X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Miedniczki znów się powiększyły. Dostałam skierowanie do Centrum Matki Polki w Łodzi na patologię ciąży. Lekarz powiedział, zeby po prostu tam pojechać... Oglądam to centrum na internecie a tam nie ma oddziały "patologia ciąży" i nie wiem, jak to fizycznie zrobić. Przyjadę... i co dalej... idę na izbę przyjęć? Nigdy w życiu nie byłam w szpitalu, nie wiem jak to działa.

skoro masz skierowanie to przyjezdzasz i tyle...tam cie pokieruja dalej
    co to oznacza jak sie powiększają? :(

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Miedniczki znów się powiększyły. Dostałam skierowanie do Centrum Matki Polki w Łodzi na patologię ciąży. Lekarz powiedział, zeby po prostu tam pojechać... Oglądam to centrum na internecie a tam nie ma oddziały "patologia ciąży" i nie wiem, jak to fizycznie zrobić. Przyjadę... i co dalej... idę na izbę przyjęć? Nigdy w życiu nie byłam w szpitalu, nie wiem jak to działa.
    na pewno trzeba się zgłosić na izbę przyjęć tam Cię pewnie przebadają i skierują na odpowiedni oddział.A nie możesz tam zadzwonić i dopytać jak masz wątpliwości ?
    Ja mam jutro badanie połówkowe i strasznie się stresuje,dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki.

mysza1975, Mega, caffe, Żanet, Mango lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    ale jest perinatologia, zadzwon po prostu i zapytaj, tu masz numer:

http://www.iczmp.edu.pl/?page_id=2387

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 17:31

Bliska 77, Viv78 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Jakie slonce? u nas w koncu pada (nie sadzilam, ze w tym kraju mozna czekac na deszcz) i moze moja trawa w ogrodzi odzyje, bo zdechla zoltawa taka..

Siknelam na testa, zeby Simby nie denerwowac i nic. Nada. Zadnych cieni cieni, wiec dalej modle sie o przedluzenie cyklu. Tak do niedzieli!

I pomyśleć ze jeszcze kilka miesięcy temu było mi przykro tylko wtedy kiedy mój test pokazywał jedna kreskę. A teraz łapie dola przez każdy oblany test, każda nieoczekiwana @ i wszystkie inne niepowodzenia :-/

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    musze uscislic- nie porzygalam sie tylko myslalam ze porzygam, mdlosci mialam ale to z powodu tego wina. I to nie od teraz, od jakiegos czasu, tak mniej wiecej od roku zauwazylam, ze po wypiciu pol butelki czerwonego wina na drugi dzien umieram, innego alkoholu raczej nie pije.
    dlatego nie jest to objaw ciazowy
    przerzuce sie chyba na wodke, zawsze dawala mi mniej skutkow ubocznych, tylko az tak nie smakuje, no chyba ze w jakims wymyslnym drinku :)

Mój M nauczył mnie pić wódkę czysta. Moskowskaja jest doooobra.

Bursztyn lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mój M nauczył mnie pić wódkę czysta. Moskowskaja jest doooobra.
    znam, ale czysciochy nie przelkne. Z czystych wchodzi mi tylko gin i koniak :)

Simba, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    I pomyśleć ze jeszcze kilka miesięcy temu było mi przykro tylko wtedy kiedy mój test pokazywał jedna kreskę. A teraz łapie dola przez każdy oblany test, każda nieoczekiwana @ i wszystkie inne niepowodzenia :-/
    nie mozesz brac na siebie wszystkich niepomyslnych sikaczy tego swaiata lub forum, za duzo moczu.... ;)
    skup sie teraz na sobie i dziecku- tym do zrobienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 17:44

Simba, malgos741, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Gosia. Dzwoniłam do nich na telefon rejestracji i na telefon kliniki położnictwa, ale nikt nie odbierał. Zadzwonię jutro rano i spróbuję się dowiedzieć. Nie chcę, żeby mnie rejestrowali na jakieś odległe terminy. Może pojadę w poniedziałek i zgłoszę się na izbę przyjęć, wręczę skierowanie i będę liczyć, że mnie przyjmą.

gosia7122, Bliska 77, malgos741 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie mozesz brac na siebie wszystkich niepomyslnych sikaczy tego swaiata lub forum, za duzo moczu.... ;)
    skup sie teraz na sobie i dziecku- tym do zrobienia :)

Nie moge i nawet nie muszę, ale samo tak wychodzi. Dla równowagi cieszę sie tez każda ciężarówka i każda znajda które nam tu w forumowych brzuchach rosną :)
    Nie wiem Bursztyn jak Ci sie to udało, ale wyslalas mi bol łba przez morze chyba, albo samolotem..

Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    znam, ale czysciochy nie przelkne. Z czystych wchodzi mi tylko gin i koniak :)

Bo pewnie nie pilas pod śledzika ze szczypiorkiem i ciemnym chlebem

Bursztyn, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie moge i nawet nie muszę, ale samo tak wychodzi. Dla równowagi cieszę sie tez każda ciężarówka i każda znajda które nam tu w forumowych brzuchach rosną :)
    Nie wiem Bursztyn jak Ci sie to udało, ale wyslalas mi bol łba przez morze chyba, albo samolotem..
    nigdy w zyciu bym Ci tego nie zrobila! Normalnie powiedzialabym ze to Andrzej, ale on sie nawrocil....

EwaT, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bo pewnie nie pilas pod śledzika ze szczypiorkiem i ciemnym chlebem
    hmm....no fucktycznie...tak nie probowalam.... to moze jutro, albo w piatek zapodam. Spodobal mi sie pomysl. A sledzik ma byc w oleju czy w smietanie, czy obojetne?

Simba, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nigdy w zyciu bym Ci tego nie zrobila! Normalnie powiedzialabym ze to Andrzej, ale on sie nawrocil....

Andrzej tez by mi tego w życiu nie zrobił. Nie lubi jak mnie boli głowa, bo....sama wiesz ;)

Bursztyn, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

ja bym Wojtkowi nigdy w zyciu czegoś takiego
    goronco go fspieram i nadal licze na mała lewatywke
    A.

Bursztyn, Simba, Bliska 77, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    hmm....no fucktycznie...tak nie probowalam.... to moze jutro, albo w piatek zapodam. Spodobal mi sie pomysl. A sledzik ma byc w oleju czy w smietanie, czy obojetne?

Ja kupuje śledzie w occie i polewam kilkoma kropelkami oliwy, a następnie szczypiorek. Jestem przeszkolona w temacie, bo mój M ma rosyjskie korzenie ;)

Bursztyn, Bliska 77, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    A.

Dzieki, ale Andzej, nie mecz ciagle ta lewatywa. Ciagle te gowniane tematy...
    Aha, no tak, bo to przecież wszystko od kupy sie zaczęło.

Bursztyn, EwaT, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    super zajęcie na długi weekend
    my bedziemy malować stare sosnowe mebelki na niebiesko zielono i obszywać firaneczki w żyrafki :)
    my sosnową szafę będziemy malować na biało ale to już później:-)

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    A.
    Andrzej, Ty swintuchu ;)
    amused036.gif

iwcia77, Reni, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dzieki, ale Andzej, nie mecz ciagle ta lewatywa. Ciagle te gowniane tematy...
    Aha, no tak, bo to przecież wszystko od kupy sie zaczęło.
    no to sama widzisz....bez lewatywy sie nie obejdzie, ale za to potem- jakie szalenstwo w stringach ;)

EwaT lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    o jacie BEZ! uwielbiam ich zapach :) uwielbiam tez konwalie , groszek pachnacy, frezje i lilie ( zapachy) a estetycznie tak do wazonu to podobaja mi sie Kalie :) sa takie eleganckie i dostojne :)
    ja mam całe mnóstwo konwalii (zawsze od dziadka na urodziny dostawałam) i bez mam w zasadzie z każdej strony domu, biały i kilka odcieni fioletowego, teraz jeszcze przy tarasie jaśmin wsadziliśmy coby pachniało nam ładnie ;-)
    a bez już pięknie pachnie w każdym pokoju w wazonie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 18:09

Bursztyn, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

‹‹ 3026 3027 3028 3029 3030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ