

nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Właśnie dlatego nie lubię takich zdjęć. Zwierzaki są zawsze niezadowolone i pół biedy jak tylko stroja miny, gorzej jak później sraczki ze stresu dostają :(

nick nieaktualny, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Właśnie dlatego nie lubię takich zdjęć. Zwierzaki są zawsze niezadowolone i pół biedy jak tylko stroja miny, gorzej jak później sraczki ze stresu dostają :(

Oj tam, oj tam! Sesja trwa 10 min i to jest jedno z piekniejszych 10 minut w zyciu koty, bo jest ladowana smaczkami non stop. Na codzien nie kazemy jej tego nosic, wiec nie dzwon po Animalsow. ;)

Mega, Simba, ania.g, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Jak zrobisz zdjęcia to nam pokaż bo już mnie skręca z ciekawości :)

Jasne, jasne! To bedzie nasza kartka swiateczna, wiec tez dostaniecie z zyczeniami. :)

Mega, nick nieaktualny, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 2957 2958 2959 2960 2961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ