35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztyn wrote:Andrzeeeej!!! gdzie ty sie szlajasz?! dolalbys troche oliwy do ognia?
to doleje
robie dzis paste wegetariańską , makaron pieczarki cebulka brokuły pomidory fasolka czerwona parmezan czyli to co mam w lodówce
zbyt częste jedzenie miesa nie jest zdrowe na pewno, mąż kończy wedzarnie robic , wrzuce zdjęcie
zamierzam kupować ze swojskiej hodowli i sama wedzić, nie ufam temu co w sklepie, tylko raki z tego i inne choroby psia kostkaBursztyn, samira, mysza1975, Sabina, ania.g, iwcia77, Bliska 77, Żanet, Mega, Simba, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Bliska 77 wrote:dziękuję bardzo
wiem o czym piszesz, ja też czasem po prostu wolę się nic nie odezwać
czasami
nie wiem czemu służy branie w cudzysłów wypowiedzi z którymi sie nie zgadzamy i wytykanie co w tej wypowiedzi jest nie tak , kiedy mozna zwyczajnie przedstawic swoje zdanie
a nie na siłę zmieniac czyjeś
samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwaT wrote:to doleje
robie dzis paste wegetariańską , makaron pieczarki cebulka brokuły pomidory fasolka czerwona parmezan czyli to co mam w lodówce
zbyt częste jedzenie miesa nie jest zdrowe na pewno, mąż kończy wedzarnie robic , wrzuce zdjęcie
zamierzam kupować ze swojskiej hodowli i sama wedzić, nie ufam temu co w sklepie, tylko raki z tego i inne choroby psia kostkaEwaT lubi tę wiadomość
-
EwaT wrote:to doleje
zamierzam kupować ze swojskiej hodowli i sama wedzić, nie ufam temu co w sklepie, tylko raki z tego i inne choroby psia kostkaEwaT, iwcia77, samira lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Bozia, wszystkiego najlepszego!
Bursztynku, nie jadę wcześniej, bo teraz w Polsce długi weekend i na pewno nie będzie tam połowy lekarzy. Mój lekarz też mi doradził jechać po weekendzie. Poza tym mój mąż będzie mógł wtedy ze mną jechać i mnie podnosić na duchu. Na razie pojechałam do rodziców, żeby mieć towarzystwo.
Naczytałam się też całą noc o tych miedniczkach i myślę, że prawdopodobnie i tak każą jeszcze monitorować powiększanie przez jakieś 2-4 tygodnie, ale zobaczymy, co powiedzą. Czytałam też o tym cewnikowaniu nerek u płodu i nie brzmiało to bardzo źle.EwaT, ania.g, Bliska 77, Bursztyn, Sabina, szczęśliwa 2, Żanet, samira, gosia7122, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość
-
ty! to ja nie wiedzialam zem wegetarianka
prawie wszystko jem z tej listy
( oprocz kielkow, amarantus?, quinoa?i tofu).....no ale musi byc + kotlecik
Bursztyn wrote:jajka
rosliny straczkowe - groch, fasola, soczewica, ciecierzyca, soja, przetwory sojowe (np. tofu), zielony groszek, bob
- pestki, np. dyni czy slonecznika
- orzechy - wloskie, nerkowce, laskowe
- amarantus, quinoa(alternatywa dla osob uczulonych na inne zrodła)
- zboza (np. gluten pszenny - to tez bialko, niestety nie przez wszystkich tolerowane)
- warzywa, zwlaszcza brokuly, kalafior
- kielki
kasze, zwlaszcza jaglana
sa jeszcze oinne ale nie mam czasu robic wywodow naukowychmalgos741 lubi tę wiadomość
-
ale jest cos co nas laczy : WSZYSKIE LUBIMY PIC
a po piciu to sie konczy KAC-KUPA :d
Reni wrote:dobra już nie kłóćcie się każda z Was ma rację tak czy tak wszystko i tak zakończy się wielką kupą..mysza1975, Reni, megan8, Sabina, Mega lubią tę wiadomość