X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jacie BEZ! uwielbiam ich zapach :) uwielbiam tez konwalie , groszek pachnacy, frezje i lilie ( zapachy) a estetycznie tak do wazonu to podobaja mi sie Kalie :) sa takie eleganckie i dostojne :)
    malgos741 wrote:
    U mnie na działce już wzrasta szczypiorski i rzodkiewka,opisana sałata. Dziś mania sieje ogórki o świadkach nie wspomnę bo już nie doganiam ile wsadziła, wiem ze mam trzy róże i piwonie, bez tulipany a co jeszcze to nie mam ppojęcia :-)

Sabina, Bliska 77, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    u nas jest Auchan, Interspar, Aliper, Lidl , Famila, A&O, i Tavernello jest wszedzie :), wyslac?
    powinni zakazac produkcji tego trunku ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uzywam go tylko do gotowania :D :D
    Bursztyn wrote:
    powinni zakazac produkcji tego trunku ;)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    uzywam go tylko do gotowania :D :D
    ;)

picgifs-disgust-7793447.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 15:40

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    to jest wlasnie beta...
    Tak ale nigdy nie pisali wartości tylko że wynik dodatni i to wszystko co prawda nie pytałam czy tamtą też robią może się przejdę i jak coś to skusze:-D

• Panda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta szybkie sprawozdanie z kliniki.

Lekarz niesamowicie konkretny do razu zrobiona mialam Cytologie ze jestem na poczatku cyklu pobrali mi kilka fiolek krwi na badnia wszsytkiego lacznie z hormonami i nawet cos na placente.

Zaczynamy monitoring cyklu od dzisiaj, HSG po jutrze jak sie wyrwe z roboty nie wiem jak to jest ale tutaj trwa to 15 min i jestem zapisana w porze lunch powiedzieli ze godzinka mi wystarczy. Nie ma znieczulenia bo nie trzeba no i mam tylko sobie lyknac panadol dla wlasnego kompfortu????Z tego co pisalyscie to wyglada mi to na pryszcz ;) no nic zobaczymy.

W polowie cyklu USG calego brzucha jajnikow i sada nie wiem o co chodzi sprawdzic czy sa cysty i inne badziewia.

Luby tez zostal przemacany i przebadany i ma zjadac witaminy i krew tez litrami zabrali hormony i wszystko inne no i spermiszony badamy jakos bardzo szczegolowe badania z morfologia na bank.

Ile to wszsytko bedzie mnie kosztowalo to nawet nie chce myslec bo to prywatna klinika ale jak juz zaczelismy to zrobimy.

Oczywiscie kazal sie zrelaksowac i powiedzial ze jego zona urodzila pierwsze dziecie w wieku 37 a trzecie 41 bo tak karriera byli pochlonieci. Powtorzyl ze trzy razy ze sie spieszymy ze wzgledu na moj wiek i nie ma co sie cerendolic tylko brac sie do roboty. Kazal sie bzkac 3 ray w tygodniu i beda dzwonic kiedy ahahah i tu mnie rozbawil ;)

TO chyba tyle...pozdrawiam wszystkie nawet Was nie poczytalam...Pandzicha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 15:34

Bursztyn, EwaT, Reni, iwcia77, Sabina, Mango, ania.g, caffe, Simba, Niuta, Bliska 77, Bozia3, mama78, Iwone, malgos741, mysza1975, Mega, Kate 75, paszczakin, Żanet lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama78 wrote:
    Tak ale nigdy nie pisali wartości tylko że wynik dodatni i to wszystko
    co to znaczy ze nie pisali wartosci? To skad byloby wiadomo czy prawidlowo przyrasta?
    mama78 wrote:
    co prawda nie pytałam czy tamtą też robią może się przejdę i jak coś to skusze:-D
    ale jaka "tamta"? Beta hcg jest chyba jedna....

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Dziewczeta szybkie sprawozdanie z kliniki.

Lekarz niesamowicie konkretny do razu zrobiona mialam Cytologie ze jestem na poczatku cyklu pobrali mi kilka fiolek krwi na badnia wszsytkiego lacznie z hormonami i nawet cos na placente.

Zaczynamy monitoring cyklu od dzisiaj, HSG po jutrze jak sie wyrwe z roboty nie wiem jak to jest ale tutaj trwa to 15 min i jestem zapisana w porze lunch powiedzieli ze godzinka mi wystarczy. Nie ma znieczulenia bo nie trzeba no i mam tylko sobie lyknac panadol dla wlasnego kompfortu????Z tego co pisalyscie to wyglada mi to na pryszcz ;) no nic zobaczymy.

W polowie cyklu USG calego brzucha jajnikow i sada nie wiem o co chodzi sprawdzic czy sa cysty i inne badziewia.

Luby tez zostal przemacany i przebadany i ma zjadac witaminy i krew tez litrami zabrali hormony i wszystko inne no i spermiszony badamy jakos bardzo szczegolowe badania z morfologia na bank.

Ile to wszsytko bedzie mnie kosztowalo to nawet nie chce myslec bo to prywatna klinika ale jak juz zaczelismy to zrobimy.

Oczywiscie kazal sie zrelaksowac i powiedzial ze jego zona urodzila pierwsze dziecie w wieku 37 a trzecie 41 bo tak karriera byli pochlonieci. Powtorzyl ze trzy razy ze sie spieszymy ze wzgledu na moj wiek i nie ma co sie cerendolic tylko brac sie do roboty. Kazal sie bzkac 3 ray w tygodniu i beda dzwonic kiedy ahahah i tu mnie rozbawil ;)

TO chyba tyle...pozdrawiam wszystkie nawet Was nie poczytalam...Pandzicha
    Panda, no to z kopyta wystartowaliscie! :) ostro wzieli Was w obroty, bardzo konkretnie i bez niepotrzebnej straty czasu :) bardzo mi sie to podoba. Trzymam kciuki za hsg i w ogole za cala reszte, oby po hsg stala sie niepotrzebna :)

Panda, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Panda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i tutaj chyba nowosc mamy zrobic test na Cystic Fibrosis czy nie jestesmy nosicielami ma to ogromny wplyw na dzieciatka. Nie wiam jak to jest po Polsku. Ciekawa jeste czy tez to robicie w Europie.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Acha i tutaj chyba nowosc mamy zrobic test na Cystic Fibrosis czy nie jestesmy nosicielami ma to ogromny wplyw na dzieciatka. Nie wiam jak to jest po Polsku. Ciekawa jeste czy tez to robicie w Europie.
    mukowiscydoza
    tutaj w UK nie robia tego przed staraniami, ani w ciazy tez nie, chyba ze wystepowala w rodzinie

Panda lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mucowiscydoze? to na to się bada?
    Panda wrote:

Panda lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:

mukowiscydoza

Panda lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fibrosi cistica jest po wlosku, i tez mialam to robione :D
    Panda wrote:

Panda lubi tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    na mucowiscydoze? to na to się bada?

no wlasnie tutaj pierwsze wlasciwie nam o tym powiedzial i jest to tutaj standart
    co kraj to obyczaj
    hmmm

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    no wlasnie tutaj pierwsze wlasciwie nam o tym powiedzial i jest to tutaj standart
    co kraj to obyczaj
    hmmm
    chodzi o to czy nie jestescie nosicielami zmutowanego genu

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Panda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    chodzi o to czy nie jestescie nosicielami zmutowanego genu

tak wlasnie wiec zobaczymy testa strzelimy w tym tygodniu :)

Bursztyn teraz Twoja kolej na remont choc moze juz nie bedzie potrzebny bo widzialam wykres. Super.

Ja juz uciekam do spania jutro zapierdziel w pracy znowu ehhhh...

Dobranoc

Bursztyn, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    tak wlasnie wiec zobaczymy testa strzelimy w tym tygodniu :)

Bursztyn teraz Twoja kolej na remont choc moze juz nie bedzie potrzebny bo widzialam wykres. Super.

Ja juz uciekam do spania jutro zapierdziel w pracy znowu ehhhh...

Dobranoc
    wykres jak wykres, tak samo ladny jak w kazdym cyklu :)
    kciuki trzymam za Ciebie !
    Kolorowych :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda no to konkretnie się u Was zaczyna :-) mi się najbardziej spodobał fragment o seksie 3 razy w tygodniu po telefonie z kliniki. Bomba :-P
    Mi wystarczy jak muszę się bzykac na godzinę po pregnulu. Boszsz jak ją tego nienawidzę :-I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 16:18

ania.g, Reni, Bliska 77, iwcia77, malgos741, mysza1975, Mega, Mango lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda, wreszcie się dzieje :) Mam nadzieję że teraz to już będziecie mieli z górki. Trzymam kciuki za powodzenie całej akcji.

Sabina lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Alis Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miedniczki znów się powiększyły. Dostałam skierowanie do Centrum Matki Polki w Łodzi na patologię ciąży. Lekarz powiedział, zeby po prostu tam pojechać... Oglądam to centrum na internecie a tam nie ma oddziały "patologia ciąży" i nie wiem, jak to fizycznie zrobić. Przyjadę... i co dalej... idę na izbę przyjęć? Nigdy w życiu nie byłam w szpitalu, nie wiem jak to działa.

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

aY05p2.png
‹‹ 3025 3026 3027 3028 3029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ