X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Alis Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bursztynku za numer. Spróbuję jutro zadzwonić, ale z konsultacji z koleżanką, która we Wrocławiu leżała na patologii, po prostu trzeba się zjawić ze skierowaniem i muszą przyjąć.

Jedziemy z mężem w poniedziałek.

Miedniczki już maja 9mm i 15mm. W ostatnim miesiącu zwiększyły się o 3 i 5 mm. A to oznacza, że z jakiegoś nieznanego powodu zalega w nich mocz i zdaniem ginekologa należy go odprowadzić, żeby nerki się mogły rozwijać, bo inaczej się nie wykształcą. Oczywiście specjaliści moga powiedzieć, że można jeszcze trochę poczekać... Ale jak nie to ponoć konieczne jest cewnikowanie. Czyli procedura chirurgiczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 18:11

Bursztyn, Bliska 77, EwaT, malgos741, Sabina, gosia7122 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Miedniczki znów się powiększyły. Dostałam skierowanie do Centrum Matki Polki w Łodzi na patologię ciąży. Lekarz powiedział, zeby po prostu tam pojechać... Oglądam to centrum na internecie a tam nie ma oddziały "patologia ciąży" i nie wiem, jak to fizycznie zrobić. Przyjadę... i co dalej... idę na izbę przyjęć? Nigdy w życiu nie byłam w szpitalu, nie wiem jak to działa.
    ja tam rodziłam, szpital jest stosunkowo blisko mnie, teraz prawdopodobnie też tam będę rodzić to jest oddział perinatologii, bardzo dobra opieka tylko szpital to niesamowity koloch

Alis, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Dzięki Bursztynku za numer. Spróbuję jutro zadzwonić, ale z konsultacji z koleżanką, która we Wrocławiu leżała na patologii, po prostu trzeba się zjawić ze skierowaniem i muszą przyjąć.

Miedniczki już maja 9mm i 15mm. W ostatnim miesiącu zwiększyły się o 3 i 5 mm. A to oznacza, że z jakiegoś nieznanego powodu zalega w nich mocz i zdaniem ginekologa należy go odprowadzić, żeby nerki się mogły rozwijać, bo inaczej się nie wykształcą. Oczywiście specjaliści moga powiedzieć, że można jeszcze trochę poczekać... Ale jak nie to ponoć konieczne jest cewnikowanie. Czyli procedura chirurgiczna.
    w takim razie trzymam kciuki bardzo mocno zeby wszystko sprawnie przebieglo i dobrze sie skonczylo <3

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:

Alis nie martw się, po prostu zgłaszasz się na izbę i dalej już Cię pokierują
    ja mam do tego szpitala ok 8km z domu, bliżej niż do pracy.
    to jest oddział bardzo dobrze wyposażony przyjeżdżają tam kobiety z całej PL majace problemy z ciażą

Alis, Sabina lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no to sama widzisz....bez lewatywy sie nie obejdzie, ale za to potem- jakie szalenstwo w stringach ;)
    Zaraz rzygne

Bliska 77, Bursztyn, EwaT, iwcia77, malgos741, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Alis nie martw się, po prostu zgłaszasz się na izbę i dalej już Cię pokierują
    ja mam do tego szpitala ok 8km z domu, bliżej niż do pracy.
    to jest oddział bardzo dobrze wyposażony przyjeżdżają tam kobiety z całej PL majace problemy z ciażą

To jeżeli mnie tam zatrzymają na dłużej, możemy tam zrobić jakiś forumowy zlot.

iwcia77, Bliska 77, malgos741 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja kupuje śledzie w occie i polewam kilkoma kropelkami oliwy, a następnie szczypiorek. Jestem przeszkolona w temacie, bo mój M ma rosyjskie korzenie ;)
    spprobuje, pociaga mnie to :)
    moja kumpela podala mi taki zestaw (jeszcze nie probowalam) podobno rosyjski- ale zapytaj meza- bo sama jestem ciekawa:
    trzeba zrobic nalesnik, posmarowac go grubo dobra, tlusta smietana, posypac bardzo drobno posiekana cebula a na to polozyc kawior. Ponoc cudo, oczywiscie przepijac wodka :)

Simba, EwaT, Bliska 77, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    moja kumpela podala mi taki zestaw (jeszcze nie probowalam) podobno rosyjski- ale zapytaj meza- bo sama jestem ciekawa:
    trzeba zrobic nalesnik, posmarowac go grubo dobra, tlusta smietana, posypac bardzo drobno posiekana cebula a na to polozyc kawior. Ponoc cudo, oczywiscie przepijac wodka :)

Bliny s ikroj ;)

Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Ja wódki wcześniej w ogóle nie piłam, bo Polska wódka naprawdę zle wchodzi. Nie to co schłodzona moskowskaja. A ja mam juz ban na alko :-( przez te zastrzyki.

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja wódki wcześniej w ogóle nie piłam, bo Polska wódka naprawdę zle wchodzi. Nie to co schłodzona moskowskaja. A ja mam juz ban na alko :-( przez te zastrzyki.
    no to ja wypije za Ciebie :)

Simba, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bliny s ikroj ;)
    czyli jednak, a jadlas to?

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

interesujace
    jako smakosz napewno wypróbuję....

Simba, Bursztyn, iwcia77, Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no to ja wypije za Ciebie :)

Kanieszna!

PS szpanuje tylko, nie znam rosyjskiego ni w ząb.

Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

a co mają zastrzyki do alko? przeciez to nie antybiotyki

Simba, Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    czyli jednak, a jadlas to?

No mój M smaży takie właśnie, ale malutkie pulchniutkie nalesniczki.

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    interesujace
    jako smakosz napewno wypróbuję....
    no ale to dopiero po porodzie, bo to z wodka sie spozywa

EwaT, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a co mają zastrzyki do alko? przeciez to nie antybiotyki

Przecież sam kazałes mi nie pic przy zachodzeniu, to sie zdecyduj, może. Okeeeeeej?

Mega lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No mój M smaży takie właśnie, ale malutkie pulchniutkie nalesniczki.
    ale z cala reszta smietana itd.?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

robie wafle przekładane masa kakaową, dodam troche kajmaku dla smaku :)

Simba, Mega lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no ale to dopiero po porodzie, bo to z wodka sie spozywa

jak przestane karmić rzecz jasna

‹‹ 3027 3028 3029 3030 3031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ