X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no widzisz - krzywisz się na kabanosy z dzika - a to przecież ekologiczne i naturalne - dziczyzna nie pochodzi z hodowli i rzeźni....:)
    no bo martwe sa jednak
    Bozia3 wrote:
    Ja idę na kolację do Ewki dziś....mam w nosie trawę i makaron Bursztyna...:)
    to dosc pojemny masz nos, duzo sie zmiesci :) tylko trawe se wyjmij, bo nie jadam :)

iwcia77, Simba, Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w kwestii mięsa. Uważam, ze mniejszym złem jest hodowanie świni w dobrych warunkach, łagodne traktowanie jej, dobre karmienie a potem ubicie niż ten taśmowy, nieludzki ciąg. Tylko prawda jest taka, ze człowiek (ja przynajmniej) tak by sie do niej przywiązał, ze raczej wyprawilby jej pogrzeb jakby umarła ze starości...A tak nie mamy skrupułów - ktoś robi to za nas.

Bursztyn, iwcia77, Viv78, samira, Bliska 77, ania.g lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mysza dawaj relację z badania. :-)

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Wojtuś pozdrawia wszystkie owu ciocie.

picgifs-hello-8625270.gif

I imię będzie po cioci z forum ;)

iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dokładnie jest odwrotnie właśnie...:) zwierzęta się zżerają - ale ludzie to też trochę zwierzęta. Gdyby człowiek nie był mięsożerny - miałby zęby jak krowa - do trawy. A jednak jest inaczej - człowiek ma zęby jak drapieżnik - jak np. pies - mamy kły...Więc natura nas stworzyła jako istoty wszystkożerne - a nie jak zajączki czy krówki..:)
    eee tam, bzdura!kciuki tez mamy zeby na drzewach wisiec jak malpy,a jednak nie wisimy, zwierzeta jak np. psy maja krotki odcinek pokarmowy i krotkie jelita, wiec miecho nie zdazy im zgnic w przwodzie pokarmowym, wo odroznieniu od czlowieka-bo niestety tylko tak sie rozklada wiec takie pozostalosc i niczym nie swiadcza poza tym, ze ewoluowalismy, cukru tez nie zreja zwierzaki...w nieskonczonosc mozna by wymieniac
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn - nie karm chociaż dziecka kiedyś swojego samą trawą i makaronem - bo to też udowodnione, że takie dzieci rosną słabsze, niższe, chorowite....
    nastepna kolosalna bzdura, nikt niczego takiego nie udowodnil, chyba tylko ktos probowal straszyc ludzi ze jak nie zjedza miecha to ich pokreci a wystrczyloby troche publikacji poczytac, moj lekarz tutaj bardzo popiera wegetraianizm, a matek wegetraianek nikt nie uwaza za dziwadla, mam wielu znajomych wegetraian ktorzy bardzo dbaja o diete wlasciwie zbilansowana swoich dzieci ktore wygladaja lepiej niz te miesozerne

Simba, samira, Bliska 77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    niestety
    nie powinno sie eksperymentować na dzieciach
    a kto tu eksperymentuje? powiedz to polowie populacji ludnosci w Indiach, zeby jedli mieso...

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja sie nie zastanawiałam nad jedzeniem mięsa, dopóki któregoś dnia Bursztyn nie nazwała mięsa "trupem". To do mnie przemowilo, chociaż nie powiem, często zastanawiałam sie nad skurwysynskim traktowaniem zwierząt przez ludzi, ale z wygody i z miłości do szynki serrano, zwyczajnie te myśli od siebie odpychalam. I kurczę, zgadzam sie z Tobą Bursztyn, ze to do czego człowiek doprowadził jest chore. I dopóki był na tyle prymitywny i nie wiedział co moze zrobić z fasoli żarcie mięsa bylo normalne, ale to co teraz robimy zwierzętom jest barbarzynstwem. Mnie najbardziej u mnie wkurza to, ze świadoma tego wszystkiego, najchętniej sama bym nie jadła mięsa (i tez sie zgadzam z tym, ze nie jest konieczne do życia), ale....ja lubie mięcho po prostu :-/ Pocieszam sie tylko tym, ze baaaaardzo je od tego "trupa" ograniczylam. Moze kiedyś rzucę, jak fajki...
    tylko Ty i Aga mnie bronicie przed tymi forumowymi drapiezcami. Teraz nas nikt nie ruszy, Bo Agi ciezarnej nikt nie odwazy sie zaatakowac a i Ciebie- pol ciezarnej tez juz nie ;) w Trojcy (sw) sila :)

Simba, Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tylko Ty i Aga mnie bronicie przed tymi forumowymi drapiezcami. Teraz nas nikt nie ruszy, Bo Agi ciezarnej nikt nie odwazy sie zaatakowac a i Ciebie- pol ciezarnej tez juz nie ;) w Trojcy (sw) sila :)

Nie wiesz co sie robi na odparcie ataków? Rzuca sie miechem ;)

iwcia77, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małpi chwyt jest bez kciuka...więc też nie pisz bzdur...mam po prostu inne zdanie...cukier jedzą zwierzęta - w postaci owoców - więc nie wiem co to ma dowodzić...chcesz udowodnić światu, że człowiek jest roślinożerny? To śmieszne przecież..:) Może Cię przerażać zabijanie zwierząt, bo taką masz strukturę psychiczną i wrażliwość, można również bilansować specjalnie dietę dla dzieci - na siłę -ale uważam, że wegetarianie troszkę czują wyższość nad innymi - uważając - że reszta to okrutnicy, którzy żywią się trupami - natomiast wegetarianie - to coś wyższego - bardziej uduchowionego, oczywiście bardziej świadomego - bo reszta nie ma pojęcia czym się odżywia..i nie czyta żadnych publikacji na ten temat..:) Trochę luzu może..:)

samira lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo jaka dyskusja.. moi teściowie wyprowadzili się na wieś i założyli hodowlę świń..

ostatnio urodziły się kolejne prosiaki.. 3 z nich trzeba było karmić ręcznie..
    Poznajcie Malinkę.. sama na ręcę wchodziła..

d0a0cabff05fad58m.jpg

ja już tego mięsa do ust nie wezmę

iwcia77, Bursztyn, malgos741, samira, Bliska 77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

a wiecie ze Hitler był wegetarianinem? :)

nie ma sie co licytować, kazdy jest odpowiedzialny za swoje zdrowie

Bursztyn, samira, ania.g, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Reni jaka piękna fota :). Ty już masz stosunek emocjonalny do tej świnki - to się nie dziwię, że jej nie zjesz...:)

iwcia77, Reni lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Malinka nie przeżyła dzisiejszej nocy tantrumsmiley.gif
    ale i tak pozostanie w mojej pamięci
    Bozia3 wrote:
    o Reni jaka piękna fota :). Ty już masz stosunek emocjonalny do tej świnki - to się nie dziwię, że jej nie zjesz...:)

Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza piękne zdjęcie synka :) Pozdrawiamy Wojtusia <3
    Alis - kciuki zaciśnięte! Będzie dobrze, tam świetnie zajmą się Twoim synkiem <3

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina jak tam zdrówko?

Sabina lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    małpi chwyt jest bez kciuka...
    jak bez kciuka skoro z kciukiem , wyksztalconym rowniez w tm celu .
    Bozia3 wrote:
    cukier jedzą zwierzęta - w postaci owoców - więc nie wiem co to ma dowodzić...
    owszem jedza, ale nie rafinowany bialy, ktory jest szkodliwy
    Bozia3 wrote:
    chcesz udowodnić światu, że człowiek jest roślinożerny? To śmieszne przecież..:)
    ale ja nie chce niczego udowadniac, chcialam tylko powiedziec ze czlowiek nie musi byc miesozerny, bojesli nie bedzie jadl miesa to nic zlego mu sie nie stanie
    Bozia3 wrote:
    Może Cię przerażać zabijanie zwierząt, bo taką masz strukturę psychiczną i wrażliwość, można również bilansować specjalnie dietę dla dzieci - na siłę -ale uważam, że wegetarianie troszkę czują wyższość nad innymi - uważając - że reszta to okrutnicy, którzy żywią się trupami - natomiast wegetarianie - to coś wyższego - bardziej uduchowionego, oczywiście bardziej świadomego - bo reszta nie ma pojęcia czym się odżywia..i nie czyta żadnych publikacji na ten temat..:) Trochę luzu może..:)
    no to juz jest Twoje odczucie, ja sie tam nie uwazam ani za bardziej uduchowiona- nie wiam skad ten wtret ani sie nie wywyzszam, i dyskusji nie zaczynalam na ten temat, tylko Ty zapytalas dlaczego nie jem miesa, odpwiedzialam i poszlo...wiec ja akurat siet utaj nie spinam :)
    od roku jestem na tym forum i jakos nie agitowalam nikogo do zmiany zywienia, wiec chyba to o czyms swiadczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 22:19

Simba, samira, Bliska 77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co sie stalo??? przykro mi...bidulka :(
    Reni wrote:
    Niestety Malinka nie przeżyła dzisiejszej nocy tantrumsmiley.gif
    ale i tak pozostanie w mojej pamięci

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochłonęła mnie wasza dyskusja. Ja jestem mięsożerna i się tego nie wstydzę.

Moje wyniki w normie, mały rośnie, dzisiaj drapał się rączką po główce. No i to już pewne - będzie Wojtuś, więc w moim przypadku zasada, że aby był chłopiec trzeba serduszkować blisko owulacji, się sprawdziła.
    Na koniec życzyłam pani doktor wszystkiego najlepszego z okazji zbliżających się urodzin (już na pierwszej wizycie okazało się, ze urodziłyśmy się tego samego dnia), więc mnie tak serdecznie uściskała. Chyba ta wiosna tak działa na ludzi. Ewa T się nawróciła i moja gina do tej pory raczej taka oschła a teraz taka wylewna.

Zdziwiło mnie tylko, że jak wspomniałam, że chcemy pod koniec maja się gdzieś wybrać w podróż, to stanowczo odradziła góry. Podobno zmiana ciśnienia nie jest korzystna.

Bursztyn, iwcia77, Sabina, malgos741, samira, Mega, Bliska 77, ania.g, Żanet, gosia7122, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Pochłonęła mnie wasza dyskusja. Ja jestem mięsożerna i się tego nie wstydzę.

Moje wyniki w normie, mały rośnie, dzisiaj drapał się rączką po główce. No i to już pewne - będzie Wojtuś, więc w moim przypadku zasada, że aby był chłopiec trzeba serduszkować blisko owulacji, się sprawdziła.
    Na koniec życzyłam pani doktor wszystkiego najlepszego z okazji zbliżających się urodzin (już na pierwszej wizycie okazało się, ze urodziłyśmy się tego samego dnia), więc mnie tak serdecznie uściskała. Chyba ta wiosna tak działa na ludzi. Ewa T się nawróciła i moja gina do tej pory raczej taka oschła a teraz taka wylewna.

Zdziwiło mnie tylko, że jak wspomniałam, że chcemy pod koniec maja się gdzieś wybrać w podróż, to stanowczo odradziła góry. Podobno zmiana ciśnienia nie jest korzystna.
    gratuluje Wojtusia! :)

mysza1975, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nieźle :) Chyba smecta mnie uratowała :) Bo tylko mnie mdli. Ale dzięki diecie jestem już 2kg mniej - bo raz, że mi niedobrze, dwa, że byłyśmy w szpitalu, a po trzecie, przecież nie będę żreć schabowych jak dzieć na bardzo ścisłej diecie. Nim ona zacznie normalnie jeść to chyba zejdzie. Nic nie mogę jej dać, ani mleka, miodu, jajek, lepszej zupy - tylko ryżowa i ziemniaczana w zestawie, w dodatku obie chude. Dziadek chodzi głodny i po kryjomu wynosi kiełbasę, albo schodzi jeść w nocy, że Mała nie widziała. A ja będę żyć. Jak ona zdrowieje, to ja kwitnę :)
    Wiesz jak jest - nie ma nic gorszego niż choroba dziecka.

EwaT, iwcia77, mysza1975, Bozia3, Reni, malgos741, Bursztyn, samira, Mega, mama78, Bliska 77, szczęśliwa 2, Żanet, gosia7122, Kate 75, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 3033 3034 3035 3036 3037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ